Επιστολή μελών προς την Δ.Ε. [16/07/2012]
-
Κομπειλάδας
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Επιστολή μελών προς την Δ.Ε. [16/07/2012]
[το παρόν αποτελεί κοινοποίηση e-mail που αποστάλθηκε στα μέλη της Δ.Ε.]
Επιστολή προς την Διοικούσα Επιτροπή
(το μόνο αρμόδιο όργανο του κόμματος βάση καταστατικού)
Σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, διεξήχθη το 3ο e-Συνέδριο στο Mumble. Έπειτα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για κάποια θέματα που προέκυψαν την εβδομάδα που πέρασε, καταλήξαμε σε απόφαση για να εκθέσουμε τις ανησυχίες μας. Οι ανησυχίες αυτές μας οδήγησαν στην σύνταξη της επιστολής αυτής που κάθε άλλο παρά προστριβές με τα μέλη ή υποκατάσταση των οργάνων του κόμματος θέλει ή επιδιώκει.Σύμφωνα λοιπόν με ανοιχτή ονομαστική ψηφοφορία μέσα στο mumble οι κάτωθι υπογεγραμμένοι θέτουν προς την Δ.Ε. τα εξής ερωτήματα:
Ερώτημα 1
Κατόπιν όσων έχουν ακουστεί/συζητηθεί το τελευταίο διάστημα είτε στο Forum είτε στο Κουμπάσο προκύπτει το εξής, πρώτο ερώτημα που μας απασχολεί:
Τελικά, οι ψηφοφορίες που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή σχετικά με τον τόπο, τον χρόνο και την διάρκεια διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι νόμιμες ή όχι;
Ερώτημα 2
Θα κάνει η Δ.Ε. ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος τον διαχωρισμό στα οικονομικά ενήμερα μέλη και στα μη; (Σημειώνουμε πως, η οικονομική ενημερότητα των μελών καθορίζει την δυνατότητα ψήφου τους)
Πέρα από αυτό, υπάρχει κάποια απόφαση που έχει να κάνει με τον χειρισμό του χρέους μας;
Ερώτημα 3
Η Δ.Ε. θα κάνει κινήσεις για να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή του Συνεδρίου; Έχει αγωνία για το πως θα φθάσουμε μέχρι το Συνέδριο;
Αναμένουμε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση του (ορισμός συντονιστικής επιτροπής διοργάνωσης κλπ.).
Ερώτημα 4
Κατόπιν συζητήσεως με τους πειρατές από Γερμανία, το mumble χρησιμοποιείται εκτενώς για συζητήσεις και συνεδριάσεις και προκύπτουν αποφάσεις επί οργανωτικών θεμάτων, οι οποίες τίθενται κατόπιν σε ψηφοφορίες. Όταν αποφασίστηκε να ζητηθεί η άδεια χρήσης του μέσου αυτού, δεν γνωρίζαμε με ποιον τρόπο λειτουργεί και για ποιο λόγο το χρησιμοποιούν οι «αδελφοί» πειρατές;
Γιατί υποσκάπτεται η συγκεκριμένη λειτουργία και διαπιστώνεται μια συστηματική απουσία από τις συνεδριάσεις του; Και πως θα εφαρμόσουμε την άμεση δημοκρατία, αφού δεν έχουμε κάποιο άλλο μέσο επικοινωνίας και εκλογής, που να είναι τόσο εύκολο στη χρήση και την αμεσότητα; Εάν η ΔΕ κρίνει ότι το συγκεκριμένο εργαλείο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόμματος, ας προτείνει κάποιο άλλο ώστε να εφαρμόσουμε την άμεση δημοκρατία, που ευαγγελιζόμαστε.
Πως μπορούμε να έχουμε τακτικές ηλεκτρονικές συναντήσεις, ώστε ένα-ένα θέμα να κλείνει και να προχωράμε προς τα μπροστά, το επισημαίνουμε γιατί υπάρχει μια αίσθηση ακινησίας;
Αναμένουμε τις απαντήσεις από το όργανο του κόμματος, την Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη αυτής.
Τα μέλη:
Τζουβέκας Θεόδωρος
Μοτσάκος Ιωάννης
Τακλής Χρήστος
Δαλκυριάδης Συμεών
Μιχάλης Δημοσθένης
Χρυσανθόπουλος Σπύρος
Πετρόπουλος Μιχάλης
Λειβαδίτης Στάθης
Λάσκαρης Βασίλης
Μπουχάγιαρ Κωνσταντίνος
Μαριόττι Γιώργος
Επιστολή προς την Διοικούσα Επιτροπή
(το μόνο αρμόδιο όργανο του κόμματος βάση καταστατικού)
Σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, διεξήχθη το 3ο e-Συνέδριο στο Mumble. Έπειτα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για κάποια θέματα που προέκυψαν την εβδομάδα που πέρασε, καταλήξαμε σε απόφαση για να εκθέσουμε τις ανησυχίες μας. Οι ανησυχίες αυτές μας οδήγησαν στην σύνταξη της επιστολής αυτής που κάθε άλλο παρά προστριβές με τα μέλη ή υποκατάσταση των οργάνων του κόμματος θέλει ή επιδιώκει.Σύμφωνα λοιπόν με ανοιχτή ονομαστική ψηφοφορία μέσα στο mumble οι κάτωθι υπογεγραμμένοι θέτουν προς την Δ.Ε. τα εξής ερωτήματα:
Ερώτημα 1
Κατόπιν όσων έχουν ακουστεί/συζητηθεί το τελευταίο διάστημα είτε στο Forum είτε στο Κουμπάσο προκύπτει το εξής, πρώτο ερώτημα που μας απασχολεί:
Τελικά, οι ψηφοφορίες που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή σχετικά με τον τόπο, τον χρόνο και την διάρκεια διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι νόμιμες ή όχι;
Ερώτημα 2
Θα κάνει η Δ.Ε. ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος τον διαχωρισμό στα οικονομικά ενήμερα μέλη και στα μη; (Σημειώνουμε πως, η οικονομική ενημερότητα των μελών καθορίζει την δυνατότητα ψήφου τους)
Πέρα από αυτό, υπάρχει κάποια απόφαση που έχει να κάνει με τον χειρισμό του χρέους μας;
Ερώτημα 3
Η Δ.Ε. θα κάνει κινήσεις για να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή του Συνεδρίου; Έχει αγωνία για το πως θα φθάσουμε μέχρι το Συνέδριο;
Αναμένουμε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση του (ορισμός συντονιστικής επιτροπής διοργάνωσης κλπ.).
Ερώτημα 4
Κατόπιν συζητήσεως με τους πειρατές από Γερμανία, το mumble χρησιμοποιείται εκτενώς για συζητήσεις και συνεδριάσεις και προκύπτουν αποφάσεις επί οργανωτικών θεμάτων, οι οποίες τίθενται κατόπιν σε ψηφοφορίες. Όταν αποφασίστηκε να ζητηθεί η άδεια χρήσης του μέσου αυτού, δεν γνωρίζαμε με ποιον τρόπο λειτουργεί και για ποιο λόγο το χρησιμοποιούν οι «αδελφοί» πειρατές;
Γιατί υποσκάπτεται η συγκεκριμένη λειτουργία και διαπιστώνεται μια συστηματική απουσία από τις συνεδριάσεις του; Και πως θα εφαρμόσουμε την άμεση δημοκρατία, αφού δεν έχουμε κάποιο άλλο μέσο επικοινωνίας και εκλογής, που να είναι τόσο εύκολο στη χρήση και την αμεσότητα; Εάν η ΔΕ κρίνει ότι το συγκεκριμένο εργαλείο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόμματος, ας προτείνει κάποιο άλλο ώστε να εφαρμόσουμε την άμεση δημοκρατία, που ευαγγελιζόμαστε.
Πως μπορούμε να έχουμε τακτικές ηλεκτρονικές συναντήσεις, ώστε ένα-ένα θέμα να κλείνει και να προχωράμε προς τα μπροστά, το επισημαίνουμε γιατί υπάρχει μια αίσθηση ακινησίας;
Αναμένουμε τις απαντήσεις από το όργανο του κόμματος, την Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη αυτής.
Τα μέλη:
Τζουβέκας Θεόδωρος
Μοτσάκος Ιωάννης
Τακλής Χρήστος
Δαλκυριάδης Συμεών
Μιχάλης Δημοσθένης
Χρυσανθόπουλος Σπύρος
Πετρόπουλος Μιχάλης
Λειβαδίτης Στάθης
Λάσκαρης Βασίλης
Μπουχάγιαρ Κωνσταντίνος
Μαριόττι Γιώργος
здравствуйте
-
James
- Επικοινωνία:
Re: Επιστολή μελών προς την Δ.Ε. [16/07/2012]
Αγαπητέ Σίμο,
Δε ξέρω γιατί συμπεριλήφθηκα σε αυτή την λίστα αποδεκτών, δεδομένου ότι δεν είμαι μέλος της ΔΕ, μετά από τη κλήρωση που έγινε κληρώθηκα αναπληρωματικός, κάτι που δεν είναι θεσμικό απλά γιά να μας διευκολύνει σε περίπτωση νέας παραίτησης.
Δε σου κρύβω ότι ο Αδριανός με έχει καλέσει σε δύο συνεδρίασεις της ΔΕ μία και δύο μέρες πριν αυτές γίνουν αλλά λόγω εργασίας μου δε μπόρεσα να παραβρεθώ, ίσως να σκέφτηκε να ενημερώνονται τα ανάπλ. μέλη.
Παρόλα αυτά μπορώ να πώ οτι δε πρέπει να είμαι στους παραλήπτες μιάς τέτοιας επιστολής.
P.s.
Γενικά δε θα έπρεπε να στείλεις τέτοια επιστολή, ένα τηλέφωνο στον Αδριανό που θα του έλεγες αυτά.
Δε ξέρω γιατί συμπεριλήφθηκα σε αυτή την λίστα αποδεκτών, δεδομένου ότι δεν είμαι μέλος της ΔΕ, μετά από τη κλήρωση που έγινε κληρώθηκα αναπληρωματικός, κάτι που δεν είναι θεσμικό απλά γιά να μας διευκολύνει σε περίπτωση νέας παραίτησης.
Δε σου κρύβω ότι ο Αδριανός με έχει καλέσει σε δύο συνεδρίασεις της ΔΕ μία και δύο μέρες πριν αυτές γίνουν αλλά λόγω εργασίας μου δε μπόρεσα να παραβρεθώ, ίσως να σκέφτηκε να ενημερώνονται τα ανάπλ. μέλη.
Παρόλα αυτά μπορώ να πώ οτι δε πρέπει να είμαι στους παραλήπτες μιάς τέτοιας επιστολής.
P.s.
Γενικά δε θα έπρεπε να στείλεις τέτοια επιστολή, ένα τηλέφωνο στον Αδριανό που θα του έλεγες αυτά.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
[email protected]
-
baskin
Δεν κατάλαβα γιατί να μην στείλει επιστολή.Dimitris Zappas έγραψε:Γενικά δε θα έπρεπε να στείλεις τέτοια επιστολή, ένα τηλέφωνο στον Αδριανό που θα του έλεγες αυτά.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Κομπειλάδας
- Επικοινωνία:
Τώρα μόλις πρόσεξα ότι το έγραψες και εδώ (εκτός από το e-mail σου).Dimitris Zappas έγραψε:Αγαπητέ Σίμο,
P.s.
Μεταφέρω λοιπόν το e-mail που σου έστειλα:
προς: Δημήτρη Ζάππα
Θέμα: "Απάντηση για να μην χαλάσω το νήμα αλλά ούτε και να ενοχλήσω του υπόλοιπους"
Κέιμενο:
Η επιστολή στάθληκε από εμένα, αλλά φέρει τις υπογραφές 11 μελών συνολικά (εγώ έκανα απλά και τον courier). Η ΔΕ αποτελείται από 7 μέλη (κάποια από αυτά δεν έχουν e-mail) + 2 αναπληρωματικά μέλη.
Και καλή σου μέρα Δημήτρη μου.
[Εγώ δεν έχω πλέον άλλα μαλλιά να χάσω. Τώρα γυαλίζω την φαλάκρα μου και θα σε περάσω στην ομορφάδα]
здравствуйте
-
baskin
Επιτρέψτε μου να σημειώσω, ότι θεωρώ ότι ξεκινάτε ανάποδα. Το συνέδριο, ΠΡΩΤΑ χρειάζεται θέματα και μετά οργάνωση. Τα θέματα δουλεύονται από λίγους (κυρίως αυτά που αφορούν το καταστατικό) και οι περισσότεροι ΑΠΕΧΟΥΝ.Ερώτημα 3
Να την βράσουμε την οργάνωση, όταν δεν υπάρχουν θέματα.
Όπως είπα και αλλού, θα πρέπει να εξηγήσετε τι εννοείται λέγοντας "υποσκάπτεται η λειτουργία" και από ποιους, αλλιώς απλά φιλολογείτε και μεταθέτετε ευθύνες σε άλλους.Ερώτημα 4
Δεν μπορείτε να απαιτείται παρουσία σε ένα σύστημα που πρέπει απαραίτητα να είναι όλοι την ίδια ώρα μέσα και ιδίως με αόριστη, γενική και μη παραγωγική θεματολογία. Σας είπε και ο Μανώλης αλλού ότι ήταν σε δύο e-συνέδρια και εγκατέλειψε γιατί δεν παρήγαγαν ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο γκρίνια.
Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι μια χαρά για όσους θέλουν να κάνουν δουλειά με αυτό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, όπως όλα τα συστήματα. Αλλά σαν σύστημα φωνητικής επικοινωνίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ως μέσω ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αλλά σαν μέσο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ. Αν κάποιοι θέλουν να παράγουν προτάσεις με το mumble είναι ελεύθεροι να το κάνουν, δεν χρειάζονται την άδεια κανενός. ΔΕΝ μπορείτε όμως να ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να αποτελεί κανάλι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, δεν μπορεί να το κάνει.
Τέλος δεν υπάρχει καμία αίσθηση ακινησίας. Προσωπικά έχω λιώσει (και ξέρω και άλλους) Αρκεί να δείτε την ταμπέλα "Δραστηριότητα" (Activity) στα projects του Κουμπάσο. Υπάρχουν μέλη που δουλεύουν για το κόμμα κάθε μέρα, ΑΠΛΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.
Η πολιτική πλευρά του πράγματος είναι ότι κάποιοι επιλέξαμε να δουλέψουμε με τις δομές και τα συστήματα και όχι να βγάλουμε θέσεις, γιατί κρίνουμε ότι χωρίς συνεχώς εξελισσόμενες δομές και συστήματα θέσεις ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ MUMBLE.
Αν το τελευταίο δεν σας προβληματίζει, σας καλώ να αναρωτηθείτε.
Παρακάτω είναι η δική μου γνώμη:baskin έγραψε:
Τέλος δεν υπάρχει καμία αίσθηση ακινησίας. Προσωπικά έχω λιώσει (και ξέρω και άλλους) Αρκεί να δείτε την ταμπέλα "Δραστηριότητα" (Activity) στα projects του Κουμπάσο. Υπάρχουν μέλη που δουλεύουν για το κόμμα κάθε μέρα, ΑΠΛΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.
Στράτο η αίσθηση ακινησίας είναι προς όλο το κόμμα (το πλήρες πακέτο).
Το να δουλεύει η ομάδα ΙΤ, ο υπευθύνος οικονομικών 5 άντε 10 άτομα για τις αλλαγές στο καταστατικό, ναι ειναι μεν σημαντικά, αλλά τι νόημα έχουν αυτά στους μη γνώστες των αντικειμένων αλλά και στους απλούς πολίτες.
Έχουμε εξαφανιστεί από τον έξω κόσμο. Οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν μπει στις καινούριες πλατφόρμες (εδώ το λάθος είναι ότι ποτέ δεν έγινε παρουσίαση των πλατφόρμων αλλά ούτε να κάτσει κανένα μέλος που τις γνωρίζει αρκετά καλά [πιθανόν η ΙΤ], να εξηγήσει μέσω βίντεο ή φωνής αναλυτικά το τι είναι αυτές οι πλατφόρμες, και πως χρησιμοποιούνται, παρ'όλα αυτά επιβραβεύω προσωπικά τον Μανώλη (Mankasp) για την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει ηλεκτρονικά μαθήματα για την εξήγηση όλων των πλατφόρμων και της λειτουργίας τους).
Επίσης οι 2 επιστολές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι για έναν λόγο το κόμμα να ξεκινήσει να κινείται. Όπως ανέφερα παραπάνω οι περισσότεροι δεν ασχολούνται. Γίνετε μια μικρή προσπάθεια να ξεκινήσουμε από το μηδέν πάλι (δηλαδή το mumble, γιατί το φόρουμ έχει καταστραφεί και καταστρέφεται καθημερινά από το troll (προσωπικά το λέω σκουλήκι).
Έχουμε ξεκινήσει απεριόριστες συζητήσεις να δουλεύουμε σαν κόμμα με βάση το υπάρχον καταστατικό (που όπως βλέπουμε έχει πολλά προβλήματα, που θα λυθούν μόνο εάν πάμε συνέδριο), που μέχρι πριν λίγες μέρες το είχαμε κάνει κουρελόχαρτο και το είχαμε πετάξει, ξαφνικά επειδή τέθηκε ζήτημα από σένα Στράτο για το καταστατικό (και το ζήτημα το έθεσες επειδή δεν έχουμε ξεχρεώσει τον τυπογράφο και ανησυχείς πολύ, που σε καταλαβαίνω αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν θα τον ξεχρεώσουμε), τώρα ξαφνικά που αποφασίσαμε να τα πάμε όλα με το καταστατικό μας έχει δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να δουλέψουμε καθόλου (γιατί υπάρχουν άρθρα μέσα στο καταστατικό που άλλα λέει το ένα άρθρο και άλλα το άλλο), και επίσης όλα τα μέλη έχουν εξαφανιστεί εκτός από περίπου 40 - 50 μέλη τα οποία ούτε καμιά απόφαση δεν μπορούμε να πάρουμε για το κόμμα.
Η πρόταση που κάνω:
Μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση στο mumble (για να ακουγόμαστε κιόλας) και να είμαστε και όλοι μέσα μαζί ταυτόχρονα, ότι ώρα μπορέσεις και εσύ Στράτο και όσοι περισσότεροι γίνεται με το εξής 2 θέματα:
- Συζήτηση των προβλημάτων και
- συνέχιση εργασιών σαν κόμμα πειρατών Ελλάδας
-
baskin
Ποιος ευθύνεται για αυτό Χρήστο; Μήπως τα ίδια τα μέλη που δεν ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ.kailor έγραψε:Στράτο η αίσθηση ακινησίας είναι προς όλο το κόμμα (το πλήρες πακέτο).
Και πάλι ποιος ευθύνεται; Μήπως οι παραπάνω ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουν να κάνουν και ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (όχι ότι δεν το κάνουν). ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ κάποιοι για να βγάλουν θέσεις και προτάσεις και να τις φέρουν στους υπόλοιπους;Το να δουλεύει η ομάδα ΙΤ, ο υπευθύνος οικονομικών 5 άντε 10 άτομα για τις αλλαγές στο καταστατικό, ναι ειναι μεν σημαντικά, αλλά τι νόημα έχουν αυτά στους μη γνώστες των αντικειμένων αλλά και στους απλούς πολίτες.
Σου έχει απαντήσει ο Μισούλης και την απάντηση του ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ παραδειγματικά. Μην ξεχνάς ότι τα άτομα της IT που τρέχουν για όλα, δεν είναι υπεράνθρωποι για να προλάβουν να κάνουν και τους δασκάλους, δυστυχώς. Κάνουμε ότι μπορούμε και με την πολύτιμη βοήθεια του Μανώλη στο wiki. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ μερικοί δεν αξιώνονται. Τηλέφωνο Χρήστο, δεν θα τους πάρουμε.Έχουμε εξαφανιστεί από τον έξω κόσμο. Οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν μπει στις καινούριες πλατφόρμες (εδώ το λάθος είναι ότι ποτέ δεν έγινε παρουσίαση των πλατφόρμων αλλά ούτε να κάτσει κανένα μέλος που τις γνωρίζει αρκετά καλά [πιθανόν η ΙΤ], να εξηγήσει μέσω βίντεο ή φωνής αναλυτικά το τι είναι αυτές οι πλατφόρμες, και πως χρησιμοποιούνται, παρ'όλα αυτά επιβραβεύω προσωπικά τον Μανώλη (Mankasp) για την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει ηλεκτρονικά μαθήματα για την εξήγηση όλων των πλατφόρμων και της λειτουργίας τους).
Διαφωνώ κάθετα μαζί σου στο θέμα του forum. Το forum σαν forum λειτουργεί αξιοπρεπώς. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕI και την ΑΠΟΧΗ κάποιων δεν μπορείς να την χρεώνεις σε ένα troll. Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να παρακολουθήσω το forum και διαβάζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Το ότι μπορεί να βελτιωθεί είναι άλλη συζήτηση την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει και έχουμε καταθέσει προτάσεις (κάποιοι), αλλά αυτοί που έχουν πρόβλημα με το forum ΑΠΕΧΟΥΝ και από εκεί.Επίσης οι 2 επιστολές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι για έναν λόγο το κόμμα να ξεκινήσει να κινείται. Όπως ανέφερα παραπάνω οι περισσότεροι δεν ασχολούνται. Γίνετε μια μικρή προσπάθεια να ξεκινήσουμε από το μηδέν πάλι (δηλαδή το mumble, γιατί το φόρουμ έχει καταστραφεί και καταστρέφεται καθημερινά από το troll (προσωπικά το λέω σκουλήκι).
Όσον αφορά τις επιστολές, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα διευκρινίσεις αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. Με ΜΟΝΟΛΟΓΟ Χρήστο δουλειά δεν γίνεται.
Όχι Χρήστο κάνεις λάθος. Το θέμα με το καταστατικό το έθεσα και το σύνδεσα με το συνέδριο και τον τυπογράφο για πολύ ξεκάθαρους λόγους.Έχουμε ξεκινήσει απεριόριστες συζητήσεις να δουλεύουμε σαν κόμμα με βάση το υπάρχον καταστατικό (που όπως βλέπουμε έχει πολλά προβλήματα, που θα λυθούν μόνο εάν πάμε συνέδριο), που μέχρι πριν λίγες μέρες το είχαμε κάνει κουρελόχαρτο και το είχαμε πετάξει, ξαφνικά επειδή τέθηκε ζήτημα από σένα Στράτο για το καταστατικό (και το ζήτημα το έθεσες επειδή δεν έχουμε ξεχρεώσει τον τυπογράφο και ανησυχείς πολύ, που σε καταλαβαίνω αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν θα τον ξεχρεώσουμε), τώρα ξαφνικά που αποφασίσαμε να τα πάμε όλα με το καταστατικό μας έχει δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να δουλέψουμε καθόλου (γιατί υπάρχουν άρθρα μέσα στο καταστατικό που άλλα λέει το ένα άρθρο και άλλα το άλλο), και επίσης όλα τα μέλη έχουν εξαφανιστεί εκτός από περίπου 40 - 50 μέλη τα οποία ούτε καμιά απόφαση δεν μπορούμε να πάρουμε για το κόμμα.
1. Γιατί αυτοί που γκρινιάζουν ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στις προσυνεδριακές διαδικασίες για να ετοιμάσουμε προτάσεις για τις τροποποιήσεις του καταστατικού.
2. Γιατί ρώτησα (και δεν πήρα απάντηση), ΓΙΑΤΙ KAI TA ΤΡΙΑ e-συνέδρια, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
3. Γιατί πρότεινα να γίνουν ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ τα e-συνέδρια, μπας και αρχίσουν κάποιοι να βγάζουν ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ αντί για ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, για τις οποίες κατηγορούν άλλους (Μόνο ο Σίμος αξιώθηκε να μου απαντήσει).
4. Γιατί είδα ότι ΚΑΝΕΙΣ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα του ΧΡΕΟΥΣ μας, αλλά παίζουμε με τις ημερομηνίες και τους τόπους του συνεδρίου, λες και θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέδριο χρεωμένοι και χωρίς λεφτά (όποιος νομίζει το αντίθετο είναι βαθιά νυχτωμένος)
5. Γιατί για να παρθούν αποφάσεις ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και όχι κουβεντούλα...
Κάνεις πάλι το ίδιο λάθος. Με τόσο ΓΕΝΙΚΑ θέματα δεν θα προκύψει ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Για να κάνω την αβαρία (ναι αβαρία είναι Χρήστο όταν αφιερώνω 5 ώρες την ημέρα για το κόμμα) να χάσω 3 ώρες από τον χρόνο μου στο mumble, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ θέμα που θα έχει κατατεθεί σε πρόταση, θα έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές και θα κανονιστεί η συζήτηση του, οργανωμένα (όπως οργανώνει τα e-συνέδρια ο Σίμος όσον αφορά το διαδικαστικό). Για να μείνουν πρακτικά και να αναλάβει κάποιος να τα κάνει ΠΡΟΤΑΣΗ. Για κουβέντα δεν μπαίνω στο mumble, για να την πάθω σαν τον Μανώλη που κάθησε σε δύο e-συνέδρια και εγκατέλειψε (ασχολίαστο έμεινε και αυτό).Μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση στο mumble (για να ακουγόμαστε κιόλας) και να είμαστε και όλοι μέσα μαζί ταυτόχρονα, ότι ώρα μπορέσεις και εσύ Στράτο και όσοι περισσότεροι γίνεται με το εξής 2 θέματα:
1) Συμφωνώ για το ότι δεν συμμετέχουν άτομα (αλλά τι μπορούμε παραπάνω να κάνουμε), και στο τέλος θα πάμε στο συνέδριο μέ ότι έχει ετοιμαστεί από αυτούς που συμμετέχουν.baskin έγραψε:Όχι Χρήστο κάνεις λάθος. Το θέμα με το καταστατικό το έθεσα και το σύνδεσα με το συνέδριο και τον τυπογράφο για πολύ ξεκάθαρους λόγους.Έχουμε ξεκινήσει απεριόριστες συζητήσεις να δουλεύουμε σαν κόμμα με βάση το υπάρχον καταστατικό (που όπως βλέπουμε έχει πολλά προβλήματα, που θα λυθούν μόνο εάν πάμε συνέδριο), που μέχρι πριν λίγες μέρες το είχαμε κάνει κουρελόχαρτο και το είχαμε πετάξει, ξαφνικά επειδή τέθηκε ζήτημα από σένα Στράτο για το καταστατικό (και το ζήτημα το έθεσες επειδή δεν έχουμε ξεχρεώσει τον τυπογράφο και ανησυχείς πολύ, που σε καταλαβαίνω αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν θα τον ξεχρεώσουμε), τώρα ξαφνικά που αποφασίσαμε να τα πάμε όλα με το καταστατικό μας έχει δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να δουλέψουμε καθόλου (γιατί υπάρχουν άρθρα μέσα στο καταστατικό που άλλα λέει το ένα άρθρο και άλλα το άλλο), και επίσης όλα τα μέλη έχουν εξαφανιστεί εκτός από περίπου 40 - 50 μέλη τα οποία ούτε καμιά απόφαση δεν μπορούμε να πάρουμε για το κόμμα.
1. Γιατί αυτοί που γκρινιάζουν ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στις προσυνεδριακές διαδικασίες για να ετοιμάσουμε προτάσεις για τις τροποποιήσεις του καταστατικού.
2. Γιατί ρώτησα (και δεν πήρα απάντηση), ΓΙΑΤΙ KAI TA ΤΡΙΑ e-συνέδρια, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
3. Γιατί πρότεινα να γίνουν ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ τα e-συνέδρια, μπας και αρχίσουν κάποιοι να βγάζουν ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ αντί για ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, για τις οποίες κατηγορούν άλλους (Μόνο ο Σίμος αξιώθηκε να μου απαντήσει).
4. Γιατί είδα ότι ΚΑΝΕΙΣ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα του ΧΡΕΟΥΣ μας, αλλά παίζουμε με τις ημερομηνίες και τους τόπους του συνεδρίου, λες και θα μπορέσουμε να κάνουμε συνέδριο χρεωμένοι και χωρίς λεφτά (όποιος νομίζει το αντίθετο είναι βαθιά νυχτωμένος)
5. Γιατί για να παρθούν αποφάσεις ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και όχι κουβεντούλα...
2) Για τα 3 συνέδρια: το 1ο ήταν δοκιμαστικό, το 2ο ούτε εγώ κατάλαβα γιατί δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ούτε μια πρόταση, αλλά το 3ο με 13 άτομα το μόνο που καταφέραμε για την επιστολή προς την Δ.Ε. Θα δεις και τα πρακτικά που προτείναμε να βγει επιτέλους μια πρόταση, κάτι τέλος πάντων που να κάνει το κόμμα να ξεκολλήσει.
3) Ναι θα μπορούσαν να γίνουν μονοθεματικά (δεν διαφωνώ).
4) Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για το χρέος ρε Στράτο? τι άλλο (εγώ ξέμεινα απο ιδέες, και από το αντίστοιχο πόστ που είχα βάλει στο φόρουμ, κανείς δεν έδωσε ούτε μια ιδέα τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε για το χρέος).
5) Σε αυτό διαφωνώ, για να έχεις προτάσεις σημαίνει ότι σου ήρθε κάποια ιδέα, πολλέ φορές οι ιδέες έρχονται μέσα από συζητήσεις.
Ωραία, κανένα πρόβλημα... αλλά δεν προτείνεις κάποιο θέμα... εσύ που συνέχεια λές να προτείνουμε θέματα, τώρα εσύ δεν το κάνεις.... πρότεινε κάτι.Κάνεις πάλι το ίδιο λάθος. Με τόσο ΓΕΝΙΚΑ θέματα δεν θα προκύψει ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Για να κάνω την αβαρία (ναι αβαρία είναι Χρήστο όταν αφιερώνω 5 ώρες την ημέρα για το κόμμα) να χάσω 3 ώρες από τον χρόνο μου στο mumble, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ θέμα που θα έχει κατατεθεί σε πρόταση, θα έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές και θα κανονιστεί η συζήτηση του, οργανωμένα (όπως οργανώνει τα e-συνέδρια ο Σίμος όσον αφορά το διαδικαστικό). Για να μείνουν πρακτικά και να αναλάβει κάποιος να τα κάνει ΠΡΟΤΑΣΗ. Για κουβέντα δεν μπαίνω στο mumble, για να την πάθω σαν τον Μανώλη που κάθησε σε δύο e-συνέδρια και εγκατέλειψε (ασχολίαστο έμεινε και αυτό).Μπορούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση στο mumble (για να ακουγόμαστε κιόλας) και να είμαστε και όλοι μέσα μαζί ταυτόχρονα, ότι ώρα μπορέσεις και εσύ Στράτο και όσοι περισσότεροι γίνεται με το εξής 2 θέματα:
-
baskin
Έχουμε 150 θέματα ανοικτά στο Κουμπάσο...Ωραία, κανένα πρόβλημα... αλλά δεν προτείνεις κάποιο θέμα... εσύ που συνέχεια λές να προτείνουμε θέματα, τώρα εσύ δεν το κάνεις.... πρότεινε κάτι.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω λόγο στο να γίνεται ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ συζήτηση στο mumble. Προτιμώ να γράφω, για να μένουν αυτά που λέω και να μπορεί κάποιος να τα διαβάσει. Δεν βρίσκω ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ το mumble, παρά μόνο για ζητήματα ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, για συνεδριάσεις επιτροπών ή για εργασίες που πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα (πάλι ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ).
Με συγχωρείς, αλλά δυσκολεύομαι να βρω κάτι που θα προχωρήσει αξιοπρεπώς, για να βγει κάτι από συζήτηση στο mumble.
Αν πάρουμε για παράδειγμα το θέμα του χρέους. Τι νόημα έχει να συζητηθεί στο mumble. Υπάρχει ανοικτό θέμα στο Κουμπάσο, με μία προτεινόμενη λύση και ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Το να το συζητήσουμε στο mumble για 2-3 ώρες τι παραπάνω θα κάνει; Όποιος έχει κάποια άλλη πρόταση γιατί δεν την κάνει και περιμένει να μπούμε όλοι στο mumble; Ειλικρινά ρωτάω.