Το πρότυπο κομματικής οργάνωσης (σύμφωνα με το καταστατικο)
Re: Το πρότυπο κομματικής οργάνωσης (σύμφωνα με το καταστατι
Αυτό που λείπει σήμερα δεν είναι η περισσότερη οργάνωση, αλλά ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένος (το τονίζω γιατί πλατφόρμες υπάρχουν) τρόπος να γίνονται ψηφοφορίες κι έτσι πολλές πρωτοβουλίες βαλτώνουν. Μπορώ να αναφέρω 3-4 προτάσεις γραμμένες σε pad που απλά περιμένουν γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεκινήσει την ψηφοφορία για την έγκρισή τους και ο δημιουργός τους δε θέλει να τις προχωρήσει αυθαίρετα στο όνομα των υπολοίπων.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info
-
baskin
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Ακριβώς μία και μόνο απόφαση χρειάζεται να μπει επισήμως το liquid σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, βελτιώσεις, αλλαγές και προσαρμογές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο που αν δεν αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε δεν θα τις σκεφτούμε ποτέ.plessas έγραψε:Αυτό που λείπει σήμερα δεν είναι η περισσότερη οργάνωση, αλλά ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένος (το τονίζω γιατί πλατφόρμες υπάρχουν) τρόπος να γίνονται ψηφοφορίες κι έτσι πολλές πρωτοβουλίες βαλτώνουν. Μπορώ να αναφέρω 3-4 προτάσεις γραμμένες σε pad που απλά περιμένουν γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεκινήσει την ψηφοφορία για την έγκρισή τους και ο δημιουργός τους δε θέλει να τις προχωρήσει αυθαίρετα στο όνομα των υπολοίπων.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
και γιατί δεν το αποφασίζει ο πρόεδρός σας να τελειώνετε;baskin έγραψε:Ακριβώς μία και μόνο απόφαση χρειάζεται να μπει επισήμως το liquid σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, βελτιώσεις, αλλαγές και προσαρμογές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο που αν δεν αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε δεν θα τις σκεφτούμε ποτέ.plessas έγραψε:Αυτό που λείπει σήμερα δεν είναι η περισσότερη οργάνωση, αλλά ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένος (το τονίζω γιατί πλατφόρμες υπάρχουν) τρόπος να γίνονται ψηφοφορίες κι έτσι πολλές πρωτοβουλίες βαλτώνουν. Μπορώ να αναφέρω 3-4 προτάσεις γραμμένες σε pad που απλά περιμένουν γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεκινήσει την ψηφοφορία για την έγκρισή τους και ο δημιουργός τους δε θέλει να τις προχωρήσει αυθαίρετα στο όνομα των υπολοίπων.
-
adrian
γιατι εχουμε το θεμα με τα delegations και το καταστατικο που δεν εχει επιλυθει ακομα. λογικα θα φτιαχτει στο συνεδριο
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
Chprokop, στην δημοκρατία δεν ψηφίζεις για να διαλέξεις το αφεντικό σου ή τον βασιλιά σου, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων εκλέγεις αυτόν που θα σε αντιπροσωπεύει να κάνεις μία δουλειά όταν δεν μπορείς εσύ να παραστείς.
Υπό αυτή τη θεώρηση δεν θα μπορούσα να δεχθώ νομοθετικές εξουσίες, (απόφαση πολιτικής) από την ΔΕ. Αντίθετα θα μπορούσα να δεχθώ να έχει δικαιώματα σαν τα δικαιώματα του προέδρου. Η μόνη αλλαγή που μπορώ να φανταστώ υπό αυτό το πνεύμα θα ήταν τα μέλη της ΔΕ να έχουν ισχύ ψήφου ως αν να αντιπροσώπευαν αυτούς από το Σώμα των Μελών που δεν συμμετέχουν σε μία ψηφοφορία.
Από κει και πέρα εργαλεία όπως λέει ο baskin υπάρχουν. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει το wiki οπότε δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω για να γράψω ένα κείμενο αλλά σίγουρα σαν εργαλείο βγάζει κέιμενα. Για ´αλλα project έχω δουλέψει εργαλεία ψηφοφοριών και ξέρω ότι δουλεύουν.
Οσο για την παραγωγικότητα που λιμένες πολλοί.Για να γίνει παραγωγικότητα χρειάζεσαι λειτουργίες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη και όχι συγκεντρωτικές εξουσίες. Πρέεπι να δώσεις τα εργαλεία να αλληλεπιδράσει το χάος και όχι να συγκεντρώσεις τις εξουσίες σε ένα άτομο.
Ενα σύστημα συζήτησης που θα εκτίθενται τεχνικές και ηθικές παράμετροι και ένα σύστημα ψηφοφορίας πολλαπλών προτάσεων είναι αρκετό να κάνει ένα χαωτικό σύστημα υπέρ αποδοτικό.
Υπό αυτή τη θεώρηση δεν θα μπορούσα να δεχθώ νομοθετικές εξουσίες, (απόφαση πολιτικής) από την ΔΕ. Αντίθετα θα μπορούσα να δεχθώ να έχει δικαιώματα σαν τα δικαιώματα του προέδρου. Η μόνη αλλαγή που μπορώ να φανταστώ υπό αυτό το πνεύμα θα ήταν τα μέλη της ΔΕ να έχουν ισχύ ψήφου ως αν να αντιπροσώπευαν αυτούς από το Σώμα των Μελών που δεν συμμετέχουν σε μία ψηφοφορία.
Από κει και πέρα εργαλεία όπως λέει ο baskin υπάρχουν. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει το wiki οπότε δεν ξέρω πως να το χρησιμοποιήσω για να γράψω ένα κείμενο αλλά σίγουρα σαν εργαλείο βγάζει κέιμενα. Για ´αλλα project έχω δουλέψει εργαλεία ψηφοφοριών και ξέρω ότι δουλεύουν.
Οσο για την παραγωγικότητα που λιμένες πολλοί.Για να γίνει παραγωγικότητα χρειάζεσαι λειτουργίες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη και όχι συγκεντρωτικές εξουσίες. Πρέεπι να δώσεις τα εργαλεία να αλληλεπιδράσει το χάος και όχι να συγκεντρώσεις τις εξουσίες σε ένα άτομο.
Ενα σύστημα συζήτησης που θα εκτίθενται τεχνικές και ηθικές παράμετροι και ένα σύστημα ψηφοφορίας πολλαπλών προτάσεων είναι αρκετό να κάνει ένα χαωτικό σύστημα υπέρ αποδοτικό.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
-
baskin
Τα έχουμε και τα δύο (και επιπλέον κάποια ακόμη).Kotsos έγραψε:Ενα σύστημα συζήτησης που θα εκτίθενται τεχνικές και ηθικές παράμετροι και ένα σύστημα ψηφοφορίας πολλαπλών προτάσεων είναι αρκετό να κάνει ένα χαωτικό σύστημα υπέρ αποδοτικό.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Λογικό. Αλλά δε βλέπω πώς τεκμηριώνει την ανάγκη της Λαγουδέρας. Ασε που ο "σοφιστής της παρέας" θα σου πεί ότι επτά άτομα της ίδιας ειδικότητας μπορούν τουλάχιστον να αποδόσουν σε ένα τομέα, ενώ επτά άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων σε κανένα, γιατί μόνο ένας θα έχει τις απαιτούμενες γνώσειςchprokop έγραψε:Ζανή, να επισημανω ξανα μονο οτι η ΔΕ ως αιρετο οργανο μπορει να μην ειναι σε θεση
να φερει εις περας επιτυχως τις διαφορες εργασιες. Φαντασου μονο επτά πληροφορικαριους
να αναζητουν λυσεις σε νομικα ζητηματα ή επτά νομικούς να σχεδιαζουν ιστοσελίδα!
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Μιλάμε για συντονισμό, όχι εκτέλεση εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της Λαγουδέρας, είτε από την ίδια τη ΔΕ. Ο προβληματισμός μου είναι :
1. Μήπως η δημιουργία ενός επιπλέον οργάνου αυξάνει τη γραφειοκρατία ?
2. Η Λαγουδέρα είναι έμμεσα αιρετό (?) όργανο (Κάθε μέλος έχει ψηφιστεί μόνο από τα μέλη της ομάδας, της οποίας είναι συντονιστής, ο δε Οικονομικός υπεύθυνος είναι διορισμένος). Μπορεί ώς τέτοιο να έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ?
Η γνώμη μου είναι ότι τη δουλειά της Λαγουδέρας πρέπει να την κάνει η ΔΕ
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)
-
laskaris_vasilis
Η τελευταία σου πρόταση τα είπε όλα!!!Z53 έγραψε:Λογικό. Αλλά δε βλέπω πώς τεκμηριώνει την ανάγκη της Λαγουδέρας. Ασε που ο "σοφιστής της παρέας" θα σου πεί ότι επτά άτομα της ίδιας ειδικότητας μπορούν τουλάχιστον να αποδόσουν σε ένα τομέα, ενώ επτά άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων σε κανένα, γιατί μόνο ένας θα έχει τις απαιτούμενες γνώσειςchprokop έγραψε:Ζανή, να επισημανω ξανα μονο οτι η ΔΕ ως αιρετο οργανο μπορει να μην ειναι σε θεση
να φερει εις περας επιτυχως τις διαφορες εργασιες. Φαντασου μονο επτά πληροφορικαριους
να αναζητουν λυσεις σε νομικα ζητηματα ή επτά νομικούς να σχεδιαζουν ιστοσελίδα!![]()
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Μιλάμε για συντονισμό, όχι εκτέλεση εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της Λαγουδέρας, είτε από την ίδια τη ΔΕ. Ο προβληματισμός μου είναι :
1. Μήπως η δημιουργία ενός επιπλέον οργάνου αυξάνει τη γραφειοκρατία ?
2. Η Λαγουδέρα είναι έμμεσα αιρετό (?) όργανο (Κάθε μέλος έχει ψηφιστεί μόνο από τα μέλη της ομάδας, της οποίας είναι συντονιστής, ο δε Οικονομικός υπεύθυνος είναι διορισμένος). Μπορεί ώς τέτοιο να έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ?
Η γνώμη μου είναι ότι τη δουλειά της Λαγουδέρας πρέπει να την κάνει η ΔΕ
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
chprokop
Αν αφήσουμε τη ΔΕ χωρις τη Λαγουδέρα, η εκτίμηση μου είναι ότι τα μελη θα την κατηγορουν για ανικανοτητα και η ιδια θα συνεχισει να μην ενεργει
επικαλουμενη το Καταστατικο, τη θεωρια του χαους και ... την γκαντεμια της ΑΕΚ στο Πρωταθλημα. Δικαιολογιες υπαρχουν πολλες..
Εν τω μεταξυ, η ελληνικη κοινωνια θα μαστιγωνεται, οι Ελληνες θα βρισκονται σε απογνωση και η πολιτικη μας ελιτ θα τριβει τα χερια της , καθως , ενω συμπεριφερεται ως αυτοκρατωρ, καποιοι περιμενουν το liquid για να παρουν απλες εκτελεστικες αποφασεις.
Ειναι σαν να περιμεναν οι φιλελευθεροιτου 18ου αι. μια γενικη συνελευση για το πως θα δρασουν κατα του Βασιλεα...
Η ευκαιρια ειναι από πίσω φαλακρη: αν δεν την πιασεις απο το τσουλουφι, οταν περνα απο μπροστα σου, μετα ...
Απλώς φοβαμαι μηπως μεινουν πέντε προγραμματιστες να δοκιμαζουν το liquid , οταν οι ΠΕΙΡ δεν εχουν πλεον μελη...
ΥΓ Σε αντιθεση με τα οσα πολλοι νομιζουν, η πειρατικη ιδεα καλλιεργειται δυνατα σημερα στο ευρυ κοινο.
Μην αφησουμε "τεχνικα" κολληματα να καταστησουν το κομμα ενα απολιθωμα πριν ακομη δουλεψει...
επικαλουμενη το Καταστατικο, τη θεωρια του χαους και ... την γκαντεμια της ΑΕΚ στο Πρωταθλημα. Δικαιολογιες υπαρχουν πολλες..
Εν τω μεταξυ, η ελληνικη κοινωνια θα μαστιγωνεται, οι Ελληνες θα βρισκονται σε απογνωση και η πολιτικη μας ελιτ θα τριβει τα χερια της , καθως , ενω συμπεριφερεται ως αυτοκρατωρ, καποιοι περιμενουν το liquid για να παρουν απλες εκτελεστικες αποφασεις.
Ειναι σαν να περιμεναν οι φιλελευθεροιτου 18ου αι. μια γενικη συνελευση για το πως θα δρασουν κατα του Βασιλεα...
Η ευκαιρια ειναι από πίσω φαλακρη: αν δεν την πιασεις απο το τσουλουφι, οταν περνα απο μπροστα σου, μετα ...
Απλώς φοβαμαι μηπως μεινουν πέντε προγραμματιστες να δοκιμαζουν το liquid , οταν οι ΠΕΙΡ δεν εχουν πλεον μελη...
ΥΓ Σε αντιθεση με τα οσα πολλοι νομιζουν, η πειρατικη ιδεα καλλιεργειται δυνατα σημερα στο ευρυ κοινο.
Μην αφησουμε "τεχνικα" κολληματα να καταστησουν το κομμα ενα απολιθωμα πριν ακομη δουλεψει...
πολύ σωστό, το liquid αφορά την νομοθετική λειτουργία.chprokop έγραψε:...καποιοι περιμενουν το liquid για να παρουν απλες εκτελεστικες αποφασεις.
ας οριστούν νομοθετικά στο liquid τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορεί να κινήται η εκτελεστική εξουσία, και ας αφήσουμε την εκτελεστική εξουσία να κάνει την δουλειά της, χωρίς ανούσιες ψηφοφορίες.
Δεν χρειάζεται να ρωτάμε με ψηφοφορία για το κάθε τι, και από την άλλη αν ψηφίζουμε να γίνει το οτιδήποτε, δεν γίνεται αυτόματα-μαγικά! Χρειάζεται και κάποιος να εκτελέσει την απόφαση της ψηφοφορίας, και αυτόν που την εκτελεί πρέπει να τον σεβόμαστε και να μην του πρίζουμε τα @@ με πολλές μικρο-λεπτομέριες που καθιστούν την εκτέλεση αδύνατη.