Συμμετοχικό Ιστιοφόρο Πειρατών, γυρνώντας την Ελλάδα.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Phoebus
Επικοινωνία:

Re: Συμμετοχικό Ιστιοφόρο Πειρατών, γυρνώντας την Ελλάδα.

Δημοσίευση από Phoebus »

myself έγραψε:Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς έτσι για πλάκα το όνομα του κόμματος των πειρατών για προσωπικούς ιδιωτικούς λόγους;
ότι φέρει το πειρατικό όνομα δεν μπορεί να είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, πρέπει να εκφράζει την πλειοψηφία των πειρατών.

Κάνε μια ανάγνωση στις βασικές αρχές και συνεχίζουμε την συζήτηση αυτη - την συγκεκριμένη όμως σε δικό της νήμα. Άνοιξε το εσυ... τα λέμε εκεί.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευση από mankasp »

Ξεκινάω και εγώ καινούριο νήμα για να συζητήσουμε εκεί καθαρά την πιθανότητα να ξεκινήσει ένα open source project.
Το συγκεκριμένο δεν μπορεί να παρακολουθηθεί πλέον.
https://twitter.com/e_kastrinakis
Antonis_T

Δημοσίευση από Antonis_T »

myself, get a life

Τις αρχές, το καταστατικό και την ιδρ. διακήρυξη τα έχουν συνομολογήσει και συνυπογράψει κάποιοι εκατοντάδες Πειρατές.

Εσύ τώρα, είσαι εδώ για να παριστάνεις το καινό δαιμόνιο και το πνεύμα αντιλογίας μαζί...
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές.
Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Phoebus »

Αυτο το derail του myself συνεχίζει εδώ: viewtopic.php?f=70&t=1581
Μιάς και δεν άνοιξε άλλο νήμα... είσαι ευπρόσδεκτος να επιχειρηματολογήσεις εκεί.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/
LouisaT

Δημοσίευση από LouisaT »

Phoebus έγραψε:
Δεν κατηγορεί, είναι γεγονός ότι ο Rognan επαναλαμβάνεται. Εντάξει, το είδαμε μία φορά, έκανε την γνώμη του γνωστή εαν και δεν είναι και
τόσο θετική ως κριτική.

Είναι η γνώμη του, για την οποία επιχειρηματολογεί εφόσον άλλοι του απαντάνε. Νομίζω πως έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει με επιχειρήματα την άποψή του.

Phoebus έγραψε:Η απάντησή μου είναι απλά, μέλη του κόμματος μπορούν στην ιδιωτική τους ζωή να κάνουν ό,τι θέλουν εφόσον δεν κάνουν ζημιά σε κανέναν. Σε αυτό το πλαίσιο, αν κάποιοι που θα ενδιαφερόντουσαν για κοινή χρήση ιστιοφόρου (εγώ και η οικογένειά μου, και κοντινοί φίλοι - μεταξύ άλλων συνπειρατών). δεν είναι θέμα, και δεν πηγαίνει ενάντια σε άλλες προτεραιότητες.

Σ' αυτό έχει δίκιο ο myself.Το πως χρησιμοποιείται το όνομα και το σήμα το κόμματος χρειάζεται προσοχή.
(Επαναλαμβάνω πως εγώ είμαι υπέρ του πρότζεκτ)

Phoebus έγραψε:Και λέγοντας αυτό, δεν του έχουμε βάλει καν προτεραιότητα ακόμη, είναι φλού γιατί ειναι (όπως και ο τομέας λέει) - ιδέα προς συζήτηση. Όχι ιδέα προς κατάριψη... κριτικές είναι ευπρόσδεκτες εφόσον αφήνουν κάτι χρήσιμο πίσω τους - πχ, εναλλακτικές ιδέες επι του παρόντος -- όπως και πολύ όμορφα έχει δημιουργηθεί ενα ωραίο φάσμα ιδεών για το πως να προχωρήσουμε - και το διασκεδάζουμε θα έλεγα.

Η κριτική μπορεί να είναι κατά μίας ιδέας, χωρίς απαραίτητα να προτείνει μια εναλλακτική, εάν η ιδέα φαίνεται σε κάποιον λανθασμένη για τον άλφα ή τον βήτα λόγο.

Phoebus έγραψε:Όσο για την απαντησή σου συνπειρατίνα Λουίζα... δεν βρίσκω το μήνυμα που παρέθεσες τόσο προβληματικό - είναι σε φιλικό πνεύμα. Όσο για το βαλτός μου φαίνεται περισσότερο σαν πείραγμα. Το μήνυμά σου όμως με κάνει να σκέφτομαι ότι προτείνεις έναν κανόνα " καλόν είναι όλοι να προσέχουμε λίγο περισσότερο το πως εκφραζόμαστε γραπτώς" - και "Just having a discussion here" αλλά ταυτόχρονα τον παραβαίνεις η ίδια κάνοντας 'διόρθωση' χωρίς τακτ στο νομίζω αρκετά καλοπροαίρετο μήνυμα του φίλου. Τον βλέπει, όπως και εγώ ιδιαίτερα αρνητικό - και θέλει να του δείξει οτι υπάρχει και άλλος δρόμος - υπάρχει και το "win - win". Μιας και αγγλοφέρνουμε.

Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά σου φαίνονται εσένα έτσι, σε κάποιον άλλον όμως φαίνονται αλλιώς. Αυτό είναι το πρόβλημα με τον γραπτό λόγο. Το «βαλτός» εμένα δεν μου φαίνεται ως πείραγμα, και το όλο μήνυμα όχι τόσο φιλικό. Εμένα μου φαίνεται πως βγάζει έναν εκνευρισμό, που θεωρώ άτοπο. Και ο λόγος που επενέβησα είναι επειδή έχουν γίνει επανηλλημένα (και ειδικά τις τελευταίες μέρες) σοβαρές παρεξηγήσεις στο φόρουμ, μέλη έχουν φύγει από το κόμμα για αυτό, και εν τέλει δεν μας τιμά η εντύπωση που δίνουμε προς τα έξω. Μην ξεχνάμε πως το φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους.

Χρειάζεται περισσότερη προσοχή στο τρόπο που εκφραζόμαστε, και αν σου φαίνεται πως δεν τα λέω με πολύ τακτ, ζητώ συγγνώμη, δεν έχω σκοπό να προσβάλλω κανέναν. Μπορεί όμως να γίνει συζήτηση, να εκφραστούν αντιρρήσεις, να γίνει κριτική, και χωρίς χαρακτηρισμούς όπως «βαλτός», και χωρίς να λέμε να σε κάποιον, «είπες την γνώμη σου, δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε την επιχειρηματολογία σου».
Στην τελική, όποιος διαφωνεί και δεν θέλει να κάνει συζήτηση με τον Rognan μπορεί απλώς να τον αγνοήσει.

Phoebus έγραψε:Και πίσω στο θέμα. Νομίζω οτι η ιδέα του open source, kickstarter και να μπουν ευρωπαϊκά μέλη Πειρατών (PPEU) θα ήταν μια αρκετά καλή ιδέα. Απο τοπικά ΜΜΕ νομίζω εύκολα θα πιάναμε παγκόσμιες αναφορές...

Σ'αυτό συμφωνούμε. ;)
Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Phoebus »

Καλώς, Λουίζα - θα έλεγα όμως ότι η καλή κριτική και εναλλακτικές να μην δώσει - η θέση η ίδια τις υπόσχεται. Δηλαδή δεν είναι σε πλήρη έλλειψη περιεχομένου. Πχ, μπορούμε να φτιάξουμε αερόστατο με σημα ΚΠΕ; -- Οχι, δε θα'ταν καλό <-- δεν παρέχει περιεχόμενο. Αλλά επίσης δεν παρέχει την απόδειξη οτι ο συνομιλητής έχει δώσει τόπο η έχει πραγματικά αφουγκραστεί την ιδέα/επιχείρημα.

Από καλές κρητικές έχουμε πολλά να μάθουμε, από αρνητικές θέσεις χωρίς περιεχόμενο απλά χάνουμε ενέργεια.
Rognan

Δημοσίευση από Rognan »

Μια τελευτεα απαντηση απο μεριας μου, απο εκει και περα, οπως σας ειπα και πριν, αν διαφωνειτε μαζι μου και αν μπορειτε να μαζευτειτε αρκετα ατομα προχωριστε το, αν ειμαι κλειστομυαλος και κανω κριτικη χωρις νοημα τι σας νοιαζει; Καντε αυτο που θεωρειτε σωστο και αν το στιριξει το συνολο των πειρατων τι συμασια εχει τι λεω εγω;

Επαναλαμβανομαι γιατι με ρωτατε και γιατι καποιοι μου λενε οτι τα επιχειριματα μου δεν στεκουν, επομενος απανταω προσπαθωντας να σας δειξω γιατι θεωρω οτι τα επιχειριματα μου στεκουν! Νομιζω ο καθενας αυτο θα εκανε.
Οπως λενε και αλλοι, οπου μπαινει η "συνυπογραφη" του κομματος πρεπει να υπαρχει μια συγκεκριμενη λογικη και να ειναι προσεγμενες οι κινησης. Προς το παρων μονο κουβεντα γινετε, αλλα πολυ ενθουσιοδης, εγω ασκω κριτικη η οποια μπορει να βοηθισει ελπιζω στο να φυγει ο πολυς ενθουσιασμος και να σκευτουμε ολοι λογικα προτου βιαστουμε να κανουμε πραξης.
Εμποδια δεν εβαλα σε κανεναν, σας ειπα την γνωμη μου και το τι πιστευω πως θα συμβει αφοτου κατασκευαστει το σκαφος! Δεν σας εβαλα εγω καποια φορολογια, ουτε εμποδισα κατα καποιον τροπο την κατασκευη του!

Επιχειριμα κοντα στην κριτικη μου ειναι οτι βρισκομαστε στο "ιδεες προς συζητηση", συζητηση ομως κανω και εγω...! Δεν εμποδισα κανεναν να κανει κατι, απλος εκφραζω την γνωμη μου, την εξηγω σε οσους μου το ζητανε και απανταω σε οσους μου απαντανε!

Αν πιστευτε οτι ειμαι βαλμενος... Τι να πω;! Υπαρχει καποιος που θα ειχε κερδος απο το να τρολλαρει στο φορουμ των πειρατων, κατα τις ιδεας να κατασκευασουν ενα ιστιοπλοΐκο; :twisted:

Ξερετε την γνωμη μου, μην χαλαμε τις καρδιες μας, ουτε λεω κατι με κακια, ουτε να εμποδισω κανεναν θελω, ουτε εχω προβλημα με οποιονδηποτε απο εδω μεσα! Στο συγγεκριμενο θεμα δεν ξανασυμετεχω!
Kotsos

Δημοσίευση από Kotsos »

Όταν πρωτοείδα το νήμα ομολογώ ότι η πρώτη σκέψη μου είχε να κάνει με την καταστροφή του κόσμου και τις κτένες.

Γι'αυτό θεωρώ ότι ο rognan είχες πολύ δίκαιο στους ενδοιασμούς του. Όποιος έχει περάσει από τα πανεπιστήμια και έχει ακούσει τις κριτικές για την ΔΑΠ και την πολιτική της των φοιτητικών πάρτυ είναι λογικό να έχει αυτούς τους φόβους που είναι απόλυτα βάσιμοι.
Συμφωνώ με τον Γιώργο ότι ευαγγελιζόμαστε ένα διαφορετικό τρόπο στην πολιτική σκηνή αλλά εφόσον ακόμα δεν το έχουμε κάνει πραγματικότητα και η δομή μας και οι λειτουργίες μας σαν κόμμα ακόμα παραμένουν παραδοσιακές τότε η κριτική θα μας χαρακτηρίσει στα πρώτα μας βήματα και όπως όλοι γνωρίζουν η πρώτη εντύπωση ακόμα και αν είναι λάθος, είναι αυτή που πιο δύσκολα ανασκευάζεται.
Είναι τελείως διαφορετική η πρόταση για τη δημιουργία ενός νήματος για open source pirate ship project όπου θα κατατεθούν απατεντάριστες προτάσεις και σχέδια και όποιος θέλει ή όταν αποκτήσουμε λεφτά αλλά και εδραιώσουμε την θέση μας στον πολιτικό χώρο θα μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα. Αυτό θα μας φέρει την δημοσιότητα που χρειαζόμαστε αλλά και δεν θα έχει τα αρνητικά του αγοράζω ιστιοφόρο, που καλώς ή κακώς η ιδιοκτησία του έχει συνδεθεί με αρνητική εικόνα.
Όσο για την έλλειψη πνευματικών πόρων τοπικά, μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο διαδίκτυο, όλος ο πλανήτης μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας και να καταθέσει προτάσεις.

Για την επανάληψη που αναφέρει ο φοίβος, υπάρχει μία τάση στις προτάσεις που κάνουν τα μη μέλη να μην δίνεται απάντηση ή να δίνεται μία γενικόλογη απάντηση που δεν απαντάει στα βασικά σημεία της τοποθέτησής τους με αποτέλεσμα να δημιουργεί την εντύπωση ότι η συνεισφορά τους αντιμετωπίζεται με μία πατερναλιστική διάθεση και δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη. Αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν την θέση τους υπάρχει η καραμέλα είσαι εκτός και δεν γνωρίζεις τις αρχές των πειρατών, είσαι νέοπας στην πειρατεία, είσαι χαμηλά στο πειρατόμετρο και πολλά άλλα. Μία νοοτροπία που θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια ο καθένας προσωπικά να την συγκρατήσουμε.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
kissand

Δημοσίευση από kissand »

LouisaT έγραψε:
kissand έγραψε:@Rognan
Σε όλη την ιδέα είσαι αντίθετος και βάζεις εμπόδια

1 Θα σου πω τον τρόπο σκέψης μου σαν πειρατής

Δεν πάμε από την πεπατημένη
Δεν πάμε με κανόνες
Πάμε με την καρδία μας κυρίως. Το μυαλό είναι για να λύνει τα προβλήματα όχι για να βάζει εμπόδια
Είμαστε νέο κόμμα με νέο τρόπο λειτουργίας και σκέψης

2. Επι των πρακτικών
Ναι είναι φιλόδοξο ακριβό και χρονοβόρο σχέδιο
Προς το παρόν είναι σχέδιο και για καιρό θα παραμείνει έτσι, αν και απότι βλέπω αρχίζουν διάφοροι συνπειρατές
να το βλέπουν πιο σοβαρά και να ρωτάνε ειδικούς επί των πρακτικών
Αν βρεθούν χρήματα και χρόνος από καμιά 10αριά μέλη να το τρέξουν, θα πραγματοποιηθεί να είσαι σίγουρος.
Την όρεξη δεν την βάζω σαν προϋποθεση, όπως είδες υπάρχει αρκετή...

3. Για σένα
Είπες τις ίδιες αντιρρήσεις σου 4-5 φορές. Τις διαβάσαμε, τις ξαναδιαβάσαμε, τις καταλάβαμε κι'εσύ επιμένεις, φτάνει!
Αν έχεις να προσθέσεις κάτι καινούργιο ελεύθερα

Εγώ επειδή είμαι καχύποπτος αρχίζω να σκέφτομαι μήπως είσαι βαλτός από κάπου... είσαι;
Αν δεν είσαι βαλτός (που δεν νομίζω) και, όπως γράφει το προφίλ σου είσαι μόνο 21, έχεις πολύ κλειστό μυαλο για 21 χρονών νέος
οπότε open your mind

Φιλικά και πειρατικά

Παιδιά, έλεος και πάλι!
Δεν μπορεί να κατηγορούμε όποιον εκφράζει μια αντίθετη γνώμη από μας πως είναι βαλτός! Ούτε πως «βάζει εμπόδια». Την γνώμη του αναλύει ο άνθρωπος και επιχειρηματολογεί υπέρ αυτής. Και καλά κάνει. It's called "having a discussion". Εγώ είμαι υπέρ του project αλλά και ο Rognan έχει σε πολλά σημεία δίκιο και καλόν θα ήτανε να τον ακούσουμε όλοι λίγο πιο προσεκτικά.
Επίσης καλόν είναι όλοι να προσέχουμε λίγο περισσότερο το πως εκφραζόμαστε γραπτώς. Το "φιλικά και πειρατικά" στο τέλος του όποιου μηνύματος δεν αναιρεί άκομψες εκφράσεις ή και κατηγορίες που έχουν γίνει προηγουμένως.

Λουϊζα,
1 με νοιάζει να τον ξεκουνήσω και σκεφτεί διαφορετικά και όχι να τον αποθαρρύνω ούτε να τον λογοκρίνω
2 η επανάληψη και η επιμονή είναι ενοχλητική
3 όπως βλέπεις επί των πρακτικών συμφωνώ μαζί του αλλά δεν θα με κάνει να εγκαταλείψω την σκέψη ή να εμποδίσω όποιον θέλει να
ξεκινήσει να ασχολείται, ίσα ίσα θα τον βοηθήσω
4 δηλαδή επειδή κατά την γνώμη σου εκφράστηκα άκομψα ή κατηγόρησα δεν μπορώ να γράψω "φιλικά και πειρατικά"; Αυτό είναι λογοκρισία
5 το "φιλικά και πειρατικά" το εννοώ, αν δεις τα άλλα posts μου δεν το γράφω αλλά εδώ θεώρησα ότι πρέπει να το γράψω για να καταλάβει το
παλικάρι την καλή μου πρόθεση ασχέτως των κατηγοριών και τον εκφράσεων.
Αν δεν το εννοούσα δεν θα καθόμουν να γράψω απάντηση έγραφα απάντηση αλλά θα έσβηνα τα posts και τον λογαριασμό του απλά...
Γιώργης Κισσανδράκης
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/
LouisaT

Δημοσίευση από LouisaT »

Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, και πάλι για να μην γίνονται παρεξηγήσεις. :)
kissand έγραψε:Λουϊζα,
1 με νοιάζει να τον ξεκουνήσω και σκεφτεί διαφορετικά και όχι να τον αποθαρρύνω ούτε να τον λογοκρίνω

Δεν αμφέβαλλα για την καλή σου πρόθεση, το τόνο και το ύφος του γραπτού λόγου συζητάμε μόνο. Γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί πολύ εύκολα να παρεξηγηθεί, ή να δημιουργήσει προστριβές.

kissand έγραψε:2 η επανάληψη και η επιμονή είναι ενοχλητική

Εμένα δεν με ενόχλησε. Με ενδιέφερε να ακούσω τα επιχειρήματά του. Το αναφέρω αυτό απλώς για να καταδείξω πως τα πράγματα αυτά είναι υποκειμενικά και γι' αυτό καλόν είναι να είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί σε ένα ανοιχτό φόρουμ απ' ό,τι θα ήμασταν πιθανώς σε μια κουβέντα με 2 φίλους μας. Εξάλλου, είναι στο νήμα «Ιδέες για συζήτηση», οπότε κάνουμε συζήτηση.

kissand έγραψε:3 όπως βλέπεις επί των πρακτικών συμφωνώ μαζί του αλλά δεν θα με κάνει να εγκαταλείψω την σκέψη ή να εμποδίσω όποιον θέλει να
ξεκινήσει να ασχολείται, ίσα ίσα θα τον βοηθήσω

Και καλά θα κάνεις.

kissand έγραψε:4 δηλαδή επειδή κατά την γνώμη σου εκφράστηκα άκομψα ή κατηγόρησα δεν μπορώ να γράψω "φιλικά και πειρατικά"; Αυτό είναι λογοκρισία

Ορίστε. Ας προσέχουμε πάλι. Φυσικά και ΔΕΝ εννοούσα αυτό. Εννοούσα πως, μολονότι σίγουρα εννοούσες ό,τι έγραψες με φιλική και πειρατική διάθεση, η φιλική σου διάθεση δεν αναιρούσε το άκομψο του χαρακτηρισμού «βαλτός». Διαφωνούμε;
Εγώ απλώς ζητάω να υπάρχει μια μεγαλύτερη προσοχή στο πως εκφραζόμαστε και να αποφεύγουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Τόσο παράλογο είναι;

kissand έγραψε:5 το "φιλικά και πειρατικά" το εννοώ, αν δεις τα άλλα posts μου δεν το γράφω αλλά εδώ θεώρησα ότι πρέπει να το γράψω για να καταλάβει το
παλικάρι την καλή μου πρόθεση ασχέτως των κατηγοριών και τον εκφράσεων.
Αν δεν το εννοούσα δεν θα καθόμουν να γράψω απάντηση έγραφα απάντηση αλλά θα έσβηνα τα posts και τον λογαριασμό του απλά...

Αυτό δεν θα ήταν λογοκρισία;

Φιλικά και Πειρατικά -- χωρίς ίχνος σαρκασμού.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική συζήτηση”