Φαρμακευτική σταμάτα τις παραδώσεις φαρμάκων λόγω χρεών

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
Rainmaker

Re: Φαρμακευτική σταμάτα τις παραδώσεις φαρμάκων λόγω χρεών

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 06 Νοέμ 2012, 00:24

headofthebored έγραψε:Υπάρχει μια πρόταση που υποστηρίζει οτι "για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι εγχώριες φάρμακο βιομηχανίες να είναι υποχρεωμένες να παράγουν φάρμακα που αρνούνται να μας προμηθεύσουν εταιρείες που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα"
Επιδι δεν μπορω να την ενσωματώσω κάπου στο κειμενο χωρίς να μου μοιαζει ξεκρέμαστη (*) μπορει κάποιος απο τους υποστηρικτές της να το κανει σαν εναλλακτική πρωτοβουλία?

(*) μπορει να ειμαι και biased γιατι ειμαι σκεπτικός με την υποχρέωση εγχώριων βιομηχανιών να κανουν κατι, θα προτεινα διεθνη διαγωνισμό με ποιοτικά κριτήρια για την μείωση του κοστους)

Δεν είμαι καλός στην συγγραφή κειμένων αλλα το ποιο πάνω κειμένο μπορει να παντρευτεί και με τις περικοπες για λόγους δημοσίου συμφέροντος με ένα κάρο θυσίες για λόγους δήμοσιου συμφέροντος
Και αφου παντρευτούν παρουσιάζουμε και την πρόταση του κομματος σε ´´καιρο ειρηνης´´

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 06 Νοέμ 2012, 00:52

Rainmaker έγραψε:
headofthebored έγραψε:Υπάρχει μια πρόταση που υποστηρίζει οτι "για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι εγχώριες φάρμακο βιομηχανίες να είναι υποχρεωμένες να παράγουν φάρμακα που αρνούνται να μας προμηθεύσουν εταιρείες που έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα"
Επιδι δεν μπορω να την ενσωματώσω κάπου στο κειμενο χωρίς να μου μοιαζει ξεκρέμαστη (*) μπορει κάποιος απο τους υποστηρικτές της να το κανει σαν εναλλακτική πρωτοβουλία?

(*) μπορει να ειμαι και biased γιατι ειμαι σκεπτικός με την υποχρέωση εγχώριων βιομηχανιών να κανουν κατι, θα προτεινα διεθνη διαγωνισμό με ποιοτικά κριτήρια για την μείωση του κοστους)

Δεν είμαι καλός στην συγγραφή κειμένων αλλα το ποιο πάνω κειμένο μπορει να παντρευτεί και με τις περικοπες για λόγους δημοσίου συμφέροντος με ένα κάρο θυσίες για λόγους δήμοσιου συμφέροντος
Και αφου παντρευτούν παρουσιάζουμε και την πρόταση του κομματος σε ´´καιρο ειρηνης´´

Επίσης θα χρειαζόταν ένας δικηγόρος να μας πει ποιοι ακριβώς θεωρούνται ´´λόγοι δημοσιου συμφέροντος´´?

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 06 Νοέμ 2012, 01:07

Αυτους (και αλλους) προβληματισμούς ειχα και εγω και για αυτο εμεινα στο κομματι που ηξερα, το γεγονός, την ερώτηση στον αναγνώστη και την αρχη του κόμματος.
Ανεξάρτητα απο το αν θα πουμε κατι τώρα η οχι ας το ψάξουμε το θεμα γιατι η φαρμακευτική δαπάνη ειναι προνομιακό πεδιο για το κόμμα νομίζω.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 06 Νοέμ 2012, 02:14

Η ψηφοφορία άνοιξε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

dizzyk

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 06 Νοέμ 2012, 06:02

For the record: Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν ταιριάζει καλά στο θέμα με τις πατέντες, καθώς δεν πρόκειται για απλή χημική ουσία που είναι εύκολο να αντιγράψουν με μικρό κόστος άλλες (πχ εγχώριες) φαρμακοβιομηχανίες. Ακόμα και τα ευρωπαϊκά guidelines του πως μπορεί μια φαρμακοβιομηχανία να αναπτύξει generic σε αυτόν τον κλάδο μόλις ολοκληρώθηκαν και θα είναι σε ισχύ από τον 12/2012.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 06 Νοέμ 2012, 22:19

Η ψηφοφορία τελείωσε. https://liquid.pirateparty.gr/initiative/show/110.html

Ο εισηγητής ας προωθήσει το κείμενο στην ΟΜ.ΕΠ.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 07 Νοέμ 2012, 10:09

Νομίζω ότι ο τίτλος έχει ορθογραφικά. Ας τον δει κάποιος καλύτερα.

Λίγη προσοχή το κείμενο έχει ορθογραφικά (ας το κοιτάει λίγο η ΟΜ.ΕΠ) πριν βγει στο site...

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 07 Νοέμ 2012, 10:31

baskin έγραψε:Νομίζω ότι ο τίτλος έχει ορθογραφικά. Ας τον δει κάποιος καλύτερα.

Λίγη προσοχή το κείμενο έχει ορθογραφικά (ας το κοιτάει λίγο η ΟΜ.ΕΠ) πριν βγει στο site...

βαχ βουχ.... κάτι μου θυμίζει αυτό... :? ά μάλλον αυτό που έλεγα πριν λίγες μέρες ότι θα ξαναβρεθούμε σε αυτόν το δρόμο σύντομα ότι τα κείμενα θα έχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. ;)

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 14 Νοέμ 2012, 18:11

http://www.newsville.be/gr/E.U-newsvill ... ounths.asp

13/11/2012
To θέμα της διακοπής του αντικαρκινικού φαρμάκου Εrbitux, στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες