manos_ έγραψε:Η περσόνα είναι ένα τέχνασμα ώστε να προστατευθεί ο επώνυμος που έχει πλέον στοχοποιηθεί,
να μην αναγκαστεί να εκπέσει δηλαδή στην απόλυτη ανωνυμία
όπου σκορπίζεται επιχειρηματολογία του.
Δεν το έχω σκεφτεί καλά καλά όμως και γι' αυτό σου "χτυπάει".
Δεν μου χτυπάει, είναι μια τεχνική που και εγώ χρησιμοποιώ κατά καιρούς, αποκαλύπτοντας την προηγούμενη περσόνα μου.
Απλά το καθεστώς απόλυτης ανωνυμίας μάλλον μου αρέσει καλύτερα, γιατί κατά πρώτον μου αρέσει να ξεκινάω από το μηδέν, να ξαναγεννιέμαι. Και κατά δεύτερον γιατί θεωρώ ότι η επιχειρηματολογία είναι από μόνη της και αυθύπαρκτα είτε ισχυρή είτε ανούσια, oπότε δεν πρέπει αυτή να συνδέεται με το άτομο που την υποστηρίζει.
Είναι σφάλμα και πλάνη να ταυτίζουμε την καλή ή την κακή επιχειρηματολογία με το άτομο που μιλάει, και με την προηγούμενη καλή η κακή φήμη του. Σε αυτή ακριβώς την πλάνη, στην οποία παρασύρονται οι ασθενείς εγκέφαλοι, βασίζονται οι διαφημιστές και οι μαρκετίστες για να δημιουργούν image, και να παραπλανούν τον κόσμο. Δηλαδή δημιουργούν ένα καλό image για ένα προϊόν ή έναν άνθρωπο (πολιτικό πρόσωπο), και στην συνέχεια σκαρτεύουν το προϊόν ή εξαγοράζουν τον άνθρωπο, και ο κόσμος δεν το παίρνει είδηση.
Εσύ βέβαια το βλέπεις αντίστροφα, θέλοντας να προστατέψεις κάποιον που δεν επιθυμεί να εκπέσει στην απόλυτη ανωνυμία. Για μένα όμως, και για τους ιδεολογικούς λόγους που εξηγώ ακριβώς παραπάνω, η απόλυτη ανωνυμία των επιχειρημάτων μου είναι ο στόχος μου.
Γιατί μόνο μέσω της απόλυτης ανωνυμίας των επιχειρημάτων μου, διαπιστώνω την δύναμή τους.