Τιμοκατάλογος ψήφου ανάθεσης

Εδώ συζητιέται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια άλλη κατηγορία, σε χαλαρούς τόνους.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Τιμοκατάλογος ψήφου ανάθεσης

Δημοσίευση από baskin »

Μαζί σου (αν και η ανάλυση του Μανώλη σου περιγράφει ένα άλλο μοντέλο που δεν το έχεις καταλάβει μάλλον). Ισχύει όμως και βάση αυτού ψηφίσαμε, άρα δεν τίθεται ζήτημα με την ψηφοφορία όπως μας τσαμπουνάς. Η πλειοψηφία στην οποία ανήκεις έτσι αποφάσισε και με βάση την απόφαση της έγινε η ψηφοφορία. Γκε γκε; 8-)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
enros

Δημοσίευση από enros »

Kotsos έγραψε:
Από πότε το 33% θεωρείται πλειοψηφία;;;;;;;;;α

Πρόταση που δεν μαζεύει το 50%+1 δεν θεωρείται ότι έχει εγκριθεί σε κανένα πλειοψηφικό σύστημα και θέλει επανεπεξεργασία και επανακατάθεση.
Πλειοψηφία είναι και το 10%, αν όλες οι άλλες επιλογές δεν έχουν μαζέψει καμία τους πάνω από 9%. Πλειοψηφία έχει η επιλογή που πήρε τις περισσότερους ψήφους. Το λέει και η λέξη άλλωστε πλειο-ψηφία δηλαδή περισσότεροι ψήφοι, δεν λέει κάποιο ποσοστό. Αλλιώς, αν ονομαζόταν το 50%+1, τότε δεν θα λεγόταν πλειοψηφία παρά καλύτερα θα λεγόταν ημισουπερψηφία ή κάπως έτσι.

Το 50%+1 ονομάζεται και απόλυτη πλειοψηφία, και μάλιστα αν δεν ψηφίσανε όλα τα μέλη αλλά έχουμε αποχή, τότε είναι ιδιάζουσα απόλυτη πλειοψηφία. Δηλαδή το 50%+1 δεν λέει απολύτως τίποτα αν δεν το συνδέσεις με το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία. Ένα αποτέλεσμα που έχει πλειοψηφία 30% και ποσοστό συμμετοχής 99% είναι πολύ σωστότερο δημοκρατικά από ένα αποτέλεσμα που έχει πλειοψηφία 60% και ποσοστό συμμετοχής 1%.

Από εκεί και πέρα, η πλειοψηφία δεν είναι απαραίτητα καλό και δημοκρατικό πράγμα. Ακόμα και στην περίπτωση της απόλυτης πλειοψηφίας χωρίς αποχή, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι δημοκρατικότερο να εφαρμοστούν άλλες μέθοδοι εξαγωγής αποτελέσματος από μια ψηφοφορία. Όπως η ψήφος με αριθμούς και η εξαγωγή του μέσου όρου, ή ακόμα το χρονοδιάγραμμα που υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν το 50%+1 των ψηφοφόρων να έχει την απαίτηση να ισχύει η απόφασή του για το 100% του χρόνου.
zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zio_donnie »

Kotsos έγραψε: Μεταξύ δύο κακών, το μηδέ χείρων, βέλτιστο.

Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι είναι κακό και ότι είναι αντίθετο με κάθε έννοια πλειοψηφίας.

Πάλι φρουτοσαλάτα. Δεν σου άρεσε ο κανονισμός αλλά τον ψήφισες, έστω και με μισή καρδιά, ως ένα μεταβατικό λειτουργικό σύστημα. Με το που εφαρμόζεται ξινίζεις και λες πως δεν είναι σωστός, παρόλο που ήξερες τα μειονεκτήματα του εκ των προτέρων.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη των αποφάσεων και της ψήφου σας. Αλλά εδώ ψηφίζετε ελαφρά τη καρδία με το μυαλό σας στην μόνιμη ένσταση. Έλεος με τα παιδιαρίσματα και τα σκαλώματα σας. Πάρτε το τρολ και ανοίχτε φόρουμ και κόμμα καταστικολογίας, καινοτόμου πολιτικής επιστήμης και μπαρουφολογίας.

Παρεμπιπτόντως οι λογικές του "το μηδέ χείρων, βέλτιστο" και "ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου" είναι ο καρκίνος της πολιτικής και της κοινωνίας. Αν δεν σου άρεσε αυτό που ψήφισες ας μην το ψήφιζες και αν θες να συμμαχήσεις με κάποιον που απεχθάνεσαι για να πετύχεις τον όποιο σκοπό σου μην κλαφτείς μετά αν σε μαχαιρώσει πισώπλατα. Δεν έχω ουδεμία συμπάθεια για τις μωρές παρθένες και τους κουτοπόνηρους.

Η άμεση δημοκρατία και η αρχαία Αθήνα σας μάρανε. Εδώ δεν σέβεστε το τι ψηφίσατε μόνοι σας.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
enros

Δημοσίευση από enros »

zio_donnie έγραψε: Αν δεν σου άρεσε αυτό που ψήφισες, ας μην το ψήφιζες
Μα....αυτό ακριβώς είναι το επιχείρημα των κοινοβουλευτικών!!!! Αυτό λένε, και μας μαμάνε για 4 χρόνια!!!!

Στην (άμεση) Δημοκρατία όμως ισχύει το "Αν δεν σου άρεσε αυτό που ψήφισες, τότε ξαναψηφίζεις άμεσα!!!"

Σου είναι δύσκολο να το χωρέσεις αυτό στο κεφάλι σου, ε;
zio_donnie
Επικοινωνία:

Στην (άμεση) Δημοκρατία όμως ισχύει το "Αν δεν σου άρεσε αυτό που ψήφισες, τότε ξαναψηφίζεις άμεσα!!!"
Δηλαδή υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να είσαι κωλοτούμπας και παιδάκι και να αλλάζεις γνώμη κάθε 10 λεπτά. Δικαίωμά σου αλλά δεν θα με κρατάς όμηρο της αναποφασιστικότητας σου. Γίνεται χαμός γιατί ένα (1) άτομο δεν του αρέσει αυτό που ψήφισε ο ίδιος. Η άμεση δημοκρατία όπως την περιγράφεις (δεν την εφαρμόζεις γιατί είσαι κότα και κάθεσαι στην απέξω) είναι μια λαλακία και μισή, μια παιδική χαρά για χασομέρηδες.
Μα....αυτό ακριβώς είναι το επιχείρημα των κοινοβουλευτικών!!!! Αυτό λένε, και μας μαμάνε για 4 χρόνια!!!!
Ανέντιμος όπως πάντα. Εδώ δεν ψήφισες άτομα για 4 χρόνια αλλά για θέματα στα οποία είχες την ευκαιρία και να διαβουλευθείς και να επιλέξεις τον μηχανισμό ψήφισης. Αλλά δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη της ψήφου σου, της έλλειψης συμμετοχής σου και των επιλογών σου και κλαψουρίζεις για να ξαναψηφίσεις επειδή δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα. Τι σημαίνει "άλλαξα γνώμη"; Και οι άλλοι που δεν αλλάξαμε; Θα κάτσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες;

Άμεση δημοκρατία λοιπόν = ευθυνοφοβία, άρνηση ανάληψης ευθύνης, δικαιώματα μόνο χωρίς υποχρεώσεις. Δεν είμαι υπεύθυνος για τις επιλογές μου γιατί έχω δικαίωμα να λέω και να ξελέω συνεχώς. Δεν χρειάζεται να συμμετέχω γιατί έτσι κι αλλιώς θα κάνω μια ένσταση και θα εκβιάσω τους υπόλοιπους.

Συγχαρητήρια πολύ πρωτοποριακό σύστημα.
enros

Δημοσίευση από enros »

@zio_donnie

Δεν καταλαβαίνεις τίποτα απο δημοκρατία, και το δυστύχημα είναι ότι το Pirategov1, το μοντέλο το οποίο θα σε βοηθούσε να καταλάβεις, το έχει εξαφανίσει η IT. Παρόλαυτά αν είσαι διαβαστερός και ψάξεις στο φόρουμ, θα βρεις ψήγματα απαντήσεων στα ερωτήματά σου (μιας και όπως θα διαπιστώσεις αν αρχίσεις να διαβάζεις εκεί, η IT έχει ανακατέψει-εξαφανίσει για μια ακόμα φορά τις συζητήσεις που δεν την βολεύουν)
zio_donnie έγραψε: Η άμεση δημοκρατία όπως την περιγράφεις (δεν την εφαρμόζεις γιατί είσαι κότα και κάθεσαι στην απέξω) είναι μια λαλακία και μισή, μια παιδική χαρά για χασομέρηδες.
Το αντίθετο συμβαίνει, η δημοκρατία των ψηφοφοριών με ημερομηνία λήξης, αυτή είναι η παιδική χαρά για χασομέρηδες. Γιατί χασομέρης είναι αυτός που ψηφίζει και ξαναψηφίζει για το ίδιο ιδεολογικό ζήτημα, ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μια μόνιμη ενεργή ψηφοφορία για αυτό. Έτσι ώστε να αποθαρύνονται οι ζηλωτές να ξαναθέτουν τα ιδεολογικά ζητήματα, ενώ από την αλλη να ενθαρύνονται οι ησυχαστές οι οποίοι μπορούν με αυτό το τρόπο να ψηφίσουν σκεπτόμενοι και όχι υπό την σπάθα της ημερομηνίας λήξης ή της απαγόρευσης αλλαγής γνώμης.
zio_donnie
Επικοινωνία:

enros έγραψε: Δεν καταλαβαίνεις τίποτα από δημοκρατία
Δεν θέλω να καταλάβω αν και έχω διαβάσει και κάποια από τα σεντόνια σου κατά καιρούς. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο, καθότι είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος και μόνο και κατά κανόνα μπαρουφολογίες. Επίσης βλέπω πως την εφαρμόζεις, την δημοκρατία μπαίνοντας με θράσος, γαμώντας τις συζητήσεις όλων, απαιτείς δικαιώματα που δεν σου αξίζουν και ταυτόχρονα δεν αναλαμβάνεις ουδεμία ευθύνη.

Είσαι το καλύτερο παράδειγμα του συστήματος που διδάσκεις. Οχλοκρατία. Εδώ μέσα είσαι ένας όχλος μόνος σου που δεν σέβεται τίποτα, ούτε αυτούς που του επιτρέπουν να εκφράζεται και δεν τον μπανάρουν αδυσώπητα όπως θα έπρεπε, παρόλο που τους γαμάει το φόρουμ. Φαντάσου πέντε - δέκα σαν εσένα, ανέντιμους, θρασύδειλους φωνακλάδες με ανεδαφικές ιδέες που απαγορεύουν με το έτσι θέλω στους υπόλοιπους να πάνε μπροστά.

Ποιος ξέρει ποιο γκρουπούσκουλο σε σούταρε και σε ξέβρασε το κύμα εδώ να μας τα πρήζεις. Γιατί σαν και σένα έχει σωρό στα εξάρχεια και πέριξ.
enros

Δημοσίευση από enros »

zio_donnie έγραψε:
Δεν θέλω να καταλάβω αν και έχω διαβάσει και κάποια από τα σεντόνια σου κατά καιρούς. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο, καθότι είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος και μόνο και κατά κανόνα μπαρουφολογίες.
Φιλολογικού ενδιαφέροντος είναι οι δικές σου μπούρδες, άσχετε και ψηφιακά αναλφάβητε! Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, συγκεκριμένη πλατφόρμα υπό ανάπτυξη, δουλεμένη από μέλη και μη, που η IT έχει σαμποτάρει και εξαφανίσει!

Θες να το καταλάβεις, κατάλαβέτο! Δεν θες; Σκασίλα μου!
Kotsos

Δημοσίευση από Kotsos »

zio_donnie έγραψε:
Ανέντιμος όπως πάντα. Εδώ δεν ψήφισες άτομα για 4 χρόνια αλλά για θέματα στα οποία είχες την ευκαιρία και να διαβουλευθείς και να επιλέξεις τον μηχανισμό ψήφισης. Αλλά δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη της ψήφου σου, της έλλειψης συμμετοχής σου και των επιλογών σου και κλαψουρίζεις για να ξαναψηφίσεις επειδή δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα. Τι σημαίνει "άλλαξα γνώμη"; Και οι άλλοι που δεν αλλάξαμε; Θα κάτσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες;

Άμεση δημοκρατία λοιπόν = ευθυνοφοβία, άρνηση ανάληψης ευθύνης, δικαιώματα μόνο χωρίς υποχρεώσεις. Δεν είμαι υπεύθυνος για τις επιλογές μου γιατί έχω δικαίωμα να λέω και να ξελέω συνεχώς. Δεν χρειάζεται να συμμετέχω γιατί έτσι κι αλλιώς θα κάνω μια ένσταση και θα εκβιάσω τους υπόλοιπους.

Συγχαρητήρια πολύ πρωτοποριακό σύστημα.
Διονύση, τα πάντα ψηφίζονται ανάλογα με τις συγκεκριμένες καταστάσεις και τα δεδομένα που ισχύουν τότε.
Αλλιώς δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση και βουλή. Δόξα το Θεό ο Ιούλιος καίσαρας και ο ιουστινιανός μας δώσαν τους νόμους (που έχουμε παρεπτόντως μέχρι σήμερα)

Στην παρούσα φάση έπρεπε να ξεκολήσουμε για να μπορούμε να ψηφίσουμε. Το θέμα ήταν ότι τότε ειπώθηκε ότι θα μελετηθούν τα συστήματα ψηφοφορίας και θα αποφασιστεί ποιό θα είναι το μόνιμο.

Η "έκφραση" αλλά και η υπόλοιπη ΙΤ ήδη μελετάει ένα σωρό άλλα συστήματα. Κάποιοι όμως μέσα στο θόρυβο προσπαθήσαμε να περάσουν νύχτα την επιλογή τους. Μάλλον θα πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις την διαφορά ανάμεσα στο νομότυπο και το νόμιμο και ηθικό.
Και η κυβέρνηση περνάει νομοσχέδιο με δέκα βουλευτές το καλοκαίρι. Το θεωρείς νόμιμο και ηθικό;;;;;

Όσο για την καραμέλα της διαβούλευσης καλύτερα να την κόψετε γιατί διαβούλευση δεν έχουμε στο κόμμα μας. Δεν υπάρχει εργαλείο διαβούλευσης αλλά ούτε και διαδικασία. Όταν θα αποκτήσουμε τότε τα λέμε.
Εκτός αν θεωρείς διαβούλευση να λέμε εγώ και ο ίζνο ότι το liquid έχει αυτά και αυτά τα προβλήματα να παίρνουμε απάντηση είστε μαϊντανοί το νήμα να κλείνει και να ανοίγει άλλο νήμα. Και φτού από την αρχή. Μέτρα πόσα νήματα έχει το φόρουμ για το λικουιντ. Τόσα δεν έχουμε ούτε για τα πνευματικά δικαιώματα.
Κάποτε θα μάθετε τι εστί διαβούλευση ( και σίγουρα δεν είναι το egov του ΓΑΠ που είναι το πρότυπο των περισσοτέρων εδώ) αλλά θέλει συντονιστή, καταγραφέα θέσεων, ο οποίος θα βάλει τα θέματα ψηφοφορίας, όπως γίνεται σε κάθε διαβούλευση και καταγραφέα πρακτικών.

Οι μεσαβέζικες καταστάσεις το μόνο που βοηθούν είναι να ωριμάσουμε, αλλά δεν θα πηγαίνουμε πουθενά μέχρι τότε.

Η απόφαση του λίκουιντ δεν με χαλάει. Ούτε καν η ανάθεση με χαλάει. Το χρησιμοποιήσαμε όταν ξεκίνησε κι θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ.
Το θέμα είναι ότι θα φτάσετε στα λεγόμενα μου ξανά μετά από κανά χρόνο, όπως φτάσατε στα λεγόμενα μου, που έλεγα πριν έξι μήνες, ότι πρέπει να βρούμε τις τρείς τέσσερις αρχές πίσω από τις θέσεις μας και να τις βάλουμε στο καταστατικό και λέγατε τα δικά σας, για να φτάσετε μία εβδομάδα πριν να λέτε ότι υπάρχουν τρείς τέσσερις αρχές που είναι κοινές σε ότι υποστηρίζουμε και ας βάλουμε αυτές ως βασικές μας αρχές.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
zio_donnie
Επικοινωνία:

enros έγραψε:
zio_donnie έγραψε:
Δεν θέλω να καταλάβω αν και έχω διαβάσει και κάποια από τα σεντόνια σου κατά καιρούς. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο, καθότι είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος και μόνο και κατά κανόνα μπαρουφολογίες.
Φιλολογικού ενδιαφέροντος είναι οι δικές σου μπούρδες, άσχετε και ψηφιακά αναλφάβητε! Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, συγκεκριμένη πλατφόρμα υπό ανάπτυξη, δουλεμένη από μέλη και μη, που η IT έχει σαμποτάρει και εξαφανίσει!

Θες να το καταλάβεις, κατάλαβέτο! Δεν θες; Σκασίλα μου!
Εσένα ποσώς σε απασχολεί. Ως θεατής σχολίασε όσο τραβάει η καρδιά σου γιατί δεν έχεις δικαίωμα δια να ομιλείς. Οπότε λέγε όσο μπορείς να λες. Γιατί αργά ή γρήγορα τα κακομαθημένα πρέπει να τα βάζεις στην θέση τους και είναι θέμα χρόνου να μπεις στη θέση σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρή Συζήτηση”