Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χριστιαν

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
enros

Re: Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χρισ

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 17:45

kailor έγραψε:
Να πληρώνουν τη μισθοδοσία των ιερέων όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος,όπως και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης.

Είδα στο voliotaki.blogspot.com, το παραπάνω και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Εγώ λέω να την υιοθετήσουμε και εμείς αυτή την πρόταση.

Εσείς???

μπορείς να το βάλεις σε μια μόνιμη ψηφοφορία.

baskin έγραψε:
Θα γίνουμε υπέρμαχοι δήλωσης θρησκείας δηλαδή;
Ο μηχανισμός που προτείνεις είναι λάθος, γιατί πάει κόντρα σε προσωπικά δεδομένα.

Όποιος θεωρεί την ψήφο του σε αυτό το ερώτημα προσωπικό δεδομένο μπορεί:
1) Να ψηφίσει πιστοποιημένα και ανώνυμα (ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ οι πειρατές το επιτρέψουν αυτό)
2) Να ψηφίσει ανώνυμα αλλά όχι πιστοποιημένα , λαμβάνοντας υπόψη βέβαια ότι αυτό που λέει είναι ένδειξη γνώμης και όχι ψήφος καταμετρήσιμη.
3) Να μην ψηφίσει, οπότε η συγκεκριμένη ψηφοφορία με χαμηλό ποσοστό συμμετοχής να θεωρηθεί ανάξια λόγου.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Ιαν 2013, 17:48

Είσαι εκτός θέματος ηλίθιε. Θα σεβαστείς τους κανόνες του forum ή θα με αναγκάσεις να το κλείσω όλο;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 17:48

baskin έγραψε:Είσαι εκτός θέματος ηλίθιε. Θα σεβαστείς τους κανόνες του forum ή θα με αναγκάσεις να το κλείσω όλο;

Γιατί είμαι εκτός θέματος
;

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 27 Ιαν 2013, 17:56

Ακαδημαϊκά εντελώς.... η εκκλησία τα πρώτα χρόνια της πλήρωνε τα έξοδα της απο τις ανώνυμες εθελοντικές προσφορές, πολύ πριν μπει το κράτος στη μέση.

Επίσης αντιγράφω από την μετάφραση του wiki http://www.pirateparty.gr/wiki/index.ph ... rate_Wheel

Ο Ανθρωπισμός είναι μια από τις 8 έννοιες στην Πειρατική Ρότα. Σημαίνει ότι όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, και διαχωρίζει τα γεννητικά γνωρίσματα από τις πεποιθήσεις που αποκτούνται.

και

ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι πιστεύω θέλει, μετά τη γέννηση του, είτε είναι πολιτική άποψη, είτε θρησκευτική πεποίθηση, είτε οποιοσδήποτε συνδυασμός. Αυτό λέγεται επίκτητο πιστεύω. Δεν γίνεται καμία διάκριση, ανάμεσα σε, θρησκευτικά πιστεύω, πολιτικές πεποιθήσεις, ή άλλα μη διαψεύσιμα σύνολα απαιτήσεων.

Μια που η θρησκεία είναι επίκτητο πιστεύω, είτε είναι κάποιος Χριστιανός, είτε Εβραίος, είτε Μουσουλμάνος, είτε Βουδιστής, είτε κτλ ΔΕΝ μας αφορά.
Ας πληρώνουν οι εκάστοτε πιστοί τον Παπά, Ραβίνο, Μουφτή, Δαλάι, κτλ τους.... είτε εθελοντικά είτε σύμφωνα με τα πιστεύω τους. (π.χ. δέκατος, συνεισφορές, κτλ... μόνο στο βαθύ Ισλάμ, που είναι και κράτος πληρώνει αυτό)

Ως θέση είναι αυτονόητη ο διαχωρισμός, αν δε γίνει αυτό τα άλλα είναι λόγια του αέρα...
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 18:00

baskin έγραψε:Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας χρειάζεται...

Ο πρώτος διαχωρισμός που πρέπει να γίνει, είναι ο διαχωρισμός πολιτών-κράτους(κοινοβουλευτικού).
Ας γίνει αυτός ο διαχωρισμός πρώτα, και μετά βλέπουμε τι θέλουν οι πολίτες, αν επιθυμούν δηλαδή διαχωρισμό κράτους(δημοκρατικού)-εκκλησίας.

Αν με ρωτήσεις που προτιμώ να δίνω τους φόρους μου, ναι προτιμώ την εκκλησία από το κράτος. Γιατί η εκκλησία δεν τους ξοδεύει όπως το κοινοβουλευτικό κράτος σε γκλομπ και δακρυγόνα για να με δέρνει. Ούτε ήρθε ποτέ η ίδια η εκκλησία να πάρει την περιουσία μου, το σπίτι μου και το αυτοκίνητό μου, με το ζόρι, μέσω της υπέρογκης φορολογίας.

Ερώτησεις:

1) Όταν μιλάμε για μισθοδοσία ιερέων, για ποιό συνολικό ποσό μιλάμε;
Το βρήκα, μιλάμε για καμιά 230.000.000 ευρώ το χρόνο.

2) Για τα κοινοβουλευτικά κόμματα (εκκλησίες είναι και αυτά) πόσα δίνουμε;
Το 2010 τα κόμματα έλαβαν:
* ΠΑΣΟΚ 19.809.000 ευρώ,
* Νέα Δημοκρατία 15.056.267 ευρώ,
* ΚΚΕ 4.962.086 ευρώ,
* ΛΑΟΣ 3.991.816 ευρώ,
* ΣΥΡΙΖΑ 3.504.108 ευρώ
* Οικολόγοι Πράσινοι 1.746.103 ευρώ.

Καμιά 50.000.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή.

3) Για την μισθοδοσία των βουλευτών και όλων των παρατρεχάμενων (των αρχιερέων της κοινοβουλευτικής εκκλησίας) πόσα δίνουμε;

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 18:37

ekfrasi έγραψε:Μια που η θρησκεία είναι επίκτητο πιστεύω, είτε είναι κάποιος Χριστιανός, είτε Εβραίος, είτε Μουσουλμάνος, είτε Βουδιστής, είτε κτλ ΔΕΝ μας αφορά.
Ας πληρώνουν οι εκάστοτε πιστοί τον Παπά, Ραβίνο, Μουφτή, Δαλάι, κτλ τους.... είτε εθελοντικά είτε σύμφωνα με τα πιστεύω τους. (π.χ. δέκατος, συνεισφορές, κτλ... μόνο στο βαθύ Ισλάμ, που είναι και κράτος πληρώνει αυτό)

Επιχειρηματολογία να τραβάς τα μαλιά σου.... :roll:

Δηλαδή όταν έχουμε κάποιο επίκτητο πιστεύω, πρέπει να πληρώνουν μόνο όσοι το πιστεύουν;

Ωραία λοιπόν, κάποιος δεν πιστεύει στον ανθρωπισμό. Γιατί να πληρώνει για νοσοκομεία;
Κάποιος είναι κατά της επικοινωνίας των ανθρώπων. Γιατί να πληρώνει για δρόμους;

Και ποιά αλήθεια είναι τα μη επίκτητα πιστεύω;

Ο κοινοβουλευτισμός τι πιστεύω είναι, επίκτητο ή εξ ουρανού;
Ο ανθρωπισμός, η προστασία των αδυνάτων τι πιστεύω είναι, επίκτητο ή εξ΄ουρανού;

Νέα _Υόρκη
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Νέα _Υόρκη » 27 Ιαν 2013, 18:59

Στην αληθινή ζωή εγώ σαν επιχειρηματίας φροντίζω να έχω κέρδη τόσα όσα να επαρκούν να πληρώνω για όλα αυτά που έχω ανάγκη.Για την άμυνα δίνω τους γιούς μου και τους ταίζω ακόμη και όταν υπηρετούν την θητεία τους.Για την υγεία,περίθαλψη,σύνταξη,πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές.Για την παιδεία τους,ας μην μιλήσουμε καλύτερα,πληρώνω φροντιστήρια (με το ΦΠΑ από αυτά,ας τα δώσουν στα ΑΕΙ,ΤΕΙ).
Για τους δρόμους πληρώνω διόδια.
Γιατί να πληρώνω και τους ιερείς ? όταν θα τους χρειαστώ θα πάρουν τα έξοδά τους.....ακόμα η βάπτιση και ο θάνατος είναι υποχρεωτικά....μόνο ο γάμος απελευθερώθηκε και γίνεται και στο Δημαρχείο.
Όπως όλους τους επαγγελματίες τους πληρώνω όταν τους χρειαστώ,ηλεκτρολόγους,υδραυλικούς,μηχανικούς,αγρότες,μανάβηδες....
Βαρέθηκα να πληρώνω για τα πάντα
Ούτε κόμματα θέλω να πληρώνω,ας πληρώνουν οι οπαδοί τους.
Τα έσοδα του κράτους από τις κρατικές επιχειρήσεις τόσα χρόνια που πήγαν ?
Panousi Haroula...."fly robin fly"
https://www.facebook.com/xaroula.panousi
http://www.tospitimou.gr/mesitika2/index.jsp?realtorId=3326

enros

Δημοσίευσηαπό enros » 27 Ιαν 2013, 19:02

Νέα _Υόρκη έγραψε:Τα έσοδα του κράτους από τις κρατικές επιχειρήσεις τόσα χρόνια που πήγαν ?

Που πήγαν; Σε γκλομπς και δακρυγόνα.
Τους αστυνομικούς του κοινοβουλευτικού κράτους γιατί να τους πληρώνουμε;
Προστάτεψε ποτέ αστυνομικός κάποιον πολίτη; Μια στις χίλιες!
Τους αστυνομικούς τους πληρώνουμε για να φυλάνε την εκκλησία του κοινοβουλευτισμού.

Για να κάνουμε λοιπόν την σούμα αυτής της υπερ-εκκλησίας...
1) Κόμματα 50.000.000
2) 300 Βουλευτές (το βρήκα) 35.000.000
3) Μισθοδοσία υπαλλήλων βουλης (δεν το βρήκα ακόμα)
3) Αστυνομια που απασχολείται για την προστασία του καθεστώτος του κοινοβουλευτισμού; ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!

Ας χτυπήσουμε λοιπόν την μεγάλη εκκλησία του κοινοβουλευτισμού, και μετά συζητάμε για τις μικρές.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 27 Ιαν 2013, 19:55

εγω θα πω οτι πρεπει ν γινει διαχωρισμος κράτους εκκλησιας. να πληρώνουν μόνοι τους τους ιερείς (η εκκλησια) κι οποιος θέλει ας κάνει δωρεες. απλό
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 27 Ιαν 2013, 20:04

Εγώ έτσι όπως πάμε εύχομαι να έχει κρατήσει η εκκλησία κανένα οικοπεδάκι
ή καμιά βραχονησίδα μπας και μείνει τίποτα ελληνικό (και να έχει και ελληνικό πετρέλαιο/αέριο).
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες