Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 24 Ιούλ 2013, 21:13

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ άνοιξε συζήτηση για το θέμα.
Μετά την παρέμβασή μας με το Δελτίο Τύπου απάντηση/αντίδραση προς το μονόπλευρο άρθρο της (βλ. forum topic: Η Καθημερινή τα βάζει με την Πειρατεία σήμερα...) αναρτήθηκε στις Θέσεις - Αντιθέσεις σχετικό άρθρο πρόσκληση για γνώμες/απόψεις επί του θέματος:

Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά
Tετάρτη, 24 Iουλίου 2013

Εικόνα

Σύμφωνα με τους γνώστες του συστήματος παραγωγής που μιλούν μέσω της «Κ» η πειρατεία σκοτώνει το σινεμά: τα κρούσματα της ανεξέλεγκτης διαδικτυακής πειρατείας στον χώρο του κινηματογράφου έχουν πάρει πλέον στη χώρα μας εκρηκτικές διαστάσεις.

Από την πλευρά του, το Κόμμα των Πειρατών απαντά ότι «ο πολιτισμός δεν είναι μόνο εμπόρευμα. Οι τεχνολογία επιτρέπει σε όλους τους φίλους του σινεμά να δουν ότι θέλουν όταν το θέλουν. Για να επιλέξουν να δώσουν τα χρήματα τους θα πρέπει να μην τους συμπεριφέρεστε σαν άτακτα παιδιά αλλά σαν ανθρώπους με επιλογές».

Καταθέστε τη δική σας άποψη σε μία πολυετή αντιπαράθεση που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.


Πείτε μας τη γνώμη σας...


Για να δω όλα τα καλά πειρατούδια να προσέρχονται σε μια "εφ' όλης της ύλης" συζήτηση, κατάθεση απόψεων εκεί...
:mrgreen:
здравствуйте

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 5172
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Ιούλ 2013, 22:24

Τους τα είπα έξω από τα δόντια. Όποιος δεν καταλάβει έστω και τα βασικά... δεν διαβάζει ή απλά δεν ξέρει τι είναι το διαδίκτυο... :twisted:
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 25 Ιούλ 2013, 00:46

Τα μέχρι τώρα σχόλια που έχουν γραφτεί είναι (θα τα μαζέψω εδώ για τα δούμε και διεξοδικά):
[με σειρά από το νεώτερο προς το παλαιότερο]

####################################

Miss Tulka,
Στη χωρα μας ειναι μπερδεμενα τα πραγματα, οπως ακριβως τα περιγραφετε.
Στη βαση οτιδηποτε δεν ειναι αντικειμενο πωλησης κατω απο τα πληρη νομικα δικαιωματα μιας ανοιχτης αγορας ειναι κλεψια. Αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα σας ειναι οτι ο δημιουργος παιρνει τα χρηματα του και αυτο σας ικανοποιει. Το οτι μια επιχειρηση κανει ενα σχεδιο, επενδυει χρηματα στην αναδειξη του προιοντος η της υπηρεσιας, πληρωνει τον δημιουργο και αυτο απαιτει μια αλφα κερδοφορια που εσεις αρνειστε, αυτο δεν ειναι κλεψια;

Διαμενω αρκετα χρονια στο εξωτερικο και σε χωρα που αυτες οι πραξεις ειναι καταπτυστες και τιμωρουνται αυστηρα.

Ας παρουμε τα προιοντα μαιμουδες, δημοφιλη στους Ελληνες, κατι σαν και αυτο που περιγραφετε τωρα. Δηλ η εταιρεια OMEGA που εχει επενδυσει τεραστια ποσα στα προιοντα της δεν επιτρεπεται κατ εσας να εχει κερδη γιατι ετσι εσεις κρινετε; Εσεις ομως θελετε ενα Ω αλλα δεν θελετε να πληρωσετε την τιμη που η αγορα προσφερει.

Πραγματικα δεν μπορω να ακολουθησω το σκεπτικο σας αλλα ισως αυτο να εξαρταται απο την ανικανοτητα μου να σκεπτομαι σαν κλεφτης!

Σχολίασε ο/η Σισυφος | 21:42:11, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Αν οι κλέφτες που μπήκαν σπίτι μου στο παρελθόν έπαιρναν ότι ήθελαν κι εγώ συνέχιζα να τα έχω θα ήμουν πολύ χαρούμενος που βοήθησα κιόλας κάποιον που δεν έχει κάτι να το αποκτήσει.
Θα πρέπει λοιπόν κατά τη γνώμη μου να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει κλέβω. Πάντα θυμάμαι να δίνω βιβλία σε φίλους μου, να αντιγράφω κασέτες και cd με μέσα που η ίδια η βιομηχανία μου παρείχε και να ακούω τη μάνα μου να λέει μια συνταγή που της είχαν πει, σε φίλες της.
Τέλος πάντα λυπόμουν όταν άκουγα καλλιτέχνες να μιλούν για αυτό που κάνουν αποκαλώντας το... «δουλειά»..
Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Πλάτωνα (αν και δεν τον λες καλλιτέχνη) να λέει στους σύγχρονους του “Στη νέα μου δουλειά που θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα έχω κάποια σχόλια μου, σχετικά με τα λεγόμενα του Σωκράτη.... „Η τον Καζαντζίδη που τον λες καλλιτέχνη..
Την καραμέλα με τους διεφθαρμενους Έλληνες πάλι δεν την ασπάζομαι, Κάνουμε κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο πλανήτη; .. Δε νομίζω να κόστισε και πολύ η πειρατεία σε ταινίες τύπου Avatar.
Τέλος να δηλώσω ότι ακόμα κι εγώ θα πλήρωνα μια συνδρομή τύπου Netflix αντί να κάθομαι να ψάχνω τορεντς και χαλασμένα αρχεία.

Σχολίασε ο/η Alkman | 21:36:11, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Ο μέσος "Πειρατής" ξοδεύει περισσότερα σε original προϊόντα, ψηφιακά και μη από τον μέσο "μη πειρατή". Και αυτό είναι γεγονός. Ο μέσος "Πειρατής" κυνηγάει την ποιότητα όταν αγοράζει προϊόντα πολιτισμού.

Αν μπορούσα να "κατεβάσω" ένα αμάξι θα το έκανα; ΝΑΙ.

Η λογική του δεν το πληρώνω, οπότε το κλέβω δεν ισχύει στα ψηφιακά προϊόντα πολιτισμού. Κλοπή είναι σίγουρα το να το κατεβάσω και να το πουλήσω. Αλλά αν δεν το κατεβάσω ΔΕΝ θα το δω. Τέρμα και τελείωσε. Δεν κλέβω κανέναν γιατί δεν στερώ κανέναν από την περιουσία του.

Δίνω χρήματα σε ταινίες και σε μουσική; Φυσικά. Το ότι την έχω δει ήδη την ταινία ή έχω ακούσει ήδη την μουσική σημαίνει ότι έκλεψα κάποιον; Είναι ανοησία και μόνο να το σκεφτείς.

Στο μεταξύ οι μεγαλύτεροι υποκριτές είναι οι δήθεν κυνηγοί των πειρατών. Έχουν βρεθεί σε όλες αυτές τις "εταιρίες" κατεβασμένη πνευματική ιδιοκτησία γιατί ακριβώς γνωρίζουν ότι δεν κλέβουν κανέναν.

Ως "πειρατής", δίνω τον χρόνο πάνω από 300 ευρώ σε βιβλία (ηλεκτρονικά και τυπωμένα), αγοράζω 3-4 ταινίες για την βιβλιοθήκη μου, δίνω συνδρομές σε λογισμικό άλλα 200 ευρώ και ξοδεύω τουλάχιστον άλλα τόσα σε διάφορα προϊόντα πολιτισμού. Η διαφορά μου από αυτόν που με λέει κλέφτη είναι ότι για να δώσω περισσότερα, ψάχνω και περισσότερα. Αν κάποιος τώρα νομίζει ότι θα μου κόψει αυτή την πρακτική, να ξέρει ότι θα χάσει τουλάχιστον τα μισά χρήματα από αυτά που δίνω. Γιατί δεν θα ξέρω την ποιότητα αυτού που πληρώνω, οπότε ΔΕΝ θα πληρώσω.

Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει, την επόμενη φορά που θα αγοράσει ένα CD, τον παρακαλώ να έχει ακούσει μόνο ένα τραγούδι του (και όχι από φίλο, γιατί είναι κλοπή να στο στριμάρει ο ίδιος από το διαδίκτυο!!!), και να έχει δει μόνο μία σκηνή από την ταινία που θα αγοράσει. Αν αγοράζει κανείς έτσι...

Από κει και πέρα, αν θέλουν να κάνουν καταστολή, είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να το κάνουν. Δεν θα κερδίσουν όμως. Θα χάσουν. Και το κράτος και η βιομηχανία θεάματος και πολιτισμικών προϊόντων.

Στα λόγια του Κοέλιο: "Ας με αντιγράψουν, ας κλέψουν τα βιβλία μου, ας τα διαβάσουν όλοι. Αυτό θέλω."

Τώρα αν κάποιος έχει όρεξη να μάθει ΠΩΣ μπορούν να βγάλουν χρήματα οι δημιουργοί και πως μπορούμε να βελτιώσουμε και την ποιότητα των προϊόντων αλλά και να έχουμε επιλογές, μπορεί να έρθει στο www.pirateparty.gr να διαβάσει, να συμμετέχει στις συζητήσεις και να ρωτήσει.

Σας πληροφορώ, εσάς που αποκαλείται σχεδόν το σύνολο της νεολαίας "κλέφτες" ότι εμείς οι Πειρατές είμαστε και δημιουργοί. Προσωπικά είμαι προγραμματιστής και προσφέρω σε ανοιχτό λογισμικό, βγάζω χρήματα από δωρεάν λογισμικό (ΠΩΠΩΠΩΠΩ) και έχω ξεκινήσει προσπάθεια έκδοσης βιβλίων με CC 3.0 περιεχόμενο. Κινέζικα; Μπορεί. Αν δεν ξέρετε όμως, μην κατηγορείτε.

Αυτά τα ολίγα και περιμένω τις απορίες και την κριτική.

Σχολίασε ο/η Βασίλης Περαντζάκης | 21:22:36, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Κι εγω εχω μερικα ΤΒ μουσικη,το συντριπτικα μεγαλυτερο τμημα της οποιας,δεν προκειται να ακουσω ποτέ.
Το κατεβασμα για το κατεβασμα,ή η απληστια,ή η μοδα.
Απο την αλλη μεριά,ειναι γεγονος οτι εχω δωσει παρα πολλά λεφτα,σε σχεση με το βαλαντιο μου,για να αγορασω μουσικη,τον καιρο του δισκου 33 στροφων.(Χωρια οι συσκευες αναπαραγωγης,που πληρωθηκαν αδρά).
Βλεπεις,οι δισκοι αυτοι,ειχαν κατι αλλο,ιεροτελεστια στο ανοιγμα,φυλλαδια με πληροφοριες,δεν ηταν καταναλωτικο προιον οπως το CD.Μια αλλη εποχη.
Οταν η εποχη αυτη τελειωσε,τελειωσε και η λυσσα για την αγορα μουσικης,μαζι βεβαια,και με την υποβαθμιση των μουσικων εργων.
Tελικα,το μονο που κανω,ειναι να ακουω εκπομπες λογου,και κανα ραδιο.

Σχολίασε ο/η Theodore | 20:56:37, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Εγώ ξέρω ότι και αν εκλείψουν οι εταιρείες παραγωγής ταινιών και μουσικής θα συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι που θα παράγουν ταινίες και μουσική.

Σχολίασε ο/η Rain | 20:44:06, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

@ Miss Tulka

Λέγομαι Σαραβάνος.

Πολιτισμός είναι τα πάντα και τίποτα.

Ό,τι είναι αντιγράψιμο, κλέβεται και ό,τι δεν είναι δεν κλέβεται.
Π.χ. το CD της Madonna και οι συναυλίες της Madonna.

Σε τι διαφωνείτε ?

Ο "καλλιτέχνης" που πληρώνεται κατ'αποκοπήν, πουλάει την πραμάτεια του σε έναν έμπορο κι αυτούς σε καταναλωτές, όπως ακριβώς κάθε αγαθό. Από τότε που πουλάει μόνος του την πραμάτεια του, ποιό album σας συγκίνησε και έχετε αγοράσει και μπορείτε να μου προτείνετε, ισάξιο παλαιοτέρων εποχών ? Βέβαια, δεν είναι ο μόνος λόγος εξαφάνισης της μουσικής, αλλά συμβάλλει τα μάλλα.

Σχολίασε ο/η Χάρης Σαραβάνος | 19:58:37, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Κύριε Χαραβάνο,
πριν προβείτε σε δηλώσεις η μουσική που είναι αντιγράψιμη δεν είναι πολιτισμός, είναι εμπόρευμα, καλύτερα να ρίξετε μια ματιά στο Bourdieu αλλά και στην ευρωπαϊκή πολιτική πολιτισμικών προϊόντων. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

@Σίσυφος
Είστε σίγουρος ότι πρόκειται για κλοπή "πνευματικών" δικαιωμάτων σε όλες τις περιπτώσεις; Μήπως πρόκειται για διαφυγόντα κέρδη εταιριών (και ως προς αυτό παραπέμπω στο προηγούμενο μακροσκελές σχόλιό μου). Μην μπερδεύουμε το copyright με τα πνευματικά δικαίωματα. Ο δημιουργός συχνά πληρώνεται κατ' αποκοπή. Δηλαδή παίρνει Χ προσυμφωνημένο ποσό ανεξάρτητα από τα κέρδη που το τελικό προϊόν θα αποφέρει στην εταιρία. Ελάχιστοι και πολύ φτασμένοι δημιουργοί, παραγωγοί, ηθοποιοί κλπ με τεράστια κασέ κλείνουν συμφωνίες Χ ποσού + ποσοστού επί των κερδών.

Σχολίασε ο/η Miss Tulka | 17:15:17, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

το μεγαλυτερο προβλημα της κινηματογραφικης βιομηχανιας ειναι οτι αρνειται να αλλαξει οπως εχει ηδη αναφερθει και σε αλλα σχολια. το να κυνηγας ανεμομυλους δεν προκειται να τους φερει κερδοφορια. η εμμονη και επιμονη στο κυνηγι της πειρατειας με τις τρομερες υπερβολλες στο ποσο τους κοστιζει εμενα μου λενε οτι δεν εχουν καταλαβει ακομα τι πρεπει να κανουν.
παλια ηταν η τηλεοραση που θα εξαφανιζε το ραδιοφωνο, οσο εξαφανισαν και τα home cinema το cinema.
οι καιροι αλλαζουν οι απαιτησεις του κοινου αλλαζουν και εκει πρεπει να επικεντρωθουν οι παραγωγοι. λχ ποσα χρονια εχουν περασει απο τοτε που βγηκε το αβαταρ; και εσκισε; ε μετα εγιναν 50 3D ταινιες που ηταν απλα αρπαχτες και μερικες αξιοπρεπεις
ας περιορισουν οσο μπορουν και την πειρατεια αλλα αμα νομιζουν οτι αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα ας αλλαξουν CEO...

Σχολίασε ο/η manos | 17:03:43, Ιούλιος 24th, 2013
####################################
Μιλαμε για καθαρη κλοπη πνευματικων δικαιωματων.
Αλλα απο κλοπες η χωρα μας ειναι πρωτη και ετσι δεν μου κανει εντυπωση.

Σχολίασε ο/η Σισυφος | 16:46:45, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Η "πειρατεία" που αναφέρουν οι γνώστες του συστήματος παραγωγής, είναι η αντιγραφή ενός CD/DVD χωρίς άδεια. Το να παραλληλίζουμε το έγκλημα της αντιγραφής με πειρατεία δεν βοηθάει σε μια υγιή ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Περα απο αυτό το κυρίως θέμα είναι ότι οι εταιρίες που εμπορεύονται μουσική και ταινίες έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιγράψεις παράνομα και να δεις μια ταινία απο το Internet, απο το να δείς μια ταινία νόμιμα απο το Internet (το οποίο είναι συνήθως όχι μονο δύσκολο αλλα αδύνατο). Μεχρι τώρα οι εταιρίες επιμένουν οι πελάτες τους να πηγαίνουν στο κοντινότερο βίντεο κλάμπ. Οι πελάτες τους όμως προτιμούν το download. Πιθανότατα γιατί είναι φτηνότερο, αλλά κυρίως γιατί είναι ευκολότερο. Πιστεύω ότι όταν ανακαλύψουν οι εταιρίες αυτές το Internet και αφήσουν τους πελάτες τους να κατεβάσουν ταινίες online, τα κέρδη τους θα πολλαπλασιαστούν και η παράνομη αντιγραφή θα πεθάνει (δεν πρόκειται για rocket science, το netflix έχει κέρδη στις ΗΠΑ).

Σχολίασε ο/η Νικος Μ | 16:11:58, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

"Όμως το γεγονός ότι ο διαμοιρασμός αρχείων είναι δημοφιλής, μας λέει ελάχιστα για τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στα κέρδη των βιομηχανιών. Σε μία τιμή που πλησιάζει το μηδέν, πολλοί καταναλωτές θα κατεβάσουν μουσική και ταινίες που δε θα είχαν αγοράσει με τις υφιστάμενες τιμές. Το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό. Σε ένα δείγμα 5.600 καταλωτών που παρήχαν τις στατιστικές του iPod τους, κατά μέσο όρο κάθε συσκευή αναπαραγωγής είχε αποθηκευμένα πάνω από 3.500 τραγούδια (Lamere 2006). Ένα ποσοστό ύψους 64% των τραγουδιών αυτών δεν είχαν ποτέ αναπαραχθεί, γεγονός που σημαίνει ότι είναι απίθανο οι καταναλωτές να είχαν ποτέ πληρώσει τόσα χρήματα για το μέγεθος της μουσικής τους συλλογής. Αν και είναι δύσκολο να πούμε πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το δείγμα αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμπορικά συγκροτήματα όπως το "Business Software Alliance" υπερβάλλουν σε μεγάλο βαθμό για τις επιπτώσεις του διαμοιρασμού αρχείων στα κέρδη των εταιριών καθώς αντιμετωπίζουν κάθε πειρατικό αντίγραφο ως χαμένη πώληση (Economist
2005)."

Αυτή ακριβώς η τελευταία φράση είναι και η ουσία του θέματος. Το ό,τι κατεβάζει κάποιος πειρατικά κάτι (που είτε χρησιμοποιεί, είτε σύμφωνα με τις εμπειρικές ενδείξεις κατά κύριο λόγο δε χρησιμοποιεί/καταναλώνει) δε σημαίνει ότι θα το αγόραζε αν δεν είχε άλλη επιλογή.

Για να είμαστε λίγο σοβαροί λοιπόν, ας μη βγάζουμε ρεπορτάζ με μοναδικές πηγές τους διευθύνοντες συμβούλους εταιριών, αλλά ας δούμε τι λένε και οι ειδικοί πάνω σε αυτά τα θέματα. Και για να το κλείνω, σε ό,τι αφορά τον ελληνικό κινηματογράφο. Αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώναν το ποσοστό που τους αναλογούσε από τη διαφημιστική πίτα υπέρ κινηματογράφου (1,5% ετησίως από το τζίρο τους σύμφωνα το άρθρο 6 του Ν. 1866/1989) -και ως τώρα δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ, τότε ο ελληνικός κινηματογράφος δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα.

Σχολίασε ο/η Miss Tulka | 16:02:17, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Το άρθρο (σκόπιμα;) υποκρύπτει το γεγονός ότι τόσο η μουσική όσο και η κινηματογραφική/τηλεοπτική βιομηχανία έχουν βγει κερδισμένες από την πειρατεία, που εμμέσως λειτουργεί "διαφημιστικά" για το προϊόν τους. Αν κάποιος έχει χασούρα στην Ελλάδα είναι η μουσική βιομηχανία, αλλά σπάνια ο καλλιτέχνης. Ο δημιουργός ενός CD για παράδειγμα αν δεν έχει πληρώσει μόνος του την παραγωγή και κυκλοφορία του δίσκου ώστε να έχει επομιστεί όλο το κόστος και άρα να είναι δικά του και τα κέρδη από την κυκλοφορία, είναι ζήτημα αν βγάζει 50 λεπτά από ένα CD που κοστίζει 12-20 ευρώ. Οι καλλιτέχνες βγάζουν χρήματα από τις συναυλίες και τις εμφανίσεις τους και όχι από τη δισκογραφία. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι καλλιτέχνες πλέον βγάζουν τα τραγούδια τους δωρεάν στο soundcloud για παράδειγμα, όπου υπάρχει η δυνατότητα αν σ' αρέσει κάτι να το αγοράσεις ή να αγοράσεις και το υπόλοιπο "άλμπουμ".
Και για να ολοκληρώσω υπάρχει το θέμα της προσφοράς και της ζήτησης. Σε ό,τι αφορά για παράδειγμα τα τηλεοπτικά προϊόντα, αν και έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις τα (εξαιρετικά) "Φιλαράκια" σε μόνιμη επανάληψη από το Star τα τελευταία 10 χρόνια (αλήθεια το Star πόσα χρήματα δίνει στο NBC για την αέναη προβολή;) δεν έχεις καμία δυνατότητα να δεις σχεδόν καμία άλλη σειρά ολοκληρωμένη. Ακόμα και οι σειρές που έχουν αγοραστεί από ελληνικούς σταθμούς, αλλάζουν συνεχώς ώρες προβολής ή αγοράζονται μόνο 1-2 κύκλοι που προβάλονται τα καλοκαίρια για να γεμίσουν τα κενά τους και δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Δεν είναι λίγες οι φορές που "ανακάλυψα" μία σειρά από την ελληνική τηλεόραση, αλλά την ολοκλήρωσα από downloading, γιατί απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Τέλος, θα ήταν πολύ καλό να ανατρέξετε στα εμπειρικα δεδομένα (το google scholar να 'ναι καλά) και να δείτε τις έρευνες της ακαδημαϊκής κοινότητας πάνω στο θέμα. Για παράδειγμα μεταφράζω από το "File Sharing and Copyright" (σελ. 51) των Felix Oberholzer‐Gee, Harvard University and NBER & Koleman Strumpf, University of Kansas:

(συνεχίζεται)

Σχολίασε ο/η Miss Tulka | 16:00:00, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Αν η πειρατία δεν σκότωσε τη Μουσική, ποιός την σκότωσε ?

Η Μουσική, ο Κινηματογράφος, τα Σήριαλ κλπ. αντιγράψιμα δεν είναι Πολιτισμός. Εϊναι ένα εμπόρευμα, όπως και το Θέατρο. Αν μπορούσαμε να μπούμε χωρίς εισιτήριο, θα μπαίναμε σε μία Θεατρική παράσταση ? Και με τι θα ζούσαν οι Συντελεστές ? Με τα αυγά που τους έδινε η γιαγιά μου, προ- και μετα- Πολεμικά ?

Όταν αντιγράφουμε χωρίς άδεια, κλέβουμε.

Τα υπόλοιπα είναι γιά να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Σε αυτό, έχουμε παγκόσμιο copyright.

Σχολίασε ο/η Χάρης Σαραβάνος | 15:58:16, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Η λογική των πειρατών είναι απλή: δεν μπορούν να με συλλάβουν και έτσι το κλέβω. Όλα τα άλλα είναι αρλούμπες. Τι πάει να πει οι κινηματογραφικές εταιρίες βγάζουν πολλά, ή τα εισητήρια είναι ακριβά? Και το ψωμί είναι ακριβό, και το γάλα, και το κρέας, και τα ψάρια. Άσε για τα ρόλεξ και τα λοιπά είδη πολυτελείας - εκεί και αν υπάρχει αισχροκέρδια. Ποιός είναι ο καθένας που θα κρίνει ποιά τιμή είναι "δίκαιη" και ποιά "άδικη"? Γιατί δεν τα κλέβουν? Γιατί θα τους συλλάβουν. Στις χώρες που ανιχνεύουν τα παράνομα downloads και εφαρμόζεται ο νόμος η πειρατεία είναι σε ύφεση.

Σχολίασε ο/η Ποντιφίξ | 14:38:48, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Αν το εισητηριο ειχε 2 ευρω η πειρατεια θα ηταν πολυ μικροτερη.

Αν οι διαφοροι αστερες, παραγωγοι, διανομεις κλπ δεχοντουσαν να ζησουν με το 1/4 απο αυτα που παιρνουν τωρα το εισητηριο στο σινεμα θα ειχε 2 ευρω.

Δεν σκοτωνει η πειρατεια το σινεμα. Η αρνηση του συγκεκριμενου χωρου να προσαρμοστει στην πραγματικοτητα σκοτωνει το σινεμα.

Προσωπικα δεν νιωθω καμμια τυψη κατεβαζοντας ταινιες. Και οταν ο καλλιτεχνης νομιζω οτι χρειαζεται χρηματικη υποστηριξη θα τον βοηθησω...

Σχολίασε ο/η Pacman | 13:55:43, Ιούλιος 24th, 2013
####################################

Η πειρατεία σε είδη του εμπορίου π.χ. ρουχισμός, υπόδηση κλπ όπως και στην αγορά της Μουσικής είναι, εύκολη υπόθεση, αφού το προϊον κυκλοφορεί και αντιγράφεται , σχετικά, εύκολα. Ομως οι κινηματογραφικές ταινίες και κυρίως οι πρώτης κυκλοφορίας, δεν πωλούνται σε αντιτυπα στο εμπόριο, παρά μόνο ύστερα από αρκετό καιρό σε μορφή DVD, νόμιμου αρχικά και παράνομου στην συνέχεια. Αρα, για να ανέβει μια καινούργια ταινία, ολίγων ημερών , στο Διαδίκτυο και να αντιγραφεί από χιλιάδες χρήστες, σημαίνει ότι κάποιες κόπιες της ταινίας "ξεφυγαν" από τους παραγωγούς και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί η δίωξη, όχι στους χρήστες του διαδικτύου που τις "κετεβάζουν" στον υπολογιστή τους.

Σχολίασε ο/η Στεφανίδης | 12:55:45, Ιούλιος 24th, 2013
####################################
здравствуйте

yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 481
Εγγραφή: 05 Μάιος 2012, 18:12
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 25 Ιούλ 2013, 10:46

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/40143

Αρθρο στο site της LIFO
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 25 Ιούλ 2013, 12:38

yiannpap έγραψε:http://www.lifo.gr/team/readersdigest/40143

Αρθρο στο site της LIFO


Για κάποιο λόγο (???) δεν το βγάζει... Στο FB τους το εμφανίζει αλλά ούτε και από 'κει το βγάζει (???)

FB >>> "Η πειρατεία σκοτώνει το σινεμά";
www.lifo.gr
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαντά, ενοχλημένο, σε δημοσίευμα της Καθημερινής...
здравствуйте

yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 481
Εγγραφή: 05 Μάιος 2012, 18:12
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 25 Ιούλ 2013, 12:46

πρέπει να έχει προβλημα το site της lifo αυτη τη στιγμή/
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 481
Εγγραφή: 05 Μάιος 2012, 18:12
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 25 Ιούλ 2013, 12:47

κοιτα αργοτερα Σιμο. απλα εχουν προβλημα αυτη τη στιγμη
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 481
Εγγραφή: 05 Μάιος 2012, 18:12
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 25 Ιούλ 2013, 13:54

Σίμο τώρα παίζει κανονικά

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/40143
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 4128
Εγγραφή: 19 Φεβ 2012, 16:58
Τοποθεσία: Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
Επικοινωνία:

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 25 Ιούλ 2013, 14:22

yiannpap έγραψε:Σίμο τώρα παίζει κανονικά

http://www.lifo.gr/team/readersdigest/40143


Ok...
здравствуйте

hrsfpgyjrnptrd

Re: Οι επιπτώσεις της πειρατείας στο σινεμά

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 25 Ιούλ 2013, 17:14

Crownfunded ταινίες με κάποιο budget (Έχει σημασία να διαβάσει κανείς γιατί οι συντελεστές επέλεξαν το crowfunding)
http://www.kickstarter.com/projects/ano ... -anomalisa
http://www.kickstarter.com/projects/186 ... was-here-1
http://www.kickstarter.com/projects/559 ... ie-project

Και το πρώτο ελληνικό
http://www.indiegogo.com/projects/alpha--117

Α και να μην ξεχάσω...
Αlpha έγραψε:Δίνουμε την ταινία ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons, μετά την περιοδεία στα Αρχαία Θέατρα και τον πρώτο
κύκλο θεματικών προβολών στους Χώρους Τέχνης και τους Εναλλακτικούς Χώρους.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες