Που πάμε;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Που πάμε;

Δημοσίευσηαπό mankasp » 28 Μαρ 2012, 10:03

pav έγραψε:
και γιατί να έρθουν οι <25; Τους αφήσαμε χώρο; Τους αφήσαμε να πουν αυτοί την άποψη τους;

Μανώλη, σχετικά με το θέμα πιστεύω ότι...

Παρακαλώ θέλω δημόσια απάντηση στο πού κάνω λάθος μόνο από την Δ.Ε. ή μέλη που γράφτηκαν πριν από το πρώτο μπαμ δημοσιότητας.

Ω, συγνώμη.

Είπα: "τους αφήσαμε χώρο;" στο πρώτο πρόσωπο πληθυντικού. Εγώ είμαι 33. Το ερώτημα αυτό το έθεσα σε άλλο thread, εκεί φυσικά και ήθελα να ακούσω τις απόψεις όλων.

Το "Που πάμε" το έθεσα ξεχωριστά μόνο για κάποια άτομα γιατί με ενδιαφέρει η άποψη αυτών των συγκεκριμένων, κακό είναι;
Θα μπορούσα κάλλιστα να επικοινωνήσω μαζί τους εκτός φόρουμ αλλά επέλεξα να το κάνω δημοσία. Παρομοίως, ζήτησα και η απάντηση τους, να είναι δημόσια.
https://twitter.com/e_kastrinakis

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 28 Μαρ 2012, 10:14

mankasp έγραψε:Το "Που πάμε" το έθεσα ξεχωριστά μόνο για κάποια άτομα γιατί με ενδιαφέρει η άποψη αυτών των συγκεκριμένων, κακό είναι;
Θα μπορούσα κάλλιστα να επικοινωνήσω μαζί τους εκτός φόρουμ αλλά επέλεξα να το κάνω δημοσία. Παρομοίως, ζήτησα και η απάντηση τους, να είναι δημόσια.

Βεβαίως και θα μπορούσες. Όχι, δεν είναι απαραίτητα κακό, δικαίωμά σου είναι.

Αν το δεις από τη δική μου πλευρά όμως, δεν σε ενδιαφέρει η άποψή μου επειδή γράφτηκα λίγες ημέρες, μήνες, χρόνια μετά. Συμπεραίνω λοιπόν ότι όσοι ήρθαμε αργότερα είτε είμαστε Β' διαλογής είτε δεν κατέχουμε το αρχικό, αναλλοίωτο όραμα.

Δεν είναι λογική η διαμαρτυρία μου;

Υ.Γ. Δεν έχω σκοπό να σου επιτεθώ, από κοντά θα γινόταν πιο αντιληπτό το ύφος μου.
Υ.Γ.2. Κι εγώ 30-35 είμαι. :)

andiguru

Δημοσίευσηαπό andiguru » 28 Μαρ 2012, 10:24

Δημόσιοι διάλογοι σαν αυτούς που προήγηθηκαν αμφιβάλω να βρει κάποιος, σε άλλο κόμμα.
Νομίζω αυτές τις εκλογές πρέπει να τις δούμε απλά σα την έναρξη μιας προσπάθειας που θα διαρκέσει χρόνια.
Πρακτικές άλλων κομμάτων δεν ταιριάζουν στους πειρατές και νομίζω οτι ακριβώς αυτό είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) το σημαντικότερο που μας διαφοροποιεί από τους άλλους!
"Οι ιδέες και το πρόγραμμα δεν είναι ένα φαγητό που το ετοιμάζεις μια φορά, το τρώς και τελείωσε δε πρόκειται να ξαναπεινάσεις ποτέ!"

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 28 Μαρ 2012, 10:41

pav έγραψε:
mankasp έγραψε:Το "Που πάμε" το έθεσα ξεχωριστά μόνο για κάποια άτομα γιατί με ενδιαφέρει η άποψη αυτών των συγκεκριμένων, κακό είναι;

Βεβαίως και θα μπορούσες. Όχι, δεν είναι απαραίτητα κακό, δικαίωμά σου είναι.

Αν το δεις από τη δική μου πλευρά όμως, δεν σε ενδιαφέρει η άποψή μου επειδή γράφτηκα λίγες ημέρες, μήνες, χρόνια μετά. Συμπεραίνω λοιπόν ότι όσοι ήρθαμε αργότερα είτε είμαστε Β' διαλογής είτε δεν κατέχουμε το αρχικό, αναλλοίωτο όραμα.

Δεν είναι λογική η διαμαρτυρία μου;

Υ.Γ. Δεν έχω σκοπό να σου επιτεθώ, από κοντά θα γινόταν πιο αντιληπτό το ύφος μου.
Υ.Γ.2. Κι εγώ 30-35 είμαι. :)

Σε ευχαριστώ και εσένα για τις παρατηρήσεις σου.
Γενικά με ενδιαφέρει η άποψη όλων και θέλω να τονίσω ότι διαβάζω όλα τα thread στο φόρουμ και όλες τις απόψεις.
Κανείς δεν πιστεύω πως είναι δευτέρας διαλογής. Απλά, επειδή ακριβώς το αρχικό όραμα είναι εύπλαστο και επειδή είναι πολύ πιθανό για παράδειγμα το δικό μου όραμα να ήταν ή να είναι διαφορετικό, είτε από το αρχικό, είτε από αυτό που δημιουργείτε τώρα, ή επειδή παρανόησα κάτι στις αρχές κτλ. ήθελα τη γνώμη των πρώτων οραματιστών για να δω τουλάχιστον όταν γράφτηκα στο κόμμα αν κοιτούσαμε τουλάχιστον προς το ίδιο σημείο του ορίζοντα.

Και επειδή πήρα τις απαντήσεις που ήθελα. Ζητώ ξανά συγνώμη για την αναστάτωση.
Πιστεύω πως ήταν ένα καλό μάθημα για όλους αλλά κυρίως για μένα.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Z53

Δημοσίευσηαπό Z53 » 28 Μαρ 2012, 12:00

pappasadrian έγραψε:οι εκλογες μας εχουν γαμησει.

+1000
Παρεπιπτόντως κι εγώ διατύπωσα αυτή τη θέση πιό κομψα, αλλά έτσι ίσως γίνει πιό εύκολα κατανοητή.

Μανώλη σέβομαι απόλυτα την αυτοκριτική σου και χίλια μπράβο
Εγω τη θέση σου την είχα καταλάβει στο πλαίσιο που αναφέρει επιγραμματικά ο Αδριανός
pappasadrian έγραψε:συμμαζεμενα, στην αρχικη μας θεματολογια, να δομηθουμε εσωτερικα και βλεπουμε

Αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα πολιτικό κόμμα έχει λόγο ύπαρξης όταν παράγει πολιτική
Αν ο ρόλος του κόμματος περιοριστεί στο να φτιάξουμε μια πλατφόρμα συζήτησης για όλους τους πολίτες, τι σόϊ πολιτική παράγει ?

Οι Αρχές μας αποτελούν απλά μια βάση. Και αν κρίνει κανείς από τη συσπείρωση που προκάλεσαν, μια ισχυρή βάση. Αλλά δεν κάνουμε τίποτα αν δεν τις “αναβαθμίσουμε” σε πολιτική έκφραση.

Οσον αφορά τις επιτροπές, νομίζω ότι το λάθος είναι ότι τις βλέπουμε σαν “επιτροπές προεκλογικού προγράμματος” και όχι σαν “επιτροπές διαμόρφωσης πολιτικών θέσεων”

Δηλαδή
pappasadrian έγραψε:οι εκλογες μας εχουν γαμησει.

Πειρατικά πάντα
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 28 Μαρ 2012, 15:55

Μανώλη,
Η άποψή μου:
Δεν υπάρχουν στελέχη ή Μέλη 2 ταχυτήτων. Σε 4 χρόνια εγώ θα είμαι 4,5 χρόνια στο κόμμα και κάποιοι άλλοι 4 και δύο μήνες... Δεν υπάρχει παλιός (εκτός τον φίλο που είπε στην Αθήνα ότι το σκεφτόταν το 2007 :)

Δεν έχουμε χάσει το δρόμο μας (αν εξαιρέσουμε τις μικρο-προστριβές).

Η απαίτηση για Επιτροπές υπήρξε σχεδόν καθολική από τα Μέλη. Η ψηφοφορία δεν επηρέασε κάτι, αφού τελικά τις ανοίξαμε σχεδόν όλες κατόπιν δημόσιας απαίτησης πάλι,
με το σκεπτικό να μπουν βάσεις από την αρχή (δεν συμφωνώ, αλλά είδες ότι δεν χαλάστηκε χατήρι :) σχεδόν σε κανέναν, αυτό είναι επιλογή ενός ήπιου μοντέλου που υποτίθεται πως μας ταιριάζει vs ενός απολυταρχικού/συγκεντρωτικού. Εξ' άλλου δεν έχουμε κάνα Καμένο ή καμιά Ντόρα ή Λούκα :D

Όντως υπάρχουν 2 δρόμοι: Των Σουηδών (3+1 αρχές) και των υπολοίπων Ευρωπαίων (15-25 αρχές)
Επιλέξαμε τον δρόμο των υπολοίπων Ευρωπαίων γιατί ακόμη κι οι Σουηδοί καταλαβαίνουν σιγά-σιγά ότι δεν κερδίζουν έτσι την κοινωνία τους, θα το δεις στις Ευρωεκλογές όταν θα βγάλουν μόνο 1, ίσως και κανέναν.

"Ο,τι δεν κατάφεραν 30 χρόνια τα υπόλοιπα κόμματα."

ΟΧΙ (γιατί αν το νομίζαμε θα ήμασταν μεγαλομανείς (ΧΟΥΜΟΡ ΚΑΝΩ) και ταυτόχρονα ΝΑΙ, αλλά κατ' εμέ αν ζήσουμε μια δεκαετία PLUS θα τα καταφέρουμε.

Η αναφορά στο καταστατικό είναι για να ρίχνει μια ματιά ο Εισαγγελέας του Α.Π. να βλέπει τι σόι κόμμα είμαστε και να μας θυμίζει το κουκούτσι του "φρούτου" μας.
Υπάρχει νόστιμο φρούτο έξω από το κουκούτσι και είναι οι Αρχές/Πρόγραμμα, εξ ίσου ισχυρά με το καταστατικό.

Μπορούμε να κάνουμε ΚΑΙ την εξωτερική πλατφόρμα. Μήπως βρει παρηγοριά κι ο izno (δεν άντεξα :D ) Πέρα από την πλάκα ίσως όντως πρέπει να την κάνουμε ΚΑΙ αυτήν.

Πρέπει ταυτόχρονα να αποδείξουμε ότι αυτό που ευαγγελιζόμαστε για 11 εκ Ελληνες μπορούμε να το κάνουμε 200 άνθρωποι εδώ μέσα, χωρίς να σφαχτούμε! :)

Εγώ παραδόξως είμαι μαζί σου στο παρακάτω, αλλά έλα που η πλειοψηφία θέλει Επιτροπές... Αν δεν δημιουργοταν θα είχαμε δικαιολογημένη έκρηξη. Δημιουργήθηκαν και υποστελεχώθηκαν.Ισως μας φταιν κι οι Εκλογές. Ισως απλά το ότι είμαστε 200 και νοιάζονται (ή έχουν χρόνο και όρεξη) οι 50. Κι εγώ έχω περιέργεια να δω το έργο που θα παραχθεί, μια που δεν προλαβαίνω να είμαι σε καμιά Επιτροπή.

=>Θέσεις για θέματα που δεν έχουμε, πρέπει να πάρουμε μόνο αν πραγματικά χρειαστεί, αν για παράδειγμα χρειαστεί να ψηφίσουμε για ένα νομοσχέδιο και αφορά ένα θέμα για το οποίο δεν έχουμε θέση, τότε να γίνει και επιτροπή και από όλα. Και να μην ξεχνάμε, η λήψη των τελικών αποφάσεων από όλη τη κοινωνία. Εμείς, ακόμα, δεν είμαστε όλη η κοινωνία, πως λοιπόν θα πάρουμε θέση για όλα αυτά που δεν είναι επί της αρχής στο καταστατικό μας;

Τα στατιστικά του forum μην τα μετράς, τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να διαβάσεις αν δεν έκανες login. Εξ' ου και γράφτηκαν 1200 μέλη ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ. μετά αυτό άλλαξε και δεν γράφονται για να διαβάσουν.
Ενεργά Μέλη του κόμματος στο forum είμαστε περίπου 200.

Τέλος να πω ότι στο "μπαμ" κάποιοι ήρθαν για την Άμεση Δημοκρατία και φύγανε όταν είδαν ότι δεν έχουμε επεξεργαστεί ένα "αναρχικό" μοντέλο, αλλά ότι το Ελβετικό είναι πιο κοντά μας.

2-3 "μαρξιστές" κατά δήλωσή τους μας την είπαν στο twitter και κάνανε unfollow επειδή "δεν θέλουμε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, απλά να τον εξωραΐσουμε" (!)

Από τα Μέλη του 2006 στη Σουηδία μόνο το 25% είναι ακόμη Μέλη 6 χρόνια μετά. Ισως το ίδιο γίνει και σε μας.

Όταν πρωτο-μιλήσαμεμε το PPI μας είπαν όλοι ότι στην αρχή θα έρθουν διάφοροι άνθρωποι, μεταξύ τους και "οπορτουνιστές". Μετά την πρώτη (λογικά χαμηλή) εκλογική επίδοση θα σηκωθούν να φύγουν. Οπως 2-3 Μέλη που διαγράφηκαν ΜΕΤΑ την ίδρυση του Καμμένου (ίσως για να πάνε εκεί).

Αυτά είναι τα 222 cents μου :)
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Jake Lankster

Δημοσίευσηαπό Jake Lankster » 28 Μαρ 2012, 16:59

Πιστεύω ότι η ρότα που έχουμε χαράξει είναι στη σωστή γενικές γραμμές.Οποτε δεν πρέπει να αγχωνόμαστε.Νομίζω ότι οι εκλόγες μας ήρθαν πολύ γρήγορα στο κεφάλι για ένα νέο κόμμα σαν το δικό μας.Η πίεση που δεχτήκαμε για να έχουμε απαντήσεις σε όσα περισσότερα θέματα γίνεται προκάλεσε μια καραμπόλα αλλά δεν πειράζει.Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η μαγιά και ότι η αρχή έγινε.Αυτό που χρειάζεται είναι να απολαυσουμε το βάφτισμα του πυρός που θα πάρουμε σε αυτές τις εκλογές και να ετοιμάσουμε το ρεσάλτο μας για τις επόμενες.Υπάρχουν μέλοι που τρέχουν για τους πειράτες απο το πρωί μέχρι το βράδυ και υπάρχουν και μη μέλοι που και αυτοί αγωνιζονται για τους πειρατές.Οπότε είναι λάθος να αναλωθούμε στο τι προσφέρει ο καθένας μας. ;) Επίσης δεν είμαστε χωρισμένοι και ούτε πρέπει ποτέ να χωριστούμε σε παλιούς και καινούργιους.Πειρατές είμαστε και είμαστε όλοι ίσοι.Εγώ αυτό νιώθω και αυτό εισπράτω :D Επίσης είναι ωραίο που διαφωνούμε γιατι έτσι μόνο μπορούμε να παράγουμε πολιτική :lol:

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 28 Μαρ 2012, 19:03

Κύριοι έχετε καταλλαβει ότι ιδρύσατε πολιτικό κόμμα;

Δεν είσαστε ο σύλλογος κυνηγών που αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές για πλάκα.
Δεν είσαστε ΜΚΟ για να λέτε είμαστε το Ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκού κόματος.
Δεν είσαστε το κόμμα ροκάδων για πιο ροκ εντ ρολ καταστάσεις στην πολιτική.
Δεν είσαστε οι Παρακρατικοί Με Ένσημα για να μαζεύετε ανούσια μπούγια στις πλατείες.

Είσαστε κόμμα με πολιτικές αρχές και συγκεκριμένες θέσεις. Το target group σας δεν είναι τα 1000 ή τα 2000 μέλη όπως στις ΜΚΟ και στους Συλλόγους. Το target group σας είναι οι 150000 ψηφοφόροι που συμφωνούν με τις καταστατικές σας θέσεις και με τις προτάσεις σας για την κοινωνία.

Τι κάνατε για αποδείξετε ότι είστε κόμμα και να πετάξετε την ρετσινιά από πάνω σας ότι είστε απλά το τσούρμο που γουστάρει να κατεβάζει τζάμπα τραγουδάκια και παιχνίδια;
Τι κάνατε για να περάσετε τις ιδέες σας στους 150000 ψηφοφόρους;
Τι κάνατε για να έρθουν οι πλέον ενεργοί από αυτούς να παράγουν πολιτική;

ΤΙΠΟΤΑ.

Μην χαίρεστε που σας παίζουν ακόμα τα μέσα. Γνωρίζουν ότι είσαστε ακόμα ακίνδυνα και χειραγωγίσιμα. Αν ξεθαρέψετε και αποκτήστε ρεύμα και σας επιτεθούν πώς θα αμυνθειτε όταν ξεχάσατε να θωρακιστείτε;

Μιλάτε για την αντίδραση στην ACTA. Αν και θεωρώ γελοίο ένα κόμμα να οργανώνει πορεία λές και είναι οι ΠΆΜΕ, αλλά πολτε έγινε η κλήση στους 150000 ψηφοφόρους να έρθουν και εγώ δεν το πήρα χαμπάρι; Πότε βγήκε δελτίο τύπου που να καλεί σε αντίδραση στην ACTA όλους όσους αισθάνονται ότι θίγονται από αυτή; Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη θίγονται; Που είναι το δελτίου τύπου για την ACTA στην αρχική σελίδα του κόμματος και που είναι το κείμενο που απεστάλει σε ΌΛΑ τα ΜΜΕ ( μπλογκ, Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, φόρουμ, τηλεοπτικούς σταθμούς; ). Που είναι το κείμενο που εξηγεί γιατί εμένα τον δυνητικό ένα από τους 150000 με αγγίζει η ACTA και ότι εσύ αντιδράς γιατί είσαι με τα συμφέροντα μου και όχι γιατί γουστάρεις να κατεβάζεις παράνομα ταινιούλες χωρις να πληρώσεις;
Αντί να δείξετε ότι είστε πραγματικό κόμμα που αξίζετε την ψήφο μου και με σέβεστε ώς ψηφοφόρο τί κάνατε. Μαζέψατε ένα μπούγιο από τα μέλη να πάτε στις πλατείες λές και είστε οι Ντ´αρντανιάν σωτήρες των ΠΑρακρατικών Με Ένσημα.

Και οτί δεν έχετε θέσεις που να πηγάζουν από τις καθεστωτικές αρχές σας στα θέματα που καίν την κοινωνία πάλι έλλειψη σεβασμού σε εμένα τον δυνητικό 1 από τους 150000 ψηφοφόρους εκφράζει.

Τι λέτε σε καθε συνέντευξη και στα περισσότερα βιντεάκια;
Είμαστε οι πειρατές μέλη του ευρωπαϊκού κόμματος πειρατών που έχει τόσους ευρωβουλευτές και τόσους δημάρχους. Προσωπικά χέστηκα πόσους Ευρωβουλευτές και πόσους δημάρχους βγάλαν στην Σουηδία ή στην Γερμανία. Τελείως διαφορετικές κοινωνίες άλλη λογική ποιόν ψηφίζω ευρωβουλευτή ή βουλευτή ή και δήμαρχο. Εντώ Ελλάντα γιου νοου; Πότε ειπώθηκε παντού και πάντα ότι είμαστε έλληνες πειρατές που συμμετέχουμε σε ένα παγκόσμιο κίνημα με αρχές Χ Ψ Ω;
Και όταν ρωτάν για θέσεις στα άλλα ζητήματα λέτε δεν έχουμε θέσεις θα βγούν από τα μέλη μας κάποια στιγμή. Βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα. Αν κύριοι πιστεύετε ότι οι καθεστωτικές σας αρχές δεν μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία τότε καλύτερα να πάτε να παίξετε Pro να μην μας απασχολείτε και εμάς. Αν είστε ανίκανοι να βρείτε σε ποιες πτυχές της κοινωνικής ζωής έχουν εφαρμογή οι Αρχές σας τότε πώς περιμένετε εμένα να σας ψηφίσω;
Γιατί ποτέ δεν άκουσα ότι έχουμε θέσεις βασισμένες στις αρχές τις διαφάνειας προσωπικής και ατομικής ελευθερίας και ελυθερίας στην πρόσβαση της γνώσεις που σκοπό έχουν να φέρουν ανάπτυξη για να βγούμε από το τέλμα και αναδιαμορφώνονται κάθε μέρα που νέα μέλη προστίθενται στο δυναμικό του κόμματος μας;
Όσο παίζετε το δεν ξέρω/δεν απαντώ οι δημοσιογράφοι και τα λοιπά κόμματα θα σας καλούν για μαϊντανούς να δέσει η σαλάτα σαν πρώτο πιάτο πριν προτείνουν τα κόμματα εξουσίας.

Σκεφτείτε τους ψηφοφόρους. Γιατί τα κόμματα υπάρχουν για τους ψηφοφόρους και όχι οι ψηφοφόροι για τα κόμματα.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 28 Μαρ 2012, 19:41

Μάλλον ξέχασες να διαβάσεις τις αρχές του ΚΠΕ: http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 28 Μαρ 2012, 19:59

Kotsos έγραψε:Κύριοι έχετε καταλλαβει ότι ιδρύσατε πολιτικό κόμμα;

Δεν είσαστε ο σύλλογος κυνηγών που αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές για πλάκα.
Δεν είσαστε ΜΚΟ για να λέτε είμαστε το Ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκού κόματος.
Δεν είσαστε το κόμμα ροκάδων για πιο ροκ εντ ρολ καταστάσεις στην πολιτική.
Δεν είσαστε οι Παρακρατικοί Με Ένσημα για να μαζεύετε ανούσια μπούγια στις πλατείες.

Είσαστε κόμμα με πολιτικές αρχές και συγκεκριμένες θέσεις. Το target group σας δεν είναι τα 1000 ή τα 2000 μέλη όπως στις ΜΚΟ και στους Συλλόγους. Το target group σας είναι οι 150000 ψηφοφόροι που συμφωνούν με τις καταστατικές σας θέσεις και με τις προτάσεις σας για την κοινωνία.

Τι κάνατε για αποδείξετε ότι είστε κόμμα και να πετάξετε την ρετσινιά από πάνω σας ότι είστε απλά το τσούρμο που γουστάρει να κατεβάζει τζάμπα τραγουδάκια και παιχνίδια;
Τι κάνατε για να περάσετε τις ιδέες σας στους 150000 ψηφοφόρους;
Τι κάνατε για να έρθουν οι πλέον ενεργοί από αυτούς να παράγουν πολιτική;

ΤΙΠΟΤΑ.

Μην χαίρεστε που σας παίζουν ακόμα τα μέσα. Γνωρίζουν ότι είσαστε ακόμα ακίνδυνα και χειραγωγίσιμα. Αν ξεθαρέψετε και αποκτήστε ρεύμα και σας επιτεθούν πώς θα αμυνθειτε όταν ξεχάσατε να θωρακιστείτε;

Μιλάτε για την αντίδραση στην ACTA. Αν και θεωρώ γελοίο ένα κόμμα να οργανώνει πορεία λές και είναι οι ΠΆΜΕ, αλλά πολτε έγινε η κλήση στους 150000 ψηφοφόρους να έρθουν και εγώ δεν το πήρα χαμπάρι; Πότε βγήκε δελτίο τύπου που να καλεί σε αντίδραση στην ACTA όλους όσους αισθάνονται ότι θίγονται από αυτή; Μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη θίγονται; Που είναι το δελτίου τύπου για την ACTA στην αρχική σελίδα του κόμματος και που είναι το κείμενο που απεστάλει σε ΌΛΑ τα ΜΜΕ ( μπλογκ, Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, φόρουμ, τηλεοπτικούς σταθμούς; ). Που είναι το κείμενο που εξηγεί γιατί εμένα τον δυνητικό ένα από τους 150000 με αγγίζει η ACTA και ότι εσύ αντιδράς γιατί είσαι με τα συμφέροντα μου και όχι γιατί γουστάρεις να κατεβάζεις παράνομα ταινιούλες χωρις να πληρώσεις;
Αντί να δείξετε ότι είστε πραγματικό κόμμα που αξίζετε την ψήφο μου και με σέβεστε ώς ψηφοφόρο τί κάνατε. Μαζέψατε ένα μπούγιο από τα μέλη να πάτε στις πλατείες λές και είστε οι Ντ´αρντανιάν σωτήρες των ΠΑρακρατικών Με Ένσημα.

Και οτί δεν έχετε θέσεις που να πηγάζουν από τις καθεστωτικές αρχές σας στα θέματα που καίν την κοινωνία πάλι έλλειψη σεβασμού σε εμένα τον δυνητικό 1 από τους 150000 ψηφοφόρους εκφράζει.

Τι λέτε σε καθε συνέντευξη και στα περισσότερα βιντεάκια;
Είμαστε οι πειρατές μέλη του ευρωπαϊκού κόμματος πειρατών που έχει τόσους ευρωβουλευτές και τόσους δημάρχους. Προσωπικά χέστηκα πόσους Ευρωβουλευτές και πόσους δημάρχους βγάλαν στην Σουηδία ή στην Γερμανία. Τελείως διαφορετικές κοινωνίες άλλη λογική ποιόν ψηφίζω ευρωβουλευτή ή βουλευτή ή και δήμαρχο. Εντώ Ελλάντα γιου νοου; Πότε ειπώθηκε παντού και πάντα ότι είμαστε έλληνες πειρατές που συμμετέχουμε σε ένα παγκόσμιο κίνημα με αρχές Χ Ψ Ω;
Και όταν ρωτάν για θέσεις στα άλλα ζητήματα λέτε δεν έχουμε θέσεις θα βγούν από τα μέλη μας κάποια στιγμή. Βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα. Αν κύριοι πιστεύετε ότι οι καθεστωτικές σας αρχές δεν μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία τότε καλύτερα να πάτε να παίξετε Pro να μην μας απασχολείτε και εμάς. Αν είστε ανίκανοι να βρείτε σε ποιες πτυχές της κοινωνικής ζωής έχουν εφαρμογή οι Αρχές σας τότε πώς περιμένετε εμένα να σας ψηφίσω;
Γιατί ποτέ δεν άκουσα ότι έχουμε θέσεις βασισμένες στις αρχές τις διαφάνειας προσωπικής και ατομικής ελευθερίας και ελυθερίας στην πρόσβαση της γνώσεις που σκοπό έχουν να φέρουν ανάπτυξη για να βγούμε από το τέλμα και αναδιαμορφώνονται κάθε μέρα που νέα μέλη προστίθενται στο δυναμικό του κόμματος μας;
Όσο παίζετε το δεν ξέρω/δεν απαντώ οι δημοσιογράφοι και τα λοιπά κόμματα θα σας καλούν για μαϊντανούς να δέσει η σαλάτα σαν πρώτο πιάτο πριν προτείνουν τα κόμματα εξουσίας.

Σκεφτείτε τους ψηφοφόρους. Γιατί τα κόμματα υπάρχουν για τους ψηφοφόρους και όχι οι ψηφοφόροι για τα κόμματα.

Αν και δεν συνηθιζω να απανταω σε σεντονια που δεν εχουν να πουν και τιποτα θα προσπαθησω να σε καλυψω σε λιγες γραμμες.Πρωτα απο ολα η μη συμμετοχη σου στα δρωμενα εντος του κομματος δικαιολογει εν μερη την αγνοια σου για σημαντικες αποφασεις που εχουν ληφθει σε συγκεκριμενα θεματα οργανωσης που θετεις στο κειμενο σου οποτε εδω θα σου ζητησω να κανεις υπομονη και να περιμενεις να δεις τα αποτελεσματα της εργασιας μας σε τομεις οπως αρχες,θεσεις,μοντελα αμεσοδημοκρατιας,τροπος εφαρμογης κ.α.Μετα μου κανει εντυπωση το υφος με το οποιο γραφεις καθως και πως πας απο το εμεις στο εσεις!!!Σε καθε περιπτωση μπορεις να συμμετασχεις οπου νομιζεις οτι χρειαζομαστε μια αλλη προσεγγιση ωστε να συνδιαμορφωσεις προς το καλυτερο ολα αυτα που αναφερεις.Αποψη μου βεβαια ειναι οτι κανεις οτι εκαναν ολα τα κομματα(και πολλοι εκ των ψηφοφορων τους) ως τωρα,στειρα κριτικη χωρις αλλο περιεχομενο,χωρις προτασεις,με αναθεματισμους,εκρηξεις οργης και πομπωδεις εκφρασεις.Πειρατικα παντα. ;)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες