Ακύρωση απόφασης Ε.Δ. για το θέμα του Engels.
Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53
Ακύρωση απόφασης Ε.Δ. για το θέμα του Engels.
Να τεθεί σε ψηφοφορία το παρακάτω ερώτημα:
Θέμα: Συμφωνείτε με την απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας (στις 6/12) να ακυρώσει την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για την εκπροσώπηση μας από τον Engels στο Manchester για το PPEU?
Απαντήσεις:
Ναι
Οχι
Λευκό
Θέμα: Συμφωνείτε με την απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας (στις 6/12) να ακυρώσει την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για την εκπροσώπηση μας από τον Engels στο Manchester για το PPEU?
Απαντήσεις:
Ναι
Οχι
Λευκό
Re: Ακύρωση απόφασης Ε.Δ. για το θέμα του Engels.
Ναι Συμφωνώ!
Ως πολίτης μιλάω. Και ναι, το ξέρω ότι δεν σας νοιάζει η γνώμη των πολιτών, αλλά εγώ την καταθέτω παρόλα αυτά.
Ως πολίτης μιλάω. Και ναι, το ξέρω ότι δεν σας νοιάζει η γνώμη των πολιτών, αλλά εγώ την καταθέτω παρόλα αυτά.
-
baskin
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Πάντως δεν προλαβαίνει αυτό εδώ να μπει σε ψηφοφορία...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
baskin έγραψε:Πάντως δεν προλαβαίνει αυτό εδώ να μπει σε ψηφοφορία...
τι διαβούλευση να κάνουμε? αυτό πρέπει ακόμα και τώρα να παρθεί και να μπει για ψηφοφορία! τέλος εκεί.
-
SilindeElendil
Συνεδρίαση 5η
Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, ώρα έναρξης 22:51
Παρόντες:
Τσεντσερής Μιχάλης
Στάθης Λειβαδίτης
Θανάσης Γουναρης
Πετρόπουλος Μιχάλης
Γιώργος Μαριόττι
Γιάννης Παναγόπουλος
Απούσα: Χριστίνα Σερέτη
Πρόεδρος συνεδρίασης:
Τσεντσερής Μιχάλης
Πρακτικά: Στάθης Λειβαδίτης
6) Αίτημα Χρήστου Αλβανού (crisal) για ψηφοφορία από το Σώμα Μελών, των αποφάσεων Δ.Ε. και Ε.Δ. σχετικά με την εκπροσώπηση μας στη συνεδρίαση στο Μάντσεστερ του PP-EU:
"Σύμφωνα με το άρθρο 6.2 του καταστατικού ζητώ άμεσα την σύγκληση του σώματος των μελών του κόμματος για να αποφασίσουν για το θέμα που έχει προκύψει.
1. Έπραξε σωστά η Δ.Ε. δίνοντας εξουσιοδότηση στον Εngels για την εκπροσώπηση του κόμματος στο PPI;
2. Έπραξε σωστά η Ε.Δ. ακυρώνοντας την απόφαση της Δ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα;"
viewtopic.php?f=140&t=3052
Ομόφωνα, σύμφωνα με νέο κανονισμό θα γίνει η ψηφοφορία, πρέπει να γίνει επιλογή διαχειριστών, (ένα μέλος από ΔΕ, ένα μέλος από ΙΤ, και ένα μέλος από κλήρωση- να ανοιχτεί στο φόρουμ κατάλογος εθελοντών για την κλήρωση) - αφορά το 5
Εχουν περασει 20 ημερες απο τοτε και η ψηφοφορια πρεπει να μπει σημερα.....αντε να δουμε
Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, ώρα έναρξης 22:51
Παρόντες:
Τσεντσερής Μιχάλης
Στάθης Λειβαδίτης
Θανάσης Γουναρης
Πετρόπουλος Μιχάλης
Γιώργος Μαριόττι
Γιάννης Παναγόπουλος
Απούσα: Χριστίνα Σερέτη
Πρόεδρος συνεδρίασης:
Τσεντσερής Μιχάλης
Πρακτικά: Στάθης Λειβαδίτης
6) Αίτημα Χρήστου Αλβανού (crisal) για ψηφοφορία από το Σώμα Μελών, των αποφάσεων Δ.Ε. και Ε.Δ. σχετικά με την εκπροσώπηση μας στη συνεδρίαση στο Μάντσεστερ του PP-EU:
"Σύμφωνα με το άρθρο 6.2 του καταστατικού ζητώ άμεσα την σύγκληση του σώματος των μελών του κόμματος για να αποφασίσουν για το θέμα που έχει προκύψει.
1. Έπραξε σωστά η Δ.Ε. δίνοντας εξουσιοδότηση στον Εngels για την εκπροσώπηση του κόμματος στο PPI;
2. Έπραξε σωστά η Ε.Δ. ακυρώνοντας την απόφαση της Δ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα;"
viewtopic.php?f=140&t=3052
Ομόφωνα, σύμφωνα με νέο κανονισμό θα γίνει η ψηφοφορία, πρέπει να γίνει επιλογή διαχειριστών, (ένα μέλος από ΔΕ, ένα μέλος από ΙΤ, και ένα μέλος από κλήρωση- να ανοιχτεί στο φόρουμ κατάλογος εθελοντών για την κλήρωση) - αφορά το 5
Εχουν περασει 20 ημερες απο τοτε και η ψηφοφορια πρεπει να μπει σημερα.....αντε να δουμε
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
SilindeElendil έγραψε:
Έχεις δίκιο. Ο κανονισμός ορίζει:
Διάρκεια διαβούλευσης και κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων: 10 ημέρες από την υποβολή της αρχικής πρότασης
Η αρχική πρόταση ήταν στις 16/12. Και έχετε φτάσει στις 20 μέρες διαβούλευση, και ακόμα τίποτα.
Η ψηφοφορία έπρεπε να έχει μπει εδώ και 10 μέρες!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enros την 05 Ιαν 2013, 15:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
SilindeElendil
enros έγραψε:SilindeElendil έγραψε:
Έχεις δίκιο. Ο κανονισμός ορίζει:Διάρκεια διαβούλευσης και κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων: 10 ημέρες από την υποβολή της αρχικής πρότασης
Και έχετε φτάσει στις 20 μέρες. Η ψηφοφορία έπρεπε να έχει μπει εδώ και 10 μέρες!!!!!
Εδωσα και δεκα ημερες δωρο!!!!Μαλλον με την αλλαγη του χρονου μαλακωσα και θελω να το παιξω γλυκουλης.
Οπως και να εχει 20 ημερες θυμομουν εγω τι να κανουμε τωρα.
Dura lex...Sed lex
Εδώ έχουμε το εξής παράδοξο, από την μία παραβιάζεται ο κανονισμός(10 μέρες διαβούλευση), και από την άλλη η διαδικασία (που ορίζει ότι οι πρότασεις πρέπει να μπαίνουν πρώτα εδώ σε αυτό το μέρος).
Νομίζω όμως ότι η παραβίαση του κανονισμού είναι σοβαρότερο θέμα, και πρέπει να υπερισχύσει. Το 78% ερωτήθηκε και συμφώνησε με τον κανονισμό, και όχι με την διαδικασία. Αφού η ερώτηση της ψηφοφορίας ήταν "Συμφωνείς με τον παρακάτω προσωρινό κανονισμό για ψηφοφορίες;" και όχι "Συμφωνείς με τον παρακάτω προσωρινό κανονισμό και με την διαδικασία για ψηφοφορίες;"
Νομίζω οι διαχειριστές των ψηφοφοριών πρέπει να βάλουν την ψηφοφορία για τον εγκελς άμεσα, αλλιώς ίσως κατηγορηθούν για παραβίαση τους κανονισμού προς όφελος της διαδικασίας , δηλαδή για γραφειοκρατία. Από την άλλη βέβαια μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η διαδικασία εμπεριέχεται στον κανονισμό και δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα κατηγορηθούν για παραβίαση του κανονισμού αν βάλουν την ψηφοφορία.
Ούτως ή άλλως εδώ υπάρχει ασάφεια. Ο κανονισμός δεν προβλέπει τι κάνουμε για τις προτάσεις προς ψηφοφορία που είχαν κατατεθεί πριν από αυτόν. Αν δηλαδή θα πρέπει ή όχι να ακολουθηθεί ξανά η διαδικασία, να ξανακατατεθούν δηλαδή και να ξαναπεράσουν από διαβούλευση. Αυτό δίνει κατά την γνώμη μου βαθμό ελευθερίας στους διαχειριστές των ψηφοφοριών, να δράσουν κατά την κρίση τους.
Νομίζω όμως ότι η παραβίαση του κανονισμού είναι σοβαρότερο θέμα, και πρέπει να υπερισχύσει. Το 78% ερωτήθηκε και συμφώνησε με τον κανονισμό, και όχι με την διαδικασία. Αφού η ερώτηση της ψηφοφορίας ήταν "Συμφωνείς με τον παρακάτω προσωρινό κανονισμό για ψηφοφορίες;" και όχι "Συμφωνείς με τον παρακάτω προσωρινό κανονισμό και με την διαδικασία για ψηφοφορίες;"
Νομίζω οι διαχειριστές των ψηφοφοριών πρέπει να βάλουν την ψηφοφορία για τον εγκελς άμεσα, αλλιώς ίσως κατηγορηθούν για παραβίαση τους κανονισμού προς όφελος της διαδικασίας , δηλαδή για γραφειοκρατία. Από την άλλη βέβαια μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η διαδικασία εμπεριέχεται στον κανονισμό και δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα κατηγορηθούν για παραβίαση του κανονισμού αν βάλουν την ψηφοφορία.
Ούτως ή άλλως εδώ υπάρχει ασάφεια. Ο κανονισμός δεν προβλέπει τι κάνουμε για τις προτάσεις προς ψηφοφορία που είχαν κατατεθεί πριν από αυτόν. Αν δηλαδή θα πρέπει ή όχι να ακολουθηθεί ξανά η διαδικασία, να ξανακατατεθούν δηλαδή και να ξαναπεράσουν από διαβούλευση. Αυτό δίνει κατά την γνώμη μου βαθμό ελευθερίας στους διαχειριστές των ψηφοφοριών, να δράσουν κατά την κρίση τους.
-
mankasp
Αν δεν μου έχει απαντήσει η Δ.Ε. μέχρι το βράδυ, θα ανοίξω την ψηφοφορία.
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
mankasp
Ο κανονισμός δεν προβλέπει απαντήσεις ΝΑΙ/ΟΧΙ/ΛΕΥΚΟ.
Η πρόταση πρέπει να αναδιαμορφωθεί.
π.χ. να γίνει: Ακύρωση της απόφασης 10/2012 της Ε.Δ.
Και η μορφή της ψηφοφορίας να είναι:
Επιλέξτε μία από τις παρακάτω κατατεθειμένες προτάσεις.
[ ] Ακύρωση της απόφασης 10/2012 της Ε.Δ.
[ ] Κανένα από τα παραπάνω.
Η πρόταση πρέπει να αναδιαμορφωθεί.
π.χ. να γίνει: Ακύρωση της απόφασης 10/2012 της Ε.Δ.
Και η μορφή της ψηφοφορίας να είναι:
Επιλέξτε μία από τις παρακάτω κατατεθειμένες προτάσεις.
[ ] Ακύρωση της απόφασης 10/2012 της Ε.Δ.
[ ] Κανένα από τα παραπάνω.
https://twitter.com/e_kastrinakis