bucaneros A έγραψε:η ζεα δεν εχει καμια σχεση με το καλαμποκι ,
η κυρια καλιεργεια γινεται στην γερμανια πλεον , το πανεπιστημιο θεσσαλονικης εχει λιγους σπορους,
και τα προιοντα της ζεας ειναι πανακριβα, και στα πιο χαι ντελικατεσεν της ευρωπης,
εδω σας θελω περιβ. βρητε σωστες πληροφοριες και δωστε της στους αγροτες .
Μην πιστεύεις ότι διαβάζεις.
Δες τι είναι το φάρο και θα δείς πόσα χρόνια και που καλλιεργείται.
Συγκεκριμένα αυτές είναι οι στρεματικές αποδώσεις για το σιμιγδάλι, τη ζέα και το σιτάρι.
Crop
Year Dehulled grain yieldz (kg/ha) % of wheaty
Emmer
1992 2550 48
1993 1880 84
1994 1540 59
Einkorn
1992 4220 79
1993 1420 64
1994 2160 82
Wheat
1992 5370
1993 2250
1994 2630
Όσο για το τι είναι delicatessen άσε στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας.
Όλα τα ονομάζουμε delicatessen ( μάθαμε και τη λέξη πανάθεμά μας) και πιστεύουμε ότι πιάσαμε τον Πάπας από τα αρίδια και θα κάνουμε την αρπαχτή.
Μόνο που τον τρώμε συνεχώς τον άξονα του ζετ και όλο μας φταίει το κράτος μετά
Σε μία ανταγωνιστική διεθνή αγορά, με μία αγροτική οικονομία που αδυνατεί να λειτουργήσει σε οριακό κόστος, νομίζουμε ότι αν κάνουμε deli προϊόντα ή πάρουμε το μονοπώλιο κρυμμένοι πίσω από την πατέντα που λέγεται για τα αγροτικά προϊόντα ΠΟΠ, θα κυριαρχήσουμε στις διεθνείς αγορές.
Τα αποτελέσματα είναι οικτρά. Φαίνεται από το πόσο τα Ελληνικά προϊόντα κυριαρχούν στις αγορές. ( πχ από τους 500.000 τόνους φέτας που καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο οι 100.000 τόνοι είναι ελληνική φέτα, οι υπόλοιποι 400.000 είναι Greek style salad cheese)
Deli πουλιέται και το κατσικίσιο τυρί. Με 2 εκατομύρια πληθυσμό στην χώρα μας, το μεγαλύτερο σε χώρα της Ευρώπης, τι κομμάτι της αγοράς έχουμε;;;;;; Μηδενικό.
Στον αγρότη δεν θα του πώ εγώ τι να φυτέψει, ούτε καμία επιτροπή περιβάλλοντος. Αυτά τα κάναν στα Σοβιέτ.
Γιατί πέρα από την παραγωγή, υπάρχει η τυποποιήση ( αλήθεια, πόσοι αγρότες προσφέρουν, πλυμένα και απολυμασμένα λαχανικά στις λαϊκές, κάτι που θεωρείται δεδομένο για να πάρεις άδεια για να πουλήσεις τα λαχανικά σου στο επόμενο επίπεδο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο,), η διανομή, η αγορά που θα τα πουλήσεις και η τιμή που θα τα πουλήσεις.
Αν ο αγρότης θέλει να θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία, υπάρχει η βάση που παρέθεσα παραπάνω που έχει όλα τα φυτά στον κόσμο, τις στρεματικές αποδώσεις, τις εισαγωγές και τα έξοδα που πρέπει να κάνει στην παραγωγή, και το σύνολο των τελικών προϊόντων για να προσεγγίσει τις κατάλληλες αγορές.
Ας διαλέξει τι θέλει να καλιεργήσει, ας βρεί την αγορά που θα τα διαθέσει και ας κάνει το κουμάντο του. Αν δεν μπορεί μόνος του ας κάνει συνεταιρισμούς να διευρύνει την αγορά που μπορεί να καλύψει ( πχ αλυσίδες σουπερμαρκετ) και να πλησιάσει στο οριακό κόστος για να εκτοπίσει τους αντιπάλους από την αγορά.
Αλλιώς ας βάζει ότι έχει επιδότηση και ας κλείνει με τα τρακτέρ την Εθνική κάθε χειμώνα που δεν έχει πλέον λεφτά να τα κάψει στα κωλόμπαρα.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.