Για οσους πιστευουν οτι ειμαστε ψηφιακα αναλφαβητοι

Εδώ συζητιέται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια άλλη κατηγορία, σε χαλαρούς τόνους.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Για οσους πιστευουν οτι ειμαστε ψηφιακα αναλφαβητοι

Δημοσίευση από Vassilis Perantzakis »

baskin έγραψε:Μιχάλη το κόμμα προσπαθεί να προκρίνει την ψηφιακή συμμετοχή. Τέρμα. Δεν θα κάνουμε κλαδικές και συγκεντρώσεις. Τέρμα. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό (και δεν έχει να κάνει με τεχνοφασισμό (sic)) καλύτερα να πάει αλλού.

Ψηφιακή συμμετοχή, σημαίνει ψηφιακή συμμετοχή. Αν θέλαμε να ακολουθήσουμε το πρότυπο δράσης και οργάνωσης του παλαιοκομματικού συστήματος, δεν θα ήμασταν εδώ. Η ψηφιακή συμμετοχή λοιπόν, θέλει και διάθεση. Την έλλειψη διάθεσης κατακρίνουμε, όχι την έλλειψη γνώσεων.
Προφανώς ο Μιχάλης δεν λέει για κλαδικές ή για συγκεντρώσεις. Αναφέρεται όμως στην απαξίωση από τους συμμετέχοντες αυτών των ψηφιακών μέσων που καθιστά δύσκολο να πείσει άλλους να συμμετέχουν. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ που θεωρούμαι ειδικός του τομέα. Επίσης, άνθρωποι όπως ο Μιχάλης έχουν κάνει το βήμα προς την ψηφιακή συμμετοχή. Αυτό που πρέπει να παρέχουμε εμείς πάνω από την πλατφόρμα είναι η πολιτική. Όχι τα λυσσακά μας... Δεν αμφιβάλλω ότι θα γίνει, αλλά προς το παρόν το πρόβλημα υπάρχει. Ή διαλέγουμε να είμαστε μέρος της λύσης ή του προβλήματος, όπως σε όλα.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευση από Μιχάλης Μαντάς »

baskin έγραψε:
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Αυτό που αυτή τη στιγμή μπορώ εύκολα να σου πω, (κι αν θέλεις το πιστεύεις) είναι ότι αυτή η ανάρτησή μου δεν έχει να κάνει τόσο με προσωπικό μου θέμα, γιατί εγώ δεν έχω επί της ουσίας κανένα πρόβλημα με αυτά, αλλά με όλα αυτά που λέγονται και αναδίδονται στις διάφορες πλατφόρμες (κυρίως στο φόρουμ) το κόμμα είναι που βλάπτεται και γίνεται απωθητικό για πολλούς, πράγμα που δυστυχώς το έχω εισπράξει συστηματικά όταν κάνω προσπάθεια για να πείσω πολίτες να έρθουν κοντά μας.
Μιχάλη το κόμμα προσπαθεί να προκρίνει την ψηφιακή συμμετοχή. Τέρμα. Δεν θα κάνουμε κλαδικές και συγκεντρώσεις. Τέρμα. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό (και δεν έχει να κάνει με τεχνοφασισμό (sic)) καλύτερα να πάει αλλού.
Ψηφιακή συμμετοχή, σημαίνει ψηφιακή συμμετοχή. Αν θέλαμε να ακολουθήσουμε το πρότυπο δράσης και οργάνωσης του παλαιοκομματικού συστήματος, δεν θα ήμασταν εδώ. Η ψηφιακή συμμετοχή λοιπόν, θέλει και διάθεση. Την έλλειψη διάθεσης κατακρίνουμε, όχι την έλλειψη γνώσεων.
Το κόμμα κάνει πολύ καλά και προκρίνει την ψηφιακή συμμετοχή γιατί μετά τη ρώσικη επανάσταση του 1917 αυτή είναι η επόμενη. Τέρμα.
Ουδέποτε ανήκα σε κόμμα και πολύ περισσότερο σε κλαδική. Επομένως δεν έχω εκδηλώσει ποτέ μου κανενός είδους συμπάθεια σε τέτοιου είδους σχηματισμούς και δεν ξέρω πώς σου ήρθαν όλα αυτά που γράφεις παραπάνω. Τέρμα.
Το που θα πάω είναι δικός μου λογαριασμός και όπως ξέρεις εδώ μπορώ να μείνω όσο θέλω γιατί στην Ελλάδα και αλλού τα κόμματα είναι ανοιχτά (ευτυχώς). Τέρμα.
Αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή έχω τη γνώμη ότι λέγεται ψηφιακή συμμετοχή, εκτός αν οι έννοιες έχουν χάσει εντελώς τη σημασία τους. Τέρμα.
Και τέλος διάθεση συμμετοχής για μένα λέγεται:
1) Το να πάρεις απόφαση να συμμετέχεις σε ένα κόμμα για πρώτη φορά στη ζωή σου στα 64 χρόνια σου, ενώ θα μπορούσες να κάθεσαι και να απολαμβάνεις τη σύνταξή σου στον καναπέ σου.
2) Να είσαι από τους λίγους (υπέρ) συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αφού το επέλεξες και πρέπει να είσαι υπεύθυνος.
3) Να είσαι από τους ελάχιστους "τρελούς" που επί 48 ώρες ασχολήθηκαν με το συνέδριο του κόμματος.
4) Να συμμετέχεις (ουσιαστικά θέλω να πιστεύω) σε καθημερινή σχεδόν βάση στην πλατφόρμα του Forum (που αν δεν απατώμαι κι εσύ ευλογάς) την οποία κουράστηκα για να μάθω.
5) Να έχεις συντάξει κείμενα άνω των 15 σελίδων μέχρι στιγμής για χάρη της κομματικής συμμετοχής.
Και όλα αυτά μέσα σε 6 μόλις μήνες συμμετοχής.
Αν τα παραπάνω δεν είναι διάθεση συμμετοχής τότε τι είναι Στράτο; Ξέρεις πολλούς μέσα στο κόμμα που έχουν τόση ... "άρνηση" συμμετοχής;
Το κουμπάσο, το λίκουιντ, τα παντς, το μαμπλ, τη λαγουδέρα και τις όποιες άλλες πλατφόρμες σκέφτομαι να τις μάθω όταν θα μου περισσέψει κι άλλος χρόνος, δηλαδή εν καιρώ. Για την ώρα μόνο αυτά μπορώ να διαθέσω. Τέρμα.
Προφανώς δεν έχω την ίδια ψηφιακή δυνατότητα με εσένα που αυτή είναι η δουλειά σου, όπως και συ δεν μπορείς να γίνεις καλός ψαράς όπως εγώ αν δε φας θάλασσες. Τέρμα.
Αν δεν αρέσω έτσι όπως είμαι, να μου το πει κάποιος επίσημα για να ... αποβιβαστώ. Τέρμα.
zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zio_donnie »

Έχω επιχειρήσει να μάθω να μπαίνω στο muble αλλά δεν τα κατάφερα, χωρίς να μπορώ να σου εξηγήσω το λόγο (μου φάνηκε πολύ περίπλοκο) και έχω ακούσει για διάφορα άλλα ψηφιακά εργαλεία όπως το κουμπάσο, τη λαγουδέρα, το λίκουιντ (που δεν ξέρω αυτή τη στιγμή να στο γράψω ξενόγλωσσα), το wiki, τα pads και ίσως και άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή και κατά καιρούς έκανα εγχειρήματα να μάθω τον χειρισμό τους, αλλά δεν μου φάνηκαν καθόλου ... ελκυστικά (παρά το ότι είμαι φανατικά θαλασσινός και οι ορολογίες τουλάχιστον μου είναι οικείες) και τα παράτησα.
Μαθήματα κάνουμε, ερωτήσεις απαντάμε, εθελοντικά βοηθάμε τους πάντες. Σε τέτοιο βαθμό που το μούμπλε από εξελιγμένο τηλέφωνο μερικοί το αγάπησαν τόσο που το έκαναν συνώνυμο των πειρατών. Καταλαβαίνω την μη φιλικότητα προς τον χρήστη (κλασσικό ελάττωμα του open source) αλλά προς τι ο αρνητισμός; Είναι σαν να λες θα πάω με το γαϊδούρι και γιατί το αμάξι δεν μου αρέσει έχει ταχύτητες και δεν είναι αυτόματο και πρέπει να μάθω κάτι καινούριο.

Περίπου το ίδιο μου έχει συμβεί και όταν επεχείρησα να ασχοληθώ με τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή face book κ.λ.π. τα οποία πραγματικά δεν τα βρήκα καθόλου μα καθόλου ενδιαφέροντα.
Τι σημαίνει; Εμένα μου φαίνονται εντελώς αδιάφορα (και βλαπτικά) τα κάθε λογής κλασσικά ΜΜΕ. Κάνω την ανάγκη φιλοτιμία και ρίχνω τα μούτρα μου και λέω ΟΚ ας πάμε και στα κωλοκάναλα του κάθε Αλαφούζου και ας δώσουμε συνέντευξη στο κάθε δημοσιογραφίσκο αν είναι να πούμε το δικό μας. Δεν βλέπω ποτέ μα ποτέ τηλεόραση (ούτε τα σποτάκια μας) αλλά δεν την αποκλείω a priori.
Εκδήλωσα ενδιαφέρον να συμμετέχω στην ΟμΕπ του κόμματος, (κυρίως επειδή υπήρξα επί 15ετία εκδότης μιας κατά γενική ομολογία αξιόλογης Τοπικής Εφημερίδας και άρα βάσιμα υπέθεσα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω), αλλά παρότι ασχολήθηκα να καταθέσω ολοκληρωμένες (με δική μου αξιολόγηση) προτάσεις για ότι μου ζητήθηκε, ούτε κι εκεί κατάφερα να δραστηριοποιηθώ, μάλλον γιατί κι εκεί συνάντησα αρκετά που δυσκολευόμουνα να ... εμπεδώσω
Η ΟμΕπ και κάθε ομάδα χτίζεται τώρα από αυτούς που την απαρτίζουν. Κανείς δεν παίρνει τον ρόλο του απόλυτου ειδικού και κανείς δεν κάνει μουτράκια αν δεν περάσει το δικό του. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κάνεις το ίδιο πράγμα. Με σιγουριά λέω πως καμία ομάδα δεν απέκλεισε κανέναν, και καμία άποψη δεν αποκλείστηκε. Τώρα το αν δεν περνάει η άποψη του αυτοπροσδιοριζόμενου ως ειδικού, τι να κάνουμε. Ο καθένας αποφασίζει τις δικές του προτεραιότητες. Αν ο εγωισμός είναι πάνω από τις ιδέες, υγεία, πάμε παρακάτω.

Πρέπει βέβαια να σου διευκρινίσω ότι το δυναμικό που έχω ήδη διαθέσει για όλα αυτά, αν συνυπολογίσω και τη συμμετοχή μου στο συνέδριο και τις οικονομικές μου εισφορές, είναι ήδη αρκετό για μένα και δεν πρόκειται να το αυξήσω.
Άρνηση, άρνηση, άρνηση. Το οικονομικό είναι αδιάφορο. Η άρνηση στο καινούριο είναι καταδικαστική για κάθε νέα προσπάθεια. Δεν προσπαθούμε να εφαρμόσουμε παλιές ιδέες με νέα άτομα. Δεν προσπαθούμε να δώσουμε νέα ευκαιρία σε παλιές νοοτροπίες. Προσπαθούμε να ανοίξουμε τα μάτια στο μέλλον, γιατί το παραδοσιακό κομματικό κατεστημένο έχει πεθάνει και παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Δεν ξέρω πως θα κρίνεις το επίπεδο των ψηφιακών μου γνώσεων, εμένα πάντως δε με χαλάει καθόλου να αυτοαποκαλούμαι ψηφιακά αναλφάβητος, αφού αναγνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη που δε γνωρίζω και ως ένα βαθμό έχω αποφασίσει να μην τα μάθω, περίπου με την ίδια λογική που δεν ενδιαφέρομαι καθόλου να μάθω π.χ. πώς κουμαντάρεται ένα τρένο
ΟΚ, η άγνοια σαν στάση ζωής. Με την ίδια λογική γιατί να βάλεις ρεύμα, αφού οι γκαζόλαμπες κάνουν την δουλειά τους; Και το 1920 άλλα ήταν τα μεγάλα προβλήματα και όμως κάποιος ασχολήθηκε με την ηλεκτροδότηση.
Τώρα αν απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή μου στο κόμμα των Ελλήνων Πειρατών είναι η διαρκής ψηφιακή μου αναβάθμιση μέχρι να γίνω ... Μπιλ Γκέητς ή κάτι άλλο παρόμοιο, δηλώνω αδυναμία συμμετοχής και θα παραμείνω φανατικός ... παρατηρητής εκ του μακρόθεν
Reductio ad absurdum. Κλασσικό τέχνασμα για να αποφύγει κανείς την ερώτηση. Δίνει ένα εξωφρενικό παράδειγμα μη βασισμένο στην πραγματικότητα για να προκαλέσει αντιδράσεις και να υποβιβάσει το επίπεδο της συζήτησης. Ο πρόγονος του τρολαρίσματος.

*Reductio ad absurdum

*Εις άτοπον απαγωγή
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
pav

Δημοσίευση από pav »

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Αν δεν αρέσω έτσι όπως είμαι, να μου το πει κάποιος επίσημα για να ... αποβιβαστώ. Τέρμα.
Κανείς δεν πρόκειται να σου το πει "επίσημα" και το ξέρεις.

Εγώ προτείνω να μείνεις (τουλάχιστον) λίγους μήνες ακόμα μέχρι να βρούμε το δρόμο μας και μετά αποφασίζουμε μαζί αν θα αποβιβαστούμε.

EDIT: Αυτό δεν προβληματίζει κανέναν;
baskin

Δημοσίευση από baskin »

Μιχάλη, κανείς δεν αναφέρθηκε προσωπικά σε εσένα, αλλά εσύ το γυρίζεις σε προσωπικό. Σφάλμα. Συζήτηση κάνουμε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Μιχάλης Μαντάς

baskin έγραψε:Μιχάλη, κανείς δεν αναφέρθηκε προσωπικά σε εσένα, αλλά εσύ το γυρίζεις σε προσωπικό. Σφάλμα. Συζήτηση κάνουμε.
Θα αστειεύεσαι βέβαια, εκτός αν διαβάζουμε άλλο Forum εγώ κι εσύ.
Και μόνο μια γρήγορη ματιά να ρίξεις στις αναρτήσεις των τελευταίων ημερών που με αφορούν, αυτό το κανείς θα χρειαστεί να το βάλεις σε πολλά - πολλά εισαγωγικά.
baskin

Δημοσίευση από baskin »

Αναφέρθηκα στην απάντηση σου, που το ύφος της είναι επί προσωπικού.

Προσωπικά αναφέρονται αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες για εξαιρέσεις εκλεγμένων μελών. Εγώ μιλάω πολιτικά όταν λέω ότι κάποιοι δεν έχουν διάθεση.
Μιχάλης Μαντάς

baskin έγραψε:Αναφέρθηκα στην απάντηση σου, που το ύφος της είναι επί προσωπικού.
Προσωπικά αναφέρονται αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες για εξαιρέσεις εκλεγμένων μελών. Εγώ μιλάω πολιτικά όταν λέω ότι κάποιοι δεν έχουν διάθεση.
Όταν συζητάμε Στράτο δεν θα πρέπει να σου διαφεύγει ότι μπορεί ψηφιακά να είμαι αναλφάβητος, νοητικά όμως στέκομαι άριστα και γι' αυτό μπορώ να καταλάβω πότε κανείς μιλάει πολιτικά και πότε προσωπικά.
gounara

Δημοσίευση από gounara »

baskin έγραψε:
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Αυτό που αυτή τη στιγμή μπορώ εύκολα να σου πω, (κι αν θέλεις το πιστεύεις) είναι ότι αυτή η ανάρτησή μου δεν έχει να κάνει τόσο με προσωπικό μου θέμα, γιατί εγώ δεν έχω επί της ουσίας κανένα πρόβλημα με αυτά, αλλά με όλα αυτά που λέγονται και αναδίδονται στις διάφορες πλατφόρμες (κυρίως στο φόρουμ) το κόμμα είναι που βλάπτεται και γίνεται απωθητικό για πολλούς, πράγμα που δυστυχώς το έχω εισπράξει συστηματικά όταν κάνω προσπάθεια για να πείσω πολίτες να έρθουν κοντά μας.
Μιχάλη το κόμμα προσπαθεί να προκρίνει την ψηφιακή συμμετοχή. Τέρμα. Δεν θα κάνουμε κλαδικές και συγκεντρώσεις. Τέρμα. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό (και δεν έχει να κάνει με τεχνοφασισμό (sic)) καλύτερα να πάει αλλού.

Στρατο βλεπεις οτι ασχημα αιισθανονται πολλες φορες ανθρωποι που δεν ειναι compfrks οπως μερικοι απο εμας .
εγω εχω συνειδητα επιλεξει να ασχοληθω με το πολιτικο σκελος και επειδη ειμαι και απο τους μεγαλους λιγο , οπως ο μιχαλης τρωμε μερικες φορες τη ..... απο τους νεωτερους .
Δεν ειναι σωστο . τελος
υπαρχει πιτσιρικαρια ασχετη και μεγαλυτεροι που την εχουν δει πιο cyber
τεσπα οπως εγραψε και ο Μιχαλης που ειμαστε ας πουμε στο ιδιο κλαμπ πρεπει οι πυλες μας να ειναι ανοιχτες το ιδιο σε ολους ..... και λιγη ευγενεια δεν εβλαψε ποτε κανενα .
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ
Θανάσης Γούναρης
6976403600,6934753640
[email protected],[email protected]
www.facebook.com/thanasis.gounaris
baskin

Δημοσίευση από baskin »

Δεν με πιάνεις. Όταν μέλη της Δ.Ε. γράφουν για "ζωή έξω από το forum" λες και οι υπόλοιποι ζούμε στο forum, μιλάω μόνο πολιτικά.

Όλες οι ενστάσεις μου είναι για την μη διάθεση συμμετοχής σε μία ψηφιακή οργάνωση ενός κόμματος και η αγκύλωση σε δικαιολογίες περί δυσκολίας.

Και όπως είπε κάποια στιγμή ο Γιώργος (ommisman) "αν σε κάποιους φαίνονται δύσκολα το forum, το liquid και το Κουμπάσο" καλό είναι να ξανακοιτάξουν την διάθεση τους να κυβερνήσουν από αύριο, γιατί εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολα" (το διατύπωσα με δικά μου λόγια). Όλο το ζουμί αυτό είναι Μιχάλη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρή Συζήτηση”