Αυτός δεν θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος όλων μας;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
spiros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Αυτός δεν θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος όλων μας;

Δημοσίευση από spiros »

Φίλε,anestis <αυτό με την ΑΠΟΧΗ 51%> δεν διαδίδεται από λάθος, αλλά με σκοπό να μην εισπράξουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου τα κόμματα, γνωρίζοντας <ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΒΙΩ> Ευάγγελος Λεμπέσης (1906-1968)
baskin

Δημοσίευση από baskin »

Βίβλος!!!
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Z53

Δημοσίευση από Z53 »

[quote="zio_donnie"]Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την αστική δημοκρατία και το πολίτευμα, έχω πρόβλημα με τον τρόπο που την κλέψανε από τον λαό και την εφαρμόζουνε. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι κατάκτηση και όχι καταδίκη και δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε πικραμένος να την καταργήσει επειδή του πήγε στραβά η ζωή του. Η χώρα χρειάζεται restart όχι format.

Φίλε zio δεν είμαι ο πιό ειδικός αλλά άμα κάνουμε restart δε θα ξαναρχίσουμε πάλι στο ίδιο πρόγραμμα ? Εγώ νομίζω ότι το πρόγραμμα έχει τρύπες (αντιπροσωπευτικότητα, κομματοκρατία, βουλευτές που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά μόνο για την επανεκλογή τους = ρουσφέτια κλπ) και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να κάτσει να τις μελετήσει και να βγάλει κάποιο service pack !

Να μιά πρόκληση για μας.

Αλλα πάλι αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος όλων μας ?

Πάλι ζήτημα προτεραιοτήτων.
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)
zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zio_donnie »

Φίλε zio δεν είμαι ο πιό ειδικός αλλά άμα κάνουμε restart δε θα ξαναρχίσουμε πάλι στο ίδιο πρόγραμμα ?
Αν θέλουμε να συνεχισουμε την ίδια αναλογία, το λειτουργικό έχει φθαρεί από την χρήση και χρειάζεται να κάνουμε εγκατάσταση εξ αρχής και να βάλουμε και τα update. Κάθε φορά που κολλάς έναν ίο ή αλλάζεις ένα σκληρό δίσκο, αλλάζεις και λειτουργικό? Όχι, το συντηρείς και συνεχίζεις. Αν δεν σε καλύπτει παίρνεις την πιο καινούρια βελτιωμένη βερσιόν.

Εν ολίγης πολλά πρέπει να αλλάξουν, πρώτα απ'όλα ο εκλογικός νόμος που νοθεύει την λαική εντολή, αλλά δεν είναι το είδος του πολιτεύματος το πρόβλημα. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να διοικηθεί μια χώρα σηκώνοντας χεράκια, ή αν θέλει να γίνουμε σαν την Κούβα που λέει και ο Μίκης.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Z53

Δημοσίευση από Z53 »

zio_donnie έγραψε:Εν ολίγης πολλά πρέπει να αλλάξουν, πρώτα απ'όλα ο εκλογικός νόμος που νοθεύει την λαική εντολή, αλλά δεν είναι το είδος του πολιτεύματος το πρόβλημα. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να διοικηθεί μια χώρα σηκώνοντας χεράκια, ή αν θέλει να γίνουμε σαν την Κούβα που λέει και ο Μίκης.
Γενικά συμφωνούμε. Οι λεπτομέρειες σηκώνουν κουβέντα, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Πειρατικά πάντα
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)
Morf3us

Δημοσίευση από Morf3us »

Χρειάζεται να αναφερθεί η άρση του βουλευτικού ασύλου, ή μας βρίσκει όλους σύμφωνους;
savvidis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από savvidis »

Αλήθεια ποιός θα έπρεπε να είναι ο πρώτος στόχος όλων μας?
Από τις μέχρι τώρα απαντήσεις, το συμπέρασμά μου είναι ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας είναι σάπιο και προβληματικό και είναι έτσι από την εποχή των παππούδων ή προπαππούδων μας.
Μία ακόμη παρατήρηση που έκανα στη συγκεκριμένη δημοσίευση είναι πως, προτίνουμε λύσεις τύπου restart, format, service pack, απλή αναλογική, άμεση δημοκρατία κλπ, λύσεις με τις οποίες συμφωνώ, αλλά πιστεύω πως δεν μπορούν να έχουν σωστή εφαρμογή. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.
Σωστή η απλή αναλογική και ακόμη πιο σωστή η άμεση Δημοκρατία.
Τι είναι η Δημοκρατία, ας ρίξουμε μια ματιά στο link της Wikipedia http://tiny.cc/ixszy
-Η εξουσία πηγάζει από τον λαό. -Η εξουσία ασκείται από τον λαό. -Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Το κοινό στοιχείο στη Δημοκρατία είναι ο ΛΑΟΣ.
Οπότε φίλοι Πειρατές, ο πρώτος στόχος μας, κατα τη δική μου σκέψη, θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση του ΛΑΟΥ και όχι η αλλαγή του "πολιτικού συστήματος". Αν ο ΛΑΟΣ είναι απών το "σύστημα" και γενικότερα η κατάσταση δεν αλλάζει. Το "πολιτικό σύστημα" έχει εμπειρία εκατοντάδων χρόνων και λειτουργεί άψογα, για τον εαυτό του, μέχρι τώρα.
Πρέπει ο Η/Υ μας να βγεί από το sleep mode και να ξεκινήσει να λειτουργεί πάλι. Έίμαστε ένας ΛΑΟΣ δυνατός, αλλά σε αδράνεια. Πρέπει να ξυπνήσουμε ως σύνολο για να τα καταφέρουμε. Αρκεί ένα κούνημα του mouse ή το πάτημα ενός πλήκτρου για να βγούμε από το sleep mode! ;)
Γιώργος Σαββίδης
Seirios

Δημοσίευση από Seirios »

iznogood έγραψε:
φίλε αν δεν σου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός

Nαι, αυτό ακριβώς εννοώ από την αρχή. Δεν μου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός, ούτε ο "πρόεδρος της δημοκρατίας". Για να ακριβολογούμε αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ΌΛΟΥ του δυτικού κόσμου: ο κοινοβουλευτισμός. Απάτη μεγαλύτερη κι από την... εβδομάδα των 7 ημερών.

Πως ακριβώς εξαφανίζουμε τον κοινοβουλευτισμό; Αν συμμετέχουμε στον ίδιο τον μηχανισμό του κοινοβουλευτισμού; ΚΟΡΟΙΔΙΑ μου ακούγεται...

Είμαι "ΑΠΟΧΗ" από τότε που γεννήθηκα, και είμαι αρκετά μεγάλος. Δεν συμμετέχω στο παραμύθι συνειδητά. Θα ψηφίσω όποιο κόμμα υποσχεθεί ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Και δεν χρειάζεται να υποσχεθεί τίποτε άλλο.
iznogood

Δημοσίευση από iznogood »

Seirios έγραψε:
iznogood έγραψε:
φίλε αν δεν σου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός

Nαι, αυτό ακριβώς εννοώ από την αρχή. Δεν μου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός, ούτε ο "πρόεδρος της δημοκρατίας". Για να ακριβολογούμε αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ΌΛΟΥ του δυτικού κόσμου: ο κοινοβουλευτισμός. Απάτη μεγαλύτερη κι από την... εβδομάδα των 7 ημερών.

Πως ακριβώς εξαφανίζουμε τον κοινοβουλευτισμό; Αν συμμετέχουμε στον ίδιο τον μηχανισμό του κοινοβουλευτισμού; ΚΟΡΟΙΔΙΑ μου ακούγεται...

Είμαι "ΑΠΟΧΗ" από τότε που γεννήθηκα, και είμαι αρκετά μεγάλος. Δεν συμμετέχω στο παραμύθι συνειδητά. Θα ψηφίσω όποιο κόμμα υποσχεθεί ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Και δεν χρειάζεται να υποσχεθεί τίποτε άλλο.
Το να λέμε "κάτω ο κοινοβουλευτισμός" είναι το εύκολο κομμάτι, το δύσκολο είναι να βρούμε κάτι να τον αντικαταστήσει.
Ας δώσουμε την δύναμή μας στο χτίσιμο, και όταν έχουμε έτοιμο αυτό με το οποίο θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον κοινοβουλευτισμό, τότε τον χαλάμε και βάζουμε το νέο στην θέση του.

Αλλά μέχρι τότε, τι έχουμε να αντιπροτείνουμε;

Λόγια, Λόγια, Λόγια, "κάτω ο κοινοβουλευτισμός" και κουραφέξαλα! Προτάσεις όμως δεν βλέπω!.
Seirios

Δημοσίευση από Seirios »

iznogood έγραψε:
Το να λέμε "κάτω ο κοινοβουλευτισμός" είναι το εύκολο κομμάτι, το δύσκολο είναι να βρούμε κάτι να τον αντικαταστήσει.
Ας δώσουμε την δύναμή μας στο χτίσιμο, και όταν έχουμε έτοιμο αυτό με το οποίο θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον κοινοβουλευτισμό, τότε τον χαλάμε και βάζουμε το νέο στην θέση του.
.

Με το συμπάθειο φίλε αλλά είναι σαν να ακούω αναμεταδότη του... Πρετεντέρη. Θέλεις 300 βουλευτές για να έχεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κι όχι για να έχεις 300 διακοσμητικούς βουλευτές. Εξάλλου στο είπε και η δασκάλα από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Φυσικά και μπορούμε να αλλάξουμε το παρόν σύστημα. Μάλιστα έχουμε την υποχρέωση μπροστά σε όλον τον πλανήτη να του κάνουμε πρώτοι. Κι αυτό γιατί όλες οι δυτικές κοινωνίες επικαλούνται την "δημοκρατία". Των αρχαίων Αθηνών. Η Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας, έτσι την παρουσιάζουν. Ε, λοιπόν, εκείνη η δημοκρατία ουδεμία σχέση είχε με τον σημερινό κοινοβουλευτισμό.

Όσο δημοκρατία έχεις εσύ λοιπόν, άλλη τόση έχει κι ο Αμερικάνος: Δημοκρατία που κυβερνάει ένας. Κι αυτός ο ένας πάντα είναι μαριονέτα. Γιατί ο ένας ελέγχεται πιο εύκολα απ' όσο μπορούν να ελεγχθούν 300 ανεξάρτητοι άνθρωποι. Με το πιστόλι στον κρόταφο ή με τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο ΈΝΑΣ είναι πάντα εύκολος στόχος. Τον ελέγχουν εταιρείες και μασονικές στοές κάθε είδους. Κι όποιος δεν υπακούει καταλήγει με σφαίρα στο κεφάλι, σαν τον Κένεντι.

Και οι κληρωτοί είναι πολύ καλή λύση, και η απαγόρευση των κομμάτων δια νόμου. Να εκπροσωπείται ο ελληνικός λαός από 300 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, αλήθεια ανεξάρτητους εκλεγμένους ή κληρωτούς. Δεν έχει και τόση σημασία αν είναι εκλεγμένοι ή κληρωτοί, όσο το ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι αριστερός ή δεξιός ή εθνικιστής ή κομμουνιστής, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. Τίποτα δεν μπορεί να βάλει φράχτες στην πολιτική ιδεολογία του, το κόμμα είναι άχρηστο και επικίνδυνο, κι αυτό γιατί το κόμμα στις περισσότερες περιπτώσεις (όπως στις μέρες μας καλή ώρα) στο τέλος αποδεικνύεται ότι υπερέχει της πατρίδας.

Ο κοινοβουλευτισμός είναι απάτη.

Λέτε ότι έχετε "πρόεδρο της δημοκρατίας". Ποιας δημοκρατίας ρε πατριώτες; Που την είδατε; Πότε την είδατε; 40 χρονών είμαι και δεν θυμάμαι να υπήρχε ποτέ δημοκρατία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”