Αυτό που περιγράφεις για δέκα εντολές μου κάνουνzio_donnie έγραψε: Κατά την γνώμη μου το καταστατικό πρέπει να γίνει επιγραμματικό, μία σελίδα - δύο το πολύ σελίδες, και τα υπόλοιπα να ρυθμίζονται από τα μέλη. Όπου σώμα των μελών, όσοι συμμετέχουν κατόπιν έγκαιρης προειδοποίησης.
συνεδριο και καταστατικο (κατηγορία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ)
-
Rainmaker
συνεδριο και καταστατικο (κατηγορία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ)
-
mankasp
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: συνεδριο και καταστατικο (κατηγορία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ)
Μια δυο σελιδες καταστατικό και επι μερους λειτουργικές διατάξεις εκτος καταστατικού όσες θελουμε. Οσο εύκολα το λεω τοσο δυσκολο να γίνει.
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
Rainmaker
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.mankasp έγραψε:Μια δυο σελιδες καταστατικό και επι μερους λειτουργικές διατάξεις εκτος καταστατικού όσες θελουμε. Οσο εύκολα το λεω τοσο δυσκολο να γίνει.
Ας πιάσουμε ένα θεμα μόνο και ας το αναλύσουμε θα δεις ότι τελικά πρεπει να μπουν κάποιες ¨δεικλιδες ασφαλειας¨ εγώ προτείνω να πιάσουμε τις ψηφοφορίες ως θεμα, πες μου τι προτείνεις μια ολοκληρωμένη πρόταση για να σου πω ποια είναι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
-
mankasp
Μια πρόταση χρειάζεται μόνο στο καταστατικό για αυτό.
Οι αποφάσεις στα όργανα του κόμματος λαμβάνονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας
-
Rainmaker
Ωραία ας ξεκινήσουμε...mankasp έγραψε:Μια πρόταση χρειάζεται μόνο στο καταστατικό για αυτό.
Οι αποφάσεις στα όργανα του κόμματος λαμβάνονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας
1) πλειοψηφία ...στο σύνολο του ΣτΜ? ή ...στους ψηφισαντες?
2) ορισμός της πλειοψηφίας? δεν πρεπει να υπάρχει? δηλ.ποσοστο?
3) ορισμός ποιοι αποτελούν το ΣτΜ?
Ρωτάς τα αυτονόητα???Rainmaker έγραψε:Ωραία ας ξεκινήσουμε...mankasp έγραψε:Μια πρόταση χρειάζεται μόνο στο καταστατικό για αυτό.
1) στους ψηφισάντες
2) ναι ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά όχι και ποσοστό ηλιθιότητας.
3) οικονομικά ενήμερα μέλη!
-
mankasp
Πλειοψηφία: Ένας είναι ο ορισμός. Όποια πρόταση πάρει τις περισσότερες ψήφους. Δεν χρειάζεται να οριστεί ποσοστό αρκεί σε όλες τις ψηφοφορίες να υπάρχει δυνατότητα κάποιος να ψηφίσει ΟΧΙ ή ΚΑΜΙΑ. Παραπάνω κανόνες αν θέλουμε τους βάζουμε σε άλλες λειτουργικές διατάξεις εκτός καταστατικού.Rainmaker έγραψε:Ωραία ας ξεκινήσουμε...mankasp έγραψε:Μια πρόταση χρειάζεται μόνο στο καταστατικό για αυτό.
ΣτΜ: Το καταργούμε, όλα τα μέλη να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμα και τα οικονομικώς μη ενήμερα.*
Και το πάω λίγο παρακάτω: Όλες οι αποφάσεις πρέπει να περνούν από έγκριση εκλεγμένου Υπεύθυνου Οικονομικών (ή ομάδας) και Νομικού Υπεύθυνου (ή ομάδας).
*Δεν είμαι απόλυτος σε αυτό.
-
Rainmaker
Ισχύουν και για τον Μανώλη τα παρακάτω..kailor έγραψε: Ρωτάς τα αυτονόητα???
1) στους ψηφισάντες
2) ναι ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά όχι και ποσοστό ηλιθιότητας.
3) οικονομικά ενήμερα μέλη!
Ηδη λες τρία πράγματα που πρεπει να μπουν στο καταστατικό.
Για το 1) και αν οι ψηφισαντες είναι μόνο πχ. η ΔΕ? θα έχει ισχύ η απόφαση?
2) ως ποσοστό απότι καταλαβαίνω θα βγαίνει από το σύστημα s... Του λικουιντ ... Οπότε δεν ρωτάω αλλα σ αυτό.
Ομως προκύπτει και το ερώτημα ψηφοφορίες για πρόσωπα? μυστικές? δεν πρεπει και αυτό να μπει στο καταστατικο?
Ολόκληρη σελίδα;Rainmaker έγραψε:Αυτό που περιγράφεις για δέκα εντολές μου κάνουνzio_donnie έγραψε: Κατά την γνώμη μου το καταστατικό πρέπει να γίνει επιγραμματικό, μία σελίδα - δύο το πολύ σελίδες, και τα υπόλοιπα να ρυθμίζονται από τα μέλη. Όπου σώμα των μελών, όσοι συμμετέχουν κατόπιν έγκαιρης προειδοποίησης.![]()
Δέκα ολόκληρες εντολές;
Πολύ είναι!!!!
Τρείς προτάσεις είναι αρκετές για να λειτουργήσει η δημοκρατία.
-
Rainmaker
Σ αυτές τις προτάσεις δεν απαντώ γιατί είπαμε να αναλύσουμε τις ψηφοφορίες, πάντως και αυτές οι προτάσεις είναι για καταστατικο.mankasp έγραψε: ΣτΜ: Το καταργούμε, όλα τα μέλη να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμα και τα οικονομικώς μη ενήμερα.*
Και το πάω λίγο παρακάτω: Όλες οι αποφάσεις πρέπει να περνούν από έγκριση εκλεγμένου Υπεύθυνου Οικονομικών (ή ομάδας) και Νομικού Υπεύθυνου (ή ομάδας).
*Δεν είμαι απόλυτος σε αυτό.