Τσάμπα παιδεύεσαι η απάντηση είναι να περιμένουμε μέχρι να βρεθεί το ιδεατό σύστημα που να ικανοποιεί τους πάντες. Και φυσικά θα είναι έτοιμο, δεν θα χρειαστεί συμμετοχή, και θα είναι και εύκολο στην χρήση.pav έγραψε: Πες μου όμως, σε παρακαλώ, ακριβώς τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει από τη στιγμή που μπήκε το φόρουμ ως προσωρινό σύστημα για να ξεκολλήσουμε.
Τιμοκατάλογος ψήφου ανάθεσης
-
zio_donnie
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: Τιμοκατάλογος ψήφου ανάθεσης
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
-
SilindeElendil
zio_donnie έγραψε:Τσάμπα παιδεύεσαι η απάντηση είναι να περιμένουμε μέχρι να βρεθεί το ιδεατό σύστημα που να ικανοποιεί τους πάντες. Και φυσικά θα είναι έτοιμο, δεν θα χρειαστεί συμμετοχή, και θα είναι και εύκολο στην χρήση.pav έγραψε: Πες μου όμως, σε παρακαλώ, ακριβώς τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει από τη στιγμή που μπήκε το φόρουμ ως προσωρινό σύστημα για να ξεκολλήσουμε.
Αντε ρε συ βαλε την προταση για το FAX
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
-
zio_donnie
- Επικοινωνία:
Kotsos έγραψε:Δεν έχεις καταλάβει το αυτονόητο Διονύση,
Είναι σαν να φτιάχνεις ένα μπάρ και να λες αγόρασε ότι καρέκλες υπάρχουν γιατί το πιό σημαντικό είναι να αποφασίσουμε τι ποτά θα πουλάμε.
Εγώ δεν το κατάλαβα; Το μπαρ είναι για να πουλάει ποτά όχι να κάνει φιγούρα τις καρέκλες. Στο παράδειγμα σου λοιπόν εγώ λέω να φτιάξουμε τα ποτά, για να έχουμε λόγο ύπαρξης και τις καρέκλες τις αλλάζουμε κατά το δοκούν. Στην αρχή ας είναι ορθάδικο, μετά τα σκαμπώ και μετά οι πολυθρόνες.
Εσύ θες να ανοίξεις μπαρ και κρατάς κλειστά μέχρι να βρεις τον πολυέλαιο ροκοκό που θα πηγαίνει με την ταπετσαρία σου, και δεν ξέρεις αν θα πουλάς τσάι ή ρούμι. Οπότε δεν θες να ανοίξεις μπαρ αλλά να γίνεις διακοσμητής χώρων.
Και στη περίπτωση του κόμματος δεν θες κόμμα θες σύλλογο πολιτικών συζητήσεων επί παντώς επιστητού και να κάνουμε υπομονή μέχρι να μας έρθει η επιφοίτηση του τέλειου συστήματος.
3 πράγματα είναι οι αρχές μας, και δεν θέλει τόσα κουραφέξαλα για να πάρουμε μια απόφαση. Αν και αυτό προυποθέτει να μην απλωνόμαστε σαν τραχανάς και να έχουμε άποψη για τα πάντα. Αλλά και αυτό λύνεται με ψηφοφορίες. Αν το θέμα σου δεν αφορά τα μέλη τρώει άκυρο και πάμε παρακάτω.
Ποιος φοβάται να ψηφίσει και κοσκινίζει τα πάντα και όλα του φαίνονται προβληματικά;
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
pav έγραψε:1. Ακύρωση της απόφασης 10/2012 της Επιτροπής Διαιτησίας (συζητήθηκε υπέρ του δέοντος και δεν χρειαζόταν άλλη επεξεργασία)Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε είκοσι μέρες είχαμε 7 ψηφοφορίες ( μία ανά τρείς ημέρες) πράγμα απαράδεκτο γιατί σημαίνει ότι καμία πρόταση δεν επεξεργάστηκε.
2. Public Domain Manifesto (ίσως να έχεις δίκιο)
3. Public domain (είχε συζητηθεί και παλιότερα - έτσι κι έτσι)
4. Συντονισμός φόρουμ (είχε συζητηθεί εκτενώς παλιότερα, είχε υπερψηφιστεί στο Liquid και δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)
5. Υλοτόμηση του δάσους των Σκουριών #2 (ίσως να έχεις δίκιο αλλά η Επ. Περ. επιμένει πως είχε γίνει ευρεία συζήτηση)
6. Αφαίρεση μερικού κειμένου από το Περιβάλλον στις θέσεις (αν κατάλαβα καλά είναι απλώς διόρθωση)
7. Liquid (αυτό κι αν συζητήθηκε!)
Άρα 2 στις 7, άντε 3 από τις 7 να ήταν πρώιμες. Πρέπει να διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην επαναληφθεί.
Πες μου όμως, σε παρακαλώ, ακριβώς τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει από τη στιγμή που μπήκε το φόρουμ ως προσωρινό σύστημα για να ξεκολλήσουμε.
Να ξεκινήσουμε σοβαρές ψηφοφορίες.
Οι ψηφοφορίες, αντίθετα με την γενική εντύπωση, δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που άμα μία πρόταση βουτηχθεί σε αυτή είναι αυτόματα και σωστή. Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη και σωστή πρόταση.
Τι ακριβώς θέλουμε πολλά ημίμετρα και τσαπατσουλιές ή λίγες και καλές αποφάσεις;
Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι απλή. Θές μία απλή ρουτίνα να καταμετρά τους ψήφους.
Ακόμα και το φόρουμ το κάνει αυτό.
Η διαδικασία για την ψήφιση είναι το πιο δύσκολο, και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κάνει τίποτα.
Που ακριβώς σε αυτά τα θέματα που κατατέθηκαν για ψηφοφορία, υπάρχει εισηγητική έκθεση για κάθε επιλογή, αναφέροντας σαφώς για ποιούς λόγους επιλέχθηκαν αυτές οι επιλογές έναντι των υπολοίπων που εξετάστηκαν, του στόχους που επιτυγχάνονται με αυτές τις επιλογές για κάθε μία από αυτές, την λειτουργία που τις επιτυγχάνει και τέλος ποιό θα είναι μακροπρόθεσμα το όφελος σε όλα τα επίπεδα του κόμματος.
Οι μόνες προτάσεις που είχαν τις παραπάνω προδιαγραφές ήταν της Επιτροπής Περιβάλλοντος. ( της μόνης Επιτροπής που δουλεύει στο κόμμα, τυχαίο; δεν νομίζω.)
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.