Καταστατικές αλλαγές εκτός συνεδρίου.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Απάντηση
geraki
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Καταστατικές αλλαγές εκτός συνεδρίου.

Δημοσίευση από geraki »

Να προτείνω το εξής και άμα θέλετε το λαμβάνετε υπόψιν σας...

Προτείνω:

Οι καταστατικές αλλαγές να φύγουν από το συνέδριο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη συμμετοχή.
Το καλύτερο σύστημα ψηφοφορίας είναι αυτό που έχεις μόνο 1 ψήφο, όλα τα άλλα συστήματα-εργαλεία είναι απλώς για συγκέντρωση δύναμης και πλειοψηφίας.
baskin

Re: Καταστατικές αλλαγές εκτός συνεδρίου.

Δημοσίευση από baskin »

geraki έγραψε:Οι καταστατικές αλλαγές να φύγουν από το συνέδριο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη συμμετοχή.

Πολύ σωστά. Το έχω προτείνει και εγώ. Το φυσικό συνέδριο πρέπει να μετασχηματιστεί σε "πάρτι πολιτικής" και όχι σε γραφειοκρατική διαδικασία. Όλα τα "λειτουργικά" θέματα, ακόμη και το καταστατικό, πρέπει να μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Petros

Δημοσίευση από Petros »

ο λόγος που οι καταστατικές αλλαγές γίνονται στο συνέδριο είναι ότι το να αλλάξεις το καταστατικό χρειάζεται κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο.
Η λύση για εμένα είναι να καθιερώσουμε τη δυνατότητα ψήφισης αλλαγών όλο το χρόνο, αλλά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου να απαιτείται επικύρωση
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Vassilis Perantzakis »

Φέτος εγώ δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το καταστατικό. Θα κάνω πολιτικές προτάσεις. Το καταστατικό το μόνο που απαιτεί είναι επικύρωση σε συνέδριο. Η διαδικασία ανάπτυξής του δεν με απασχόλησε ποτέ.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
laskaris_vasilis

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

ο λόγος που οι καταστατικές αλλαγές γίνονται στο συνέδριο είναι ότι το να αλλάξεις το καταστατικό χρειάζεται κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο.

Πότε συνέβη αυτό στις αλλαγές που έχουμε κάνει;
Το επιχείρημά σου φαντάζει λογικό (και είναι) όμως, δεν έχω την εντύπωση πως καταθέσαμε καμμία αλλαγή στον ΑΠ!
Πέραν ίσως των υπεύθυνων οικονομικών και της ΔΕ (του Προέδρου συμπεριλαμβανόμενου), την οποία αλλαγή από όσο γνωρίζω, την καταθέσαμε στην Βουλή!
........... Ξέχασα!!! Την αλλαγή, σχετικά με το Καταστατικό, που ζήτησε (η Βουλή όχι ο ΑΠ) ήταν σε ότι έχει να κάνει με την εκλογή του Υπεύθυνου Οικονομικών.

Από την μικρή μου εμπειρία, σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, ο ΑΠ σου λέει: "έχεις ενημερώσει την Βουλή; Αν ναι, όλα καλά!"
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Κομπειλάδας »

το προσπαθήσαμε από το 1ο Συνέδριο (χωρίσαμε αρχές, θέσεις και προτάσεις), κάναμε μια δοκιμή στο 2ο (δεν έγινε και ορθώς δεν έγινε γιατί δεν το είχαμε ετοιμάσει πλήρως και υπήρχαν και πολλές άλλες αλλαγές στην δομή του καταστατικού και θα γινόταν μπέρδεμα)... ελπίζω να το καταφέρουμε στο 3ο.

Να μείνουν στο Καταστατικό μόνο όσα είναι απαραίτητο (ορισμός των οργάνων, βασικά ποσοστά ψηφοφοριών κά.) να μείνουν και αυτά να αλλάζουν μόνο με Συνέδριο (όπως και οι Αρχές).

Τα λειτουργικά-διαδικαστικά να μπουν σε αντίστοιχους Κανονισμούς Λειτουργίας και να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τους με άλλον τρόπο (όπως οι Θέσεις) με μια ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ προϋπόθεση/περιορισμό, οι όποιες αλλαγές στους Κανονισμούς Λειτουργίας ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ (αλλάζουν, καταργούν κτλ.) ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Γίνεται, αρκεί να το θέλουμε και να το ετοιμάσουμε κατάλληλα για αυτό το Συνέδριο. Θα το ξεκινούσα εγώ αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσω να βρεθώ στο 3ο Συνέδριο....

Αν το ξεκινήσει κάποιος (κατάθεση πρότασης) θα μπω να βοηθήσω.
здравствуйте
baskin

Δημοσίευση από baskin »

Petros έγραψε:ο λόγος που οι καταστατικές αλλαγές γίνονται στο συνέδριο είναι ότι το να αλλάξεις το καταστατικό χρειάζεται κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο.
Η λύση για εμένα είναι να καθιερώσουμε τη δυνατότητα ψήφισης αλλαγών όλο το χρόνο, αλλά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου να απαιτείται επικύρωση

Δεν ισχύει αυτό... έχουμε μάθει στην γραφειοκρατία... το "συνέδριο" πρέπει να είναι διαρκές και αυτό μόνο ηλεκτρονικά γίνεται.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
laskaris_vasilis

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

baskin έγραψε:
Petros έγραψε:ο λόγος που οι καταστατικές αλλαγές γίνονται στο συνέδριο είναι ότι το να αλλάξεις το καταστατικό χρειάζεται κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο.

Δεν ισχύει αυτό... έχουμε μάθει στην γραφειοκρατία... το "συνέδριο" πρέπει να είναι διαρκές και αυτό μόνο ηλεκτρονικά γίνεται.

Ναι βρε παιδιά, προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα για το αν θα ψηφίζονται αλλαγές στο Καταστατικό με φυσική παρουσία ή ψηφιακά!
...... Ψηφιακά είπα;;;;;;
....... Δεν φαντάζομαι να έχετε στον νου σας καμμία μα@@@ία τύπου LQFB!!! Διότι τότε θα ψηφίζετε μόνοι σας!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”