Διάβασα αυτό το άρθρο : http://www.metarithmisi.gr/el/readAutho ... xtID=19707
Δεν γνωρίζω ούτε τον άνθρωπο, ούτε το site.
Αλλά πιστεύω ότι τη βασική του διαπίστωση (πέρα από τα συγκεκριμένα παραδείγματα) καλό θα ήταν να τη λάβουμε υπ' όψιν, τόσο για τα πρόσφατα γεγονότα, όσο και για τη γενικότερη πορεία του πειρατικού.
Δείτε το σαν τροφή για σκέψη.
Περί στρατηγηκής
Περί στρατηγηκής
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: Περί στρατηγηκής
@Ζ53
"Περί λογικής..."; Δεν έχεις τίποτα;
Μας χρειάζεται άμεσα "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν".
"Περί λογικής..."; Δεν έχεις τίποτα;
Μας χρειάζεται άμεσα "δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν".
здравствуйте
-
Η στρατηγική είναι αγνωστη εννοια για τα καθημας.
Γι αυτο χρειαζομασταν παντοτε σωτηρες (ενιοτε "εβγαιναν")...
Σημερα η κριση μας εχει γονατισει τοσο, που η λογικη διακρινει ελαχιστους στη σκεψη και ακομη πιο λιγους στην δραση τους...
Επειδη ομως καθε μεγαλη επιτυχια εχει την αρχη της σε ενα πολυ ταπεινο ξεκινημα
καλο ειναι να επιχειρησουμε την αλλαγη νοοτροπίας από εδώ.
Η συνταγη ειναι σωστη. Καποιες αναλογιες θελουν βελτιωση και χρονο να φουσκωσει το ζυμαρι...
Γι αυτο χρειαζομασταν παντοτε σωτηρες (ενιοτε "εβγαιναν")...
Σημερα η κριση μας εχει γονατισει τοσο, που η λογικη διακρινει ελαχιστους στη σκεψη και ακομη πιο λιγους στην δραση τους...
Επειδη ομως καθε μεγαλη επιτυχια εχει την αρχη της σε ενα πολυ ταπεινο ξεκινημα
καλο ειναι να επιχειρησουμε την αλλαγη νοοτροπίας από εδώ.
Η συνταγη ειναι σωστη. Καποιες αναλογιες θελουν βελτιωση και χρονο να φουσκωσει το ζυμαρι...
Κάτι πήγε να πει, αλλά μπά μάλλον για να πουλάει κείμενο είναι.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/
-
- Επικοινωνία:
Αν και το κατάλληλο topic και ενότητα θα ήταν εδώ:
Βάλτε το στην πρώτη σελίδα αν τολμάτε!
Ευρετήριο Δ. Συζήτησης ‹ Άλλα ‹ Αρχείο ‹ Χαβούζα
Δυστυχώς είναι "κλειστό", ως βόθρος για να πηγαίνουν εκεί αυτά που ανήκουν εκεί.
Λοιπόν, off topic αλλά in subject:
Χρονικό.
1. Ο Pav έβαλε την εξής πρωτοβουλία: Πρωτοβουλία i234: Ανακοίνωση για την ΕΡΤ
2. Η οποία και εγκρίθηκε με: Ναι: 9 (82%) · Αποχή: 3 · Όχι: 2 (18%) · Εγκεκριμμένο
3. Μετά την επιμονή να μπει το "ψηφισμένο" στην κεντρική μας σελίδα αναρτήθηκε εδώ: Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ
- Το αχαρακτήριστο της πρωτοβουλίας είναι προφανές δηλ. για ποιον λόγο μπήκε αυτή η πρωτοβουλία
- Το αχαρακτήριστο αυτών που την ψήφισαν είναι και αυτό προφανές δηλ. για ποιο λόγο την ψήφισαν
- Το αχαρακτήριστο της ανάρτησης στην κεντρική σελίδα από τον petrogazz είναι και πάλι προφανές δηλ. για ποιο λόγο έκανε την ανάρτηση
Μην τολμήσει κανείς και την αλλάξει ή να την βγάλει από την Κεντρική Σελίδα (παρά μόνο αυτός που έκανε την ανάρτηση) θα σας πάρει και θα σηκώσει όλους.
ή είμαστε μαλάκες ή παίζουμε, έτσι;
Βάλτε το στην πρώτη σελίδα αν τολμάτε!
Ευρετήριο Δ. Συζήτησης ‹ Άλλα ‹ Αρχείο ‹ Χαβούζα
Δυστυχώς είναι "κλειστό", ως βόθρος για να πηγαίνουν εκεί αυτά που ανήκουν εκεί.
Λοιπόν, off topic αλλά in subject:
Χρονικό.
2. Η οποία και εγκρίθηκε με: Ναι: 9 (82%) · Αποχή: 3 · Όχι: 2 (18%) · Εγκεκριμμένο
3. Μετά την επιμονή να μπει το "ψηφισμένο" στην κεντρική μας σελίδα αναρτήθηκε εδώ: Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ
- Το αχαρακτήριστο της πρωτοβουλίας είναι προφανές δηλ. για ποιον λόγο μπήκε αυτή η πρωτοβουλία
- Το αχαρακτήριστο αυτών που την ψήφισαν είναι και αυτό προφανές δηλ. για ποιο λόγο την ψήφισαν
- Το αχαρακτήριστο της ανάρτησης στην κεντρική σελίδα από τον petrogazz είναι και πάλι προφανές δηλ. για ποιο λόγο έκανε την ανάρτηση
Μην τολμήσει κανείς και την αλλάξει ή να την βγάλει από την Κεντρική Σελίδα (παρά μόνο αυτός που έκανε την ανάρτηση) θα σας πάρει και θα σηκώσει όλους.
ή είμαστε μαλάκες ή παίζουμε, έτσι;
здравствуйте
Κομπειλάδας έγραψε:Χρονικό.
- Έκλεισε η ΕΡΤ και ξεκίνησε η "επανάσταση".
- Ο Κομπειλάδας έγραψε ένα κείμενο που λέει πως δεν ήταν όλα ρόδινα στην ΕΡΤ, τα αυτονόητα δηλαδή, και αρκετοί συμφώνησαν.
- Ο pav το διάβασε, το θεώρησε αξιόλογο και το έβαλε για ψηφοφορία.
- Το κείμενο υπερψηφίστηκε αλλά κάποιοι αρνήθηκαν να το αναρτήσουν και άρχισαν να επιτίθενται ενάντια στον pav και τους υπόλοιπους που το ψήφισαν.
- Ο pav ζήτησε από τα μέλη της Δ.Ε. να πάρουν θέση.
- Περισσότερες από τρεις ημέρες μετά το κείμενο δημοσιεύτηκε.
- Οι προσωπικές επιθέσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια και συνεχίζονται μονομερώς μέχρι κι αυτή την στιγμή.
Κομπειλάδας έγραψε:- Το αχαρακτήριστο της πρωτοβουλίας είναι προφανές δηλ. για ποιον λόγο μπήκε αυτή η πρωτοβουλία
Για ποιο λόγο μπήκε αυτή η πρωτοβουλία;
Για ποιο λόγο την ψήφισαν;
Για ποιο λόγο έκανε την ανάρτηση ο petrogazz;
Έλεος πια! Έχω βαρεθεί τους υπαινιγμούς, τους σωτήρες και τους αυλικούς εδώ μέσα. Έχεις να πεις τίποτα; Όπως λέει κι η υπογραφή σου, πες το "like I'm five".
Υ.Γ. Yoda, περιμένω κι εσένα. Wisdom share, you must.
-
- Επικοινωνία:
Κανένας υπαινιγμός. Τα πράγματα είναι φανερά και διαφανή.
Εσύ έβαλες το κείμενο, και εσύ ΔΕΝ το άλλαξες παρόλο που στην "συζήτηση με τους εισηγητές" το πρότεινα. Άρα εσύ ήθελες να εγκριθεί το κείμενο όπως είναι.
Αυτοί που το ψήφισαν, το ψήφισαν και συνομολόγησαν σε αυτό που εσύ ήθελες. Δηλ. ήθελαν και αυτοί αυτό που ήθελες εσύ.
Ο petrogazz το ανάρτησε στην κεντρική σελίδα. Τι πιο προφανές από αυτό. Ο petrogazz το έκανε.
Εκτός αν μιλάς για τους δικούς σου υπαινιγμούς ή καλύτερα για την δική σου "πονηριά", να βάλεις ένα κείμενο με βρισιές προς έγκριση στο ΣτΜ. Για να μας δείξεις ότι είμαστε "παιδάκια". Αν αναφέρεσαι σε αυτούς τους υπαινιγμούς ναι έχεις δίκιο ήταν υπαινιγμοί δικοί σου.
Εσύ έβαλες το κείμενο, και εσύ ΔΕΝ το άλλαξες παρόλο που στην "συζήτηση με τους εισηγητές" το πρότεινα. Άρα εσύ ήθελες να εγκριθεί το κείμενο όπως είναι.
Αυτοί που το ψήφισαν, το ψήφισαν και συνομολόγησαν σε αυτό που εσύ ήθελες. Δηλ. ήθελαν και αυτοί αυτό που ήθελες εσύ.
Ο petrogazz το ανάρτησε στην κεντρική σελίδα. Τι πιο προφανές από αυτό. Ο petrogazz το έκανε.
Εκτός αν μιλάς για τους δικούς σου υπαινιγμούς ή καλύτερα για την δική σου "πονηριά", να βάλεις ένα κείμενο με βρισιές προς έγκριση στο ΣτΜ. Για να μας δείξεις ότι είμαστε "παιδάκια". Αν αναφέρεσαι σε αυτούς τους υπαινιγμούς ναι έχεις δίκιο ήταν υπαινιγμοί δικοί σου.
здравствуйте
Κομπειλάδας έγραψε:Εκτός αν μιλάς για τους δικούς σου υπαινιγμούς ή καλύτερα για την δική σου "πονηριά", να βάλεις ένα κείμενο με βρισιές προς έγκριση στο ΣτΜ. Για να μας δείξεις ότι είμαστε "παιδάκια".
Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Προτιμώ να μιλάω και να μου μιλάνε ευθέως. Γιαυτό και ακόμη και τώρα προτιμώ το κείμενο ακριβώς όπως είναι. Το βρίσκω αληθινό και ο τόνος του εκφράζει την αγανάκτηση όλων μας απέναντι στις "επαναστατικές κορώνες". Αλλά γιατί στο εξηγώ; Εσύ το έγραψες όπως το ένιωσες, εγώ το ασπάστηκα.
Νομίζεις ότι χειραγώγησα τον κόσμο να το ψηφίσει; Εγώ νομίζω πως το κείμενο εξέφραζε μεγάλο αριθμό μελών μας. Θα μπορούσε να μην έχει τις βρισιές; Ναι, θα μπορούσε. Αν εσύ ζήτησες να αλλαχθεί, πραγματικά δεν το είδα, αν είχε μπει στο liquid αντί για το φόρουμ θα το είχα προσέξει, κι αν οι περισσότεροι το ήθελαν αλλιώς, θα είχα αλλάξει και το προσχέδιο, ενάντια στη θέλησή μου.
Ας το κλείνουμε. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί τόση έχθρα και μάλιστα για κείμενο που έγραψες εσύ. Μέχρι να δω τις αντιδράσεις σου, απορούσα γιατί δεν το ψήφισες κι εσύ με το +9 σου. Μάλλον νομίζεις πως η λέξη "μαλακία" θα βλάψει το κόμμα. Εγώ αντιθέτως νομίζω πως είχε πιθανότητες να προσελκύσει κόσμο που δεν σηκώνει μαλακίες.
Με όλα αυτά επανέρχομαι σε ένα άλλο θέμα: Τρεις ώρες (όσο διαρκεί η ταχεία ψήφιση) είναι λίγες. Καλύτερα να έχουμε πιο πολύ χρόνο. Ακόμη περισσότερο, φαντάσου να είχε γίνει όλο αυτό με τον κανόνα των τριών πειρατών. Χάος. Χωρίς αρχή και τέλος.
-
εμενα πάντως μου άρεσε το κείμενο. ακριβώς πάνω στο θέμα, χωρίς πολιτικές φανφάρες, εννοιολογικό περιεχόμενο με το οποίο νομίζω συμφωνούμε όλοι, και γλώσσα τόσο διαφορετική από την κλασσική γλώσσα των "κειμένων υποστήριξης στον δίκαιο αγώνα για την ΕΡΤ"
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
- Επικοινωνία:
Δυο κείμενα έγραψα:
Αυτό μαζί με άλλους (υπάρχουν οι υπογραφές τους), λίγο μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και πριν ακόμα αρχίσουν να πέφτουν οι διακόπτες.
Για άμεση ανακοίνωση (το σύντομο χρονικό διάστημα αντίδρασης που λέγαμε....). Πήγε άπατο.
"Λάθος χρόνος, λάθος τρόπος.
Για ακόμα μια φορά ο κοινοβουλευτισμός και η κυβέρνηση, μας έδειξαν "τα δόντια" τους.
Με "αποφασίζουμε και διατάσσουμε", καταργήθηκε η κρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση, με μια απλή εξαγγελία και μέσα σε μια ημέρα.
Δεν καταργήθηκε μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός, καταργήθηκε η Δημόσια Ενημέρωση, για να πάρει την θέση της τι;
Χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών, θα μας γίνει "συνήθεια" στο τέλος η κατάργηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.
Οι Πειρατές διεκδικούν την εφαρμογή, επιτέλους, της ουσιαστικής δημοκρατίας στην χώρα μας.
Η ΕΡΤ ανήκει στους πολίτες, και οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίζουν. Η κατάργηση της και το "κλείσιμο του διακόπτη", μόνο εφαρμογή δημοκρατίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η διαφάνεια στην διακυβέρνηση πρέπει να περάσει, από τις αποφάσεις των λίγων, στις επιλογές των πολλών.
Καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να επιζήσει όταν καταργούνται δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν φιμώνεται η πολυφωνία και όταν οι κυβερνητικές αποφάσεις εφαρμόζονται με καθεστωτικούς τρόπους.
Τι θα είναι το επόμενο που σκοπεύει να καταργήσει η κυβέρνηση ;
Τα μέλη:
laskaris_vasilis
kompeiladas
Petros
-mesitiko-"
Και 2ο είναι αυτό που έβαλε ο Pav στο LQfb. Το συγκεκριμένο το έγραψα για να "σβήσουν τις μηχανές" οι επαναστάτες. Είναι και πολύ χαρακτηριστικός και ο τίτλος του topic, επίσης. Η αιτία για αυτό το κείμενο ήταν η ματιά της λογικής δηλ. πριν πούμε οτιδήποτε συγκεκριμένο και "επαναστατικό" να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε ΟΛΗ την ΕΙΚΟΝΑ.
Έχοντας όλη την εικόνα λοιπόν να πάρουμε θέση. Και έτσι και έγινε πήραμε θέσεις που είναι αυτές με τις οποίες πήγαν οι Θανάσης και Γιώργος στην ΕΡΤ.
(Αν συγκρίνεται τα κείμενα δηλ. το δικό μου και των θέσεων μας θα δείτε ότι έχουν συγγένεια, ώριμη συγγένεια χωρίς εγώ να έχω γράψει ούτε μια λέξη στις θέσεις, πρότεινα μόνο να δούμε και το θέμα της χρηματοδότησης).
Το κείμενο ήταν για να γίνει η αρχή ώστε να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση και να παρουσιαστούμε με τις πραγματικές θέσεις μας και όχι με "κορώνες" και "επαναστατιλίκια" που μόνο κακό θα έκαναν (το πιθανότερο) στο κόμμα και τίποτα άλλο.
Κάντε την περισυλλογή σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
(πάλι καλά που παραιτήθηκα από συντονιστής της ΟΜ.ΕΠ., ποιος ξέρει τι θα μου σούρνατε.....
βρε λες να είχε δίκιο ο inzo που έλεγε "Παραιτήσου φασίστα"; // για το παραιτήσου μόνο, έτσι, μην χέσω trollarista)
Αυτό μαζί με άλλους (υπάρχουν οι υπογραφές τους), λίγο μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και πριν ακόμα αρχίσουν να πέφτουν οι διακόπτες.
Για άμεση ανακοίνωση (το σύντομο χρονικό διάστημα αντίδρασης που λέγαμε....). Πήγε άπατο.
"Λάθος χρόνος, λάθος τρόπος.
Για ακόμα μια φορά ο κοινοβουλευτισμός και η κυβέρνηση, μας έδειξαν "τα δόντια" τους.
Με "αποφασίζουμε και διατάσσουμε", καταργήθηκε η κρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση, με μια απλή εξαγγελία και μέσα σε μια ημέρα.
Δεν καταργήθηκε μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός, καταργήθηκε η Δημόσια Ενημέρωση, για να πάρει την θέση της τι;
Χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών, θα μας γίνει "συνήθεια" στο τέλος η κατάργηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.
Οι Πειρατές διεκδικούν την εφαρμογή, επιτέλους, της ουσιαστικής δημοκρατίας στην χώρα μας.
Η ΕΡΤ ανήκει στους πολίτες, και οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίζουν. Η κατάργηση της και το "κλείσιμο του διακόπτη", μόνο εφαρμογή δημοκρατίας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η διαφάνεια στην διακυβέρνηση πρέπει να περάσει, από τις αποφάσεις των λίγων, στις επιλογές των πολλών.
Καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να επιζήσει όταν καταργούνται δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν φιμώνεται η πολυφωνία και όταν οι κυβερνητικές αποφάσεις εφαρμόζονται με καθεστωτικούς τρόπους.
Τι θα είναι το επόμενο που σκοπεύει να καταργήσει η κυβέρνηση ;
Τα μέλη:
laskaris_vasilis
kompeiladas
Petros
-mesitiko-"
Και 2ο είναι αυτό που έβαλε ο Pav στο LQfb. Το συγκεκριμένο το έγραψα για να "σβήσουν τις μηχανές" οι επαναστάτες. Είναι και πολύ χαρακτηριστικός και ο τίτλος του topic, επίσης. Η αιτία για αυτό το κείμενο ήταν η ματιά της λογικής δηλ. πριν πούμε οτιδήποτε συγκεκριμένο και "επαναστατικό" να κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε ΟΛΗ την ΕΙΚΟΝΑ.
Έχοντας όλη την εικόνα λοιπόν να πάρουμε θέση. Και έτσι και έγινε πήραμε θέσεις που είναι αυτές με τις οποίες πήγαν οι Θανάσης και Γιώργος στην ΕΡΤ.
(Αν συγκρίνεται τα κείμενα δηλ. το δικό μου και των θέσεων μας θα δείτε ότι έχουν συγγένεια, ώριμη συγγένεια χωρίς εγώ να έχω γράψει ούτε μια λέξη στις θέσεις, πρότεινα μόνο να δούμε και το θέμα της χρηματοδότησης).
Το κείμενο ήταν για να γίνει η αρχή ώστε να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση και να παρουσιαστούμε με τις πραγματικές θέσεις μας και όχι με "κορώνες" και "επαναστατιλίκια" που μόνο κακό θα έκαναν (το πιθανότερο) στο κόμμα και τίποτα άλλο.
Κάντε την περισυλλογή σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
(πάλι καλά που παραιτήθηκα από συντονιστής της ΟΜ.ΕΠ., ποιος ξέρει τι θα μου σούρνατε.....

βρε λες να είχε δίκιο ο inzo που έλεγε "Παραιτήσου φασίστα"; // για το παραιτήσου μόνο, έτσι, μην χέσω trollarista)
здравствуйте
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες