Rainmaker έγραψε:Phoebus έγραψε:Rainmaker έγραψε:
για άλλη μία φορά μας βάζουν στην διαδικασία να αλληλοκατηγορούμαστε για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παίρνουν χρήματα ή να μειωθούν τα χρήματα κλπ και δεν βλέπουμε ότι απεναντί μας δεν είναι η εκάστοτε θρησκεία αλλά αυτοί που μας βάζουν κάθε μέρα να μαλώνουμε και με μια άλλη κοινωνική ομάδα σήμερα η εκκλησία αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι μεθαύριο κάποιοι άλλοι και αυτοί που πραγματικά φταίνε την περνάνε μια χαρά η θρησκεία (χριστιανισμός) υπάρχει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια πιστεύετε ότι φταίει αυτή για την οικονομική μας κατάντια;
όσο για το τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά τους κλπ οι τα της εκκλησίας δεν παύουν να είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και θα πρέπει να τα λύσουν εντός του χώρου της εκκλησίας όπως εμείς ο λαός έπρεπε να λύσουμε τα θέματα (διαφθορά) του κράτους.
όπως εμείς (λαός) δεν ασχολούμαστε με τα του κράτους έτσι δεν ασχολούμαστε (αυτοί που πιστεύουν σε θρησκείες) με τα της θρησκείας τους.
Είναι ακόμη ένας παράγοντας για την κατάντια μας, ναι. Όπως ήταν και για την εποχή του σκοταδισμού και μεσαίωνα. Έχουμε μια νέα εποχή σκοταδισμού διάμεσο της παραπληροφόρησης αντί για την καταστροφή βιβλιοθηκών και φίμωση λογίων με αντιθετικό λόγο.
Και πάλι είσαι εκτός θέματος. Δεν δικαιολογούν τίποτα από αυτά αχρείαστα κονδύλια για άγια φώτα και κουραφέξαλα. Μεγαλύτερο θέμα είναι φάρμακα, περίθαλψη, εκπαίδευση, ασφάλεια.
Ποιοι είναι αυτοί που αναφέρεις; Όχι πως έχω ενδιαφέρον μιας και ειναι
ΕΚΤΟΣ του νήματος. Αλλά είναι αλλη μια λογική πλάνη στα λεγόμενά σου.
κατ αρχάς αν είμαι εκτός νήματος μην απαντάς προσπέρνα τα λεγόμενά μου ως μη γενόμενα.
Παρατηρώ στα λεγόμενά σου ότι ο σεβασμός στα πιστεύω του συνανθρώπου σου δεν πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σου με αποτέλεσμα να διαιωνίζεις την ήδη αρρωστημένη κατάσταση που ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Αν αυτό προέρχεται από την εκπαίδευση που μόλις παραπάνω ανέφερες ως ποιο σημαντικό θέμα όντως χρειαζόμαστε εκπαίδευση, για την ασφάλεια φτάνει δεν θέλουμε άλλη και το πρόβλημα της ασφάλειας δεν λύνετε με μέσα καταστολής ή δεν ξέρω τι άλλο φαντάζεσαι για την ασφάλεια ας είχε "φαί" ο κοσμάκης και δεν νομίζω ότι θα χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη ασφάλεια.
όσο για τα φάρμακα και την περίθαλψη πολλές φορές αναρωτιέμαι τι είναι ποιο σημαντικό η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων γενικά για τον συνανθρωπό τους ή οι διάφορες παροχές και άλλες εποχές δεν υπήρχαν φάρμακα και περίθαλψη αλλά καταφέρε να επιβιώσει ο κόσμος με τις δυνατό μικρότερες απώλειες (φυσικά) γιατί αλληλοστηριζόντουσαν αναρωτιέμαι τώρα μπορεί να γίνει αυτό;
Έχεις δίκιο, όπως και δεν θέλω να σε απασχολώ εγώ με τα δικά μου "πιστευω" - τα οποία είναι απλά - το σύμπαν δεν έχει αρχή και τέλος και δεν χρειάζεται δημιουργό. Αυτό είναι ενα πιστεύομενο μου, αλλα δέν κοστίζει στον Ελληνικό κράτος δεκάρα.
Την να την κάνω την ευαισθητοποίηση για τον συνάνθρωπο αν ο Γιατρός δεν μπορεί να γίνει γιατρός, και ο ερευνητής δεν μπορεί να τον ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο για
να τον σώσει; Να μαζευόσαστε όλοι μαζί σε Εκκλησίες για να βοηθήσετε με προσευχές μεσα απο τα πιστευόμενα σας; Είναι δικαιωμά σας - και το αναγνωρίζω, αλλα δεν πρέπει να απασχολεί τους πάντες. Κάντε ότι θέλετε εφόσον δεν κοστίζετε είτε ζωές είτε χρήματα, πρόοδο, ειρήνη (θρησκοπόλεμοι), κτλπ. Δηλαδή εφόσον δεν προκαλείτε κακό στην ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους (εν ολίγης). Κάντε ότι θέλετε είναι δικαιωμά σας. Αλλα για εμένα λεφτά από δημόσια ταμεία για αγια φώτα κτλπ - δεν υπάρχει περίπτωση. Ανταυτού, να πληρώσει η Χρ. Εκκλ. φόρους για τουλάχιστον τις κερδοφόρες επιχειρήσεις που ελέγχει.
Τα προβλήματα του ανθρώπου θέλουν λύσεις, αλλά αυτό δεν έρχεται μόνο με πιστευόμενα, αλλα με ερεύνα, δοκιμές και προσπάθεια. Όταν αυτά κολλυονται, καθόμαστε τωρα και συζητάμε για "αγια φώτα"; Να τον χέσω τον συμβολισμό τους με το συμπάθιο.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/