iznogood έγραψε:Tritonio τα βλέπεις όλα πολύ ψηφιακά και πολύ virtual, η πραγματικότητα όμως είναι άλλη, και οι ανάγκες των ανθρώπων μόνο ψηφιακές δεν είναι.
Την φέτα, και την μαρμελάδα δεν μπορείς να την αγοράσεις μέσω internet.
Το μόνο που λείπει είναι ο κόσμος που να δέχετε το bitcoin. Αν φτάναμε στο μέλλον να δέχονται ΚΑΙ bitcoin στην λαική, θα μπορούσες να αγοράσεις τα πάντα.
Χρειάζεσαι και ένα δίκτυο μεταφοράς, και εκεί το κράτος επεμβαίνει
Και εγώ αυτό δεν λέω τόση ώρα;;; Ότι το κράτος πρέπει να επέμβει και δεν αρκεί να έχεις αυτόματη φορολογία; Και άντε και στα φορτηγά τροφίμων επεμβαίνει. Τα ηλεκτρονικά (που είναι μεγάλο τμήμα τις οικονομίας) πως θα τα ελέγξεις που θα μπορεί ο καθένας να αγοράζει με ταχυδρομείο από άλλη χώρα, με άλλο νόμισμα;; Θα κοιτάς μέσα στα δέματα;
, και σε αναγκάζει υποχρεωτικά να συναλλαχθείς με το νόμισμά του (το ευρώ σήμερα, και το νόμισμα της άμεσης δημοκρατίας ελπίζουμε αύριο), και να φορολογηθείς για αυτό. Δεν είναι απολυταρχικό αυτό, είναι θέμα κυριαρχίας, κάθε κυρίαρχο κράτος πρέπει να έχει το νόμισμά του.
"αναγκάζει", "κυριαρχίας", "κυριαρχεί"... Τα ακούω όλα ακραία. Τι να πω μπορεί να είμαι ο μόνος αλλά μου φένονται ακραία και φέρνουν σε απολυταρχία τα μέτρα. Και ανεφάρμοστα...
Όσον αφορά το bitcoin, είναι άλλη μια καπιταλιστική εφεύρεση. Μια μικρή ομάδα ανωνύμων μάλλον κατέχει τα περισσότερα coins, δεν υπάρχει φορολογία, ούτε δημοκρατικός έλεγχος, και υπάρχουν κάποιοι δούλοι-miners που προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι.
Εθελοντές δούλοι(;)... Κάποιοι βγάζουν λεφτά από το mining. Κάποιοι όχι. Εγώ ας πούμε περισσότερο πληρώνω σε ρεύμα μάλλον αλλά πού και πού κάνω mining απλά για να υποστηρίξω το δίκτυο. Βέβαια ο χρόνος θα δείξει αν αξίζει το ρίσκο που παίρνουν οι miners που ξοδεύουν χρήματα για generation. Παρομοίως αυτοί οι λίγοι που ίσως έχουν πολλά bitcoin πήραν ρίσκο να ασχοληθούν με το bitcoin από νωρίς αντί να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Και στο κάτω κάτω πες ότι κέρδισαν το λαχείο. Γιατί σου φαίνεται τρομακτικό ή άδικο το να υπάρχουν κάποιοι που να είναι πλούσιοι σε bitcoin; Απ' την τσέπη σου τα πήραν;
Νόμισμα που δεν υπόκειται στους νόμους ενός κράτους, είτε αυτό είναι λέγεται μοναρχία, είτε κοινοβουλευτισμός, είτε δημοκρατία, δεν είναι νόμισμα, είναι παιχνίδι.
Σοβαρά; Με βάση ποιόν ορισμό; Εγώ βλέπω να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα νόμισμα. Από την άλλη μακάρι να μην θεωρηθεί ποτέ νόμισμα για να το αφήσουν και τα κράτη ήσυχο. Πάντως αν ήταν παιχνίδι δεν θα είχε απασχολήσει έτσι πολιτικούς και εταιρίες... Κάπου τους τσούζει προφανώς.