Ομάδα Εργασίας για έκδοση εντύπου
-
James
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: Ομάδα Εργασίας για έκδοση εντύπου
Χωρίς να Μειώνω τη θετική ενέργεια στις σκέψεις σας, πιστεύω ότι μας πάει πίσω τέτοια κίνηση.
Και σχετικά με έκδοση βιβλίου υπάρχουν φτηνές λύσεις, με λίγα ευρώ, λινκ αύριο.
Και σχετικά με έκδοση βιβλίου υπάρχουν φτηνές λύσεις, με λίγα ευρώ, λινκ αύριο.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
-
mankasp
Έχω τις απαραίτητες πληροφορίες από τον Μιχάλη οι οποίες είναι αρκετά πολλές για να τις γράψω αυτή τη στιγμή εδώ.
Τα στοιχεία που μου έδωσε τα βρίσκω θετικά από τεχνικής και οικονομικής άποψης για να προχωρήσουμε.
Μπορείτε να συναντηθούμε Πέμπτη στο Mumble κατά τις 21.00;
Τα στοιχεία που μου έδωσε τα βρίσκω θετικά από τεχνικής και οικονομικής άποψης για να προχωρήσουμε.
Μπορείτε να συναντηθούμε Πέμπτη στο Mumble κατά τις 21.00;
-
Petros
δυστυχώς εγώ μπορώ σήμερα, αλλιώς από δευτέρα... 
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
Μιχάλης Μαντάς
@ mankasp
Μανώλη,
Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε, εφόσον βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε στην παραγωγή του εντύπου, είναι ότι αυτό εκτός από τα διάφορα ήδη δημοσιευμένα κείμενα που θα συμπεριλάβει, θα πρέπει να συμπληρωθεί και με διάφορα προπαγανδιστικά μηνύματα, όπως π.χ. έναν πρόλογο που να μιλάει για το κόμμα, ενδεχομένως κάποια μικρά σποτ, τύπου σλόγκαν, στο πίσω μέρος του εξωφύλλου ή και στα αυτιά του κ.λ.π. Για να μην πολυλογώ, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω, αλλά άλλο να το λες κι άλλο να το κάνεις. Όλα αυτά πρέπει κάποιος / κάποιοι να τα επιμεληθούν / συντονίσουν.
Μανώλη,
Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουμε, εφόσον βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε στην παραγωγή του εντύπου, είναι ότι αυτό εκτός από τα διάφορα ήδη δημοσιευμένα κείμενα που θα συμπεριλάβει, θα πρέπει να συμπληρωθεί και με διάφορα προπαγανδιστικά μηνύματα, όπως π.χ. έναν πρόλογο που να μιλάει για το κόμμα, ενδεχομένως κάποια μικρά σποτ, τύπου σλόγκαν, στο πίσω μέρος του εξωφύλλου ή και στα αυτιά του κ.λ.π. Για να μην πολυλογώ, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω, αλλά άλλο να το λες κι άλλο να το κάνεις. Όλα αυτά πρέπει κάποιος / κάποιοι να τα επιμεληθούν / συντονίσουν.
-
mankasp
Petros έγραψε:δυστυχώς εγώ μπορώ σήμερα, αλλιώς από δευτέρα...
Σήμερα 21.00
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
Petros
οκ! 
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
-
mankasp
Έχουμε κάνει μια μικρή προεργασία για το πως θα κινηθούμε και καταγράψαμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Επόμενη συνάντηση στο Mumble Δευτέρα 25/11 21.00
Όποιος δεν ήταν παρών και θέλει να βοηθήσει στη συλλογή κειμένων ας μου στείλει ΠΜ.
Όποιος ενδιαφέρετε να βοηθήσει σε κάποιο από τα επόμενα βήματα ας το δηλώσει εδώ για να επικοινωνήσουμε μαζί του όταν χρειαστεί.
Εισαγωγή
Ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός βίβλιου περίπου 100 σελίδων με σκόπο:
- Την οικονομική ενίσχυση του κόμματος
- Την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού
- Να παρουσιαστούν αναλυτικότερα τα ζητήματα που απασχολούν τους πειρατές από ότι θα έκανε μια προφορική συζήτηση ή ενα μικρό τετράπτυχο
Για το λόγο αυτό τα κείμενα θα πρέπει να είναι σχετικά διαχρονικά. Από ειδησιογραφία θα μπορούσαν να μπουν θέματα σταθμοί. π.χ. ACTA
Μέχρι Δευτέρα 25/11 21.00
- Συλλογή υποψηφίων κειμένων
Συνάντηση στο Mumble Δευτέρα 25/11 21.00, ότι προλάβουμε από τα παρακάτω:
- Αντιστοίχηση υποψήφιων κειμένων σε θεματικές ενότητες (tagging)
- Καταγραφή Θεματικών Ενοτήτων και οριστικοποίηση ποιες θεματικές ενότητες θα συμπεριλάβουμε
- Αποκλεισμός κειμένων
- Τεκμηρίωση (σύνδεσμος προς πηγή / αναφορά συγγραφέα)
Επόμενα βήματα:
- Μετάφραση όσων κειμένων χρειάζεται
- Επεξεργασία κειμένων (π.χ. αφαίρεση παραγράφων ή προσθήκη)
- Αφαίρεση φωτογραφιών/διαγραμάτων. Τις κρατάμε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο για να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό.
- Σχεδιασμός εξωφύλλου/οπισθόφυλλου
- Συγγραφή εισαγωγικού σημειώματος / Aknowledgements
- Απόφαση για αριθμό αντιτύπων / ενδεικτική τιμή πώλησης (έγινε συζήτηση, δεν καταλήξαμε σε απόφαση)
- Σχετικά με την άδεια κυκλοφορίας του βιβλίου CC-BY
- Προετοιμασία και αποστολή υλικού στον Μιχάλη
- Συλλογή χρημάτων
- Προετοιμασία από Μιχάλη + Εκτύπωση (10-20 μέρες)
Ενδεικτικά κόστη:
διάσταση 17 Χ 24 cm τετραχρωμία μόνο στο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο
96σέλιδο
offset ελάχιστη παραγγελία 500, 1 ευρώ το τεμάχιο, - 1,2 με μερικές έγρωμες φωτογραφίες
ψηφιακή έλαχιστη παραγγελία 52, 2.10 το τεμάχιο. 300 αντίτυπα έχουμε κόστος 555 ευρώ, δηλαδή 1,85 το τεμάχιο, εάν δεν υπάρχουν έγχρωμα θέματα.
Επόμενη συνάντηση στο Mumble Δευτέρα 25/11 21.00
Όποιος δεν ήταν παρών και θέλει να βοηθήσει στη συλλογή κειμένων ας μου στείλει ΠΜ.
Όποιος ενδιαφέρετε να βοηθήσει σε κάποιο από τα επόμενα βήματα ας το δηλώσει εδώ για να επικοινωνήσουμε μαζί του όταν χρειαστεί.
-
Μιχάλης Μαντάς
Ήθελα να διευκρινίσω, γιατί ίσως δεν έγινε κατανοητό με όσα ήδη έχω καταθέσει, το εξής:
Δεν έχουμε κανέναν ποσοτικό περιορισμό σε ότι αφορά τα ασπρόμαυρα θέματα. Δηλαδή εάν θέλουμε στο έντυπο να συμπεριληφθούν φωτογραφίες - σκίτσα - διαγράμματα ή ότι άλλο, τα οποία μπορούν να αποδώσουν σε ασπρόμαυρη μορφή, μπορούμε να συμπεριλάβουμε όσα τέτοια θέλουμε χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση. Αυτό που επιβαρύνει το κόστος είναι μόνο τα έγχρωμα θέματα, έστω και αν αυτά είναι μόνο δίχρωμα [δηλαδή μαύρο + κάποιο χρώμα (το άσπρο δεν λογίζεται ως χρώμα)].
Δεν έχουμε κανέναν ποσοτικό περιορισμό σε ότι αφορά τα ασπρόμαυρα θέματα. Δηλαδή εάν θέλουμε στο έντυπο να συμπεριληφθούν φωτογραφίες - σκίτσα - διαγράμματα ή ότι άλλο, τα οποία μπορούν να αποδώσουν σε ασπρόμαυρη μορφή, μπορούμε να συμπεριλάβουμε όσα τέτοια θέλουμε χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση. Αυτό που επιβαρύνει το κόστος είναι μόνο τα έγχρωμα θέματα, έστω και αν αυτά είναι μόνο δίχρωμα [δηλαδή μαύρο + κάποιο χρώμα (το άσπρο δεν λογίζεται ως χρώμα)].
-
Petros
mankasp έγραψε:Επόμενη συνάντηση στο Mumble Δευτέρα 25/11 21.00