Σόγια: Εμένα με νοιάζει (αφορά &μας...ως πειρατές &όχι μόνο)

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
Rainmaker

Re: Σόγια: Εμένα με νοιάζει (αφορά &μας...ως πειρατές &όχι μ

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 06 Μαρ 2013, 00:57

Kotsos έγραψε:
Off topic

Η ελληνική επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Αραβόσιτος ο κοινός. Αναφέρεται και ως Ζέα η μαϋς

Αυτό που ονομάζουν Ζέια είναι το σιτάρι που κάνουν τα μακαρόνια ολικής αλέσεως και ανήκει στην κατηγορία Emer wheat αντίστοιχο του σιμιγδαλιού.

θα συνεχίσω να είμαι of topic έτσι κι αλλιώς δεν βλέπω ν ασχολείται κανείς με τα πειρατικά :twisted:

δεν ξέρω τι να πιστέψω για την ζέα μιας και εδώ λέει:

Τι είναι η Ζέα; Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων. Αναφέρεται και ως Ζειά, βρίζα, όλυρα, Emmer και ορισμένες φορές συγχέεται με το ασπροσίτι (γερμαν. Dinkel), ή τη Σίκαλη, ή ακόμα και με το καλαμπόκι, μια και η λέξη Zea (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβοσίτου.

ΖΕΑ ( Triticum dicoccum )

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 06 Μαρ 2013, 01:11

Δες αυτό από την πλέον ολοκληρωμένη βάση φυτών.

http://www.hort.purdue.edu/newcrop/proc ... 3-156.html

Αν εξαιρέσεις όλα αυτά που λένε ότι θεραπεύει πάσα νόσο και σε κάνει ντούρασελ για να μας πουν γιατί πρέπει να πάρει επιδότηση η καλλιέργεια της ( κλασική ελληνική κουτοπόνηρη προώθηση αγροτικών προϊόντων, την ακούς όλη μέρα στην λαϊκή γι'αυτό δεν μπορούμε να τα προωθήσουμε σε καμία αγορά) το φυτό είναι γνωστό και καλλιεργείται χρόνια και φτιάχνουν ζυμαρικά ολικής αλέσεως που τα πουλάνε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Τα υπόλοιπα συνομοσιολογικά δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που τα παίρνει στα σοβαρά.
Το λευκό ψωμί θεωρήθηκε ως καλύτερη γευστικά ποιότητα, το προτιμούσαν οι καταναλωτές, άρα και οι παραγωγοί έπρεπε να προσαρμοστούν στίς ανάγκες τις αγοράς.
Στο φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα, το σύνολο των καταναλωτών, που το ονομάζουμε αγορά, αποφασίζει το είδος και τα προϊόντα παραγωγής. Όχι ο παραγωγός/κεφαλαιούχος, ούτε το κράτος.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

bucaneros A

Δημοσίευσηαπό bucaneros A » 07 Μαρ 2013, 00:05

η ζεα δεν εχει καμια σχεση με το καλαμποκι ,
η κυρια καλιεργεια γινεται στην γερμανια πλεον , το πανεπιστημιο θεσσαλονικης εχει λιγους σπορους,
και τα προιοντα της ζεας ειναι πανακριβα, και στα πιο χαι ντελικατεσεν της ευρωπης,
εδω σας θελω περιβ. βρητε σωστες πληροφοριες και δωστε της στους αγροτες .

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 07 Μαρ 2013, 01:09

bucaneros A έγραψε:η ζεα δεν εχει καμια σχεση με το καλαμποκι ,
η κυρια καλιεργεια γινεται στην γερμανια πλεον , το πανεπιστημιο θεσσαλονικης εχει λιγους σπορους,
και τα προιοντα της ζεας ειναι πανακριβα, και στα πιο χαι ντελικατεσεν της ευρωπης,
εδω σας θελω περιβ. βρητε σωστες πληροφοριες και δωστε της στους αγροτες .

Μην πιστεύεις ότι διαβάζεις.
Δες τι είναι το φάρο και θα δείς πόσα χρόνια και που καλλιεργείται.
Συγκεκριμένα αυτές είναι οι στρεματικές αποδώσεις για το σιμιγδάλι, τη ζέα και το σιτάρι.

Crop
Year Dehulled grain yieldz (kg/ha) % of wheaty
Emmer
1992 2550 48
1993 1880 84
1994 1540 59
Einkorn
1992 4220 79
1993 1420 64
1994 2160 82
Wheat
1992 5370
1993 2250
1994 2630

Όσο για το τι είναι delicatessen άσε στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας.
Όλα τα ονομάζουμε delicatessen ( μάθαμε και τη λέξη πανάθεμά μας) και πιστεύουμε ότι πιάσαμε τον Πάπας από τα αρίδια και θα κάνουμε την αρπαχτή.
Μόνο που τον τρώμε συνεχώς τον άξονα του ζετ και όλο μας φταίει το κράτος μετά
Σε μία ανταγωνιστική διεθνή αγορά, με μία αγροτική οικονομία που αδυνατεί να λειτουργήσει σε οριακό κόστος, νομίζουμε ότι αν κάνουμε deli προϊόντα ή πάρουμε το μονοπώλιο κρυμμένοι πίσω από την πατέντα που λέγεται για τα αγροτικά προϊόντα ΠΟΠ, θα κυριαρχήσουμε στις διεθνείς αγορές.
Τα αποτελέσματα είναι οικτρά. Φαίνεται από το πόσο τα Ελληνικά προϊόντα κυριαρχούν στις αγορές. ( πχ από τους 500.000 τόνους φέτας που καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο οι 100.000 τόνοι είναι ελληνική φέτα, οι υπόλοιποι 400.000 είναι Greek style salad cheese)

Deli πουλιέται και το κατσικίσιο τυρί. Με 2 εκατομύρια πληθυσμό στην χώρα μας, το μεγαλύτερο σε χώρα της Ευρώπης, τι κομμάτι της αγοράς έχουμε;;;;;; Μηδενικό.

Στον αγρότη δεν θα του πώ εγώ τι να φυτέψει, ούτε καμία επιτροπή περιβάλλοντος. Αυτά τα κάναν στα Σοβιέτ.
Γιατί πέρα από την παραγωγή, υπάρχει η τυποποιήση ( αλήθεια, πόσοι αγρότες προσφέρουν, πλυμένα και απολυμασμένα λαχανικά στις λαϊκές, κάτι που θεωρείται δεδομένο για να πάρεις άδεια για να πουλήσεις τα λαχανικά σου στο επόμενο επίπεδο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο,), η διανομή, η αγορά που θα τα πουλήσεις και η τιμή που θα τα πουλήσεις.

Αν ο αγρότης θέλει να θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία, υπάρχει η βάση που παρέθεσα παραπάνω που έχει όλα τα φυτά στον κόσμο, τις στρεματικές αποδώσεις, τις εισαγωγές και τα έξοδα που πρέπει να κάνει στην παραγωγή, και το σύνολο των τελικών προϊόντων για να προσεγγίσει τις κατάλληλες αγορές.
Ας διαλέξει τι θέλει να καλιεργήσει, ας βρεί την αγορά που θα τα διαθέσει και ας κάνει το κουμάντο του. Αν δεν μπορεί μόνος του ας κάνει συνεταιρισμούς να διευρύνει την αγορά που μπορεί να καλύψει ( πχ αλυσίδες σουπερμαρκετ) και να πλησιάσει στο οριακό κόστος για να εκτοπίσει τους αντιπάλους από την αγορά.

Αλλιώς ας βάζει ότι έχει επιδότηση και ας κλείνει με τα τρακτέρ την Εθνική κάθε χειμώνα που δεν έχει πλέον λεφτά να τα κάψει στα κωλόμπαρα.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 07 Μαρ 2013, 10:05

Kotsos έγραψε:πόσοι αγρότες προσφέρουν, πλυμένα και απολυμασμένα λαχανικά στις λαϊκές, κάτι που θεωρείται δεδομένο για να πάρεις άδεια για να πουλήσεις τα λαχανικά σου στο επόμενο επίπεδο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

πως θα τα πλύνεις πριν την πώληση χωρίς να σαπίσουν; :|
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 07 Μαρ 2013, 10:38

Να τα πουλάνε βρασμένα για να έχει γίνει απολύμανση. Τι θες τώρα και εσύ, εδώ ανακαλύψαμε το απολυμασμένο λάχανο μέσα σε αεροστεγές σακουλάκι. Ζήτω το πλαστικό!!
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 07 Μαρ 2013, 13:07

Πέτρος έγραψε:
Kotsos έγραψε:πόσοι αγρότες προσφέρουν, πλυμένα και απολυμασμένα λαχανικά στις λαϊκές, κάτι που θεωρείται δεδομένο για να πάρεις άδεια για να πουλήσεις τα λαχανικά σου στο επόμενο επίπεδο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

πως θα τα πλύνεις πριν την πώληση χωρίς να σαπίσουν; :|

Οι υγειονομικές διατάξεις των περισσοτέρων χωρών, ορίζουν ότι τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να πλένονται αμέως μετά την συγκομιδή σε νερό συνήθως με αραιό διάλυμα χλωρίου ισχύως ίδιας με το πόσιμο νερό ή όζονισμένο νερό. Αλλιώς απαγορεύεται ο αγρότης να τα πουλήσει στο επόμενο στάδιο.
Υπάρχει ο τρόπος να πλύνεις ένα, ένα τα λαχανικά, να τα αφήνεις να στραγγίξουν και μετά να τα ξανατοποθετήσεις στα καφάσια, ή να τα βάζεις σε μεγάλες δεξαμενές με αναδευτήρες αέρα ( σαν το τζακούζι) και μετά σε ειδική ταινία μεταφοράς που στεγνώνουν.
Μήνα ξεχνάς ότι όλη η διακίνηση των φρούτων και των λαχανικών μετά, όπως και τοποθέτησή του στα ράφια των σούπερ μάρκετ γίνεται στους 4 με 8 βαθμούς Κελσίου που τα στεγνώνει σημαντικά.

Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι θα σαπίσουν;;;
Αν αγοράσεις ντομάτες πχ και τις πλύνεις μόλις τις αγοράσεις και μετά τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου, σαπίζουν πιο γρήγορα από όσο αυτές που δεν τις έπλυνες;;;;;;

Περισσότερες πιθανότητες έχει να σαπίσουν αν δεν το πλύνεις, γιατί οι μύκητες και τα παράσιτα που υπάρχουν στην επιφάνειά τους και προκαλούν το σάπισμα, συνεχίζουν να υπάρχουν.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Kotsos, έχει επεξεργασθεί 7 φορά/ες συνολικά

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 07 Μαρ 2013, 13:11

Εμένα που μου αρέσουν και οι κάμπιες στα λάχανα, με πετάει έξω το σύστημα...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 07 Μαρ 2013, 14:00

Kotsos έγραψε:Αν αγοράσεις ντομάτες πχ και τις πλύνεις μόλις τις αγοράσεις και μετά τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου, σαπίζουν πιο γρήγορα από όσο αυτές που δεν τις έπλυνες;;;;;;

φυσικά, όλα τα χρόνια έτσι κάνουν τα φρούτα και τα ζαρζαβατικά... :|
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες