Μπερδεύεις τον πλούτο με το νόμισμα. Το νόμισμα είναι ένα μέσο συναλλαγής και ανταλλαγης, ένα λογιστικό κατασκεύασμα, η μορφή του οποίου αποφασίζεται με πολιτική απόφαση. Το νόμισμα δεν είναι πλούτος.
Ο πλούτος είναι η ενέργεια, είναι τα μέσα παραγωγής, είναι η γη, είναι η αγροτική παραγωγή, είναι η τεχνολογία κλπ. Είναι όλα αυτά που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας και να τα ελέγχουμε. Αν έχουμε πλούτο ως δημοκρατία, τότε το νόμισμά μας θα έχει αξία, και ο κάθε επιχειρηματίας θα τρέχει από πίσω μας σαν σκυλάκι και θα κάνει τεμενάδες για το νόμισμά μας.
Ο πλούτος κάνει το νόμισμα ισχυρό, το νόμισμα από μόνο του και χωρίς πλούτο δεν έχει καμιά αξία .
Bitcoin
Re: Bitcoin
ΟΚ δεν ξέρω αν αυτός είναι ο ορισμός του πλούτου. Αντικατέστησε την λέξη πλούτος με το "αγοραστική αξία" και διάβασε έτσι το μήνυμά μου.
Το νόμισμα μπορεί να αποκτήσει αξία για διάφορους λόγους. Το Bitcoin πχ έχει αξία αυτήν την στιγμή. 1BTC αγοράζει περίπου ότι αγοράζουν 3.38 ευρώ αν και στην πράξη δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Απλά βολεύει για αγορές και έτσι υπάρχει κόσμος που το ψάχνει για να το χρησιμοποιήσει.
Επίσης τι εννοείς "θα έχουμε τον πλούτο ως δημοκρατία";
Το νόμισμα μπορεί να αποκτήσει αξία για διάφορους λόγους. Το Bitcoin πχ έχει αξία αυτήν την στιγμή. 1BTC αγοράζει περίπου ότι αγοράζουν 3.38 ευρώ αν και στην πράξη δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Απλά βολεύει για αγορές και έτσι υπάρχει κόσμος που το ψάχνει για να το χρησιμοποιήσει.
Επίσης τι εννοείς "θα έχουμε τον πλούτο ως δημοκρατία";
My signature was big so I made a page out of it: http://bit.ly/trtsig
Re: Bitcoin
Δεν είπα "τον πλούτο" είπα "πλούτο" χωρίς "τον".Tritonio έγραψε: Επίσης τι εννοείς "θα έχουμε τον πλούτο ως δημοκρατία";
Να το ξαναγράψω;
Επειδή καταλαβαίνω την ερώτησή σου να σου πώ ότι το ποιό κομμάτι του πλούτου θα είναι το κρατικό και ποιό το ιδιωτικό, δεν είμαι εγώ που θα το απαντήσω, αλλά η δημοκρατία. Στην δημοκρατία δεν υπάρχει το απόλυτο άσπρο του καπιταλισμού και το απόλυτο μαύρο του κουμμουνισμού, το απόλυτο άσπρο της ιδιωτικοποίησης και το απόλυτο μάυρο της κρατικοποίησης. Υπάρχουν μόνο οι ενδιάμεσες καταστάσεις, και σε ποιό ακριβώς σημείο θα γύρει η πλάστιγγα αυτό εξαρτάται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολιτών, μέσω της ψηφοφορίας.iznogood έγραψε: Αν έχουμε πλούτο ως δημοκρατία, τότε το νόμισμά μας θα έχει αξία, και ο κάθε επιχειρηματίας θα τρέχει από πίσω μας σαν σκυλάκι και θα κάνει τεμενάδες για το νόμισμά μας.
Ο πλούτος κάνει το νόμισμα ισχυρό, το νόμισμα από μόνο του και χωρίς πλούτο δεν έχει καμιά αξία .
Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί, όπως και όλα τα ζήτηματα άλλωστε, μέσω μιας ψηφοφορίας, κατά προτίμηση ψηφοφορίας με αριθμούς.