Διάφορα θέματα προς απάντηση (ζητούνται).

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kailor

Διάφορα θέματα προς απάντηση (ζητούνται).

Δημοσίευσηαπό kailor » 10 Ιούλ 2012, 22:19

Μήπως θα έπρεπε να βάλουμε έτσι σε ένα πόστ όλα τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν με σοβαρότητα και όχι ειρωνεία.?

Ξεκινάω εγώ.

Πραγματικά αναρωτιέμαι για αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Στο που πάμε? Γιατί φοβόμαστε να δουλέψουμε μπας και μας πει κανείς τίποτα? και άλλα τέτοια.

1) Υπάρχει μια Διοικούσα Επιτροπή. Μπας και θα έπρεπε να βγει κάπου κεντρικά έστω σαν banner στο φόρουμ πως τους βρίσκουμε εκτός από pm, π.χ. ένα email ή κάτι άλλο?
2) Υποτίθεται ότι υπάρχει μια Επιτροπή Διαιτησίας. Ποιοί είναι και πως τους βρίσκουμε, έτσι και τους θέλουμε?
3) Υποτίθεται κάποιος μπορεί θέτωντας κάποιο θέμα να γίνει διαβούλευση για ψηφοφορία. Πώς το κάνουμε και με ποιόν τρόπο?
4) Υποτίθεται έχει ανοίξει το liquid feedback. Αλλά απ'ότι βλέπω ακόμα τεστάρετε με κάποιες ψηφοφορίες. Γιατί δεν ανοίγει κανονικά, με όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν είτε άμεσα είτε στο μέλλον?
5) Έχουμε το κουμπάσο. Ένα ωραίο εργαλείο κατά την γνώμη μου. Γιατί είναι ακόμη λίγα άτομα που το δουλεύουν (περίπου στα 30-40), και γιατί δεν έχει βγεί επίσημη ανακοίνωση ότι υπάρχει και όλα τα θέματα δουλεύονται εκεί πέρα?
6) Συνέχεια ακούω άτομα που λένε ότι εγκατέλειψαν το φόρουμ γιατί έχει γίνει μπάχαλο, και επίσης ακούω από άλλα μέλη που δεν έχουν ενημερωθεί για τις άλλες πλατφόρμες. Εδώ τίθεται το ερώτημα: Πότε θα βγεί ανακοίνωση για τις πλατφόρμες, και γιατί τόσο καιρό δεν έχει βγει ούτε ένα τυπικό newsletter?
7) Υποτίθεται ότι πάμε για συνέδριο. Πότε θα βγει ανακοίνωση ότι πάμε για συνέδριο και γίνονται συζητήσεις για αλλαγές στο καταστατικό?
8) Υποτίθεται ότι έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω ούτε τον Μισσούλη αλλά ούτε κανέναν. Γιατί έχει να γίνει αναβάθμιση των οικονομικών στοιχείων στην ιστοσελίδα από τις 30 Μαίου? @edit: Όχι τον μισσούλη αλλά τους υπεύθυνους για την ιστοσελίδα του κόμματος.
9) Ξεκίνησαν να συζητιούνται θέματα για το συνέδριο και όλα τα υπόλοιπα για ακόμη μια φορά τα αφήσαμε στην άκρη. Πως θα συνεχίσουμε να δουλέυουμε εάν κάθε λίγο και λιγάκι για ένα θέμα αφήνουμε όλα τα άλλα στην άκρη?
10) 10ο και τελευταίο προς το παρών, αφού χρησιμοποιούμε το mumble και τα e-συνέδρια. Για ποιόν λόγο δεν μπορούμε να βγάλουμε αποφάσεις εκείνη την στιγμή για κάποια θέματα ή τέλος πάντων να μπαίνουν άμεσα σε ψηφοφορίες και να λήγουν 1 - 2 μέρες μετά για να μπορούν να ψηφίζουν και όσοι δεν ήταν μέσα εκείνη την στιγμή?

Βλέπω ότι έχουμε αρχίζει και κολλάμε σε αρκετά πράγματα, με δικαιολογίες ότι αυτό δεν προβλέπεται στο καταστατικό, δεν γίνεται να μιλήσουμε για αυτό το θέμα γιατί τρέχει άλλο πιο σοβαρό, και άλλα.

Έχουμε πραγματικά το θάρρος να πάρουμε μια απόφαση για κάτι και ας αντιμετωπίσουμε μετά όλες τις συνέπειες? ή μήπως τελικά δεν μπορεί να δουλέψει το σύστημα της Δημοκρατίας με πολλά άτομα, γιατί απλώς φοβόμαστε ότι οι αποφάσεις που θα βγούν δεν βολέυουν μερικούς?

Για να κλείσω, καταννοώ απόλυτα ότι είναι καλοκαιράκι, μερικοί είμαστε σε διακοπές και άλλοι σε δουλειά. Φυσικό είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις για πολλά πράγματα, αλλά μήπως πρέπει να δουλεύουμε έστω όσοι είμαστε παρώντες (εδώ κολλάει και το mumble, αλλά και το liquid [που πρέπει να ανοίξει επίσημα επιτέλους]).

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά περιμένω να δω απαντήσεις για το πως σκέφτεστε εσείς ή αν σκέφτομαι μόνο εγώ έτσι. Και θέλω να δω και αλλωνών έτσι ερωτήσεις. :!:

kailor

Re: Διάφορα θέματα προς απάντηση (ζητούνται).

Δημοσίευσηαπό kailor » 11 Ιούλ 2012, 21:55

To 5, 6 και 7 είναι έξω γιατί πραγματοποιήθηκαν ..... Για να δούμε για τα άλλα. αλλά ούτε μια απάντηση.

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 11 Ιούλ 2012, 23:15

https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 11 Ιούλ 2012, 23:58

3. Προς το παρόν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις ένα θέμα στο φόρουμ (όπως αυτό), να ζητήσεις συμμετοχή και να περιμένεις. Αν το πετύχεις και προχωρήσει σε συζήτηση χωρίς να εκφυλιστεί, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε άνοιγμα ψηφοφορίας. (Απαντώ όσο πιο καλά μπορώ, δεν δικαιολογώ την διαδικασία).

4. Δεν γνωρίζουμε προβλήματα στο LiquidFeedback. Για να σου απαντήσω, είναι σαν να έχετε αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο (liquid) στην οικογένειά σου, να ξέρετε περίπου που θέλετε να πάτε (διαδικτυακές ψηφοφορίες), αλλά κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με το να ανοίξει το χάρτη και να επιλέξει τη διαδρομή (ενότητες/κανονισμοί). Επιπρόσθετα, η γιαγιά αρνείται να μπει μέσα αν δεν κρεμάσεις ένα ματάκι/σταυρουδάκι από τον καθρέπτη (ασυμβατότητες καταστατικού). Α, και οι μόνοι που ξέρουν να οδηγούν δεν έχουν άδεια οδήγησης.

8. Προσωπική άποψη: Γιατί δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτή την δουλειά.

10. Το mumble *αντικειμενικά* δεν κάνει για ψηφοφορίες, τουλάχιστον όχι όπως το χρησιμοποιούμε τώρα:
  • Δεν κάνουμε πιστοποίηση των συμμετεχόντων
  • Δεν έχει αναγνωριστεί ως επίσημη πλατφόρμα ψηφοφοριών οπότε κάποιοι απέχουν
  • Είναι δύσκολο να επιτευχθεί απαρτία γιατί πρέπει να συμμετέχουν όλοι την ίδια στιγμή
  • Θέλει πολύ ανθρώπινη εργασία (συντονισμός, καταμέτρηση, πρακτικά, επιβεβαίωση) και απαιτεί πολύ χρόνο από κάθε συμμετέχοντα

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 12 Ιούλ 2012, 11:09

Χρηστο απαντω μονο στο 8.
Μολις πηρα μεηλ απο τον Ανδριανο ο οποιος με ενημερωσε οτι λογω φορτου εργασιας δεν εχει προλαβει να σηκωσει την τελευταια ενημερωση του ταμειου (6/7/12) και οτι θα προσπαθησει να το κανει σημερα το βραδυ.
Εχω ζητησει εγκριση για να κανω εγω την ενημερωση μεσα στο σχετικο θεμα στο Κουμπασο, αλλα δεν εχω παρει απαντηση.
Επισης ετοιμαζω μια σειρα αλλες προτασεις για την επιλυση αυτης της χρονικης δυσλειτουργιας και μερικων ακομα οσον αφορα στην τηρηση και δημοσιοποιηση των οικονομικων μας... Θα τις βρεις στο κουμπασο σε 2~3 ημερες, μολις δλδ φυγει η οικογενεια για διακοπες και μ'αφησουν για λιγο ησυχο.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 12 Ιούλ 2012, 12:01

omissman έγραψε:Χρηστο απαντω μονο στο 8.
Μολις πηρα μεηλ απο τον Ανδριανο ο οποιος με ενημερωσε οτι λογω φορτου εργασιας δεν εχει προλαβει να σηκωσει την τελευταια ενημερωση του ταμειου (6/7/12) και οτι θα προσπαθησει να το κανει σημερα το βραδυ.
Εχω ζητησει εγκριση για να κανω εγω την ενημερωση μεσα στο σχετικο θεμα στο Κουμπασο, αλλα δεν εχω παρει απαντηση.
Επισης ετοιμαζω μια σειρα αλλες προτασεις για την επιλυση αυτης της χρονικης δυσλειτουργιας και μερικων ακομα οσον αφορα στην τηρηση και δημοσιοποιηση των οικονομικων μας... Θα τις βρεις στο κουμπασο σε 2~3 ημερες, μολις δλδ φυγει η οικογενεια για διακοπες και μ'αφησουν για λιγο ησυχο.

Απ'οτι είδες Γιώργο είχα κάνει edit γιατί με ενημέρωσαν ότι εσύ έχεις κάνει κανονικά τα update των οικονομικών αλλα εσυ δεν έχεις πρόσβαση στο site για να τα αναβαθμισεις.

Καλό θα ήταν τουλάχιστον να σου δώσουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη σελίδα πάντως για να μην εξαρτάσαι από άλλους.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 12 Ιούλ 2012, 12:26

kailor έγραψε:

Απ'οτι είδες Γιώργο είχα κάνει edit γιατί με ενημέρωσαν ότι εσύ έχεις κάνει κανονικά τα update των οικονομικών αλλα εσυ δεν έχεις πρόσβαση στο site για να τα αναβαθμισεις.

Καλό θα ήταν τουλάχιστον να σου δώσουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη σελίδα πάντως για να μην εξαρτάσαι από άλλους.

Δε θα ήταν πιο εύκολο να αναρτώνται τα οικονομικά στοιχεία στο wiki που έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη και δεν χρειάζεται να το κάνει ο διαχειριστής της σελίδας; Φυσικά αυτό δεν απαγορεύει το να ενημερώνονται και εκεί που υπάρχουν τώρα.

Ήδη υπάρχει σύνδεσμος στη πρώτη σελίδα του wiki για τα οικονομικά στοιχεία κάτω από την κατηγορία "Νέα"
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 12 Ιούλ 2012, 14:51

Το πρόβλημα δεν είναι η πρόσβαση στο σάιτ γιατί, πολύ απλά, η διαδικασία δεν καθυστερεί στην ανάρτηση, καθυστερεί στην προετοιμασία του υλικού. Δεν γίνεται να πατήσει κάποιος "Επεξεργασία" και να κάνει copy-paste από το Excel ή το Word και να περιμένουμε σωστό αποτέλεσμα.

Συμφωνώ με την πρόταση του Μανώλη για το wiki, είναι έτοιμο κι ελεύθερο για να συνεισφέρουμε όλοι μας. Μία, δύο, τρεις, που θα πάει θα το πετύχουμε και θα βρούμε τον σωστό τρόπο παρουσίασης. Μετά θα είναι απλά αντιγραφή-επικόλληση και ανανέωση των στοιχείων.

Επιμένω στην πρόταση για δημιουργία ομάδας οικονομικών, δηλαδή να έχουμε έναν-δυο εθελοντές που θα πλαισιώνουν και θα υποστηρίζουν τον υπεύθυνο οικονομικών.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 12 Ιούλ 2012, 14:58

mankasp έγραψε:
kailor έγραψε:

Δε θα ήταν πιο εύκολο να αναρτώνται τα οικονομικά στοιχεία στο wiki που έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη και δεν χρειάζεται να το κάνει ο διαχειριστής της σελίδας; Φυσικά αυτό δεν απαγορεύει το να ενημερώνονται και εκεί που υπάρχουν τώρα.

Ήδη υπάρχει σύνδεσμος στη πρώτη σελίδα του wiki για τα οικονομικά στοιχεία κάτω από την κατηγορία "Νέα"
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1
http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1

ακόμα καλύτερα να αναρτώνται σε semantic mediawiki, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα robot ως βάση δεδομένων για την εξαγωγή συμπερασμάτων και στατιστικών στοιχείων.

semantic mediawiki και wikibot τεχνολογία χρησιμοποιεί και το νέο νόμισμα, χρησιμοποιεί και το votorola. Oπότε καλό είναι να υπάρχει η τεχνογνωσία αυτή στους πειρατές.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες