Για άλλη μία φορά κλειδώνεται δημοσκόπηση χωρίς να ερωτηθεί

Κλειδωμένο
malatesta

Re: Για άλλη μία φορά κλειδώνεται δημοσκόπηση χωρίς να ερωτη

Δημοσίευση από malatesta »

zio_donnie έγραψε: Προσωπικά σε προκαλώ. Κλείσε ότι έφτιαξες και πάνε γαμήσου άμα αυτό είναι το μόνο επίπεδο που καταλαβαίνεις. Εγώ δεν υποκύπτω ούτε σε τρομοκρατία ούτε σε εκβιασμούς της πούτσας.

Φαντάσου ένα χωριό 10 ατόμων να βρίσκονται σε ένα απομονωμένο νησί, και έχουν να ένα μοναδικό ψαροντούφεκο.

Αυτός που ψαρεύει και βγάζει την τροφή, είναι λογικό να καταλήγει να θεωρεί ότι δεν τον εκφράζει η άμεση δημοκρατία. "Εγώ κουράζομαι, εγώ θαλασσοπνίγομαι, είναι δυνατόν να έχω τα ίδια δικαιώματα, να μετράει το ίδιο η άποψή μου με τους άλλους που παίζουν ρακέτες στην παραλία;" λέει. Και έχει δίκιο να το λέει αυτό.

Οι υπόλοιποι 9, που περιμένουν να φάνε από τον ψαρά, είναι λογικό να λένε ότι θέλουν την άμεση δημοκρατία, αφού αν δεν έχουμε δημοκρατία, πιθανό είναι ο ψαράς να μην δώσει σε όλους τροφή, να την μοιράσει ανάλογα με το ποιους συμπαθεί ή αντιπαθεί, και έτσι κάποιοι να πεθάνουν από την πείνα. Και έχουν δίκιο να το λένε αυτό και να υποστηρίζουν την δημοκρατία, αν θεωρήσουμε φυσικά ως δεδομένο ότι στην ομάδα πρέπει να επιβιώσουν όλοι.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα;

Με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας μοιράζεις το ψαροντούφεκο. Αν δεν καταφέρει κανείς να πιάσει ψάρια παρά μόνο ο αρχικός ψαράς, τότε η κοινότητα στο απομονωμένο νησί είναι αναγκασμένη να τον ανακηρύξει απόλυτο βασιλιά, αλλιώς θα ψοφήσει από την πείνα. Που καταλήγει συνήθως η ιστορία; Συνήθως τρεις θα καταφέρουν να ψαρέψουν με το ψαροντούφεκο, και οι υπόλοιποι επτά όχι. Έτσι συνήθως δημιουργείται μια αριστοκρατία τριών ατόμων, και οι υπόλοιπο επτά που δεν τα καταφέρνουν να ψαρέψουν, γίνονται δούλοι.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;
Για να έχουμε άμεση δημοκρατία στο απομονωμένο νησί, πρέπει ο καθένας να έχει το ψαροντούφεκό του , ή τουλάχιστον με το μοναδικό ψαροντούφεκο της κοινότητας ο καθένας να μπορεί να ψαρεύει καλά. Πρέπει κάποιος από τους 3 της αριστοκρατίας, να διδάξει στους δούλους πως ψαρεύουν.

Το χωριό είναι οι ψηφιακές υποδομές του κόμματος μέσα στις οποίες όλοι εμείς ζούμε "ψηφιακά", και ο ψαράς είναι ο baskin. Το ψαροντούφεκο το έχει αυτός που έχει το root password των ψηφιακών υποδομών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος malatesta την 14 Οκτ 2013, 10:14, έχει επεξεργασθεί 8 φορές συνολικά.
http://www.ertopen.com/
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευση από baskin »

zio_donnie έγραψε:Αν δεν καταλαβαίνεις πως δεν μπορείς να σβήνεις ότι σου καπνίσει με το έτσι θέλω είναι χειρότερος από αυτούς που κοροιδεύεις.

Έχεις κάνει ποτέ moderator; Εδώ έχουμε μπλέξει την δημοκρατία με το moderation.... Ή κάνεις λοιπόν moderation για να κρατήσεις ένα forum καθαρό ή το έχεις μπερδέψει με κάτι άλλο και κάνεις ταραμά (όπως και γίνεται).

Υπάρχει και η λύση (αυτό που γίνεται εδώ δηλαδή) να βαφτίσεις το moderation, λογοκρισία και να γκρινιάζεις συνέχεια για τους "φασίστες" moderators. Η βούρτσα με την πούτσα...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
malatesta

Δημοσίευση από malatesta »

baskin έγραψε:
zio_donnie έγραψε:Μπλα, μπλα, μπλα. Καλύτερα να πετάγομαι σαν πορδή που και που παρά να χέζω ακατάσχετα σαν εσένα. Δλδ επειδή δεν ασχολήθηκα με την προσωπική σου βεντέτα με τους Μαριοτομοτσακοαβλιοραγγελους or whatever μαλακία σε απασχολεί δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ μήπως?

Επειδή δεν έχω καταλάβει αν είσαι ή αν απλά το παίζεις retard: Χέστηκα για τις "κατηγορίες" χέστηκα για τις προσωπκές σου βεντέτες και κυριώς σταμάτα να βαράς απανωτα godwin . Επίσης χέστηκα για το τι περιμένεις από τα μέλη, δεν είσαι ο μόνος που έχει δωσει κόπο, χρόνο και χρήμα για να βλέπει τουρίστες να κάνουν τους ωραίους. Αν δεν σου αρέσει (ούτε και μένα μου αρέσει φυσικά) η υποβόσκουσα αχαριστία του κάθε ξερόλα , η πόρτα είναι ανοιχτη και τα σκυλιά δεμένα.

Στο παρόν τόπικ συζητάμε γιατί σβήνονται αθώα πράγματα από το φόρουμ. Και το ότι κάποιος τα σβήνει με το έτσι θέλω και μετά αντί να πει σόρρυ μαλακία, απαντάει με την ΕΡΤ, τον Κλουζό και ότι θυμάται χαίρεται είναι τραγικό.

Η τεχνική chewbacca πιάνει μόνο στους Simpsons.

Μπράβο σου.

Προσωπική μου βεντέτα οι Μαριοτομοτσακοαβλιοραγγελους. Ωραίος να το ξέρω ότι και εσύ τους πιστεύεις να μην έχω αυταπάτες για το επίπεδο. Βάλε ΕΡΤ να στρώσεις.

Αναφέρεσαι σε αυτό;

3.5 Τα μέλη του κόμματος συμπαρίστανται με κάθε διαθέσιμο και νόμιμο τρόπο σε όποιο μέλος του υφίσταται προσωπικές, επαγγελματικές ή πολιτικές επιθέσεις λόγω της πολιτικής του δραστηριότητάς στα πλαίσια του κόμματος.

Οι διαφορές σου με τον agelos νομίζω μπορούν να λυθούν μέσα από διαδικασίες του κόμματος (Επιτροπή Διαιτησίας κλπ).

Θεωρείς δηλαδή ότι δέχεσαι, εκτός κόμματος, προσωπικές, επαγγελματικές ή πολιτικές επιθέσεις λόγω της πολιτικής σου δραστηριότητάς στα πλαίσια του κόμματος;

Σε περίπτωση που κάποιος (είτε είσαι εσύ, είτε ο agelos, είτε οποιοσδήποτε μέλος) υφίσταται προσωπικές, επαγγελματικές ή πολιτικές επιθέσεις (εννοείται επιθέσεις εκτός του οριοθετημένου περιβάλλοντος του κόμματος , δηλαδή επιθέσεις εκτός φόρουμ, συνέδριου, έδρας κλπ ) λόγω της πολιτικής του δραστηριότητάς στα πλαίσια του κόμματος, τότε τα μέλη του κόμματος έχουν καταστατική υποχρέωση συμπαράστασης με κάθε διαθέσιμο και νόμιμο τρόπο.

Και αντίστροφα, αν τα μέλη δεν συμπαρασταθούν σε κάποιον που υφίσταται επίθεση λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας, ειδικά αν τους το ζητήσει, τότε τα μέλη αυτά που δεν συμπαρίστανται παραβιάζουν το καταστατικό, και είναι υπόλογοι στην επιτροπή διαιτησίας.
http://www.ertopen.com/
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Χαβούζα”