Phoebus έγραψε:
Δεν κατηγορεί, είναι γεγονός ότι ο Rognan επαναλαμβάνεται. Εντάξει, το είδαμε μία φορά, έκανε την γνώμη του γνωστή εαν και δεν είναι και
τόσο θετική ως κριτική.
Είναι η γνώμη του, για την οποία επιχειρηματολογεί εφόσον άλλοι του απαντάνε. Νομίζω πως έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει με επιχειρήματα την άποψή του.
Phoebus έγραψε:Η απάντησή μου είναι απλά, μέλη του κόμματος μπορούν στην ιδιωτική τους ζωή να κάνουν ό,τι θέλουν εφόσον δεν κάνουν ζημιά σε κανέναν. Σε αυτό το πλαίσιο, αν κάποιοι που θα ενδιαφερόντουσαν για κοινή χρήση ιστιοφόρου (εγώ και η οικογένειά μου, και κοντινοί φίλοι - μεταξύ άλλων συνπειρατών). δεν είναι θέμα, και δεν πηγαίνει ενάντια σε άλλες προτεραιότητες.
Σ' αυτό έχει δίκιο ο myself.Το πως χρησιμοποιείται το όνομα και το σήμα το κόμματος χρειάζεται προσοχή.
(Επαναλαμβάνω πως εγώ είμαι υπέρ του πρότζεκτ)
Phoebus έγραψε:Και λέγοντας αυτό, δεν του έχουμε βάλει καν προτεραιότητα ακόμη, είναι φλού γιατί ειναι (όπως και ο τομέας λέει) - ιδέα προς συζήτηση. Όχι ιδέα προς κατάριψη... κριτικές είναι ευπρόσδεκτες εφόσον αφήνουν κάτι χρήσιμο πίσω τους - πχ, εναλλακτικές ιδέες επι του παρόντος -- όπως και πολύ όμορφα έχει δημιουργηθεί ενα ωραίο φάσμα ιδεών για το πως να προχωρήσουμε - και το διασκεδάζουμε θα έλεγα.
Η κριτική μπορεί να είναι κατά μίας ιδέας, χωρίς απαραίτητα να προτείνει μια εναλλακτική, εάν η ιδέα φαίνεται σε κάποιον λανθασμένη για τον άλφα ή τον βήτα λόγο.
Phoebus έγραψε:Όσο για την απαντησή σου συνπειρατίνα Λουίζα... δεν βρίσκω το μήνυμα που παρέθεσες τόσο προβληματικό - είναι σε φιλικό πνεύμα. Όσο για το βαλτός μου φαίνεται περισσότερο σαν πείραγμα. Το μήνυμά σου όμως με κάνει να σκέφτομαι ότι προτείνεις έναν κανόνα " καλόν είναι όλοι να προσέχουμε λίγο περισσότερο το πως εκφραζόμαστε γραπτώς" - και "Just having a discussion here" αλλά ταυτόχρονα τον παραβαίνεις η ίδια κάνοντας 'διόρθωση' χωρίς τακτ στο νομίζω αρκετά καλοπροαίρετο μήνυμα του φίλου. Τον βλέπει, όπως και εγώ ιδιαίτερα αρνητικό - και θέλει να του δείξει οτι υπάρχει και άλλος δρόμος - υπάρχει και το "win - win". Μιας και αγγλοφέρνουμε.
Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά σου φαίνονται εσένα έτσι, σε κάποιον άλλον όμως φαίνονται αλλιώς. Αυτό είναι το πρόβλημα με τον γραπτό λόγο. Το «βαλτός» εμένα δεν μου φαίνεται ως πείραγμα, και το όλο μήνυμα όχι τόσο φιλικό. Εμένα μου φαίνεται πως βγάζει έναν εκνευρισμό, που θεωρώ άτοπο. Και ο λόγος που επενέβησα είναι επειδή έχουν γίνει επανηλλημένα (και ειδικά τις τελευταίες μέρες) σοβαρές παρεξηγήσεις στο φόρουμ, μέλη έχουν φύγει από το κόμμα για αυτό, και εν τέλει δεν μας τιμά η εντύπωση που δίνουμε προς τα έξω. Μην ξεχνάμε πως το φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους.
Χρειάζεται περισσότερη προσοχή στο τρόπο που εκφραζόμαστε, και αν σου φαίνεται πως δεν τα λέω με πολύ τακτ, ζητώ συγγνώμη, δεν έχω σκοπό να προσβάλλω κανέναν. Μπορεί όμως να γίνει συζήτηση, να εκφραστούν αντιρρήσεις, να γίνει κριτική, και χωρίς χαρακτηρισμούς όπως «βαλτός», και χωρίς να λέμε να σε κάποιον, «είπες την γνώμη σου, δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε την επιχειρηματολογία σου».
Στην τελική, όποιος διαφωνεί και δεν θέλει να κάνει συζήτηση με τον Rognan μπορεί απλώς να τον αγνοήσει.
Phoebus έγραψε:Και πίσω στο θέμα. Νομίζω οτι η ιδέα του open source, kickstarter και να μπουν ευρωπαϊκά μέλη Πειρατών (PPEU) θα ήταν μια αρκετά καλή ιδέα. Απο τοπικά ΜΜΕ νομίζω εύκολα θα πιάναμε παγκόσμιες αναφορές...
Σ'αυτό συμφωνούμε.