Η προσωπική μου άποψη είναι πως για ένα κόμμα σαν αυτό των Πειρατών, το οποίο απευθύνεται κατεξοχήν σε νέους ανθρώπους το να αποκλείεις μια μερίδα των ανθρώπων που που ίσως να θέλουν να συμμετάσχουν, με βάση την ηλικία τους είναι λάθος. Δεν καταλαβαίνω γιατί το να συμμετάσχει κάποιος ανήλικος σε πολιτική οργάνωση είναι κατακριτέο, και αρνούμαι να δεχτώ ότι επείδη γεννήθηκα δυο+ χρόνια μετά από κάποιους αλλούς, αυτό με καθιστά πιο ανώριμο, και ανίκανο να συμμετάσχω σε δημοκρατικές διαδικασίες διαβούλευσης.
Δεν νομίζω να υπάρχει νομικό πρόβλημα όσον αφορά τη συμμετοχή σε κόμμα, και σίγουρα δεν υπάρχει για ίδρυση νεολαίας. Όσο για τη νομοθεσία περί εκλογής ούτε αυτή τη θεωρώ σωστή. Ας προστεθεί και αυτό στη μακρά λίστα των δράσεων και των αιτημάτων που θα μπορούσε να έχει η νεολαία. Όμως ακόμη δεν έχω καταλάβει πλήρως αν είστε θετικοί στην πρόταση αυτή!
Συζήτηση για την ίδρυση Νεολαίας
-
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Συζήτηση για την ίδρυση Νεολαίας-Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
εγω ειμαι. και δεν αποκλειω κανεναν. απλα πρεπει να μπαινει και μια γραμμη. δηλαδη ποια ηλικια ειναι "ανωριμη" για πολιτικο διαλογο? 14? 12? 10? 4? εξαρταται ισως και απο το εκαστοτε θεμα και απο τα ενδιαφεροντα του εκαστοτε ατομου. εγω ξεκαθαρα λεω οτι δεν μπορω να μετεχω σε οικονομικες κουβεντες, νοιωθω οτι δεν εχω να προσφερω στην συζητηση, και το θεμα με μπερδευει.
τελος παντων, αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να αποκλειστει καποιος για την ηλικια του. αν ειναι αρκετα ωριμος για να συζητησει κοσμια και με επιχειρηματα, τοτε οι πορτες, τα ματια και τα αυτια μου ειναι ανοιχτα.
τωρα οσο αφορα το θεμα ψηφου και ταυτοποιησης. δεν ξερω. λεω οτι ισως να υπαρξει προβλημα νομικο κυριως με την εγγραφη ανηλικων. γιατι πρεπει να ειναι γραμμενος καποιος επισημο μελος για να ψηφισει στις διαδικασιες. εκτος αν υπαρχει εναλλακτικη προταση. εγω δυστυχως δεν εχω.
τελος παντων, αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να αποκλειστει καποιος για την ηλικια του. αν ειναι αρκετα ωριμος για να συζητησει κοσμια και με επιχειρηματα, τοτε οι πορτες, τα ματια και τα αυτια μου ειναι ανοιχτα.
τωρα οσο αφορα το θεμα ψηφου και ταυτοποιησης. δεν ξερω. λεω οτι ισως να υπαρξει προβλημα νομικο κυριως με την εγγραφη ανηλικων. γιατι πρεπει να ειναι γραμμενος καποιος επισημο μελος για να ψηφισει στις διαδικασιες. εκτος αν υπαρχει εναλλακτικη προταση. εγω δυστυχως δεν εχω.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
Για να συνοψίσω, ελπίζοντας να συνοψίζω σωστά:
1. Μπορείς να συμμετέχεις, όπως ήδη κάνεις. Συνέχισε.
2. Δεν μπορείς να γραφτείς στο κόμμα, δεν είσαι 18. Είναι τυπικό, όχι ουσιαστικό, αλλά ισχύει.
Την ουσιαστική σου ωριμότητα την δείχνεις με την παρουσία σου. Την εκτιμούμε.
Όπως δεν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου, έτσι δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να ψηφίσεις.
3. Δεν υπάρχει ακόμη Νεολαία. Υπομονή για τη στιγμή που θα γίνει.
Μέχρι τότε, είμαστε εδώ και είμαστε όλο αυτιά!
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ στην εκλογή βουλευτή.
1. Μπορείς να συμμετέχεις, όπως ήδη κάνεις. Συνέχισε.
2. Δεν μπορείς να γραφτείς στο κόμμα, δεν είσαι 18. Είναι τυπικό, όχι ουσιαστικό, αλλά ισχύει.
Την ουσιαστική σου ωριμότητα την δείχνεις με την παρουσία σου. Την εκτιμούμε.
Όπως δεν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου, έτσι δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να ψηφίσεις.
3. Δεν υπάρχει ακόμη Νεολαία. Υπομονή για τη στιγμή που θα γίνει.
Μέχρι τότε, είμαστε εδώ και είμαστε όλο αυτιά!

ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ στην εκλογή βουλευτή.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
-
@anestis Κατανοητά. Για το όριο: ένα ακόμα σωστό αίτημα1
@pappasadrian Η αλήθεια είναι πως το να οριοθετησεις κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, γιατί κινδυνεύεις να καταλήξεις σε κάτι εξίσου άδικο με τον σημερινό διαχωρισμό, ενώ ον θεματικό διαχωρισμό ποιος θα τον κάνει και με τι κριτίρια; Εσύ τι πιστεύεις, που πρέπει να μπεί το όριο;
Τα νομικά κολληματα θα τα ψάξω, δε ξέρω αν θα βρώ κάτι αλλά θα προσπαθήσω.
@pappasadrian Η αλήθεια είναι πως το να οριοθετησεις κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, γιατί κινδυνεύεις να καταλήξεις σε κάτι εξίσου άδικο με τον σημερινό διαχωρισμό, ενώ ον θεματικό διαχωρισμό ποιος θα τον κάνει και με τι κριτίρια; Εσύ τι πιστεύεις, που πρέπει να μπεί το όριο;
Τα νομικά κολληματα θα τα ψάξω, δε ξέρω αν θα βρώ κάτι αλλά θα προσπαθήσω.
-
συμφωνω και εγω με την μειωση του οριου για βουλευτης.
οσο για το ηλικιακο οριο συμμετοχης. μακαρι να υπηρχε μαγικος μαθηματικος τυπος. αλλα εν τελει ολα αναγονται στο ατομο. υπαρχουν 14χρονοι που μπορουν να κανουν μια σοβαρη συζητηση, και αντιστοιχα 20χρονοι με την ωριμοτητα αγουρης ντοματας.
αξιζει παντως να δοκιμαστει η συμμετοχη απο νεοτερους. και οτι προβληματα προκυψουν στην πορεια, τα λυνουμε στην πορεια
οσο για το ηλικιακο οριο συμμετοχης. μακαρι να υπηρχε μαγικος μαθηματικος τυπος. αλλα εν τελει ολα αναγονται στο ατομο. υπαρχουν 14χρονοι που μπορουν να κανουν μια σοβαρη συζητηση, και αντιστοιχα 20χρονοι με την ωριμοτητα αγουρης ντοματας.
αξιζει παντως να δοκιμαστει η συμμετοχη απο νεοτερους. και οτι προβληματα προκυψουν στην πορεια, τα λυνουμε στην πορεια
-
Πάνω στο θέμα αυτό θα έλεγα πως κύριο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η άρτια οργάνωση και παρουσία του κόμματος. Όσοι το επιθυμούν και έχουν δικαίωμα ψήφου να ενταχθούν δυναμικά ώστε το σώμα – ο κορμός του κόμματος να είναι ισχυρός. Μη γίνουμε περίγελος σε κάθε κακοπροαίρετο , μην παραμείνουμε μια διαδικτυακή παρέα με πολύ και μόνο μπλα – μπλα.
Για την ώρα θα ήταν πολυτέλεια η ενασχόληση μας με τον τομέα νεολαία του κόμματος την ώρα που η κεντρική δύναμη των εν ενεργεία ψηφοφόρων είναι ακόμη απροσδιόριστη.
Ας στεριώσουμε το σώμα του Κόμματος Ελλήνων Πειρατών και όσον αφορά τη μαγιά – νεολαία ας περιμένουμε.
Για την ώρα θα ήταν πολυτέλεια η ενασχόληση μας με τον τομέα νεολαία του κόμματος την ώρα που η κεντρική δύναμη των εν ενεργεία ψηφοφόρων είναι ακόμη απροσδιόριστη.
Ας στεριώσουμε το σώμα του Κόμματος Ελλήνων Πειρατών και όσον αφορά τη μαγιά – νεολαία ας περιμένουμε.
-
το προβλημα ειναι για τους κατω των 18.
γιατι οι ενηλικες μπορουν κανονικα και με τον νομο (!) να συμμετασχουν κανονικα σε ολες τις διαδικασιες, ως κανονικα μελη του κομματος.
οι ανηλικοι (που ηδη εχουμε μερικους στα καταστρωματα) μπορουν προσωρινα να συμμετασχουν απλως στις συζητησεις, και στις διαφορες ομαδες δρασης που λογικα θα υπαρξουν στο κοντινο μελλον. μεχρι την ιδρυση κανονικα νεολαιας.
γιατι οι ενηλικες μπορουν κανονικα και με τον νομο (!) να συμμετασχουν κανονικα σε ολες τις διαδικασιες, ως κανονικα μελη του κομματος.
οι ανηλικοι (που ηδη εχουμε μερικους στα καταστρωματα) μπορουν προσωρινα να συμμετασχουν απλως στις συζητησεις, και στις διαφορες ομαδες δρασης που λογικα θα υπαρξουν στο κοντινο μελλον. μεχρι την ιδρυση κανονικα νεολαιας.
-
Στο ότι δεν μπορεί να υφίσταται Νεολαία Πειρατών χωρίς κόμμα Ελλήνων Πειρατών, δεν νομίζω πως έχει λογική να επιχειρηματολογούμε!
Αλλά, όπως εχω ξαναπεί, δεν βλάπτει σε τίποτα να υπάρχει η ιδέα στο τραπέζι, να την συζητάμε, να εκφραστούν απόψεις υπερ και κατά, να δούμε αν υπάρχουν οι απαραίτητες προυποθέσεις για τη δημιουργία μιας τέτοιας οργάνωσης, να λυθούν προβλήματα πρακτικά και χίλια δυο άλλα. Ήδη η συζήτηση έχει αρχίσει!
Κατά την γνώμη, τα βασικά θέματα, στα οποία πρέπει να εστιάσουμε, είναι:
1) Τι θα διεκδικούσε μια τέτοια Νεολαία, αντισυμβατική όπως και το κόμμα, στο χώρο π.χ. της παιδείας, των πολιτικών (και όχι μόνο) δικαιωμάτων των νέων κ.α;
2) Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από νέους, ανηλίκους και μη, για μια τέτοια οργάνωση;
3) Ποια θα ήταν η οργανωτική δομή της;
4)Τι ηλικιακά όρια θα είχε;
5 Ποια τα νομικά προβλήματα;
Τέλος, και αν όλα πάνε καλά, πρέπει να ψηφιστεί αυτή η πρόταση από το Σώμα των Μελών!
Άρα μέχρι να γίνουν όλα αυτά και να ετοιμαστεί μια σοβαρή πρόταση, θα περάσει καιρός, το Σώμα των Μελών θα έχει στελεχωθεί και το Κόμμα θα έχει οργανvθεί πλήρως.
Αλλά, όπως εχω ξαναπεί, δεν βλάπτει σε τίποτα να υπάρχει η ιδέα στο τραπέζι, να την συζητάμε, να εκφραστούν απόψεις υπερ και κατά, να δούμε αν υπάρχουν οι απαραίτητες προυποθέσεις για τη δημιουργία μιας τέτοιας οργάνωσης, να λυθούν προβλήματα πρακτικά και χίλια δυο άλλα. Ήδη η συζήτηση έχει αρχίσει!
Κατά την γνώμη, τα βασικά θέματα, στα οποία πρέπει να εστιάσουμε, είναι:
1) Τι θα διεκδικούσε μια τέτοια Νεολαία, αντισυμβατική όπως και το κόμμα, στο χώρο π.χ. της παιδείας, των πολιτικών (και όχι μόνο) δικαιωμάτων των νέων κ.α;
2) Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από νέους, ανηλίκους και μη, για μια τέτοια οργάνωση;
3) Ποια θα ήταν η οργανωτική δομή της;
4)Τι ηλικιακά όρια θα είχε;
5 Ποια τα νομικά προβλήματα;
Τέλος, και αν όλα πάνε καλά, πρέπει να ψηφιστεί αυτή η πρόταση από το Σώμα των Μελών!
Άρα μέχρι να γίνουν όλα αυτά και να ετοιμαστεί μια σοβαρή πρόταση, θα περάσει καιρός, το Σώμα των Μελών θα έχει στελεχωθεί και το Κόμμα θα έχει οργανvθεί πλήρως.
-
μου αρεσει ο τροπος σκεψης σου.
"ας φτιαξουμε την προταση, και οταν ερθει η ωρα να ψηφιστει, θα ειμαστε ετοιμοι"
μπραβο
"ας φτιαξουμε την προταση, και οταν ερθει η ωρα να ψηφιστει, θα ειμαστε ετοιμοι"
μπραβο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες