Ερωτήσεις

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
felix mendelssohn

Ερωτήσεις

Δημοσίευσηαπό felix mendelssohn » 06 Μάιος 2012, 07:05

Hello!

Δεν είμαι σίγουρος σε ποιον τομέα του φόρουμ θα έπρεπε να το γράψω αυτό, εδώ μου φαίνεται καλά...

Κάπου πήρε το μάτι μου ένα σχόλιο που έλεγε ότι οι ιδέες του κόμματος δεν ταιριάζουν με την ελληνική κουλτούρα. Εγώ, πάντως, σε κάποια πράγματα είμαι πολύ τυπικός Έλλην: 1 ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες σκέφτομαι ακόμα τι θα ψηφίσω! Το ευτυχές είναι ότι και οι 3 επιλογές που έχω στο μυαλό μου με ικανοποιούν αρκετά, απλώς μένει να αποφασίσω για την καλύτερη... και έχετε το προβάδισμα. Θα ήμουν υπόχρεος αν, μέχρι να κοιμηθώ, να ξυπνήσω κ.λπ, μου έχει κάποιος απαντήσει στις ερωτήσεις που έπονται και με έχει γλιτώσει από τον πολύ προβληματισμό.

1. Αυτό που κυρίως με τράβηξε στο κόμμα είναι η προώθηση της (άμεσης) Δημοκρατίας. Τα άλλα 2 κόμματα που σκέφτομαι να ψηφίσω αγγίζουν το θέμα στο πρόγραμμά τους, αλλά, η αλήθεια είναι, κάπως πιο επιφανειακά. Το δε Δημοκρατικό κίνημα που γεννήθηκε τον προηγούμενο Μάϊο και στο οποίο συμμετείχα πολύ ενεργά αποφάσισε (δημοκρατικά) να απέχει της εκλογικής διαδικασίας, πράγμα που με απογοήτευσε κάπως, διότι η αλλαγή έρχεται είτε μέσα από το σύστημα είτε με επανάσταση και εμένα δε μου αρέσουν τα αίματα, αλλά ούτε και η στασιμότητα. Η διευκρινιστική ερώτηση που έχω επί του θέματος (και που ίσως βρίσκεται κάπου εδώ μέσα πλήρως απαντημένη) είναι η εξής: Αν αύριο το κόμμα διαθέτει βουλευτές, με ποιόν ακριβώς τρόπο θα συμβουλεύονται αυτοί το λαό (τα μέλη των πειρατών έστω) για τις αποφάσεις τους?

2. Στην προηγούμενη ζωή μου έγραφα πολύ ωραία μουσική :o Αλλά και σε αυτή τη ζωή δεν τα πάω άσχημα 8-) Αν και ως "καταναλωτής" έχω καταλήξει να είμαι αδίστακτος πειρατής και, παράλληλα, γνωρίζω καλά ότι το σύστημα των δισκογραφικών εταιριών είναι εντελώς ληστρικό, με προβληματίζει το κατά πόσο μια ψήφος στους πειρατές δε στρέφεται τελικά ενάντια στο μελλοντικό συμφέρον μου. Πρωτίστως προβληματίζομαι επειδή πιστεύω ότι η αξία της δουλειάς μου βρίσκεται στα ίδια τα δημιουργήματά μου και τις αμέτρητες εργατοώρες που (επιλέγω να) επενδύω τελειοποιώντας τα και όχι στην ικανότητά μου να προσελκύω κοινά σε μεμονωμένα events. Πιθανότατα διαθέτω τις αρετές για το κάνω αυτό (φωνή, εμφάνιση, προσωπικότητα), αλλά, όπως και να έχει, δε θεωρώ ότι αυτό είναι το νόημα της δουλειάς μου. Είναι λίγο φιλοσοφικό αυτό... Απλά δε μου φαίνεται δίκαιο το σύστημα (που έτσι κι αλλιώς αποτελεί πραγματικότητα, αλλά η ιδεολογία των πειρατών φαίνεται να το ενισχύει) "δώσε το έργο τζάμπα, έλπιζε να κάνεις συναυλίες και να βγάζεις λεφτά έτσι". Πώς μπορώ να πάρω αξία από τη δουλειά μου σε 1 σύστημα, όπου η πειρατεία είναι δεδομένη? Πως μπορώ να πάρω αξία από κομμάτια που δεν είναι ίσως καν εκμεταλλεύσιμα συναυλιακά, αλλά ο άλλος γουστάρει πολύ να τα ακούει σε προσωπικές στιγμές του?

3. Διάβασα το κείμενο με τις προτάσεις για την οικονομία. Εντάξει, ήταν λίγο γενικόλογο, αλλά καταλαβαίνω και εκτιμώ τους λόγους για τους οποίους δε θα μπορούσε να είναι πολύ πιο συγκεκριμένο. Αλλά το βρήκα και λίγο συντηρητικό. Εξηγούμαι: Από τη μία μεριά συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να βασίζεται στην αντικειμενική επιστημονική αξιολόγηση των δεδομένων και όχι σε "δεξιές" / "αριστερές" αγκυλώσεις. Από την άλλη νομίζω ότι η προσέγγιση του κειμένου, αλλά και των περισσότερων προτάσεων που διάβασα στο σχετικό τομέα του φόρουμ, αποδέχεται σιωπηρά το αξίωμα ότι η αγορά πρέπει να κινείται ανεξέλεγκτα / είναι εκ φύσεως ανεξέλεγκτη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά από οικονομικά, αλλά δεν μπόρεσα ποτέ να χωνέψω την τρομερή αυτή ιδέα ότι η οικονομία είναι ένα πράγμα τέτοιο που, ο καλύτερος τρόπος να τη χειριστείς, ο τρόπος που θα σου φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα(!), είναι να... μην ασχοληθείς. Το όλο θέμα θα έπρεπε προφανώς να το παρουσιάσω ξεχωριστά στο κατάλληλο μέρος (και θα χαρώ να το κάνω και να συζητήσω με τους υπόλοιπους), αλλά, είπαμε, είμαι της τελευταίας στιγμής. Εξάλλου παραείναι καίριο, για αυτό θα ήθελα να καταλάβω κατά πόσο το κόμμα είναι διατεθιμένο να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές και, ενδεχομένως, να απορρίψει την παραπάνω παραδοχή (αν τα επιστημονικά δεδομένα, που νομίζω ότι υπάρχουν, το υποδείξουν) και να συγκρουστεί με το διεθνές πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, λαμβάνοντας υπόψιν και καλιμπράροντας ανάλογα με το πιθανό κόστος μιας τέτοιας σύγκρουσης. Σημείωση: Ξαναδιαβάζοντας την προηγούμενη μακροπερίοδο αντιλαμβάνομαι ότι απαντάται εύκολα με ένα "Μα και βέβαια, διατεθιμένοι είμαστε". Δε θα την αλλάξω γιατί μου αρέσει, απλώς το σημειώνω υποννοώντας ότι μια ενδελεχέστερη απάντηση θα ήταν προτιμιτέα, γνωρίζω όμως ότι δεν μπορώ να έχω τρελές απαιτήσεις, δεδομένου ότι έχω παρακαλέσει και για απάντηση σε χρόνο πρακτικά dt. Πάντως, θεωρώ ότι αυτό είναι και το σοβαρότερο εκ των ερωτημάτων μου. Η χώρα υποφέρει από ένα πράμα που λέγεται μνημόνιο. Προσωπικά, έχω πειστεί ότι πρέπει να ανατραπεί. Όπως και να έχει, χρειάζεται μια σχετικά σαφής τοποθέτηση. Όχι τι έπρεπε να γίνει πριν υπογραφεί το μνημόνιο. Και τώρα που υπογράφτηκε κάτι θα γίνει. Τι?

Φιλικοί χαιρετισμοί,
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)

crisal
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ερωτήσεις

Δημοσίευσηαπό crisal » 06 Μάιος 2012, 08:16

Θα προσπαθησω να σου απαντησω στις ερωτήσεις σου όσο ποιο καλα μπορώ.

1. Αν αύριο το κόμμα διαθέτει βουλευτές, με ποιόν ακριβώς τρόπο θα συμβουλεύονται αυτοί το λαό (τα μέλη των πειρατών έστω) για τις αποφάσεις τους?

Σύμφωνα με την αρχή της Αμεσης Δημοκρατίας οι βουλευτές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αποφασίσουν μόνοι τους όπως γινεται στα άλλα κόμματα. Την απόφαση θα την πάρουν τα μέλη του κόμματος , με τις διαδικασίες που έχουμε και ο βουλευτής θα την μεταφέρει απλώς στην Βουλή. Είναι ο μοναδικός τρόπος να λειτουργήσει στην πράξη η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αλλιως δεν πετύχαμε τίποτα.

2. Το κόμμα πειρατών προτείνει την μείωση του χρόνου του copyright στα 5 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες δες στις αρχές μας http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/ και επίσης διάβασε αυτη την ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ συνέντευξη του Paulo Coehlo http://www.pirateparty.gr/2012/01/

3. Μην ξεχνας οτι είμαστε 2 μηνων κόμμα και οτι οι εργασίες των επιτροπών διαμόρφωσης προγράμματος διακόπηκαν απο τις εκλογές. Παντως η άποψη μας για την οικονομία είναι πολύ απλή. Σκεψου την λιγο
Ειναι εντελώς άσκοπο να αναρωτιόμαστε και να μπαινουμε στο διλημα ναι η οχι στο μνημόνιο , ναι η οχι στο euro.
Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μπορεί να λυθεί με Νόμο μισής σελίδας.
- Διαχωρισμός Δικαστικής εξουσίας (έτσι ώστε να είναι ποιο εύκολο να χτυπηθεί η διαφθορά)
- Δημόσια Διαφάνεια. Κάθε Ελληνας πολίτης να έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε Δημόσιο έγγραφο ΧΩΡΙΣ να χρειάζετε να αποδείξη έννομο συμφέρον

Με αυτα τα 2 μπορούμε να γλυτώσουμε 12 δισ € τον χρόνο. Και φαντάσου ακόμα δεν μπήκαμε στην ουσία του προβλήματος.

Πιστεύω να σε κάλυψα με τα παραπάνω. Οτι άλλο χρειαστείς εδω είμαστε.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και crisal, έχει επεξεργασθεί 6 φορά/ες συνολικά

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 06 Μάιος 2012, 08:28

Καλημέρα κι από μένα!

1. Τα μέλη μετά από συζήτηση ψηφίζουν και την απόφαση της ψηφοφορίας τη μεταφέρουν οι βουλευτές στη βουλή. Τώρα το εργαλείο-πλατφόρμα για τις ψηφοφορίες το κοιτάμε, υπάρχουν ήδη 2 επιλογές που θα εξεταστούν μετά τις εκλογές.

2. Οι πειρατές αυτό που υποστηρίζουμε είναι ο εξορθολογισμός της νομοθεσίας για το copyright και όχι το πειρατικό κατέβασμα. Επίσης, πολύ σημαντικό θέμα είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων, αφού θεωρούμε πως είναι απαράδεκτη η παρακολούθηση των επικοινωνιών για να διαπιστωθεί αν τελείται παράνομη μεταφορά αρχείων. Τέλος, όσον αφορά εναλλακτικά μοντέλα που μπορούν να αποφέρουν κέρδος στους παραγωγούς πνευματικού έργου δες μια επιστολή που είχα στείλει στον κ. Βαξεβάνη: http://www.koutipandoras.gr/?p=18826

3. Με καλύπτει απόλυτα ο crisal. Επιπλέον θα ήθελα να συμπληρώσω ότι δεν έχουμε ακόμα κάποια θέση για τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί. Δίνουμε όμως έμφαση σε σημαντικά θέματα που για τη χώρα μας αποτελούν προβληματικά ζητήματα από πάντα. Τα υπόλοιπα θα προκύψουν μέσα από συζήτηση-ζύμωση και λογικά σε βάθος χρόνου.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 06 Μάιος 2012, 12:01

ΒΑΣΙΛΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 06 Μάιος 2012, 14:45

θα προσπαθησω κι εγω να δωσω τις απαντησεις:

Αν αύριο το κόμμα διαθέτει βουλευτές, με ποιόν ακριβώς τρόπο θα συμβουλεύονται αυτοί το λαό (τα μέλη των πειρατών έστω) για τις αποφάσεις τους?

με τον ιδιο ακριβως τροπο που γινονται και τωρα οι ψηφοφοριες. θα γυρισζουν στην βαση θα θετουν το ερωτημα που τεθηκε προς ψηφιση με τις απαντησεις οπως τις εχουν, θα γινεται ψηφοφορια ειτε στα μελη ειτε και πιο νοικτα (αυτο θα το δουμε) και η πλειοψηφια θα βγαζει την απαντηση που θα ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει.

Πώς μπορώ να πάρω αξία από τη δουλειά μου σε 1 σύστημα, όπου η πειρατεία είναι δεδομένη? Πως μπορώ να πάρω αξία από κομμάτια που δεν είναι ίσως καν εκμεταλλεύσιμα συναυλιακά, αλλά ο άλλος γουστάρει πολύ να τα ακούει σε προσωπικές στιγμές του?

η αξια απο την δουλεια σου θα ερθει απο την στιγμη που θα δινονται περισσοτερα στον καλιτεχνη και για καποιο χρονικο διαστημα, και θα μειωθουν οι πιθανοτητες να εσροχκερδουν οι μεσαζωντες της μουσικης εννοωντας φυσικα της εταιριες. τωρα οσον αφορα το δευτερο σκελος. οταν οι τιμες θα γνουν πιο προσιτες (οχι ενα cd 20 ευρω σε εποχες που πολλοι δεν εχουν να φανε) τοτε αυτος που το γουσταρει το εργο θα το αγορασει. εγω που θελω να το ακουσω μια φορα απλα θα το κατεβασω και μετα θα το ξεχασω κι ολας. θα δουλεψουν τα καλα εργα. νομιζω οτι εινι και δικαιο. δεν μπορεις να απαιτεις να βγαλεις χρηματα απο "σαβουρα"?

Όπως και να έχει, χρειάζεται μια σχετικά σαφής τοποθέτηση

υπάρχει μεσα απο τις οικονομικες θεσεις σαφης προταση που θα αποδοση αρκετα δις το χρονο στην ελλαδα. ακομη ομως θα πρεπει να συνηπολογισεις οτι ενα κομμα 2 μηνων δεν μπορει να εχει αποψη για ολα. ειναι αδυνατον, και ποσο μαλλον οταν λειτουργει αποκλειστηια με αμμεσοδημοκρατικες διαδικασιες. (που θελουν παραπανω χρονο απο το στυλ του ηγετη που αποφασιζει και διαταζει). επισης θα πρεπει να σκεφτεις οτι πως να κρινεις κατι αν δδεν το γνωριζεις? μολις εχουμε πληρη εικονα του προβληματος θα το συζητησουμε για να βρουμε λυση. εδω ακομη και βουλευτες ζητανε εγραφα και δεν μπορουν να τα εχουν. αυτοι πως εχουν λυση για ολα? κατι δεν μου στεκει λογικα. στο μελλον σιγουρα θα δημιουργηθουν κι αλλες θεσεις και προτασεις του κομματος. αλλα αν κρινεις οτι με 2 απλες μεταρυθμισεις που προτεινουμε μπορουμε να εχουμε μεχρι 15δις το χρονο καταλαβαινεις οτι ολα θα μπουν σε νεα βαση.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

felix mendelssohn

Δημοσίευσηαπό felix mendelssohn » 06 Μάιος 2012, 17:08

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ό,τι καταλαβαίνω, ο ακριβής τρόπος της δημόσιας διαβούλευσης είναι ακόμα υπό συζήτηση και οι θέσεις του κόμματος για τα άλλα 2 θέματα είναι και θα είναι εσαεί ανοιχτές σε διαπραγμάτευση. Αυτό με καλύπτει αρκετά μάλλον. Πάνω από όλα θέλω να αποφασίζω εγώ, όχι οι άλλοι. Ο "όχλος" και οι κατά Πάγκαλον "μαλάκες", όχι οι αριστοκράτες της βουλής. Ξεκινάω, λοιπόν, σιγά σιγά για το σχολειό ως πειρατής! Δεν πειράζει, στις 17.6 θα ψηφίσω πιο "σφιχτά" αν χρειαστεί :D
Btw, ποιός είναι ο Βασίλης και γιατί δεν υπάρχει?

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 06 Μάιος 2012, 17:11

felix mendelssohn έγραψε:Btw, ποιός είναι ο Βασίλης και γιατί δεν υπάρχει?

Μην ανησυχείς, είναι που είσαι νέος!!!
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 06 Μάιος 2012, 18:06

felix mendelssohn έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ό,τι καταλαβαίνω, ο ακριβής τρόπος της δημόσιας διαβούλευσης είναι ακόμα υπό συζήτηση και οι θέσεις του κόμματος για τα άλλα 2 θέματα είναι και θα είναι εσαεί ανοιχτές σε διαπραγμάτευση. Αυτό με καλύπτει αρκετά μάλλον. Πάνω από όλα θέλω να αποφασίζω εγώ, όχι οι άλλοι. Ο "όχλος" και οι κατά Πάγκαλον "μαλάκες", όχι οι αριστοκράτες της βουλής. Ξεκινάω, λοιπόν, σιγά σιγά για το σχολειό ως πειρατής! Δεν πειράζει, στις 17.6 θα ψηφίσω πιο "σφιχτά" αν χρειαστεί :D
Btw, ποιός είναι ο Βασίλης και γιατί δεν υπάρχει?

Θυμίσουμε Βασίλη να σε κεράσω ένα correto
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 12 και 0 επισκέπτες