Ψηφοφορία για όσους δεν παρευρεθούν στο συνέδριο

Συζήτηση για το 1ο Συνέδριο του ΠΕΙΡ.
tsentseris
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ψηφοφορία για όσους δεν παρευρεθούν στο συνέδριο

Δημοσίευση από tsentseris »

Έχω την αίσθηση ότι η επιστολική ψήφος ισχύει στο Ελληνικό και όχι μόνο κοινοβούλιο. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την κατάθεση ψήφου (αν και αυτο δεν επιτρέπεται απο το παρρον καταστατικό) όμως υπάρχει και φόβος οι παρόντες να ταξινομουν ταχυδρομικές επιστολές ή να ορίζουν συνδέσεις μέσω skype προκειμένου να ψηφίσουν μέλη του κόμματος που για διάφορους λόγους αδυνατούν να βρεθούν στο συνέδριο. Η φυσική παρουσία τουλάχιστον σε κάθε συνέδριο προσδίδει διαφορετική δυναμική (όχι απαραίτητα λόγω αριθμού) σε ένα κόμμα μηνών για την Ελληνική πολιτική σκηνή όπως το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Ως κόμμα (μόνο εμείς) έχουμε τη δυνατότητα μέσω των διευκολύνσεων που μας δίνουν τα ηλεκτρονικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε να ψηφίζουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία- μηνιαία βάση για διάφορα θέματα. Ας μη το λησμονούμε είναι πάρα πολύ σημαντικό και διαφορετικό...
Φιλικά και Πειρατικά
Μιχάλης ;)
laskaris_vasilis

Δημοσίευση από laskaris_vasilis »

@tsentseris
Με κάνεις να διαπράξω "ύβρη" αλλά θα το τολμήσω:
«Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω». Δεν αναφέρω ποιος το είπε, θα είναι μεγαλύτερη "ύβρις".
Τι θέλω να πω: Αν υπάρξουν "εργαλεία" μπορούμε να κάνουμε ότι γουστάρει το Σώμα.
....Καλούμαστε να ανακαλύψουμε/συνθέσουμε το σύστημα αυτό!! Αλλά, μην αστειευόμαστε πως αυτό θα προκύψει μέσα από την "ανάθεση"!!!.
Αν έχουμε την υποδομή, να εξασφαλίσουμε την μοναδικότητα της επιστολικής ψήφου αλλά παράλληλα και την συμμετοχή, όλα καλά!!
Εξηγούμαι:
Κάτω από συνθήκες να το κουβεντιάσουμε, αλλά, όταν υπάρχει ζήτημα έλλειψης συμμετοχής, όχι.
Όλο αυτό λειτουργεί σε ένα ήδη δομημένο σύστημα. Όχι σε ένα σύστημα εν εξελλίξει!
Και φυσικά, για να προλάβω κάποιους, άλλο επιστολική ψήφος (υπό συνθήκες) και άλλο "ανάθεση"!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
baskin

Δημοσίευση από baskin »

laskaris_vasilis έγραψε:Και φυσικά, για να προλάβω κάποιους, άλλο επιστολική ψήφος (υπό συνθήκες) και άλλο "ανάθεση"!!

Δεν θα προλάβεις τίποτα, γιατί απλά ξεκινώντας με το "επιστολική" είσαι πολύ πίσω για τα μέτρα μου (δεν είναι και αυτό προσωπικό - θα πρέπει να το γράφω συνέχεια ρε πούστη μου).

Ακούς εκεί "επιστολική", δεν την κάνουμε καλύτερα με ταχυδρομικό περιστέρι;
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
agelos

Δημοσίευση από agelos »

βασικα θα μπορούσαμε να ψηφίσει είτε ηλεκτρονικά είτε επώνυμα τηλεφωνικά φυσικά. αν δεν έχει πρόβλημα να φανεί τι ψήφισε ακόμη και για πρόσωπο βέβαια... κι αν τώρα δεν επιτρέπεται να τροποποιηθει το κατατατικο έτσι ώστε εν γνώση του η ψήφος αν θέλει να ψηφίσει απο απόσταση θα είναι ονομαστική και φανερή.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
adrian

Δημοσίευση από adrian »

ταυτοποιηση ατομου/ψηφου. πως?
διατηρηση ανωνυμιας ψηφου. (για τις εκλογες προσωπων) πως?
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
baskin

Δημοσίευση από baskin »

pappasadrian έγραψε:ταυτοποιηση ατομου/ψηφου. πως?

Υπάρχουν κάποια συστήματα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Τζάμπα το συζητάμε τώρα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
tsentseris

Δημοσίευση από tsentseris »

Θα ήταν καλό θελώ να πιστεύω να μην υπάρχει τόση επιθετικότητα στην εξέφραση κάποιας άποψης...." Σκέφτεσαι πραγματικα κάθε φορά που καλοπροοαίρετα θα εκφράσεις- γράψεις κάτι"
Και βέβαια στο συνέδριο θα κινηθούμε με ότι λέει το καταστατικό δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να υπάρχει τόση "ένταση", δεν κάνει κάτι λάθος ούτε το σώμα που έχει την ευθύνη διεξαγωγής του συνεδρίου ούτε το σώμα που θα συμμετέχει στη διαδικασία...
Προσωπικά δεν θέλω να μπω σε διαδικασία απολογίας επειδή απλά εκφράζω την αποψή μου μέσω του forum...και εδώ διαφέρουμε ....πολύ απο τα υπόλοιπα κόμματα!!
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι αυτο παλεύουμε όλοι...
Φιλικά και Πειρατικά
Μιχάλης ;)
agelos

Δημοσίευση από agelos »

για αρχή ανδιαννε μπορούμε όσοι λειπουν αλλά πάραυτα θέλουν να ψηφίζουν να ψηφιζουν ονομαστικα, φανερά. ταυτοποίηση με αριθμό ταυτότητας, αφμ και ημερομηνια γεννησης όπως κάνουν και οι τράπεζες όταν σε καλουν...

αν εγω πχ. ηθελα να ψηφισω αλλα δεν θα μπορούσα να είχα φυσικη παρουσια δε θα με πειραζε να ψηφισω ονομαστικα.

η άλλη λύση την έχω πει ήδη εδώ.
κάλπες κατα τόπους με εκπροσώπους πειρατων. ψηφίζουν ανώνυμα και ο εκπρόσωπος απλά λεει ποιοι ψήφισαν και τι βγηκε απο τις καλπες. όπως με τις εκλογες...
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.
adrian

Δημοσίευση από adrian »

agelos έγραψε:

για αρχή ανδιαννε μπορούμε όσοι λειπουν αλλά πάραυτα θέλουν να ψηφίζουν να ψηφιζουν ονομαστικα, φανερά. ταυτοποίηση με αριθμό ταυτότητας, αφμ και ημερομηνια γεννησης όπως κάνουν και οι τράπεζες όταν σε καλουν...

αν εγω πχ. ηθελα να ψηφισω αλλα δεν θα μπορούσα να είχα φυσικη παρουσια δε θα με πειραζε να ψηφισω ονομαστικα.

η άλλη λύση την έχω πει ήδη εδώ.
κάλπες κατα τόπους με εκπροσώπους πειρατων. ψηφίζουν ανώνυμα και ο εκπρόσωπος απλά λεει ποιοι ψήφισαν και τι βγηκε απο τις καλπες. όπως με τις εκλογες...

με την πρωτη λυση δεν διασφαλιζεται η επαληθευσιμοτητα. πρωτο πρωτο βαζω τον εαυτο μου ως υποπτο παραβατη στο συγκεκριμενο, με 2 ξεχωριστες περιπτωσεις
1) η μητερα μου ειναι μελος (true story). στελνω επιστολη/email/whatever αντ'αυτης, γνωριζω ΑΤ, ημ. γεννησης (αφμ δεν εχουμε ζητησει ποτε και μαλλον ουτε προκειται).
2) εχω προσβαση στην βαση των μελων. βλεπω την λιστα με την οποια θα γινει η διασταυρωση στοιχειων. στελνω επιστολη αντι καποιων μελων.

η λυση για κατα τοπους καλπες δεν ειναι ασχημη, αν μιλαγαμε για σημαντικο αριθμο ατομων που να ενδιαφερονταν (βλ. πχ εκλογες αρχηγων μεγαλων κομματων). Τωρα που θα ειμαστε στα αισιοδοξα σεναρια 100 ατομα, αν ηταν να σπασουμε σε 10 περιοχες των 10, αστα να πανε συνεδριο θα καναμε..

παρ'ολα αυτα το νοημα του συνεδριου δεν ειναι (μονο) η ψηφοφορια. οποιος ειναι να κατεβει μονο για αυτο, ας ερθει μονο για την ψηφοφορια 15 λεπτα, και τις διανυκτερευσεις να γλιτωσει, και της απειρες συζητησεις, και να αποσυνωστιστει η αιθουσα...

ΥΓ: το συγκεκριμενο ποστ ειναι ενα παραδειγμα του ποσο μπορει η επιπολαιη/αρνητικη/επιφυλακτικη/"ψαχνω φαντασματα παντου" σκεψη να γαμησει μια ιδεα.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
Απάντηση

Επιστροφή στο “1ο Συνέδριο”