Το όραμα του Κόμματος

Συζήτηση για το 1ο Συνέδριο του ΠΕΙΡ.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Το όραμα του Κόμματος

Δημοσίευση από mankasp »

Θα ήθελα όσους έχουν την όρεξη να περιγράψουν σε μια παράγραφο των 1000 χαρακτήρων το όραμα του Κόμματος. Δηλαδή τι είναι αυτό που νομίζουν πως αντιπροσωπεύει το Κόμμα Πειρατών και το ακολουθούν.
Ποιο είναι αυτό το όραμα που έχει ο καθένας μας στη καρδιά του και προσπαθεί να το κάνει πραγματικότητα;
Επειδή αναφέρονται κάποια πράγματα στο καταστατικό αλλά η θέση τους δεν είναι εκεί και παράλληλα η Ιδρυτική Διακήρυξη - Αρχές του Κόμματος του κόμματος είναι μια μίξη Ιδεών, αρχών και προτάσεων θα ήθελα να συντάξουμε ένα μικρό κείμενο (1000 χαρακτήρες πιστεύω πως φτάνουν) που να περιγράφουν τον απώτερο σκοπό ύπαρξης του κόμματος. Θα ήθελα να εγκρίνουμε επίσημα ένα τέτοιο κείμενο στο συνέδριο και να το έχουμε έπειτα μόνιμα στην Αρχική σελίδα μας στη θέση του κειμένου με τίτλο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Θα ήθελα να είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κάποιος για εμάς χωρίς να αναφέρεται σε τεχνικές λεπτομέρειες. Να είναι κάτι που να εξηγεί πρώτα από όλα γιατί υπάρχουμε σαν κόμμα. Το πως θα εφαρμοστεί αυτό το όραμα, τι προσφέρουμε και πως μπορεί ο καθένας να βοηθήσει και να συμμετέχει στην υλοποίηση του είναι θέμα αναλυτικής περιγραφής στις Αρχές και το Πρόγραμμα μας, στα οποία αυτό το κείμενο μπορεί απλά να παραπέμπει.

Δεν ανοίγω κανένα pad συλλογικής εγγραφής κειμένου προς το παρών για τη σύνταξη αυτού του κειμένου γιατί πιστεύω πως είναι κάτι μοναδικό που πηγάζει από τον καθένα μας και πρέπει να κάτσει να το σκεφτεί και να το γράψει μόνος του. Αν υπάρξουν αρκετές προτάσεις, μπορούμε μετά να διαλέξουμε τη καλύτερη ή να εξάγουμε μια ολοκληρωμένη.
https://twitter.com/e_kastrinakis
mankasp

Re: Το όραμα του Κόμματος

Δημοσίευση από mankasp »

Αν έβαζα ένα άλλο τίτλο σε αυτό το θέμα θα ήταν η ερώτηση που είχε κάνει σε μια ομιλία του ο Rickard Falkvinge: "Γιατί είσαι εδώ;" και θα πρόσθετα "γιατί διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αυτή τη στιγμή;"
j_kesos

Δημοσίευση από j_kesos »

Βρίσκω πολύ καλή την ιδέα του mankasp, θα προσπάθησω σήμερα κιόλας να ετοιμάσω το δικό μου κείμενο
kailor

Δημοσίευση από kailor »

πολύ ωραία ιδέα mankasp, δεν ξέρω εάν θα καταγράψω τόσο πολύ των 1000 λέξεων, αλλά έστω ένα μικρό μπορώ να το κάνω. Το θές το κείμενο να το αναρτήσουμε χύμα σε post εδώ ή να το κάνουμε attachment ???
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

kailor έγραψε:πολύ ωραία ιδέα mankasp, δεν ξέρω εάν θα καταγράψω τόσο πολύ των 1000 λέξεων, αλλά έστω ένα μικρό μπορώ να το κάνω. Το θές το κείμενο να το αναρτήσουμε χύμα σε post εδώ ή να το κάνουμε attachment ???
1000 χαρακτήρες, όχι 1000 λέξεις
j_kesos

Δημοσίευση από j_kesos »

Tο όραμα μου για το κόμμα των πειρατών είναι να αποτελέσει μια διαφορετική οπτική στα σημερινά δεδομένα του πολιτικού-πελατειακού συστήματος. Με τη γνώση και τη χρήση της νέας τεχνολογίας και των υπολογιστών μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα πιο διαφανές και αξιοκρατικό, το οποίο θα παρέχει ίση μεταχείριση προς όλους τους Έλληνες πολίτες. Μπορούμε να αναδείξουμε και να καταπολεμήσουμε όλα τα παράλογα που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.
Πως θα το επιτύχουμε: Σε όλους μας δημιουργούνται συχνά σκέψεις, προβληματισμοί, αντιρρήσεις, αποδοκιμασίες και επιδοκιμασίες πάνω σε θέματα και αποφάσεις. Θα ήθελα να μπορεί ο καθένας από μας να διατυπώνει την άποψη του, να επιχειρηματολογεί πάνω στις λύσεις, να γίνεται ενδεχομένως μια ψηφοφορία από τα υπόλοιπα μέλη και κατόπιν αυτό να γίνεται μέρος των αρχών και στόχος του κόμματος.
Με βάση τις προτάσεις αυτές, οι οποίες θα έχουν δημιουργηθεί από συλλογικές αποφάσεις, θα μπορούμε να γίνουμε όλοι πιο εξωστρεφείς, να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις ιδέες και τις λύσεις μας και για το τι ακριβώς πρεσβεύουμε.
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

Πιστεύω σε μια Ευρώπη ελεύθερη, κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική. Μια Ευρώπη ως ενιαίο κράτος χωρίς κεντρική κυβέρνηση που θα διοικείται από τους πολίτες της με βάση τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας αλλά παράλληλα χωρισμένη όχι σε Κράτη αλλά σε τοπικές περιφέρειες του πολύ 200.000 κατοίκων που θα αυτοδιοικούνται πάλι με την ίδια αρχή.

Πιστεύω πως μια τέτοια Ευρώπη, για να ευημερήσει πρέπει:

- Να είναι ελεύθερη η πρόσβαση κάθε προσώπου στη γνώση και την πληροφορία.
- Να καταργηθεί οποιαδήποτε μορφή πνευματικής ιδιοκτησίας και ευρεσιτεχνίας.
- Να εφαρμόζεται στο σύνολο της η Διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Το χρήμα να είναι μέσο και όχι προϊόν.
- Οι πρώτες ύλες και οι φυσικοί πόροι να ανήκουν στην πολιτεία και όχι σε ιδιώτες.
- Τα βασικά αγαθά συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών να είναι δωρεάν και προσβάσιμα από όλους.
- Να σέβεται το περιβάλλον παράγοντας προϊόντα όχι με βάση το κέρδος και την υπερκατανάλωση, αλλά με βάση τις επιπτώσεις τους κατά τη παραγωγή, με μεγάλο χρόνο ζωής και τις επιπτώσεις τους κατά την απόσυρση.

Και για να απαντήσω στον Falkvinge και ας μη διαβάσει ποτέ αυτό το ποστ:
Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ και παράλληλα είμαι διατεθειμένος να ακούσω το όραμα όλων των μελών ώστε στο τέλος να προκύψει ένα όραμα καλύτερο από αυτό που πιστεύει κάθε μέλος ξεχωριστά και παράλληλα να βρεθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα βρεθούμε πιο κοντά σε αυτό. Ένας τρόπος που δεν είναι ούτε η βίαιη επανάσταση, ούτε η αγανάκτηση αλλά ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα αλλάξει ριζικά το τρόπο διαχείρισης και λήψης αποφάσεων.

Αυτός είναι ο λόγος που έβαλα και εγώ την υπογραφή μου ώστε οι πειρατές να γίνουμε Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και όταν δω το όραμά μου να εκπληρώνεται θα βάλω την υπογραφή μου για τη διάλυσή του.
Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευση από Μιχάλης Μαντάς »

mankasp έγραψε:Πιστεύω σε μια Ευρώπη ελεύθερη, κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική ...... Αυτός είναι ο λόγος που έβαλα και εγώ την υπογραφή μου ώστε οι πειρατές να γίνουμε Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και όταν δω το όραμά μου να εκπληρώνεται θα βάλω την υπογραφή μου για τη διάλυσή του.

Το κείμενό σου αγαπητέ είναι 1455 χαρακτήρων. Άρα υπερέβεις ήδη τον ... εαυτό σου.
Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευση από Μιχάλης Μαντάς »

Οι Πειρατές δεν είναι κόμμα, είναι κίνημα.
Πεποίθησή τους είναι ότι η διατήρηση και ενίσχυση της «καθαρότητας» των νέων τεχνολογιών με την κατάργηση των κάθε είδους μονοπωλίων, ευρεσιτεχνιών και πνευματικών ιδιοκτησιών είναι το κρίσιμο μέγεθος που μπορεί να δώσει οριστικές απαντήσεις στα ζητήματα διαφάνειας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, καθώς και στα αρχέγονα προβλήματα πλήρους εφαρμογής διαδικασιών συμμετοχικής και άμεσης δημοκρατίας.
Οι Πειρατές πιστεύουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί ολοκληρωτικά αν η γνώση και η πληροφορία δεν είναι προσβάσιμες ελεύθερα από τον καθένα.
Αυτές οι βασικές αρχές που διέπουν το κίνημα των Πειρατών, πιστεύουμε ότι έχουν εφαρμογή και είναι απαραίτητα συστατικά κάθε ιδεολογίας και ότι χωρίς αυτές καμία οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί πλήρως και καμία αταξική κοινωνία του μέλλοντος δεν πρόκειται να κατακτηθεί, αλλά οι κοινωνίες θα πελαγοδρομούν και θα ανταγωνίζονται ανούσια στο διηνεκές.
Σε τελική ανάλυση οι Πειρατές πιστεύουμε ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει καλός σοσιαλιστής, κομμουνιστής, καπιταλιστής ή οτιδήποτε άλλο, αν δεν γίνει πρώτα καλός Πειρατής.

Υ.Γ.: Το κείμενο είναι 951 χαρακτήρων.
mankasp

Δημοσίευση από mankasp »

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:
mankasp έγραψε:Πιστεύω σε μια Ευρώπη ελεύθερη, κοινωνικά δίκαιη και δημοκρατική ...... Αυτός είναι ο λόγος που έβαλα και εγώ την υπογραφή μου ώστε οι πειρατές να γίνουμε Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και όταν δω το όραμά μου να εκπληρώνεται θα βάλω την υπογραφή μου για τη διάλυσή του.

Το κείμενό σου αγαπητέ είναι 1455 χαρακτήρων. Άρα υπερέβεις ήδη τον ... εαυτό σου.

χεχε, υποτίθεται πως είναι μόνο το κομμάτι με τα πλάγια γράμματα αλλά πάλι είναι 1048.
Απάντηση

Επιστροφή στο “1ο Συνέδριο”