Διαδικτυακές πλατφόρμες ΠΕΙΡ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
piratpartisten

Re: Διαδικτυακές πλατφόρμες ΠΕΙΡ

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 01 Ιούλ 2012, 21:38

οι σελιδες που στελνετε δεν δουλευουν σε εμενα. Αν και οπως φαινονται τα πραγματα ειναι δυσκολο να παρακολουθησω λογω ψηφιακης αγραμματοσυνης. Μου εχουν μεινει κατι αγραφτες περγαμηνες απο την Αλεξανδρεια, θα τις βγαλω στην επιφανεια παλι.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 01 Ιούλ 2012, 22:32

piratpartisten έγραψε:οι σελιδες που στελνετε δεν δουλευουν σε εμενα.

Χμμ. Θα πρέπει να κάνεις αποδοχή του πιστοποιητικού, κατά τ' άλλα θα πρέπει να παίζει... ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για περιήγηση στον ιστό; Firefox; Chrome; Internet Explorer;

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 01 Ιούλ 2012, 22:36

περιήγηση στον ιστό εννοεις ειμαι μεσα στο φορουμ;
Αν ναι, τοτε η απαντηση ειναι chrome

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 01 Ιούλ 2012, 22:49

piratpartisten έγραψε:περιήγηση στον ιστό εννοεις ειμαι μεσα στο φορουμ;
Αν ναι, τοτε η απαντηση ειναι chrome

ΟΚ, τότε αν πατήσεις σε αυτό:

https://teams.pirateparty.gr/projects/c ... acker_id=3

θα δεις κάτι σαν την αυτή την εικόνα:
chromium-ssl-warning.png
chromium-ssl-warning.png (52.05 KiB) 5676 προβολές

Πάτησε το κουμπάκι που έχω κυκλώσει με κόκκινο για να συνεχίσεις.

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 01 Ιούλ 2012, 22:57

αχαχα, φοβηθηκα να πατησω και να συνεχισω επειδη η τοπικη εφημεριδα εχει γραψει να μην μπαινουμε σε τετοιες αναμφιβολες σελιδες. Μπορει να ειναι γεματη ιους λενε οι ειδικοι.
φαινεται πολυ μυστηριωδης σελιδα χωρις καποια λογικη υποσταση. Ακομα δεν καταλαβα σε τι μπορει να χρησιμευσει αυτο.

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 01 Ιούλ 2012, 23:32

piratpartisten έγραψε:αχαχα, φοβηθηκα να πατησω και να συνεχισω επειδη η τοπικη εφημεριδα εχει γραψει να μην μπαινουμε σε τετοιες αναμφιβολες σελιδες. Μπορει να ειναι γεματη ιους λενε οι ειδικοι.

Όταν περιμένεις να δεις κάτι άλλο (π.χ. σε κάποιο σάιτ που πας συχνά ή στην τράπεζά σου) και βλέπεις κάτι τέτοιο τότε, πράγματι, κάτι δεν πάει καλά. Σε εμάς είναι αναμενόμενο, θα λυθεί κάποτε στο μέλλον.

piratpartisten έγραψε:φαινεται πολυ μυστηριωδης σελιδα χωρις καποια λογικη υποσταση. Ακομα δεν καταλαβα σε τι μπορει να χρησιμευσει αυτο.

Ορίστε ένα παράδειγμα, βγαλμένο απ' την ζωή. :) Θέλω να αναφέρω το πρόβλημά σου με την προειδοποίηση για να διορθωθεί.

Πηγαίνω στο Κουμπάσο, πατάω στο "Έργα" (πάνω-πάνω αριστερά) και επιλέγω το έργο για το ίδιο το Κουμπάσο. Αυτή την στιγμή είναι τελευταίο. Με πάει εδώ: https://teams.pirateparty.gr/projects/compasso

Μετά πατάω "Νέο θέμα" και συμπληρώνω την φόρμα. Με την υποβολή καταγράφεται και είναι εδώ: https://teams.pirateparty.gr/issues/95

Τώρα από εδώ και πέρα, θα απαντήσει κάποιος που ξέρει. Πιθανό είναι να πει ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί κοστίζει, οπότε το αφήνει και δημιουργεί ένα νέο θέμα στο έργο των οικονομικών για έγκριση κονδυλίου για την αγορά του πιστοποιητικού. Ορίζει επίσης ότι το θέμα 95 (να μπει το πιστοποιητικό) "φράζεται" από το θέμα για την αγορά του πιστοποιητικού, το οποίο θα αναλάβει άλλος.

Για όλα αυτά, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω εμαιλ. Μόλις τώρα προχωρήσει η απελευθέρωση του κονδυλίου για την αγορά, θα "κλείσει" εκείνο το θέμα, θα λάβει ειδοποίηση αυτός που έχει αναλάβει το #95 και θα μπορέσει να το προχωρήσει ώστε να εγκαταστήσει το πιστοποιητικό.

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 02 Ιούλ 2012, 00:34

το τελευταιο λινκ δεν ανοιγει σε εμενα γιατι θελει κωδικο να μπεις μεσα.
Τα 2 πρωηγουμενα δεν βλεπω να μην γινονται στο φορουμ τα ιδια. Μπορω να παιρνω εμαιλ αυτοματα και στο φορουμ οταν το ζητησω ετσι; Μπορεις με απλα λογια να γραψεις ποια ειναι τα πλεονεκτηματα εκει εν σχεσει με το φορουμ; Δεν αμφισβητω αυτες την πρωτοτυπιες(!?) απλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι ειναι καλυτερες.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Ιούλ 2012, 00:56

piratpartisten έγραψε:το τελευταιο λινκ δεν ανοιγει σε εμενα γιατι θελει κωδικο να μπεις μεσα.

Έχεις κάνει εγγραφή στο σύστημα;

Τα 2 πρωηγουμενα δεν βλεπω να μην γινονται στο φορουμ τα ιδια. Μπορω να παιρνω εμαιλ αυτοματα και στο φορουμ οταν το ζητησω ετσι; Μπορεις με απλα λογια να γραψεις ποια ειναι τα πλεονεκτηματα εκει εν σχεσει με το φορουμ; Δεν αμφισβητω αυτες την πρωτοτυπιες(!?) απλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι ειναι καλυτερες.

Το ξαναλέω. Το forum είναι χώρος συζήτησης, δεν είναι σύστημα οργάνωσης. Η πληροφορία στο forum δεν είναι δομημένη και εύκολα προσβάσιμη με κάποιους κανόνες. Το Κουμπάσο έχει δεκάδες υποσυστήματα για την οργάνωση της εργασίας και για την παροχή και αποθήκευση πληροφορίας που δεν τα έχει ένα forum.

Και να σε ρωτήσω. Έχεις δει να γίνεται σωστή δουλειά μέσα από το forum; Μπορείς να αναθέσεις κάποια εργασία σε κάποιον από το forum; Μπορείς να μου βρεις στο forum, τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος υποψήφιος μέσα σε 10 δευτερόλεπτα (κι ας το έχουμε γράψει 700 φορές).

Το forum δεν είναι για δουλειά, είναι για συζήτηση. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Δυστυχώς η άμεση δημοκρατία, θέλει και ψηφιακή κουλτούρα και όλοι πρέπει να ζοριστούμε για να μάθουμε, αλλιώς θα είμασταν στις πλατείες να σηκώνουμε τα χέρια μας.

Το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας δεν μπορεί να κτιστεί με τούβλα και άντε ένα forum. Θέλει ψηφιακά εργαλεία που να αποδώσουν και αυτά ψάχνουμε και δοκιμάζουμε.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 02 Ιούλ 2012, 01:03

οπως εγραψα και πριν, απλα ρωταω επειδη ειμαι τελειως ψηφιακα αναλφαβητος και δεν εχω καθολου τον τροπο σκεψεως που συναντιεται σε ρομποτ. Αυτο το τελευταιο δεν θελω να το παρετε αρνητικα, απλα ετσι το βλεπω απο την δικια μου γωνια.
καποτε την δεκαετια του 90 ενας Αγγλος υπουργος ηθελε να μεταφερει ολες τις υπηρεσιες στο ιντερνετ. Καλα τον ρωταει καποιος, τι γινεται με τους γερους; Σε λιγο θα πεθανουν αυτοι, ηταν η απαντηση του!

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 02 Ιούλ 2012, 01:25

piratpartisten έγραψε:οπως εγραψα και πριν, απλα ρωταω επειδη ειμαι τελειως ψηφιακα αναλφαβητος και δεν εχω καθολου τον τροπο σκεψεως που συναντιεται σε ρομποτ. Αυτο το τελευταιο δεν θελω να το παρετε αρνητικα, απλα ετσι το βλεπω απο την δικια μου γωνια.
καποτε την δεκαετια του 90 ενας Αγγλος υπουργος ηθελε να μεταφερει ολες τις υπηρεσιες στο ιντερνετ. Καλα τον ρωταει καποιος, τι γινεται με τους γερους; Σε λιγο θα πεθανουν αυτοι, ηταν η απαντηση του!

δεν είναι θέμα ρομπότ, είναι θέμα οργάνωσης.

Για κάθε συγκεκριμένη εργασία, υπάρχουν τα ανάλογα tabs.

π.χ.
Επισκόπηση της εργασίας
Δραστηριότητα της εργασίας
Θέματα που αφορούν την εργασία (με προτεραιότητες θεμάτων κανονική, χαμηλή κλπ)
Ημερολόγιο της εργασίας
φόρουμ της εργασίας.
βικι της εργασίας.
δημοσιευμένα αρχεία που αφορούν την εργασία.
κλπ κλπ

και κάποια tabs πουν δεν υπάρχουν ενώ θα έπρεπε, όπως π.χ. version control και ψηφοφορίες.

Όλα αυτά ως σύνολο βοηθούν στην οργάνωση, και διευκολύνουν την διεκπεραίωση της εργασίας αυτής.

Το κουμπάσο είναι χώρος εργασίας, ενώ το φόρουμ είναι περισσότερο καφενείο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσες να οργανώσεις τις εργασίες αποκλειστικά στο φόρουμ. Όχι πως είναι αδύνατο, αλλά είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερο, και επειδή δεν υπάρχει η τυποποίηση μέσω των tabs, σίγουρα δεν θα είναι τόσο σαφές που βρίσκεται τι.
Τελευταία επεξεργασία από 4 και ergoil, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες