ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kosni3

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση από kosni3 »

Γεια σας και χρόνια πολλά . Δεν είμαι μέλος των Πειρατών ούτε και έχω ψηφίσει ποτε το κόμμα αλλα τελευταία το παρακολουθώ και το βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστικό σε σχέση με τα υπάρχοντα παραδοσιακά κόμματα. Η μεγάλη εκλογική συνεργασία των μικρών κομμάτων που πήγε να επιτευχθεί μέσω του Δ.Ι. δυστυχώς δεν έγινε. Τώρα βλέπω οτι βρίσκεστε σε επαφή για συνεργασία με άλλα μεγαλύτερα κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ, ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ... Το ενδεχόμενο να γίνει μια συνεργασία με κάποια κόμματα όπως η ΕΔΕΜ , η Κοινωνία Αξιών , η Ένωση Κεντρώων και η ΕΔΗΚ δεν σας αρέσει; Τελικά οι διαβουλεύσεις και οι επαφές μεσ τον Δ.Ι. έδρασαν περισσότερο διασπαστικά παρα ενωτικά; Γιατι το λογικότερο ήταν μετα την διάλυση του Δ.Ι. να επιδιωχθεί μια εκλογική συνεργασία τουλάχιστον δυο κομμάτων μεταξύ τους. Και δεν είναι μονο οι Πειρατές που δεν επιδίωξαν κάποια συνεργασία με τα άλλα κόμματα (όσο μπορώ να γνωρίζω) , αλλα και οι άλλοι... Αυτον τον προβληματισμό έχω...
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση από Vassilis Perantzakis »

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πόρους τα μικρά κόμματα για την συνεργασία (πράγματι, Κοινωνία Αξιών, Δημοκρατικοί και Σιάτρας από τους Φορολογούμενους Πολίτες ήθελαν συνεργασία). Με πόρους εννοούμε καθαρά τα χρήματα. Χρειάζονται 12000 ευρώ μόνο για τα ψηφοδέλτια και δυστυχώς ακόμα και μαζί δεν μπορούμε να τα βρούμε. Οι διερευνήσεις τώρα με άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ γίνονται γιατί προσκληθήκαμε και σύμφωνα με το καταστατικό μας είμαστε υποχρεωμένοι να το πάμε στο Σώμα των μελών για αποδοχή ή άρνηση. Οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να μπουν εμπόδιο στις αποφάσεις του ΣΤΜ. Εγώ π.χ. είμαι αντίθετος και στις δύο συνεργασίες και θα ψηφίσω όχι, αλλά βοήθησα να έρθει η πρόταση των Πρασίνων-ΔΗΜΑΡ στο τραπέζι. Κανείς δεν αποφασίζει μόνος του.

Πάντως καλά κάνεις και ρωτάς και είναι πολύ λογικές οι απορίες σου.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
geraki

Δημοσίευση από geraki »

Προσωπικά πιστεύω ότι η συνεργασία με άλλα μικρά κόμματα θα ήταν το καλύτερο, ΑΛΛΑ όχι σε αυτές τις εκλογές!

Για τον εξής λόγο, το ότι οι ψήφοι πιθανόν να χαθούν από τον Σύριζα με φόβο να ξαναβγεί Ν.Δ. και να συνεχίσει το ωραίο καταστροφικό έργο που επέλεξε. Και πριν βιαστείτε να πείτε για τον Σύριζα, βάση του προγράμματος του έχει πει πολλά καλά πράγματα που και οι Πειρατές επιδιώκουν, ειδικά και τώρα με την συνεργασία των οικολόγων πράσινων (http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.p ... s-releases), όπως οι

δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως η απλή αναλογική, τα τοπικά δημοψηφίσματα και ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας,

Βεβαίως κανείς δεν ξέρει τι θα πράξει ο Σύριζα όταν και έτσι βγει πρώτο κόμμα και κυβερνήσει, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να ξέρεις κάτι εάν δεν το δοκιμάσεις πρώτα!

:arrow: Το πιο σωστό θα έλεγα για αυτές τις εκλογές θα ήταν συνεργασία ή υποστήριξη προς τον Σύριζα, για 2 λόγους. Ο 1ος να ενισχυθεί εναντίον της Ν.Δ. και ο 2ος λόγος του ότι σαν 1ο κόμμα θα μπορούσε πιο εύκολα να εφαρμόσει αυτά που ζητάμε οι Πειρατές!

Υ.Γ. Για όσους ανησυχούν για τους πασόκους στον Σύριζα φαίνεται ότι μερικοί φεύγουν και πηγαίνουν στον ΓΑΠ.
Το καλύτερο σύστημα ψηφοφορίας είναι αυτό που έχεις μόνο 1 ψήφο, όλα τα άλλα συστήματα-εργαλεία είναι απλώς για συγκέντρωση δύναμης και πλειοψηφίας.
Petros

Δημοσίευση από Petros »

geraki έγραψε:Για όσους ανησυχούν για τους πασόκους στον Σύριζα

Για τους ΠΑΣΟΚους στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχώ, εκεί τρώνε κράξιμο και στρώνουν. Για τους ΠΑΣΟΚους σε συνδυασμούς δημοτικού/περιφερειακού επιπέδου υποστηριζόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ ανησυχώ, εκεί είναι καταστροφικοί και να μου το θυμηθείτε πως από κει θα την πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
kosni3

Δημοσίευση από kosni3 »

Φιλε μου για αυτο ηρθαμε εδω που ηρθαμε.Γιατι επρεπε να δοκιμαζουμε τον καθε λαοπλανο απατεωνα πολιτικο.Στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ που γαβγιζουν στα παραθυρα με τον καθε Αδωνι δεν βλεπω τον λογο για τον οποιο να μην πιο ψευτες απ το ΠΑΣΟΚ του 81` . Και οσον αφορα την απλη αναλογικη (εδω θα εχουμε να φαμε) αν βγει ο Αλεξης δεν προκειται να την ψηφισει γιατι απλα ειναι ενα κακεκτυπο του Ανδρεα.Ευχομαι να διαψευστω .

Και κατι τελευταιο . Αν η πρωτοποριακη ιδεα του Δ.Ι. δεν εχει σβησει και υπαρχουν ακομα μερικες ''σπιθες'' προτεινω να αρχισουν οι διεργασιες απο τωρα για ενδεχομενες επαναληπτικες ή για το αμεσο μελλον.
geraki

Δημοσίευση από geraki »

kosni3 έγραψε:Φιλε μου για αυτο ηρθαμε εδω που ηρθαμε.Γιατι επρεπε να δοκιμαζουμε τον καθε λαοπλανο απατεωνα πολιτικο.

Με την ίδια λογική όλοι τότε ίδιοι είναι... Ν.Δ. και Πασόκ βγαίνουν εναλλάξ εδώ και δεκαετίες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Σύριζα θα κάνει έστω τα μισά απ' ότι λέει, ηδάλλως θα πέσει και άντε να ξαναβγει μετά.

kosni3 έγραψε:Και οσον αφορα την απλη αναλογικη (εδω θα εχουμε να φαμε) αν βγει ο Αλεξης δεν προκειται να την ψηφισει γιατι απλα ειναι ενα κακεκτυπο του Ανδρεα.Ευχομαι να διαψευστω .

Δεν θα την ψηφίσει? Αφού ο ίδιος ο Σύριζα κατέθεσε πρόταση για απλή αναλογική!
Το καλύτερο σύστημα ψηφοφορίας είναι αυτό που έχεις μόνο 1 ψήφο, όλα τα άλλα συστήματα-εργαλεία είναι απλώς για συγκέντρωση δύναμης και πλειοψηφίας.
Petros

Δημοσίευση από Petros »

geraki έγραψε:Δεν θα την ψηφίσει? Αφού ο ίδιος ο Σύριζα κατέθεσε πρόταση για απλή αναλογική!

Που είναι η πρόταση; Γιατί δεν την έχω βρει ακόμα...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
geraki

Δημοσίευση από geraki »

Petros έγραψε:
geraki έγραψε:Δεν θα την ψηφίσει? Αφού ο ίδιος ο Σύριζα κατέθεσε πρόταση για απλή αναλογική!

Που είναι η πρόταση; Γιατί δεν την έχω βρει ακόμα...

Το ότι έχει καταθέσει έχει καταθέσει... http://www.eklogika.gr/news/8487

αλλά δεν νομίζω ότι έχει συζητηθεί ακόμα μέσα στην βουλή.
Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Κομπειλάδας »

Καλά... μην φας geraki, θα φτιάξουμε γλαρόσουπα....

Από την μια "θέλει" απλή αναλογική και από την άλλη φτιάχνει κανονισμούς για τον μάντρωμα των "εξ απλής αναλογικής" εκλεγμένων βουλευτών του.... ε, ρε τΣΥΡΙΖΑ ασύλληπτε "ΣΥΡΙΖΑ: Ο κώδικας δεοντολογίας του καλού υποψήφιου βουλευτή" http://www.iefimerida.gr/news/185343/syriza-o-kodikas-deontologias-toy-kaloy-ypopsifioy-voyleyti

Αν έτσι την εννοεί ο τΣΥΡΙΖΑ την "πιστή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης", φέξε μου και γλίστρησα. :evil:
здравствуйте
geraki

Δημοσίευση από geraki »

Κομπειλάδας έγραψε:Καλά... μην φας geraki, θα φτιάξουμε γλαρόσουπα....

Από την μια "θέλει" απλή αναλογική και από την άλλη φτιάχνει κανονισμούς για τον μάντρωμα των "εξ απλής αναλογικής" εκλεγμένων βουλευτών του.... ε, ρε τΣΥΡΙΖΑ ασύλληπτε "ΣΥΡΙΖΑ: Ο κώδικας δεοντολογίας του καλού υποψήφιου βουλευτή" http://www.iefimerida.gr/news/185343/syriza-o-kodikas-deontologias-toy-kaloy-ypopsifioy-voyleyti

Αν έτσι την εννοεί ο τΣΥΡΙΖΑ την "πιστή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης", φέξε μου και γλίστρησα. :evil:

Έχουμε βγει πια offtopic, αλλά τι στο καλό. Δεν πειράζει.

Και εμένα με ξυνίζει λίγο ο κώδικας δεοντολογίας αλλά τον βρίσκω σωστό για τον λόγο ότι έχουν μπει μέσα τόσα άτομα πασόκοι, νεοδημοκράτες κλπ που μέχρι χθες λέγανε ναι στο μνημόνιο και ναι σε όλα τα μέτρα φόρων. Οπότε ναι σωστά έκανε γιατί έτσι καλύπτει τα νώτα του με το να μην του την φέρουν οι βουλευτές μετά τις εκλογές και πάρουν τις θέσεις τους και μετακομίσουν στο Πασόκ και Ν.Δ.

Υ.Γ. Ναι θέλω να βγει ο Σύριζα μόνο και μόνο για να φύγει η Ν.Δ. από την συνέχεια της καταστροφικής της πολιτικής και να εξαφανιστεί το Πασόκ από την βουλή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”