-mesitiko- έγραψε:Το θέμα μπήκε στον εθελοντισμό, θα μπορούσε να είναι στην χαλαρή ή στην γενική συζήτηση.
Μετά την ψήφιση από το ΣτΜ του κοινού προγράμματος του PPEU
https://www.pirateparty.gr/forum/viewto ... =11&t=5483 και την έγκριση του κανονισμού για την συμμετοχή του κόμματος στις ευρωεκλογές
https://liquid.pirateparty.gr/lf/initia ... w/272.html , καθώς τελειώνουμε και με την πλατφόρμα του crownfunting για την χρηματοδότηση του χρέους και των εκλογών και του helios για την ψήφιση προσώπων θα θέλαμε να έχουμε και το
κόστος των ψηφοδελτίων (εκτύπωση+ ΦΠΑ).
Καλό θα ήταν να έχουμε και το
κόστος μεταφοράς τους από το τυπογραφείο στις πρώην Νομαρχίες.
Θα παρακαλούσα όποιον επιθυμεί να πάρει προσφορές από γνωστά του τυπογραφεία με τις εξής προδιαγραφές (τονίζονται τα βασικά):
Εκτύπωση ασπρόμαυρη 1 όψη, ένα θέμα.
Σε φύλλο εκτύπωσης 70Χ100 εκατοστά.
Κοπή σε ψηφοδέλτια των 14Χ25 εκατοστών:
70 / 14 = 5
100 / 25 = 4
άρα Κοπή 5Χ4 =
20 ψηφοδέλτια αν φύλλο εκτύπωσης,
20.223 εκλογικά τμήματα (σύμφωνα με τον κατάλογο των εκλογικών τμημάτων από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές)
600 ψηφοδέλτια ανά εκλογικό τμήμα, συν 20% (όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου) -> 720 ψηφοδέλτια μάξιμουμ για κάθε εκλογικό τμήμα,
20.223 Χ 720 = 14.560.560 ψηφοδέλτια,
14.560.560 ψηφοδέλτια / 20 σε κάθε φύλλο = 728.028 φύλλα/τυπώματα
Για τα 728.028 τυπώματα θα απαιτηθούν περίπου 3 τσίγκοι (ένας για κάθε 250.000 λόγω φθοράς)
Πακετάρισμα ανά 720 ψηφοδέλτια με δέσιμο με πλαστικό τσέρκι και χαρτονάκι πάνω και κάτω
δηλ. 20.223 πακέτα των 720 ψηφοδελτίων
20.223 πακέτα Χ 2 χαρτονάκια = 40.446 χαρτονάκια 14Χ25 εκατοστά
20.223 πακέτα Χ εκατοστά πλαστικό τσέρκι => ΧΧΧΧΧ μέτρα τσέρκι
Το χαρτί θα παραχωρηθεί από το κράτος: Διαστάσεις 70Χ100 εκατοστά και έχει ένα 0,5% "αέρα" για τυχόν φύρα.
Τυχόν άλλες λεπτομέρειες υπάρχουν στο wiki (by @Κομπειλάδας)
https://www.pirateparty.gr/wiki/index.p ... kloges2014
Οι προσφορές να κατατεθούν εδώ....ευχαριστώ προκαταβολικά

Aγαπητέ Σπύρο,
Όπως ήδη γνωρίζεις, εγώ έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ πλήρως στο αίτημα που διατυπώνεις. Όμως, η μέχρι σήμερα διαδρομή μου στο κόμμα μας, και επομένως η εμπειρία που έχω αποκτήσει μέσω αυτής, με έχουν ήδη οδηγήσει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, τα οποία θα ήθελα να σου εκθέσω, πριν απαντήσω σχετικά:
– Νομίζω ότι (με δική μου πρωτοβουλία) έχεις ήδη στα χέρια σου εδώ και πολύ καιρό, όσα στοιχεία σου χρειάζονται ώστε να κάνεις (είτε εσύ, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος) τους απαραίτητους προϋπολογισμούς, για το ενδεχόμενο «κόστος καθόδου» του κόμματός μας στις επικείμενες ευρωεκλογές, πράγμα το οποίο μάλλον το έχεις κιόλας ολοκληρώσει. Επομένως δεν καταλαβαίνω σε τι θα ωφελήσει μια περαιτέρω και από τώρα (6 μήνες πριν!) ενδελεχής έρευνα, που μπορεί να σημάνει ότι ειδικά το κόστος των ψηφοδελτίων μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο κατά ελάχιστα ευρώ. Το αν θα συμμετέχουμε στις επόμενες ευρωεκλογές δεν νομίζω ότι εξαρτάται από τα αν τα ψηφοδέλτια θα μας στοιχίσουν π.χ. 10.000 ή 10.100 ή 9.900 ευρώ. Αντιθέτως έχω τη γνώμη ότι το αν θα συμμετέχουμε στις επόμενες ευρωεκλογές εξαρτάται πρωτίστως από τους εξής παράγοντες συνοπτικά:
1) Αν θα υπάρχει τότε κόμμα Ελλήνων Πειρατών το οποίο να διαθέτει οργάνωση, διοίκηση και ικανό αριθμό ατόμων διατεθειμένων να συνεισφέρουν, μέσω της εθελοντικής τους δουλειάς, στη διεκπεραίωση του όλου εγχειρήματος.
2) Αν ανάμεσα στα μέλη του θα υπάρχουν διατεθειμένοι να θέσουν υποψηφιότητα και βεβαίως να καλύψουν το κόστος και την κομματική δουλειά που συνεπάγεται αυτή τους η επιλογή.
3) Αν στο ταμείο του κόμματος βρίσκεται ήδη καταχωρημένο το ποσόν που έχεις ήδη εσύ ο ίδιος προϋπολογίσει ότι χρειάζεται απαραιτήτως, ώστε να εξοφληθεί το ήδη υπάρχον χρέος προς τον προηγούμενο τυπογράφο / θύμα της αβελτηρίας μας, ένα απαραίτητο ποσόν για τη μέχρι τότε λειτουργία του κόμματος (το οποίο, για να μην κρυβόμαστε, μέχρι σήμερα λειτουργεί ελέω του κομματικού μας ευεργέτη ommisman, που προσωπικά τον ευχαριστώ στο μέρος που η προσφορά του μου αναλογεί), και το υπόλοιπο ποσό που αφορά την παραγωγή των ψηφοδελτίων και των υπόλοιπων χρημάτων που χρειάζονται (παράβολα κ.λ.π.) για τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.
Αν κάτι δεν μου διαφεύγει, εγώ δεν βλέπω τίποτα από όλα αυτά να έχει εξασφαλιστεί ούτε κατ’ ελάχιστο, αλλά και απολύτως καμία προοπτική, ώστε να υπάρξει η ελάχιστη εξασφάλιση στο μέλλον, εκτός αν εγώ και εσύ ζούμε σε διαφορετικά μέρη.
Επομένως, νομίζω δικαίως απορώ και εξίσταμαι όταν σε βλέπω να «παρακάμπτεις αβλεπί» όλες αυτές τις κατ’ εμένα ανυπέρβλητες δυσκολίες και να «αναλώνεσαι» σε ότι αφορά τις προσφορές για την κατασκευή και τη διεκπεραίωση των ψηφοδελτίων, λες και αυτό είναι «που μας μάρανε», όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου.
Και για να μην παρεξηγηθώ (όπως συνηθίζεται) εξηγούμαι αναλυτικότερα:
Βεβαίως και έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω πολύ στο θέμα που θέτεις, είτε συλλέγοντας προσφορές από διάφορα σχετικά εργοστάσια, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό μου, ώστε να επιτύχω την καλύτερη δυνατή μεταχείριση στην όλη διαδικασία. Δεν πρόκειται όμως να κάνω τίποτα από όλα αυτά, αν δεν διαπιστώσω «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι από την πλευρά μας έχουν εξασφαλιστεί όλα τα εχέγγυα της «καλής πίστης» που στην καθομιλουμένη μεταφράζεται σε μία και μόνη προϋπόθεση: «να έχουμε στο χέρι τα λεφτά» και όχι απλώς να ψάχνουμε το επόμενο «θύμα» που θα μας πληρώσει ... το μάρμαρο.
Σε απλά ελληνικά: Το κόμμα μας είναι πλέον καταχωρημένο στη μαύρη λίστα των μπαταχτσήδων και αυτό δεν είμαι διατεθειμένος να το ανατρέψω θυσιάζοντας 40 και πλέον χρόνια ορθού επαγγελματισμού.
Αυτή τη φορά τα ψέματα έχουν τελειώσει.
Αν υπάρχει τίποτα σε όλα αυτά που δεν το κατάλαβες ευχαρίστως να στο διευκρινίσω περισσότερο.
Με αγάπη και σεβασμό για την προσπάθεια και την κομματική προσφορά σου αλλά και όσο ρεαλισμό χρειάζεται για να μην εθελοτυφλούμε, γιατί είμαστε πια μεγάλα παιδιά και δεν επιτρέπεται να αυτοπαραμυθιαζόμαστε!