Ξεχρεώμα.

Δράσεις, συναντήσεις και εκδηλώσεις που μας ενδιαφέρουν.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ξεχρεώμα.

Δημοσίευσηαπό omissman » 14 Ιούλ 2012, 22:55

Σιμο, εδω συζηταμε αν ειναι ...δημοκρατικο ή οχι να ψηφιζουν οι μη οικονομικα ενημεροι εκ των μελων...

Δλδ το ακρον αωτο του παραλογισμου : να μαζευονται 100 ατομα / μελη του τυπου ειδα φως και μπηκα / να ψηφιζουν "δημοκρατικα" την Α ή την Β δραση χωρις ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στο κοστος της και στις ουσιαστικες της συνεπειες, απλα γιατι "ετσι τους αρεσει" , μετα να εξαφανιζονται , και στο τελος να στελνουν το λογαριασμο σε ολους τους υπολοιπους !!! και ολο αυτο το σουρεαλιστικο σκηνικο να θεωρειται οτι υπηρετει τις αρχες της αμεσης δημοκρατιας !

Τι θα αλλαξει εαν βγαλουμε μια ανακοινωση του τυπου 9.000 / 450 = 200 € εκαστος ;
Μηπως προκειται να συγκινηθει κανεις και να τα βαλει αυριο στην τραπεζα ;

Εαν με εξουσιοδοτησει η Δ.Ε. , ως προς το σκελος της προστασιας προσωπικων δεδομενων , μπορω να δημοσιευσω ταχιστα στο ΚΟΥΜΠΑΣΟ, οχι εδω μεσα βεβαια, την πληρη λιστα των μελων που εχουν καταβαλει τη συνδρομη τους μεχρι σημερα, και μαλιστα ποσοι απ' ολους εχουν καταθεσει χρηματα 2 και 3 φορες για να στεκεται σημερα το κομμα στα ποδια του. Αυτοι οι "φιλοτιμοι" (τα κοινως λεγομενα ελληνιστι "κορόιδα" της υποθεσης) γιατι θα πρεπει να ξαναπληρωσουν οτιδηποτε ;;;
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 14 Ιούλ 2012, 23:07

Γιώργο συμφωνώ απόλυτα και με τα 13. (για το θέμα ψήφου/οικονομικής ενημερότητας είχα αντίθετη άποψη από εσένα αλλά έχω αλλάξει γνώμη, τουλάχιστον μέχρι το "φανταστικό" σημείο που δε θα έχουμε καμία οικονομική ανάγκη.)

Χρήστο, ναι το mumble χρησιμοποιείτε από τους ξένους όχι όμως χύμα, υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα και ο ρόλος δεν είναι να βγουν αποφάσεις, είναι να κάνουν συγκεκριμένες εργασίες που γίνονται συγχρόνως από κάποια άτομα που απαιτούν προφορική επικοινωνία (ακριβώς όπως χρειάζεται στα games για μια αποστολή).

Στράτο, με τα σημερινά δεδομένα θέλω και εγώ να στηρίξω την πρωτοβουλία σου περί ψηφοφοριών.

Και μερικά δικά μου σχόλια.

1. Φέτος θα πάνε διακοπές 3 στους 10 Έλληνες και ας υποθέσουμε ότι θα λείπουν όλο το καλοκαίρι. Δεν έχουμε χάσει μόνο 30% της συμμετοχής των μελών αλλά παραπάνω. Άρα δε φταίνε οι διακοπές.
2. Η πλειοψηφία των μελών δεν είναι από τουριστικές περιοχές για να πεις ότι δουλεύουν όλη μέρα λόγο τουρισμού. Γενικά όσο εργαζόμασταν όλοι πριν 3 μήνες, εργαζόμαστε και τώρα.
3. Όσοι βρίσκουν δύσκολα κάποια εργαλεία, αν ενδιαφέρονταν πραγματικά θα ρωτούσαν, θα είχαν απορίες κτλ ή τουλάχιστον να έγραφαν στο φόρουμ ή σε mail list τη διαφωνία τους με κάποιο εργαλείο για να βρούμε λύση. Στο Mumble δεν θα τους ακούσει κανείς.
4. Το ότι έχει γίνει μπάχαλο το φόρουμ είναι και αυτό φτηνή δικαιολογία, η δομή του φόρουμ είναι ακριβώς όπως ήταν πάντα, τι μπάχαλο; Το μόνο που χρειάζεται είναι να μη διαβάζουμε νήματα που δε μας ενδιαφέρουν.
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 14 Ιούλ 2012, 23:49

omissman έγραψε:Τι θα αλλαξει εαν βγαλουμε μια ανακοινωση του τυπου 9.000 / 450 = 200 € εκαστος ;

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε!

Γιώργο, Σίμο, Μανώλη, φαίνεται ότι συμφωνούμε με τον Στράτο. Μπορούμε να καταλήξουμε και σε μια πρόταση; Μία είναι η λίστα του Στράτου, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ αλλά με εκβιάζει η κατάσταση και συμμετέχω.

Να πούμε, εδώ και τώρα, ότι κάθε επιβεβαιωμένο μέλος χρωστάει 9000 / 450 = 20€ (όχι 200, τυπογραφικό) και να το βγάλουμε ανακοίνωση, μαζί με οδηγίες για κατάθεση και προθεσμία ενός ή δύο μηνών. Η Δ.Ε. θα το επικυρώσει και τελειώσαμε. Σε δύο μήνες θα έχουμε τα μισά χρήματα και τα μισά εναπομείναντα μέλη. Μια χαρά.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 15 Ιούλ 2012, 00:11

Μόνο ο pav "απάντησε" (περισσότερο ως αποδοχή) στην ερώτησή μου... χωρίς βέβαια να έχει δοθεί ακόμα απάντηση για την ερώτηση μου.
Ξαναρωτάω, πόσα πρέπει να δώσω για να πληρώσω το ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ;
здравствуйте

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 15 Ιούλ 2012, 00:14

pav έγραψε:
omissman έγραψε:Τι θα αλλαξει εαν βγαλουμε μια ανακοινωση του τυπου 9.000 / 450 = 200 € εκαστος ;

Γιώργο, Σίμο, Μανώλη, φαίνεται ότι συμφωνούμε με τον Στράτο. Μπορούμε να καταλήξουμε και σε μια πρόταση; Μία είναι η λίστα του Στράτου, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ αλλά με εκβιάζει η κατάσταση και συμμετέχω.

Να πούμε, εδώ και τώρα, ότι κάθε επιβεβαιωμένο μέλος χρωστάει 9000 / 450 = 20€ (όχι 200, τυπογραφικό) και να το βγάλουμε ανακοίνωση, μαζί με οδηγίες για κατάθεση και προθεσμία ενός ή δύο μηνών. Η Δ.Ε. θα το επικυρώσει και τελειώσαμε. Σε δύο μήνες θα έχουμε τα μισά χρήματα και τα μισά εναπομείναντα μέλη. Μια χαρά.

1. Συμφωνώ. Επιφυλάσσομαι όμως ότι πολύ πιθανό είναι πάλι κάποιοι να μη πληρώσουν.
2. Επειδή πάντα θα έχουμε έξοδα και δε νομίζω πως η συνδρομή των 12 ευρώ θα φτάνει να τα καλύψει, προτείνω να συζητήσουμε το εξής το οποίο βέβαια θα χρειαστεί και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις στο καταστατικό.

- Καταργούμε την ετήσια συνδρομή.
- Στις 15 κάθε μήνα αναρτάται ο προϋπολογισμός για τα έσοδα/έξοδα του επόμενου και βγαίνει ένα τελικό ποσό.
- Αν είναι αρνητικό το ποσό, διαιρείτε με τον αριθμό των μελών που έχουν δηλώσει πως θέλουν να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες
- Μέχρι τις 5 του επόμενου το κάθε μέλος οφείλει να έχει καταβάλει το ποσό
- Όσοι δε το κάνουν χάνουν το δικαίωμα ψήφου.
- Εδώ τώρα τίθεται το θέμα αν κάθε μήνα θα γίνεται reset στη διαδικασία ή αν θα αθροίζονται τα ποσά που χρωστάει ένα μέλος για να ξαναγίνει ενεργό. Κλίνω πως το πρώτο.
- Επίσης πρέπει να δούμε αν θα μπει ανώτατο όριο στο ποσό και τι θα κάνουμε σε περιπτώσεις που απαιτούνται μεγάλα ποσά (π.χ. εκλογές)
- Τέλος για τους άνεργους και φοιτητές θα μπορούσε να υπάρχει άλλη ρύθμιση

EDIT: αυτά που χρωστάμε τώρα μπορούν να μοιραστούν στους προυπολογίσμους των επόμενων μηνών, άρα δεν χρειάζεται καμία συμφωνία κυριών. Το μόνο πρόβλημα, όποιος γράφετε τώρα στο κόμμα, πρέπει να αποδεχθεί το χρέος.

EDIT2 (από υπενθύμιση του ergoli): πρέπει να δούμε ποιος θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό (όλα τα μέλη, μέλη με δικαίωμα ψήφου, Δ.Ε. ή υπεύθυνος οικονομικών)
Τελευταία επεξεργασία από 1 και mankasp, έχει επεξεργασθεί 15 φορά/ες συνολικά
https://twitter.com/e_kastrinakis

piratiko.org
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό piratiko.org » 15 Ιούλ 2012, 00:27

Πρέπει να βρεθούν άλλα 8.729,84 €

μείον περίπου άλλα 1200 € από τους φίλους του ευρωπαϊκού γραφείου που θα σταλθούν τον επόμενο μήνα .Το γραφείο έχει στήλη ήδη 2500 Ευρώ.

8.729,84 €
-1.200,00 €
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος

kailor

Δημοσίευσηαπό kailor » 15 Ιούλ 2012, 00:29

mankasp έγραψε:
pav έγραψε:

1. Συμφωνώ. Επιφυλάσσομαι όμως ότι πολύ πιθανό είναι πάλι κάποιοι να μη πληρώσουν.
2. Επειδή πάντα θα έχουμε έξοδα και δε νομίζω πως η συνδρομή των 12 ευρώ θα φτάνει να τα καλύψει, προτείνω να συζητήσουμε το εξής το οποίο βέβαια θα χρειαστεί και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις στο καταστατικό.

- Καταργούμε την ετήσια συνδρομή.
- Στις 15 κάθε μήνα αναρτάται ο προϋπολογισμός για τα έσοδα/έξοδα του επόμενου και βγαίνει ένα τελικό ποσό.
- Αν είναι αρνητικό το ποσό, διαιρείτε με τον αριθμό των μελών που έχουν δηλώσει πως θέλουν να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες
- Μέχρι τις 5 του επόμενου το κάθε μέλος οφείλει να έχει καταβάλει το ποσό
- Όσοι δε το κάνουν χάνουν το δικαίωμα ψήφου.
- Εδώ τώρα τίθεται το θέμα αν κάθε μήνα θα γίνεται reset στη διαδικασία ή αν θα αθροίζονται τα ποσά που χρωστάει ένα μέλος για να ξαναγίνει ενεργό. Κλίνω πως το πρώτο.
- Επίσης πρέπει να δούμε αν θα μπει ανώτατο όριο στο ποσό και τι θα κάνουμε σε περιπτώσεις που απαιτούνται μεγάλα ποσά (π.χ. εκλογές)
- Τέλος για τους άνεργους και φοιτητές θα μπορούσε να υπάρχει άλλη ρύθμιση

EDIT: αυτά που χρωστάμε τώρα μπορούν να μοιραστούν στους προυπολογίσμους των επόμενων μηνών, άρα δεν χρειάζεται καμία συμφωνία κυριών. Το μόνο πρόβλημα, όποιος γράφετε τώρα στο κόμμα, πρέπει να αποδεχθεί το χρέος.

ωραία πες ότι χάνουμε το δικαίωμα ψήφου όσοι δεν πληρώνουμε με αυτόν το τρόπο που εννοείς... δηλαδή τι θα μείνουν π.χ. 30 άτομα... ε τότε χάρισμα σας το κόμμα, αντί να κάτσουμε και να σκεφτούμε λογικά έστω και παλιομοδίτικα ή να τραβήξουμε περισσότερο κόσμο και έτσι να έρθουν περισσότερα άτομα οπότε θα ανέβουν και τα διαθέσιμα του κόμματος.

Μια παρατήρηση που έχω δει στην ζωή μου, όταν σε ομάδες, γκρουπ, πρωτοβουλίες, ΜΚΟ και άλλα βάζαμε συνδρομή όλοι την κοπανούσαν και πολλές ομάδες κλπ διαλύθηκαν για αυτόν το λόγο. Πιστεύω ότι ίσως είμαστε λίγο διαφορετικοί, αλλά εγώ δεν θα αντέξω να ξαναγίνει αυτό το πράγμα πραγματικότητα (ηδάλως από εκεί και πέρα μόνον για τον εαυτό μου και εάντε και γα*****τε όλος ο κόσμος παγκοσμίως [να ζω με τους νόμους της ζούγκλας]).

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 15 Ιούλ 2012, 00:34

Μανώλη, δεν είμαι αρνητικός για το (2), να το δουλέψουμε. Με μια πρώτη ματιά εμένα δεν μου αρέσει το ότι δεν έχει κάποιο όριο και το ότι κάθε μήνα προϋπολογισμός πάει πολύ, καλύτερα 3μηνο, εξάμηνο;

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 15 Ιούλ 2012, 00:43

omissman έγραψε:10. Εαν οντως ειμαστε το Νεο Λειτουργικο Συστημα της κοινωνιας, οπως "κοκκορευομαστε" , δεν θαπρεπε ΟΛΟΙ μας να εχουμε πεσει με τα μουτρα για να μαθουμε να χρησιμοποιουμε ΟΛΑ τα αναγκαια ψηφιακα εργαλεια που εχουμε διαθεσιμα ;;; και να αφηνουμε στην ακρη δικαιολογιες "ειναι δυσκολο και δεν ειναι κατανοητο απο τα μελη", "χρειαζομαστε ευκολες πλατφορμες", "ξεχναμε να κοιταξουμε το μεηλ μας" κλπ. ΑΥΤΑ ταιριαζουν σε μικρα παιδια, οχι σε ενηλικες που ιδρυσαν κομμα για να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ! Εαν οι ψηφιακες πλατφορμες φαινονται δυσκολες, ας φανταστουμε μονο ποσο απειρως πιο δυσκολη ειναι η διακυβερνηση μιας χωρας ...

Ακριβώς αυτό. Το έχω ξαναγράψει και αλλού, αλλά πέρασε απαρατήρητο. Το ξαναγράφω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ μπας και το καταλάβουν μερικοί (που δυστυχώς δεν μπαίνουν εδώ).

ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ FORUM ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΧΑΟΤΙΚΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ. ΤΟ FORUM ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ψάχνουμε να βρούμε με ποιες πλατφόρμες θα προχωρήσουμε. Μπορεί σε ένα μήνα, να ανακαλύψουμε άλλη και να την βάλουμε σε λειτουργία, σε δύο δεύτερη κλπ κλπ. Συνεχή πάλη και αγώνας είναι και όποιος δεν έχει την διάθεση να παρακολουθήσει 20 δημοσιεύσεις την ημέρα σε ένα forum και του φαίνεται δύσκολο, καλύτερα να πάει σπίτι του ή στην κλαδική της ΝΔ της γειτονιάς του που συμμετέχουν μόνο τα στελέχη, γιατί μάλλον δεν έχει καταλάβει τι είναι "το κόμμα του 21ου αιώνα", το "νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας" και εν τέλει δεν θέλει να χαλάσει την ζαχαρένια του και να ιδρώσει, μαθαίνοντας. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 15 Ιούλ 2012, 00:54

kailor έγραψε:ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ?

το ρωτάω άσχετα με το ότι πρέπει να γίνει, εγώ το θέτω ως καλώς θα ήταν να γίνει για να λυθούν όλες οι διαφορές, όλα τα προβλήματα του καταστατικού και το πως θα λειτουργούμε....

Βεβαίως και θέλω να γίνει συνέδριο. Αλλά το συνέδριο έχει προϋποθέσεις που δεν πληρούνται αυτή την στιγμή. Και ενώ πολλοί δυσκοίλιοι με τα συστήματα ξημεροβραδιάζονται στο mumble για να αερολογούν περί συνεδρίου κανένας (εκτός 3-4) δεν ασχολείται με τα πραγματικά θέματα του συνεδρίου.

Το συνέδριο έχει και ευθύνες και ελάχιστοι τις έχουν αναλάβει. Έτσι δεν πάμε σε συνέδριο, αλλά σε φάρσα.

Τέλος το βασικότερο που πρέπει να λυθεί στο συνέδριο είναι το τι σημαίνει για όλους μας το "κόμμα του 21ου αιώνα" και το "νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας" γιατί από ότι φαίνεται μερικοί νομίζουν ότι είναι η ανοιχτή ακρόαση.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες