anonymous-eponymous

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ergoil
Επικοινωνία:

Re: Δομές, οργάνωση, συστήματα και διάφορα.

Δημοσίευση από ergoil »

mankasp έγραψε:
manos_ έγραψε:Οσοι επιθυμούν ανωνυμία να μένουν φίλοι και απλά να βοηθούν με τις ιδέες τους.
Έβαλα και αυτό.
Την παραπάνω πρόταση πάντως δεν την καταλαβαίνω, ούτε καταλαβαίνω τι διαφορά έχει από αυτή την πρόταση. Το "Όσοι επιθυμούν ανωνυμία να μένουν φίλοι και απλά να βοηθούν με τις ιδέες τους" είναι αόριστο, και περιλαμβάνει και την περίπτωση δημιουργίας guest account σε όλες τις πλατφόρμες. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί θα πρέπει να είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Επίσης εκτός από γενικόλογη και αόριστη, δεν είναι καν ολοκληρωμένη πρόταση, με την έννοια και τις προϋποθέσεις που έθεσες (δεν αναφέρει δηλαδή ούτε κόστος, ούτε πως ακριβώς θα οριστεί αυτό στο καταστατικό).

Και φυσικά, αν προσθέσεις και τον τίτλο της, τότε είναι έντονα παράλογη και αντιφατική, αφού ενώ τιτλοφορείται "Κανένας ανώνυμος στο Πειρ" από κάτω γράφει "Όσοι επιθυμούν ανωνυμία να μένουν φίλοι και απλά να βοηθούν με τις ιδέες τους". :shock: :o :shock: Αφού κανένας ανώνυμος δεν θα μείνει, πως θα "μείνουν" ανώνυμοι οι φίλοι;;;;; οέο; :roll: Νεοταξίτικη θολοκουλτούρα στα πρότυπα της βικιπέδιας!!!! :twisted: .

Παρόλαυτά η αρχικοποιημένη πλειοψηφία των επωνύμων, όπως και κάθε καταραμένη αρχικοποιημένη πλειοψηφία, θεωρεί ότι αυτή η ασαφής αντιφατική και μη ολοκληρωμένη πρόταση είναι καλύτερη από αυτή. Συμφωνα με την δικιά μου κρίση, και σε συνδυασμό με την περίεργη στάση της ΔΕ που δεν επισημοποιεί το λικουιντ, φανερώνεται ξεκάθαρα από το αποτέλεσμα ότι το πειρατικό κίνημα και το πειρατικό κόμμα είναι pwned.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ergoil την 21 Ιούλ 2012, 19:29, έχει επεξεργασθεί 12 φορές συνολικά.
pav

Δημοσίευση από pav »

pav έγραψε:Περιμένουμε την ολοκληρωμένη πρόταση. Ίσως να τύχει περισσότερης αποδοχής αν συζητηθούν από πριν οι βασικοί της άξονες.
WTF? Αυτό που έγραψα πήγαινε στον crisal, όχι στον ergoil με τα εκτός θέματος του.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

pav έγραψε:
pav έγραψε:Περιμένουμε την ολοκληρωμένη πρόταση. Ίσως να τύχει περισσότερης αποδοχής αν συζητηθούν από πριν οι βασικοί της άξονες.
WTF? Αυτό που έγραψα πήγαινε στον crisal, όχι στον ergoil με τα εκτός θέματος του.

Νομίζω από λάθος σε πήρε η μπάλα του μοντερατιον. Εγώ πάντως δεν αναφέρομαι σε σένα όσον αφορά την προϋπόθεση για ολοκληρωμένη πρόταση, αναφέρομαι σε αυτό που είπε ο manksap.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

ergoil έγραψε:
mankasp έγραψε:
manos_ έγραψε:Οσοι επιθυμούν ανωνυμία να μένουν φίλοι και απλά να βοηθούν με τις ιδέες τους.
Έβαλα και αυτό.
Την παραπάνω πρόταση πάντως δεν την καταλαβαίνω, ούτε καταλαβαίνω τι διαφορά έχει από αυτή την πρόταση. Το "Όσοι επιθυμούν ανωνυμία να μένουν φίλοι και απλά να βοηθούν με τις ιδέες τους" είναι αόριστο, και περιλαμβάνει και την περίπτωση δημιουργίας guest account σε όλες τις πλατφόρμες. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί θα πρέπει να είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Επίσης εκτός από γενικόλογη και αόριστη, δεν είναι καν ολοκληρωμένη πρόταση, με την έννοια και τις προϋποθέσεις που έθεσες (δεν αναφέρει δηλαδή ούτε κόστος, ούτε πως ακριβώς θα οριστεί αυτό στο καταστατικό).

Και φυσικά, αν προσθέσεις και τον τίτλο της, τότε είναι έντονα παράλογη και αντιφατική, αφού ενώ τιτλοφορείται "Κανένας ανώνυμος στο Πειρ" από κάτω γράφει "Όσοι επιθυμούν ανωνυμία να μένουν φίλοι και απλά να βοηθούν με τις ιδέες τους". :shock: :o :shock: Αφού κανένας ανώνυμος δεν θα μείνει, πως θα "μείνουν" ανώνυμοι οι φίλοι;;;;; οέο; :roll: Νεοταξίτικη θολοκουλτούρα στα πρότυπα της βικιπέδιας!!!! :twisted: .

Παρόλαυτά η αρχικοποιημένη πλειοψηφία των επωνύμων, όπως και κάθε καταραμένη αρχικοποιημένη πλειοψηφία, θεωρεί ότι αυτή η ασαφής αντιφατική και μη ολοκληρωμένη πρόταση είναι καλύτερη από αυτή. Συμφωνα με την δικιά μου κρίση, και σε συνδυασμό με την περίεργη στάση της ΔΕ που δεν επισημοποιεί το λικουιντ, φανερώνεται ξεκάθαρα από το αποτέλεσμα ότι το πειρατικό κίνημα και το πειρατικό κόμμα είναι pwned.

Μετά την επισήμανσή μου, διακρίνω στην λίστα αναθεωρήσεων ότι προσθέσανε και αυτό ως διευκρίνηση:
"Φίλοι μπορούν να επικοινωνούν με email, τηλέφωνο, φαξ η στην αντίστοιχη κατηγορία στο http://www.pirateparty.gr/forum"

οφείλω να ομολογήσω ότι μετά από αυτή την επισήμανση, η πρόταση ξεκινάει να βγάζει κάποιο νόημα και να ξεφεύγει από την θολοκουλτούρα. Τουλάχιστον ας είναι οι προτάσεις καλά διατυπωμένες και μέσα στα όρια της λογικής, κάτι είναι και αυτό! :). Αυτό δεν αναιρεί τα προηγούμενα που είπα βέβαια, αφού τις τέσσερις ψήφους συμπάθειας τις πήρε η συγκεκριμένη πρόταση όσο παρέμενε παράλογη. Για να δούμε πως θα πάει τώρα που έγινε περισσότερο λογική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ergoil την 21 Ιούλ 2012, 19:46, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: anonymous-eponymous

Δημοσίευση από mankasp »

Εγώ τα βάζω όλα, τι μιλάς στον πληθυντικό;

Πάντως αν θες να περάσουν οι δικές σου προτάσεις κοίτα να τις βελτιώσεις όσο γίνεται και μη κοιτάς τις άλλες, αυτό είναι το νόημα του Liquid.
https://twitter.com/e_kastrinakis
Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευση από Voyager-1 »

ergoil σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να αλλάξεις την υπογραφή σου για μένα

επειδή δεν βλέπω να συμμερίζεται κανένας τις απόψεις σου περί ανωνυμίας προτείνω να ιδρύσεις με 200 ανώνυμους φίλους σου(θα βρείς τόσους ?) ένα Πειρατικό Κόμμα Β ή όπως θες ονομασέ το και αν το εγκρίνει ο Ανώνυμος Άρειος Πάγος με ανώνυμα 200 ιδρυτικά μέλη,κάνε ανώνυμα προεκλογική εκστρατεία (ομιλίες,συνεντεύξεις στα ΜΜΕ με μάσκα αλά Ζορρό )και θέσε ανώνυμους υποψήφιους στις εκλογές όπου ή ψήφος είναι ανώνυμη.
Όταν κερδίσεις τις εκλογές θα έχουμε τους ανώνυμους υπουργούς σου να παίρνουν μίζες (ποιός θα τους ελέγξει όντας ανώνυμοι ?) και εσένα πρωθυπουργό χωρίς όνομα ! :lol: (πως θα υπογράφετε όλοι εσείς τις πειρατικές αποφάσεις σας ?)

Υ.Γ Εγώ θα σε στηρίξω +1 ....ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

-mesitiko- έγραψε:ergoil σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες να αλλάξεις την υπογραφή σου για μένα

επειδή δεν βλέπω να συμμερίζεται κανένας τις απόψεις σου περί ανωνυμίας προτείνω να ιδρύσεις με 200 ανώνυμους φίλους σου(θα βρείς τόσους ?) ένα Πειρατικό Κόμμα Β ή όπως θες ονομασέ το και αν το εγκρίνει ο Ανώνυμος Άρειος Πάγος με ανώνυμα 200 ιδρυτικά μέλη,κάνε ανώνυμα προεκλογική εκστρατεία (ομιλίες,συνεντεύξεις στα ΜΜΕ με μάσκα αλά Ζορρό )και θέσε ανώνυμους υποψήφιους στις εκλογές όπου ή ψήφος είναι ανώνυμη.
Όταν κερδίσεις τις εκλογές θα έχουμε τους ανώνυμους υπουργούς σου να παίρνουν μίζες (ποιός θα τους ελέγξει όντας ανώνυμοι ?) και εσένα πρωθυπουργό χωρίς όνομα ! :lol: (πως θα υπογράφετε όλοι εσείς τις πειρατικές αποφάσεις σας ?)

Υ.Γ Εγώ θα σε στηρίξω +1 ....ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
:lol: . Όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση αυτό που λέω περί του δικαιώματος της ανώνυμης ηλεκτρονικής ψήφου στο ιντερνετ, με αυτά που λες εσύ. Αν σε ενοχλεί η αναφορά του ψευδωνύμου σου στην υπογραφή μου, πες μου το και θα το βγάλω. :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ergoil την 21 Ιούλ 2012, 19:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ergoil »

mankasp έγραψε:Εγώ τα βάζω όλα, τι μιλάς στον πληθυντικό;

Πάντως αν θες να περάσουν οι δικές σου προτάσεις κοίτα να τις βελτιώσεις όσο γίνεται και μη κοιτάς τις άλλες, αυτό είναι το νόημα του Liquid.
Δεν έχω να βελτιώσω κάτι για την ώρα, αν έχεις εσύ κάτι πες μου.

Πάντως εσείς θα έπρεπε καταρχήν να βελτιώσετε την αρχικοποιημένη πλειοψηφία στο λικουιντ, και μέσω κάποιας προ-συνάντησης ανωνύμων, να σεβαστήτε το δικαίωμά τους στην πιστοποίηση ψήφου, και να τους επιτρέψετε την είσοδο στο λικουιντ και στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Γιατί αν ο διωγμός των ανωνύμων συνεχιστεί, ίσως να βρεθείτε προ εκπλήξεων στο συνέδριο, και όλη η οργάνωση και προετοιμασία σας, στα πρότυπα των επωνύμων, να μην γίνει αποδεκτή από όλους τους συνέδρους. Και έτσι, στην χειρότερη περίπτωση και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στους επωνύμους και τους ανωνύμους για τους αρχικούς κανόνες, να πάει στράφι ακόμα και το ίδιο το συνέδριο.
manos_

Δημοσίευση από manos_ »

Το "κβαντικό" παραπάνω το έβαλα για να δείξω πως μόνο προσεγγιστικά "λύνεται" το θέμα της ανωνυμίας ακόμα.

Εμένα με ενδιαφέρει:

Α) Αν είμαι επώνυμος:
1. να μπορώ να επιχειρηματολογώ επώνυμα και ταυτόχρονα να προστατεύομαι από προσωπικές επιθέσεις
2. να μπορώ να ψηφίζω ανώνυμα, ως επώνυμος.

Β) Αν ο άλλος είναι παντελώς ανώνυμος:
1. να μπορεί να επιχειρηματολογεί μόνο
2. να λογοκρίνεται για να προστατεύονται οι επώνυμοι.
(στον πλήρως ανώνυμο περιλαμβάνομαι και εγώ, που είμαι σε άλλη στιγμή επώνυμος)

Γ) Αν είναι ανώνυμος αλλά διατηρεί περσόνα:
1. ας ψηφίζει, αρκεί να τον βλέπω ζωντανό, να επιχειρηματολογεί δηλαδή.
Αν τώρα έχω να κάνω με τον Δόκτωρ Τζέκυλ, ας πούμε ότι μέσα σε ένα μυαλό χώρεσαν δύο άνθρωποι.
Να επιχειρηματολογεί ως 40 ταυτόχρονα, δεν το θεωρώ εύκολο.

Μετά υπάρχει το ζήτημα του μέχρι πόσο βαθιά στον πυρήνα θα μπορεί κάποιος να επεμβαίνει με την ψήφο του.
1. Στο pirategov είναι έγκλημα να μην μπορούν να συμμετέχουν όλοι.
2. Στο συνέδριο είναι ασύμβατο να ψηφίζουν όσοι αντιτίθενται στο όραμα των πειρατών.
(μπορεί και να ακούγεται σαν δήλωση φρονημάτων το τελευταίο, καλύτερα να συζητηθεί)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manos_ την 21 Ιούλ 2012, 20:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευση από Voyager-1 »

τι είπες τώρα ? να ενοχλούμε για το όνομα μου ? άστο εκεί τζάμπα διαφήμιση (έστω και αρνητική δεν παύει να είναι διαφήμιση)

Δεν είναι καθόλου άσχετα το νήμα που άνοιξες λέγετε anonymous-eponymous ή ζητάς ανωνυμία παντού ή όχι.
Μέχρι ποιό σημείο θα ήθελες να είσαι ανώνυμος ?
Μέχρι να ιδρύσεις κόμμα με 200 μέλη-ανώνυμα ? ή όταν γίνεις μεγάλος και τρανός ?

Αν δεν θέλεις να γίνεις επώνυμος,σκάψε λαγούμι και κρύψου και άσε τους "επώνυμους" να αποφασίζουν για όλους μας,εγώ πάντως θα δώσω την μικρή μάχη μου επώνυμα και για σένα
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”