ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από chprokop »

Μπορεις να "μετρήσεις" τον ποιητή? Τον συγγραφέα; Ποιες είναι οι μετρήσιμες αρετές τους;
Η επιτροπή για τα νόμπελ όμως "μετρησε" και τον Ελύτη και τον Σεφέρη νωρίτερα...

Οταν υπήρχαν ευπατρίδες, εβλεπες τον (πολυ πιο αγραμματο) κοσμο να ψηφίζει πολιτικους
που μετεφραζαν Θουκυδιδη ή ήταν διπλωμάτες ολκής (τετοιοι που η σημερινη διαπραγματευση με την ΕΕ
να θυμιζει πρωινο καφε για αυτους και να πετυχαιναν και ολους τους στοχους τους).

Και τοτε θα μπορουσαν να ψηφιζουν τους δημοφιλεις ή προβεβλημενους, αλλα ολοι ηξεραν
οτι αν ψηφιζαν τον Κουταλιανό ή τον αρσιβαριστρα, το μανεκεν και τη χορευτρια,
θα γελαγαν και οι πετρες για το που βαδιζουνε ως χωρα.

Η αξιοκρατία δεν ειναι τεχνική, είναι αρετή (με την αρχαιοελληνικη εννοια).
Ας μην κοροιδευουμε λοιπον τους Αμερικανους Πειρατες που το εχουν αντιληφθει...
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από zio_donnie »

Δηλαδή μου λες πως βάλατε την ποίηση σαν αρχή του κόμματος? Καλό είναι αλλά λαϊκίστικο και διόλου πρακτικό. Τους Αμερικάνους δεν τους κοροϊδεύω για τις ιδέες τους per se αλλά επειδή δεν έχουν καμία ελπίδα επιτυχίας έχουν και την πολυτέλεια να λένε ασυναρτησίες (δες το άρθρο που μετέφρασα για το όνομα πειρατές). Καλύτερα θα ήταν να μέναμε μόνο στο Life, Liberty and the Pursuit of Happiness. Αυτή η φράση εμπεριέχει όλες τις άλλες.


Αφήνω ασχολίαστα όλα τα υπόλοιπα γιατί απλά περιγράφεις την πορεία της Ελλάδας και της αποδίδεις δικιά σου ερμηνεία με την οποία εγώ διαφωνώ κάθετα. Οι αγράμματοι του 60 δεν ψηφίζανε ευπατρίδες αλλά τζάκια και ρουσφέτια (Γκορτσος) όπως και το 80. Εκείνο που άλλαξε ήταν το μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο από το 80 και μετά οπότε ο πολιτικός έχασε την αίγλη του, έπαψε να είναι ο καλλιεργημένος μεγαλοαστός και σημειώθηκε κατάληψη της εξουσίας από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν πιο άξιοι οι παλαιότεροι, αυτή είναι απλή νοσταλγία, είναι μόνο θέμα αισθητικής όπου θα συμφωνήσω πως είναι τουλάχιστον άθλια.
τον Κουταλιανό ή τον αρσιβαριστρα, το μανεκεν και τη χορευτρια
Τότε όλοι αυτοί ήταν "υπόκοσμος" και "περίεργοι" και δεν υπήρχε πιθανότητα να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Μην αναπολείς τις πουριτανικές εποχές. Με όλα τα χάλια του το 2012 είναι πολύ καλύτερο για όλους από το 1962.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από chprokop »

Με την ανεργια σε επιπεδα μεγαλυτερα απο αυτα εποχων πολεμου και την βια να πολλαπλασιάζεται η κατασταση ειναι χειρότερη και απο τη χουντα.
Η μονη διαφορα ειναι ότι δεν ανεσταλησαν οι ατομικες ελευθεριες. Αν ηταν αλλιως, δεν θα βλεπαμε ολο και περισσοτερους να επικροτουν τη ΧΑ.

Το οτι το περιθωριο δεν μπορουσε να ανεβει στο πολιτικο προσκηνιο, εγω το θεωρω επιτευγμα/δεν συμμεριζομαι την "αριστερη αντιληψη".

Οι παλιότεροι ηταν πιο αξιοι. Τα ιδρυματα τους συνεχιζουν να δινουν υποτροφιες, να χρηματοδοτουν την τεχνη και να λειτουργουν μουσεια.
Τα ΚΑΠΗ, οι πολιτιστικοι συλλογοι κωλοπετεινιτσας και οι θεατρικες σκηνες δεν εχουν ουτε ΔΣ μολις κοπηκαν τα λεφτα της κρατικης επιχορηγησης
(που εισαι ρε Ζαχοπουλε)... Ξαφνικα οσοι πιστευαν στους σκοπους τους εξαφανιστηκαν , ηταν μια αυτοματη κινηση σαν το ψαλιδι στα ομολογα με το PSI.

Οι αγραμματοι χτισαν τα σχολεια της επαρχιας μονοι τους (δεν ζητουσαν λεφτα για να παει το παιδι τους με ταξι στο σχολειο απο τη Νομαρχια) και
και εδιναν καθε μερα κουτσουρο στο μαθητη για να εχει το σχολειο καυσιμο .

Η σημερινη γενια ειναι πολυ καλυτερη απο τη γενια της κοπανας. Και αν κοιτα στο παρελθον θα δει οτι η ασυνεχεια στην ελληνικη ιστορια οφειλεται
εν πολλοις στη "γενια του Πολυτεχνειου", τη γενια δλδ που οσο καμια αλλη μυθοποιησε ενα γεγονος στο οποιο δεν συμμετειχε ουτε και στηριξε.
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από zio_donnie »

Το οτι το περιθωριο δεν μπορουσε να ανεβει στο πολιτικο προσκηνιο, εγω το θεωρω επιτευγμα/δεν συμμεριζομαι την "αριστερη αντιληψη".
Δεν είναι "αριστερη αντιληψη" το να μην κρίνεις την προσωπική ζωή του άλλου. Το περιθώριο είναι ανακάλυψη των κομπλεξικών, και αν εσένα δεν σου αρέσει η προσωπική ζωή του άλλου, το πρόβλημα (ευτυχώς) πλέον είναι δικό σου και όχι όπως παλιά δικό του. Επίσης η νοοτροπία σου είναι ξεπερασμένη ανεπιστρεπτί, η ελευθερία έκφρασης έχει γίνει σχεδόν ολοκληρωτικά αποδεκτή. και η κοινωνία έχει ξεφύγει από την σαπίλα του 60.

Επίσης έχεις προφανώς ολική άγνοια για την πραγματικότητα εκείνων των εποχών. Η "βουλή" ήταν γεμάτη Γκόρτσους και αν διαβάσεις πίσω από τις γραμμές στις ταινίες και τα βιβλία της εποχής θα καταλάβεις πως οι "ευπατρίδες" είχαν μόνο καλούς τρόπους δημοσίως, και πίσω από κλειστές πόρτες ήσαν όσο διεφθαρμένοι και ντενεκέδες όσο και οι τωρινοί.
Οι παλιότεροι ηταν πιο αξιοι.
Ναι άξιοι να δέρνουν τις γυναίκες τους ατιμωρητί, να ξυρίζουν τα μαλλιά των τεντιμπόηδων, να ανέχονται τη χούντα, να ψηφίζουν τα ίδια ονόματα ξανά και ξανά κ.ο.κ. Εμένα δεν μου λείπουν καθόλου εκείνα τα χρόνια.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
chprokop
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1803
Εγγραφή: 14 Ιαν 2012, 19:41
Τοποθεσία: Δράμα και Καλαμαριά

Re: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από chprokop »

Ενω τωρα δεν δερνουν τις γυναικες τους (μεχρι και οι "σταρς"), δεν βαρανε αδιακριτως στο ΣΥνταγμα (αφου τους ψεκασουν για καλα), δεν ξαναψηφισαν και με δυο εκλογες τους δυναστες τους,
η δε πολυπολιτισμικοτητα ειναι να εχουμε τους Ταλιμπαν στο κεντρο της Αθηνας (δεν ειναι θεμα θρησκειας, αλλα πολιτικης-θυμιζω οτι στο κορυφαιο κειμενο για την ανεξιθρεησκεια, την Επιστολή περί
Ανεξιθρησκειας του ΛΟΚ, προτεινει την ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΗ διωξη των Παπικών, μια και ενεργουσαν στο ονομα της πιστης αλλα στην πραξη μονο για τα συμφεροντα ξενου κρατους, του Βατικανου).

Εμενα δεν μου λειπου εκεινα τα χρονια, γιατι δεν ζουσα για να τα αναπολησω. Και στο φαντασιακο μου σκεφτομαι εικονες του μελλοντος και ΠΟΤΕ του παρελθοντος (το χω αυτο απο μικρος).
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 2439
Εγγραφή: 16 Ιαν 2012, 11:10
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Επικοινωνία:

Re: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση από zio_donnie »

Ενω τωρα δεν δερνουν τις γυναικες τους (μεχρι και οι "σταρς"), δεν βαρανε αδιακριτως στο ΣΥνταγμα (αφου τους ψεκασουν για καλα), δεν ξαναψηφισαν και με δυο εκλογες τους δυναστες τους,
Η ανθρώπινη βλακεία δεν διορθώνεται αμέσως ίσως και ποτέ. Αλλά τώρα το να δέρνεις τη γυναίκα σου είναι και παράνομο και κοινωνικά κατακριτέο. Τότε ήτανε παράσημο.
η δε πολυπολιτισμικοτητα ειναι να εχουμε τους Ταλιμπαν στο κεντρο της Αθηνας
Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται όπως το λες. Είμαι κάθε μέρα και ταλιμπαν δεν βλέπω. Επίσης η πολυπολιτισμικότητα είναι υποχρεωτική και όχι επιλογή. Θα έρθει θες δεν θες, και καλο θα ήταν να το πάρεις απόφαση και να προτείνεις πως να την διαχειριστούμε γιατί να την αναστρέψεις δεν γίνεται. Σε 100 - 200 χρόνια θα έχει περισσότερους ξένους ακόμα γιατί η Ευρώπη είναι είδος προς εξαφάνιση καθώς ο λόγος θνησιμότητα/ γεννητικότητα είναι οριακός.

Και στο φαντασιακο μου σκεφτομαι εικονες του μελλοντος και ΠΟΤΕ του παρελθοντος
Τότε καλό θα ήταν να μας περιγράψεις καμιά τέτοια εικόνα αντί να αναπολείς τους καιρούς που για να πάρεις εφημερίδα έπρεπε να περπατήσεις 10 τετράγωνα για να μην ξέρουν οι άλλοι τι διαβάζεις και να υπογράφεις δηλώσεις ότι δεν είσαι κομμουνιστής για να μπεις στο πανεπιστήμιο. Δύο προσωπικά οικογενειακά παραδείγματα.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”