Ξεχρεώμα.
Re: Ξεχρεώμα.
Λίγο πιο ήρεμα, χωρίς να προσβάλουμε κανέναν. 

baskin έγραψε:kailor έγραψε:ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ?
το ρωτάω άσχετα με το ότι πρέπει να γίνει, εγώ το θέτω ως καλώς θα ήταν να γίνει για να λυθούν όλες οι διαφορές, όλα τα προβλήματα του καταστατικού και το πως θα λειτουργούμε....
Βεβαίως και θέλω να γίνει συνέδριο. Αλλά το συνέδριο έχει προϋποθέσεις που δεν πληρούνται αυτή την στιγμή. Και ενώ πολλοί δυσκοίλιοι με τα συστήματα ξημεροβραδιάζονται στο mumble για να αερολογούν περί συνεδρίου κανένας (εκτός 3-4) δεν ασχολείται με τα πραγματικά θέματα του συνεδρίου.
Το συνέδριο έχει και ευθύνες και ελάχιστοι τις έχουν αναλάβει. Έτσι δεν πάμε σε συνέδριο, αλλά σε φάρσα.
Τέλος το βασικότερο που πρέπει να λυθεί στο συνέδριο είναι το τι σημαίνει για όλους μας το "κόμμα του 21ου αιώνα" και το "νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας" γιατί από ότι φαίνεται μερικοί νομίζουν ότι είναι η ανοιχτή ακρόαση.
και άμα δεν θέλουμε να γίνουν αλλαγές... δηλαδή έχω προτείνω 1 - 2 θέματα και εκεί τέλος, το υπόλοιπο και να μην αλλάξει ή και να μην αλλάξει καθόλου προσωπικά δεν με νοιάζει.
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
kailor έγραψε:ωραία πες ότι χάνουμε το δικαίωμα ψήφου όσοι δεν πληρώνουμε με αυτόν το τρόπο που εννοείς... δηλαδή τι θα μείνουν π.χ. 30 άτομα... ε τότε χάρισμα σας το κόμμα, αντί να κάτσουμε και να σκεφτούμε λογικά έστω και παλιομοδίτικα ή να τραβήξουμε περισσότερο κόσμο και έτσι να έρθουν περισσότερα άτομα οπότε θα ανέβουν και τα διαθέσιμα του κόμματος.
Μια παρατήρηση που έχω δει στην ζωή μου, όταν σε ομάδες, γκρουπ, πρωτοβουλίες, ΜΚΟ και άλλα βάζαμε συνδρομή όλοι την κοπανούσαν και πολλές ομάδες κλπ διαλύθηκαν για αυτόν το λόγο. Πιστεύω ότι ίσως είμαστε λίγο διαφορετικοί, αλλά εγώ δεν θα αντέξω να ξαναγίνει αυτό το πράγμα πραγματικότητα (ηδάλως από εκεί και πέρα μόνον για τον εαυτό μου και εάντε και γα*****τε όλος ο κόσμος παγκοσμίως [να ζω με τους νόμους της ζούγκλας]).
Χρήστο είσαι από τους πιο ενεργός και γι' αυτό τα ακούς συνέχεια και είναι προς τιμήν σου.
Εδώ όμως λες μπαρούφες. Προτιμώ 100 ενεργούς που να δουλεύουν, να ενδιαφέρονται να ρωτάνε (σήμερα με έπρηζε ο Άγγελος και τον έψαλα και κάμποσες φορές, αλλά ΡΩΤΟΥΣΕ) και να μαθαίνουν,παρά 1000 αδιάφορους. Δεν είναι η λύση να μαζευτούν πολλοί όταν ακόμη και από τους 300 ούτε οι 50 δεν ενδιαφέρονται και μάλιστα, δικαιολογούνται ως μωρά παιδιά που χάσανε την πιπίλα τους.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
kailor έγραψε:και άμα δεν θέλουμε να γίνουν αλλαγές... δηλαδή έχω προτείνω 1 - 2 θέματα και εκεί τέλος, το υπόλοιπο και να μην αλλάξει ή και να μην αλλάξει καθόλου προσωπικά δεν με νοιάζει.
Άλλοι μπορεί να έχουν να προτείνουν περισσότερα (και φάνηκε πως έχουν). Επίσης έχουμε δομικά ζητήματα να λύσουμε, όχι μόνο του καταστατικού.
Δεν είναι δικαιολογία η απάντηση σου για να γίνει ένα συνέδριο άρπα κόλλα. Δεν είναι κοσμική εκδήλωση το συνέδριο to know us better. Αποφάσεις για το μέλλον θα πάρουμε και το μέλλον δεν είναι συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων και επιτροπές επί επιτροπών. Είναι νέα τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας που θα μοντελοποιήσουμε και θα βγάλουμε στην κοινωνία, που θα εφαρμόσουμε σαν κυβέρνηση κλπ κλπ.
ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και όποιος δεν έχει διάθεση να μάθει κάπου το έχει χάσει.
Η ατάκα το forum είναι δύσκολο και το έχω εγκαταλείψει (μην πω για τα υπόλοιπα που ακούστηκαν) είναι τραγική για μέλος του ΠΕΙΡ...
baskin έγραψε:Χρήστο είσαι από τους πιο ενεργός και γι' αυτό τα ακούς συνέχεια και είναι προς τιμήν σου.
Εδώ όμως λες μπαρούφες. Προτιμώ 100 ενεργούς που να δουλεύουν, να ενδιαφέρονται να ρωτάνε (σήμερα με έπρηζε ο Άγγελος και τον έψαλα και κάμποσες φορές, αλλά ΡΩΤΟΥΣΕ) και να μαθαίνουν,παρά 1000 αδιάφορους. Δεν είναι η λύση να μαζευτούν πολλοί όταν ακόμη και από τους 300 ούτε οι 50 δεν ενδιαφέρονται και μάλιστα, δικαιολογούνται ως μωρά παιδιά που χάσανε την πιπίλα τους.
Συμφωνώ σε αυτό που λές και εγώ θα προτιμούσα όλοι να είναι ενεργοί, δεν τους κάνει κόπος έστω και μισή με 1 ώρα να ασχολούνται την ημέρα. Ουτοσάλως για facebook και άλλα πιθανόν πολλή περισσότερη ώρα θα χαλάνε....
Αλλά και οι μη ενεργοί τον ρόλο τους παίζουν. Μπορεί κάποιος μη ενεργός να πετάξει έστω μια ιδέα κάτι στον 1 χρόνο και τίποτα άλλο και αυτή η ιδέα να είναι ωραία, εφαρμόσιμη κλπ.
Αλλά βεβαίως με τους μη ενεργούς μπορεί να παίξουν άλλα προβλήματα που δεν είναι της ώρας.
baskin έγραψε:Άλλοι μπορεί να έχουν να προτείνουν περισσότερα (και φάνηκε πως έχουν). Επίσης έχουμε δομικά ζητήματα να λύσουμε, όχι μόνο του καταστατικού.
Δεν είναι δικαιολογία η απάντηση σου για να γίνει ένα συνέδριο άρπα κόλλα. Δεν είναι κοσμική εκδήλωση το συνέδριο to know us better. Αποφάσεις για το μέλλον θα πάρουμε και το μέλλον δεν είναι συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων και επιτροπές επί επιτροπών. Είναι νέα τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας που θα μοντελοποιήσουμε και θα βγάλουμε στην κοινωνία, που θα εφαρμόσουμε σαν κυβέρνηση κλπ κλπ.
ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και όποιος δεν έχει διάθεση να μάθει κάπου το έχει χάσει.
Η ατάκα το forum είναι δύσκολο και το έχω εγκαταλείψει (μην πω για τα υπόλοιπα που ακούστηκαν) είναι τραγική για μέλος του ΠΕΙΡ...
για αυτό φωνάζω ότι το 1ο συνέδριο δεν είναι μόνο επικαιροποίηση του καταστατικού, αλλά να φτιάξουμε το σωστό πλαίσιο ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε και online.
Ωστόσο το συνέδριο και το καταστατικό δεν το αποφασίζουμε για μια ζωή. Εάν δεν μας αρέσει κάτι του χρόνου το αλλάζουμε. 1 χρόνο υπομονή. Δεν περιμένω ότι όλα θα τα κάνουμε τέλεια. Σίγουρα θα κάνουμε λάθη και αυτό είναι μπράβο μας (γιατί έτσι δεν είμαστε ξερόλες, ότι τα ξέρουμε όλα, και τα κάνουμε όλα σωστά).
Δυστυχώς για να μάθουν κάτι καινούριο μην το περιμένεις εύκολα όπως εσύ και εγώ και από την μία μέρα στην άλλη να μπορούμε να αλλάξουμε πλατφόρμες, όταν υπάρχει κόσμος ακόμη που μετά βίας ξέρουν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ, φόρουμ, κ.α..
Πρέπει το πράγμα εκεί να πάει λάου-λάου (δηλαδή σιγά-σιγά), και ίσως κάποια μέρα να τα καταφέρουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά που λέμε. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει και να πηγαίνουμε με παλιά συστήματα αλλά και να κατανοήσουμε τις ανάγκες του καθενός και όχι μόνο τα δικά μας θέλω στην τεχνολογία.
-
- Επικοινωνία:
sorry... είστε off topic και σεντονόπανα!
bye!!
bye!!
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος
-
- Επικοινωνία:
4) Επειγόντως θα πρέπει να φύγει email προς όλα τα πειρατικά κόμματα στον κόσμο και να τους εξηγεί την κατάσταση που είμαστε, δηλαδη ότι ήρθαμε αντιμέτωποι με 2 εκλογικές αναμετρήσεις που μας ξεβρακώσαν χρηματικώς και από αυτές τις 2 αναμετρήσεις χρωστάμε ακόμη περίπου στα 5.000€ και ότι οδεύουμε για το 1ο Ελληνικό Πειρατικό Συνέδριο, και να τους ζητάμε άμεσα χωρίς μασημένα λόγια ότι χρειαζόμαστε λεφτά, όσα μπορεί ο καθένας ακόμη και 2 - 3 ευρώ άμα μπορούν είτε σαν κόμμα είτε σαν άνθρωποι.
πιστεψεμε δεν θα τους ενδιαφερει καν. εχουν και αυτοι τα δικα τους προβληματα. αλωστε γιατι να δωσουν αυτοι και οχι εμεις? ως τωρα κανεις απλος πολιτης δεν δεχετε να μου δωσει 2 ευρω για το κομμα και με αποδιξη ακομη που του λεω θα του κοψω. η κατασταση ειναι τραγικη σε αυτο το θεμα . μονο με την συμφωνια κυριων θα παμε για την ωρα , και συνεδριο δεν βλεπω λογω οτι και αυτο θελει χρημα
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.
-
piratiko.org έγραψε:sorry... είστε off topic και σεντονόπανα!
bye!!
Αν και δεν σε κατάλαβα........ στο καλό.
Επί της ουσίας τώρα:
Όλοι έχουμε/τε δίκια. Στον Α ή τον Β βαθμό.
Ας ξεκινήσουμε απ`την αρχή. Tabula Rasa.
Συμφωνείτε/ούμε να μετατραπεί η ψηφοφορία ως προς το συνέδριο σε ονομαστική (και δεσμευτική) ώστε να αναλαμβάνει ο κάθε ένας μας το μερίδιο της ευθύνης του (και του χρέους);
Όλα τα άλλα περί mumble, Forum, Κουμπάσο, Liquid, είναι ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική κουβέντα αλλά όχι του παρόντος.
Παρόν, είναι μόνο το ΧΡΕΟΣ και η ΕΞΟΦΛΗΣΗ του, ούτως ώστε να πάμε (όταν αξιωθούμε) αξιοπρεπώς στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
Εγώ προσωπικά, δεν επιθυμώ να παρευρεθώ σε συνέδριο με "την κεφάλα κάτω".
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
laskaris_vasilis έγραψε:Συμφωνείτε/ούμε να μετατραπεί η ψηφοφορία ως προς το συνέδριο σε ονομαστική (και δεσμευτική) ώστε να αναλαμβάνει ο κάθε ένας μας το μερίδιο της ευθύνης του (και του χρέους);
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο.
1. Απόφαση της Δ.Ε. να γίνει η ψηφοφορία(ες) στο liquid.
2. Να κάνει την αβαρία ο Γιώργος και να βγάλει λίστα με τους οικονομικά ενήμερους (την ανακοινώνει σε κλειστό χώρο στο κουμπάσο).
3. Απενεργοποίηση δικαιώματος ψήφου όσων δεν είναι οικονομικά ενήμεροι.
4. Ενημέρωση των προφίλ μας στο liquid με τα πραγματικά μας στοιχεία.
5. Συμφωνία μεταξύ μας να μην χρησιμοποιήσουμε "delegation" (παραχώρηση ψήφου).
6. Όποιος ρωτάει γιατί δεν μπορεί να ψηφίσει, του λέμε να περάσει από το ταμείο, τουλάχιστον για την συνδρομή.
7. Στο τέλος βλέπουμε πόσοι είμαστε και πόσα ακόμη χρήματα χρειάζονται.
Μόνο έτσι η ψηφοφορία(ες) θα είναι έγκυρες σύμφωνα με το καταστατικό και θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε να το τρέξουμε.
-
pav έγραψε:Να πούμε, εδώ και τώρα, ότι κάθε επιβεβαιωμένο μέλος χρωστάει 9000 / 450 = 20€ (όχι 200, τυπογραφικό) και να το βγάλουμε ανακοίνωση, μαζί με οδηγίες για κατάθεση και προθεσμία ενός ή δύο μηνών. Η Δ.Ε. θα το επικυρώσει και τελειώσαμε. Σε δύο μήνες θα έχουμε τα μισά χρήματα και τα μισά εναπομείναντα μέλη. Μια χαρά.
Αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ. Θα πρέπει να οριστεί διορία (π.χ. 15 μέρες) και επίσης να τονιστεί ότι η μη εξόφληση του χρέους μας καθιστά την οργάνωση του συνεδρίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ.
Εκεί θα δούμε, ποιος πραγματικά ενδιαφέρετε έστω και στον ελάχιστον βαθμό.
Χρειάζεται όμως επίσημη απόφαση της Δ.Ε. ώστε η ανακοίνωση προς τα μέλη να συνδέει το χρέος με το συνέδριο.
Επιτέλους ας αναλάβουμε ευθύνες κι ας κινηθούμε με πρόγραμμα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες