ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

Δημοσίευσηαπό omissman » 26 Μαρ 2012, 20:30

Μια και τα ερωτηματα εμειναν επι της ουσιας αναπαντητα ειπα να γινω πιο συγκεκριμενος.

Ι. ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ

……..και γιατί να έρθουν οι <25; Τους αφήσαμε χώρο; Τους αφήσαμε να πουν αυτοί την άποψη τους; .…….. 22 έπρεπε να είναι ο Μ.Ο.!!!

Ποιος νεος ηρθε και δεν βρηκε χωρο ; ιδρυθηκε ή όχι το ΚΠΕ, με την πλατφορμα που οι ιδρυτες του επελεξαν και με κεντρο βαρους το copyright, παραλληλα με τις γενικες αρχες ; μηπως αυτά δεν εκφραζουν τους νεους ; ποιοι ηρθαν ; οι 30+ και καποιοι «μεγαλοι» - μεταξυ των οποιων και εγω – με πολιτικη συνειδηση και σοβαρα προβληματισμενοι . Τι εγινε λοιπον; Μηπως Καναμε Λαθος ; μηπως ειχε ταμπελα απ’ εξω «απαγορευεται η εγγραφη σε ατομα ανω των 40» και δεν την ειδαμε ;;; ποιος αρνηθηκε σε ποιον να πει την αποψη του ; πιο ανοιχτο, δημοκρατικο και ελευθερο forum δεν εχω συναντησει στο νετ !
…Δεν πρέπει οι θέσεις μας να γίνουν πιο ξεκάθαρες, πρέπει να τις αφήσουμε φλου, να έρθουν οι νέοι και να τις κάνουν αυτοί συγκεκριμένες. …….Να περάσουμε το μήνυμα ότι θέσαμε τη βάση, βάλαμε το θεμέλιο και περιμένουμε τους νέους να χτίσουν….

Αρα καλυτερα να παψω να τρεχω κι εγω και να περιμενω καποιο νεωτερο να αναλαβει το φορτιο … για να μη θεωρηθει δλδ ότι «προτρεχω» των νεων που όταν θα ερθουν πιθανον να …διαφωνησουν με οσα εν τω μεταξυ εχω κανει … Όχι τιποτ’ άλλο, αλλα θα πρεπει να απολογουμαι κι’ από πανω επειδη τολμησα και πηρα την πρωτοβουλια !!!
Εκτός αν κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική κρίση για προσωπικούς λόγους.

Υποθετω ότι είναι σχημα λογου , γιατι αν υποπτευθω ότι είναι προσωπικη αιχμη, εφυγα αυριο το πρωι…
Σαλπάραμε....αλλά αφήσαμε το πλήρωμα πίσω.

Το πληρωμα που βρηκε το ταξιδι ενδιαφερον μπηκε ηδη στο μπαρκο και το καραβι σαλπαρε… δεν θα κατσουμε να κλαψουμε κι’ολας για οσους ρεμβαζουν στο μουραγιο ή δειλιαζουν ή βραζουν στο ζουμι τους ή εχουν «κατι καλυτερο» να κανουν ή εχουν «μαξιμαλιστικες απαιτησεις» και τους φαινομαστε λιγοι, ή εν πασει περιπτωσει δεν εχουν τα αρχιδια να ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ !

ΙΙ. ΠΕΡΙ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ

Κι εγώ πιστεύω πως τώρα που είμαστε 100-150 ενεργοί πρέπει απλά να χτίσουμε τις υποδομές μας, να βάλουμε το πλαίσιο και να αφήσουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέλη να διαμορφώσουν πιο συγκεκριμένες θέσεις.

Δλδ τι άλλο κανουμε τωρα ;; υποδομες και πλαισιο δεν στηνουμε;; και πως θα ασχοληθουμε και με ποια καθημερινοτητα ; τι θα λεμε ; το ποιηματακι των γενικων αρχων ;; μπλα, μπλα μπλα ελευθερια, μπλα, μπλα μπλα διαφανεια, μπλα, μπλα μπλα αμεση δημοκρατια ;;;
…πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους, κοντινούς και μακρινούς. Οι στόχοι όλοι πρέπει να είναι πρακτικοί και μετρήσιμοι. Για μένα η σύνταξη περαιτέρω ιδεολογικοπολιτικών θέσεων πέρα από τις αρχές μας είναι ανούσια…. (!!!)

Προς τι η συγχυση ;;; οι Αρχες Δεν είναι Θεσεις. Είναι οι ηθικες και ιδεολογικες Αξιες , η σπονδυλικη στηλη των αξιωματικων αποψεων που καθοριζουν το ιδεολογικο στιγμα κάθε κομματος. Πανω σ’ αυτές πατανε και στηριζονται ολες οι επι μερους θεσεις και αποψεις για τα συγκεκριμενα κοινωνικα προβληματα που επιχειρει κάθε κομμα να αντιμετωπισει. Εμεις επιλεξαμε αυτές . Παρακάτω ;;;
Αν δεν ισχυει αυτό, τοτε γιατι να θεσουμε στοχους ; κι αν οι νεοι που «θα ερθουν» διαφωνουν με αυτους τους στοχους και θελουν να τους αλλαξουν ; να κουραζομαστε αδικα ; και με ποια εννοια οι στοχοι μας θα είναι «πρακτικοι και μετρησιμοι» ; και πως θα οργανωσουμε την στρατηγικη και την τακτικη μας σε σχεση με αυτους τους στοχους ;;; χωρις θεσεις ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ;;; ειμαι εξαιρετικα διατεθειμενος να ακουσω μια θεση π.χ. για το καυτο ζητημα της ασφαλειας και των μεταναστων που να μην ξεπεφτει σε αερολογιες περι δημοκρατιας και ισων δικαιωματων , διοτι από τις αρλουμπες π.χ. του τσιριζα και λοιπων ψευτοαριστερων δυναμεων εχουμε παρει και περισσευμα …
Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο να πάρουμε συγκεκριμένες θέσεις, ειδικά σε θέματα που δεν είμαστε ειδικοί όσο τα ενεργά μέλη είναι μόνο 150.

Φοβουνται οι πειρατες το ρισκο ;; ποιο ακριβως ρισκο ;; μη και γινουμε δυσαρεστοι ;; μη και εχουμε πολιτικο κοστος ;; μη και λεμε μπαρουφες ;; μα εάν σκεφτομαστε με τρομο τη γνωμη των «ειδικων» ε, τοτε δεν θα μπορεσουμε να εχουμε θεσεις οσοι και να γινουμε, ποτέ και για τιποτα γιατι παντα θα υπαρχει καποιος ειδικος που θαχει αντιθετη αποψη ! Δεν είναι οι ειδικοι που καθοριζουν τις θεσεις των κομματων , αυτή είναι μια τεχνοκρατικη αντιληψη που επιχειρει να αποϊδεολογικοποιησει δλδ να αποπολιτικοποιησει τις σφοδρα πολιτικες – διαβαζε οικονομικες – επιλογες των κομματων εξουσιας ειδικοτερα…
Για αυτό, ας μείνουμε μόνο στις αρχές μας, που στο κάτω κάτω είναι αρκετά προσδιορισμένες ώστε να μην χάσουμε την ευελιξία μας.

Αποκτησαμε «ευαγγελιο και ιερες γραφες" οι πειρατες ;;; είμαι αραγε ο μονος περιεργος που βλεπω π.χ. τις αρχες μας περι την οικονομια εντελως γενικολογες και απροσδιοριστες και τις θεσεις μας επ' αυτου απλως ανυπαρκτες ;;;
(συνεχιζεται...)
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 26 Μαρ 2012, 20:48

PART II
III. ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ...

The way we keep it let us be still attractive for up to 95% of people, as confronting with PP-SE's option, which is a vital issue for a tiny fraction of the population (even worst now with the financial crisis), and PP-DE's way, which is "cool" but will end up scaring some liberals and conservatives and banning themselves for a 30-40% of population easily.

εάν αυτό δεν είναι ο ορισμος του πολιτικου οπορτουνισμου τοτε εγω ειμαι ο κινεζος Μι-Σουν-Λη ; ευελικτη πολιτικη ; παλι καλα που είναι μονο η προσωπικη του αποψη …
Η Κρίση που ζούμε έχει θεμέλια. Δεν έπεσε από τον ουρανό.
Θεμέλιό της είναι η αδιαφάνεια.
.....................................
Οι Αρχές μας είναι στο ΚΕΝΤΡΟ της ΔΟΜΙΚΗΣ λύσης της κρίσης κι ας μην λένε
"Θα χτυπήσω το μαγικό ραβδάκι και θα φάνε όλοι με χρυσά κουτάλια"

Διαφωνω! Η κακοδιαχειριση, το πελατειακο κρατος κλπ είναι τα διαχειριστικα συμπτωματα της κρισης και όχι οι αιτιες της. Το θεμελιο της κρισης είναι η ανιση κατανομη του πλουτου εντος και εκτος , γι’ αυτό ακριβως και η κριση είναι Διεθνης και πολύ περισσοτερο Γεωπολιτικη και Οικονομικη από ότι φανταζομαστε. Και ναι μεν οι αρχες μας είναι στο επικεντρο της διαχειριστικης δυνατοτητας του συστηματος αλλα μονο εμμεσα αγγιζουν την ουσια της . Απλουστατα επειδη ζουμε σε μια μπανανια , δλδ στην Ελλαδα, βλεπουμε τα παντα με τον τοπικο παραμορφωτικο φακο ακριβως επειδη είναι εξοφθαλμη η ανικανοτητα, η φαυλοτητα και η διαφθορα του πολιτικου συστηματος το οποιο παρεδωσε τη χωρα ανοχυρωτη στην κριση και είναι απολυτα ανικανο να την οδηγησει εξω από αυτην ! Προφανεστατα λοιπον , όχι μονο εμεις αλλα και κανεις άλλος δεν εχει κανενα μαγικο ραβδι, και οποιος το λεει ψευδεται ασυστολα. Αυτό δεν σημαινει φυσικα ότι δεν πρεπει να βλεπουμε λιγο μακρυτερα και λιγο οξυτερα, με το πειρατικο μας κυαλι !
… η λύση σε ερωτήσεις γιά μνημόνιο και κρίση οικονομική και κρίση αξιών είναι ΜΊΑ η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ…

Εχω την εντυπωση ότι η Διαφανεια και η επιμονη στην ΠΛΗΡΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ πληροφορηση είναι οι αναγκαιες αλλα όχι ικανες προϋποθεσεις που θα μας οδηγησουν σε εφικτες πολιτικες λυσεις. Ας μη ταυτιζουμε τα μεσα με τον σκοπο, ουτε να θεωρουμε ότι εχουμε βρει το φαρμακο δια πασαν νοσον κλπ. Παλι όμως μπορει να κανω εγω το λαθος…
Σε ποιον κλεισαμε την πορτα;Ποτε;Στην τελευταια συναντηση στην Θεσσαλονικη εκαναν τον κοπο να παραβρεθουν 2 ατομα(ενας ακομα ηρθε αλλα δεν μπηκε στον κοπο να μας ψαξει γιατι τον ενοχλουσε το καπνισμα!)και ο ενας ημουν εγω.Οι επιτροπες για να λειτουργησουν θελουν ενεργα μελη οχι ποζερια...επισης ειμαστε 2 μηνων και οχι δυο χρονων για να υπαρχει τετοια απογοητευση. Εγω οπως συνηθιζει να λεει ενας φιλος βλεπω τρια φυλλαρακια να εχει σκασει ο σπορος που φυτευσαμε και οχι ενα ματσο πορτοκαλια οποτε θα συνεχισω την προσπαθεια και δεν θα αρχισω να γκρινιαζω στην πρωτη στραβη.Οτι καναμε ως τωρα καλως το καναμε,δεν βλεπω τιποτα στραβο,ουτε λοξοδρομησαμε απο τον αρχικο μας στοχο που ηταν να ιδρυθουμε πρωτα απο ολα ουτε απο τους δευτερευοντες που ειναι η αναπτυξη(ομαδες) του κομματος και η προσπαθεια εξευρεσης λυσεων(επιτροπες) για την κοινωνια που ζουμε….

Προσυπογραφω κάθε λεξη και κάθε ιωτα και με τα δυο μου χερια. Ακριβως ετσι σκεφτομαι και εγω.
Εμενα παλι μου ειναι πολυ ευδιακριτο το πολιτικο στιγμα του κομματος και δεν με προβληματιζει καθολου τουλαχιστον προς το παρον.Το μονο που με ενοχλει σε αυτην την φαση ειναι τα φαλτσα εκ δεξιων και εξ ευωνυμων.

Το πολιτικο μας στιγμα είναι σχετικα ευδιακριτο και ουτε εμενα είναι αυτό που με προβληματιζει. Όμως από εδώ ως το να μην εχουμε καθολου θεσεις για το σημαντικοτερο προβλημα της χωρας τα τελευταια 40 χρονια υπαρχει καποια αποσταση. Φαλτσα παντα θα υπαρχουν αλλα θα είναι ακινδυνα οσο θα ξεκαθαριζουν και θα οριστικοποιουνται βαθμιαια οσες θεσεις μας είναι ακομα ανεπεξεργαστες.
…Ήθελα επίσης να προσθέσω ότι θα πρέπει αντί να ασχολούμαστε με επιτροπές και να αγχωνόμαστε ποιες θα είναι οι θέσεις μας για κάθε ένα τομέα ,να δούμε πρώτα πως θα μπορέσουμε να (ξε)σηκώσουμε τους νέους από τις καφετέριες…

Και πως θα τους ξεσηκωσουμε παρακαλω ;; όταν μας ρωτησουν ποιες είναι οι θεσεις μας για την ανεργια ; για τα Πανεπιστημια ; για το ασυλο ; για τα ναρκωτικα ; εμεις τι θα τους λεμε ; ότι όλα θα λυθουν όταν επικρατησει η ιδανικη κοινωνια με την αμεση δημοκρατια και την διαφανεια;;; νεα θεολογια δλδ ;;;
Τέλος όποιος θέλει να ιδρύσει το κόμμα των Αγανακτισμένων και των Πλατειών μπορεί να το κάνει.

Συμφωνω απολυτα ! με την υποσημειωση ότι και αυτοι με καποιες αρχες ξεκινησαν αλλα εμειναν εκει και δεν εχουν θεσεις για τιποτε. Θεσεις λεμε, όχι αρλουμπες ! (ειχα κουφαθει ακουγοντας στο Συνταγμα τον κάθε πικραμενο να μιλαει για την «επιβολη» του συστηματος της αμεσης δημοκρατιας εδώ και τωρα !!!)
Ειναι γεγονός ότι οι εκλογές μας έχουν αποπροσανατολίσει. Καταναλώνουμε πολύ ενέργεια παράγουμε ιδέες κλπ στήνουμε τόσες “επιτροπές προγράμματος” (αλλά δεν μπορούμε να τις στελεχώσουμε αξιοπρεπώς) όλα για τις εκλογές, και έχουμε παραμελήσει εντελώς τα βασικά. ……Αλλά ας προσπαθήσουμε πρώτα να καλύψουμε τις οργανωτικές μας αδυναμίες και μετά βγάζουμε επί μέρους θέσεις και προγράμματα. Οι Αρχές μας φτάνουν και περισσεύουν, αρκεί να γίνουν ξεκάθαρες σε πολιτικό επίπεδο.

Συμφωνω και επαυξανω, Περι αυτου ακριβως προκειται . Λιγες , προσεκτικα επιλεγμενες θεσεις σε ΚΑΙΡΙΑ ζητηματα αρκουν για να δωσουν ένα ξεκαθαρο πολιτικο στιγμα. Με αυτές μπορουμε αφ’ ενός να γινουμε πειστικοι σε ένα πολύ ευρυτερο κοινο και αφ’ ετερου να ταπωσουμε τον κάθε δημοσιογραφισκο που θα προσπαθησει να μας «εκθεσει» σαν γραφικους και τζαμπατζηδες …

@Nicholas Starkos … συμφωνω και ευχαριστω γιατι με εβγαλες από τον κοπο να τα γραψω εγω, ασε που αποκλειεται να ταγραφα τοσο καλα !
Εγώ συμμετέχω στο κόμμα για να μπορεί αυτός που ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ να αλλάξει το καθεστώς στη χώρα μου.

αυτος που συμμετεχει στο ΠαΝΔοκ, στο ΚΚΕ, στον τσιριζα, στο ΛΑΟΣ, στα χρυσα αυγα … ;;; απ’ότι ξερω κανεις από δαυτους δεν εχει την παραμικρη ορεξη να συμμετασχει στο ΚΠΕ, ασε που δεν ειμαι και καθολου σιγουρος ότι θελει να αλλαξει το καθεστως προς την κατευθυνση που θελουμε εμεις !!! Οποτε ; προς τι τοσος αλτρουϊσμος ;;; σεβομαι απολυτα την ανεξιθρησκεια και την αυτοθυσια σαν προσωπικη επιλογη αλλα ένα πολιτικο κομμα είναι πρωτιστως ένα ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ και σαν τετοιο εχει στοχο την εξουσια και μεσω αυτης την μεταβολη της κοινωνιας προς τα κει που νομιζει ΑΥΤΟ καλυτερα. Αλλοιως ιδρυουμε λεσχη συζητησεων ιδεολογικου και φιλοσοφικου προβληματισμου.
Τέλος για όσους ΑΠΕΧΟΥΝ... με αυτούς θέλω να ασχοληθώ μόνο.

Επαναλαμβανω το ερωτημα Νο 10 : Εν κατακλειδι ποιος γραφει την Ιστορια ; οι Απόντες ή οι Παρόντες ;;; Εκτος εάν εννοεις ότι θελεις να ασχοληθεις για να τους πεισεις να συμμετεχουν και αυτοι στην προσπαθεια, οποτε ναι, αυτό δεν θελουμε ολοι ; ενεργους πολιτες ; αλλοιως τι διαολο αμεση δημοκρατια θα φτιαξουμε ;;;
Και ναι, εμενα δεν με φοβιζει καθολου ότι ειμαστε ένα πολύ μικρο κομματι της κοινωνιας. Και δεν θα κανω πισω με τιποτα. Ουτε και δισταζω μηπως και καποιος αισθανθει «καπελωμενος». Γιατι εγω ειμαι εδώ επειδη εχω πειστει :
για την ειλικρινεια των προθεσεων , την καθαροτητα των στοχων και την διαφανεια των διαδικασιων.
Αυτά εμενα μου φτανουν και μου περισσευουν για να ξερω ότι αν τηρουνται σωστα οι κανονες κανεις δεν προκειται να καπελωθει, ουτε από τους παροντες αλλα ουτε και από τους αποντες που ενδεχομενως θαθελαν πολύ να ερθουν αλλα το ψαχνουν με το μικροσκοπιο ! Για το ταξιδι όμως θελουμε και μερικα «καλουδια» ακομη, πυξιδα εχουμε αλλα και το GPS δεν θα μας επεφτε κι ασχημα !!!

ουφ, παραμακρυνε η σεντονιαδα...Γ.

James
Επικοινωνία:

Re: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩ

Δημοσίευσηαπό James » 26 Μαρ 2012, 20:59

???
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 26 Μαρ 2012, 21:09

Γεγονός είναι ότι τον κράξανε μετά, δεν υιοθετώ τη θέση απλά έκανα το copy/paste

εάν αυτό δεν είναι ο ορισμος του πολιτικου οπορτουνισμου τοτε εγω ειμαι ο κινεζος Μι-Σουν-Λη ; ευελικτη πολιτικη ; παλι καλα που είναι μονο η προσωπικη του αποψη …

Οι Ελβετοί των 40 δημοψηφισμάτων το χρόνο πλέον έχουν προσέλευση λίγο κάτω του 50% αλλά κι έτσι λειτουργεί η Α.Δ. τους καθώς κι ο "φόβος φυλάει τα έρμα"

ενεργους πολιτες ; αλλοιως τι διαολο αμεση δημοκρατια θα φτιαξουμε ;;;
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Μαρ 2012, 00:05

@omissman

Συνοψίζω τις απαντήσεις μου εδώ μόνο για αυτά που πιστεύω πως είναι πιο σημαντικά από όλη τη συζήτηση.

ΝΕΟΙ:
α. Δεν μίλησα ποτέ για τους νέους που είναι σε άλλα κόμματα ή κινήσεις, μιλάω πάντα για τους νέους που δεν είναι πολιτικοποιημένοι. Αυτούς εννοώ όταν λέω "αυτοί που δεν ανήκουν στο κόμμα"
β. Ο στόχος μας πρέπει να είναι πως θα ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά.
γ. Πιστεύω πως παρουσιάζοντας συγκεκριμένες θέσεις, για τα οικονομικά, τα μεταναστευτικά κτλ. χωρίς να βρούμε πρώτα τρόπο να ακούσουμε τους νέους, θα τους απομακρύνει από μας. Στη τελική να πάμε στις καφετέριες και στα σχολεία και να τους ρωτήσουμε στα ίσα: Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου, τι θα ήθελες να αλλάξεις. Να δεν θέλουν να μπουν εδώ, να πάμε εμείς σε αυτούς.
δ. Μετά, ας κάνουμε όσες επιτροπές θέλετε.

ΠΕΡΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ:
Όταν λέω για τους στόχους και το πόσο ανούσιες είναι οι επιτροπές για μένα αυτή τη στιγμή εννοώ πως το 100% των δυνάμεων μας πρέπει να το αναλώσουμε σε συγκεκριμένα απλά πραγματάκια. Για παράδειγμα:
Στόχος είναι να στην επόμενη διαδήλωση κατά της ACTA να έχουμε 100 άτομα.
Στόχος είναι να να κάνουμε Συνέδριο.
Στόχος είναι να κάνουμε wiki.
Στόχος είναι να εκλέξουμε έναν ευρωβουλευτή.
Στόχος είναι να έχουμε 2000 μέλη το 2013.
Όλα τα παραπάνω είναι μετρήσιμα, δηλαδή μπορούμε να ξέρουμε στο τέλος αν τα πετύχαμε ή όχι.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ
Εδώ μέσα φυσικά και έχουμε άτομα που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες δεν είναι απαραίτητα κακό. Έχουμε και μεγαλομανείς (με την έννοια που ξέρουν οι ψυχολόγοι), αυτό είναι κακό.

Όσο για το αν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά... όταν βγάζεις όλους τους οικονομολόγους σκάρτους και προσπαθείς να λύσεις το οικονομικό πρόβλημα μιας χώρας μόνος σου ή μάζι με 5 - 10 ακόμα άτομα που είσαστε στην επιτροπή αυτή, όσο καλοπροαίρετες και να είναι οι προθέσεις σου/σας, δυστυχώς αυτό βγαίνει προς τα έξω: Προσωπική φιλοδοξία και μεγαλομανία.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
Εγώ ήρθα σε αυτό το κόμμα για αυτά τα 5-10 πράγματα που πρεσβεύει και να αγωνιστώ για αυτά, και ας μην λύνουν το 100% των προβλημάτων της χώρας μου.
Δεν ήρθα εδώ για να ακούω μέντορες και συζητήσεις καφενείου, να αναλύουμε το χρηματοοικονομικό σύστημα και στη διαμαρτυρία για την ACTA να είμαστε 7 άτομα!!!
https://twitter.com/e_kastrinakis

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Μαρ 2012, 00:38

vasilis89 έγραψε:θα πω για μια τελευταία φορά την άποψη μου και μετά θα δεν θα ξαναγράψω μέχρι να δω κάποια συμμαντική αλλάγη για να μην τσατίζω και τους ανθρώπους που πραγματικά δουλεύουν και αφιερώνουν χρόνο, για κάτι που όμως εγώ δεν βλέπω να διαμορφώνετε ως κόμμα το πειρατών. Σέβομαι όμως όπως και να έχει την δουλειά τους.
Το κόμμα έχει την εξής ιδιομορφία, δεν έχει σαφή πολιτική ταυτότητα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι πειρατές εμφανίστηκαν για τα θέματα ψηφιακής ελευθερίας και ιδιοτικότητας και δευτερευόντως για το πως μπορεί να εφαρμοστεί μια ψηφιακή άμεση δημοκρατία.
Πώς μπορούμε όμως εμείς να μιλάμε για αυτά εν καιρό κρίσης!! ήμαστε τρελοί?! ο κόσμος πεινάει και εμάς μας νιάζουν αυτά?!
σορρυ αλλά αυτό είναι όλο το νόημα του πειρατικού κινήματος.
Αν επικεντροθούμε στην κρίση θα διαλυθούμε γιατί πολύ απλά δεν έχουμε σαφή πολιτική ταυτότητα.
Οι θέσεις μας είναι αρκετές, και είναι ώρα να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτές. Δεν χρειάζομαστε επιτροπές για το περιβάλλον τον τουρισμό κλπ.. τι να τις κάνουμε άλλωστε όταν το νομοσχέδιο για τις τηλεποικοινωνίες είναι σχεδόν έτοιμο και εμείς δεν έχουμε παράγει τίποτα πάνω σε αυτό. Βρισκόμαστε ακριβώς στον τόπο και τον χρόνο που θέλουμε για να επιρεάσουμε για αυτό που δημιουργηθήκαμε και εμείς ασχολούμαστε με εκλογές που δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ψηφοδέλτιο.

Παραθέτω αυτό και τελειώνω σε αυτό το thread. Αυτό τα λέει όλα σχετικά με το πως κλείνουμε πόρτες.

Υ. Γ. @ vasilis89. Δυστυχώς εγώ έγραψα παραπάνω και τσάτισα κάποιους.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 27 Μαρ 2012, 20:40

“Τα οικονομικα είναι μια πολύ καλη επιστημη για να βρισκουν δουλεια οι οικονομολογοι !»
JOHN KENNETH GALBRAITH
[άλλος ενας μεγαλομανης στην παρεα …]
Όταν στα 70ς διαβασα το βιβλιο του Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ, γοητευθηκα τοσο πολύ που αποφασισα, παραλληλα με τις σπουδες μου στην Αρχιτεκτονικη, να μελετω απο καθαρο ενδιαφερον την οικονομια από κοινωνικη, φιλοσοφικη, πολιτικη και …οικονομικη αποψη … από τοτε φαινεται κολλησα το χούϊ.

Ξεκινησα αυτό το thread με μοναδικο σκοπο να επισημανω τα δυο ζητηματα που εθεσα με την πρωτη αναρτηση :

α/ τον εντοπισμο καποιων ελλειψεων οσον αφορα στο πολιτικοιδεολογικο μας στιγμα και
β/ τον προβληματισμο για την απουσια από το κομμα νεων και πολύ νεων σε ηλικια μελων

Ότι οι επισημανσεις αυτές ηταν απολυτως ορθες φανηκε από τη ζωηρη συζητηση που ακολουθησε.

Με το σημειωμα αυτό θελω να κλεισω την συμμετοχη μου σ’ αυτή τη συζητηση επαναφεροντας τα απολυτως ουσιωδη.

1. Ισχυριζομαστε ότι επιθυμουμε να ενεργοποιησουμε τη Νεα Γενια, αλλα περιοριζομαστε στα λογια και δεν κανουμε απολυτως τιποτε γι’ αυτό, ενώ κανεις δεν εμποδισε κανενα να κανει τις ιδεες του πραξη και να βαλει σε εφαρμογη μια ρεαλιστικη προταση για την προσεγγιση των νεων.
2. Λοιδωρηθηκε η εργασια καποιων από μας για την παρουσιαση ΠΙΟ επεξεργασμενων αποψεων του κομματος σχετικα με ΑΜΕΣΑ, ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ζητηματα της ελληνικης κοινωνιας του σημερα, όπως π.χ. η οικονομικη κατασταση της χωρας που αφορα πρωτιστως τους νεους [ οι οποιοι μαστιζονται από την ανεργια σε ποσοστο 50%] αλλα και ολους τους υπολοιπους, σαν υποκινουμενη από κινητρα ταπεινα, ιδιοτελη και αρμοδιοτητας ψυχολογου– όπως υπερμετρη προσωπικη φιλοδοξια και μεγαλομανιακες τασεις !
3. Αντ’ αυτου προτεινεται να εγκαταλειψουμε τις «αχρηστες» επιτροπες που ασχολουνται με ανουσιες θεωρητικολογιες για την οικονομια, το περιβαλλον , τον τουρισμο κλπ, και να βγουμε στη γυρα ανα τις καφετεριες για να «ακουσουμε» τους νεους και να οσφρανθουμε τα προβληματα τους, λες και η ανεργια δεν είναι το σοβαροτερο προβλημα τους αλλα πρεπει να το ακουσουμε από τους ιδιους για να πειστουμε και όχι από καποια αχρηστη επιτροπη…
(Η γιαγια μου ελεγε «οσοι δεν εχουνε μυαλο, εχουνε ποδια»)
4. Τελος ότι αντι να ασχολουμαστε με ανουσιες επιτροπες καλυτερα να επικεντρωθουμε σε μετρησιμους στοχους, π.χ. να τρεχουμε σε δημοσιες «παραστασεις» για την ACTA, να κανουμε Συνεδριο, να κανουμε wiki, να βγαλουμε ευρωβουλευτη !!! κλπ

Με εντυπωσιαζει παντα το γεγονος ότι πολλοι ανθρωποι προτιμουν να προσαρμοζουν την πραγματικοτητα στα μετρα τους αντι να προσπαθουν να την κατανοησουν.

Ετσι αντι να προσπαθησουμε να καταλαβουμε ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ και στις συγκεντρωσεις για την ACTA ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ, βαζουμε «στοχο» [στα ΚΚ το λενε πλανο] να συγκεντρωσουμε 100 ατομα στην επομενη ΑΝΤΙ- ACTA !!

Ή να κανουμε Συνεδριο [αραγε το αμφισβητησε ποτε κανεις αυτό ;] στο οποιο θα λεμε τι ;; κουβεντες καφενειου χωρις ουσιαστικο εργο επιτροπών από πισω ;
'Η να εκλεξουμε ευρωβουλευτη ( ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τονε βαφτισαμε), ο οποιος θα παει στην Ευρωβουλη και θα λεει τι ; ποιήματα ; μια από τα ιδια τα γνωστα «ελληνικα» δλδ ;

Ενώ κανεις δεν αρνηθηκε την αναγκη να γινονται παραλληλα και δραστηριοτητες εστω και στα πλαισια ενός καλως εννοουμενου «ακτιβισμου» , το εντελως αντιθετο μαλιστα, παρουσιαστηκε σε τουτη τη συζητηση η καινοφανης αποψη ότι για όλα φταινε οι ανουσιες και αχρηστες επιτροπες και ενδεχομενως οι υπερφιλοδοξοι πρωτεργατες τους…

Μα δεν εγινε ψηφοφορια – στην οποια σημειωτεον εγω προσωπικα ΔΕΝ συμμετειχα – για να αποφασισει η πλειοψηφια των μελων του κομματος ότι θελει να δουλεψει μεσα από τις επιτροπες ; Τωρα ανακαλυψαμε ότι φταινε οι επιτροπες επειδη δεν ηρθαν τα πληθη της νεολαιας να ενταχθουν στο κομμα αλλαλαζοντα από ενθουσιασμο ; Γιατι, πριν γινουν οι επιτροπες ειχαν ερθει ;;;

Ας λογικευτουμε λοιπον και ας απλωσουμε τα ποδια μας μεχρις εκει που φτανει το παπλωμα μας. Οποιος θελει πραγματικα το κομμα να αυξησει την ελκυστικοτητα του στη νεολαια ας σκεφτει και ας προτεινει τροπους για να γινει αυτό πραξη αντι να μεμψιμοιρει για το εργο των επιτροπων . Εγω τουλαχιστον θα προτεινα να παμε στα Πανεπιστημια, στα ΤΕΙ, στα Κεντρα ελευθερων σπουδων και να συναντησουμε τους νεους για να μας γνωρισουν, να μας ακουσουν και να τους ακουσουμε, αντι να φερνουμε γυρα τις καφετεριες (!!!). Το θεμα βεβαια παραμενει τι ακριβως θα τους πουμε ;

Τελος δυο λογια επι του προσωπικου για να κλεισω αυτό το μελαγχολικο ποστ. Το να απομονωνει και να αρπαζεται κανεις από μια αποστροφη του λογου σε μια δημοσια μεν, εσωτερικη δε, συζητηση και να βγαζει αυθαιρετα συμπερασματα είναι δικαιωμα του – τοσο ακουει , τοσο καταλαβαινει – το να τα παρουσιαζει όμως δημοσια δικην …μετρ της ψυχαναλυσης (!), διαστρεβλωνοντας κι από πανω και παρουσιαζοντας ως πραγματικα γεγονοτα τις οιονει φαντασιωσεις ή τις υποψιες του , αυτό είναι απλη και καθαρη συκοφαντια, είναι ανηθικο και είναι και ιδιαιτερα ανησυχητικο .

Με απασχολει κυριως το τελευταιο. Γιατι είναι ο συνηθης τροπος «εξοντωσης» του συζητητη με ad hominem επιθεση, πεταμε δλδ και λιγη λασπιτσα και φευγουμε… κατά τα αλλα η αμεσοδημοκρατια μας μαρανε.

Επειδη θεωρω το θεμα σοβαρο, θα απεχω από κάθε συζητηση στο forum, μεχρι να διευθετηθει.
Ευχαριστω τους συνομιλητες για την υπομονη τους.

Morf3us

Δημοσίευσηαπό Morf3us » 28 Μαρ 2012, 00:21

Kotsos έγραψε:Για όλες τις θέσεις πρέπει να δημιουργηθεί μία διαδικασία ανά τρίμηνο ή εξάμηνο επαναληπτικής επικύρωσης ή αλλαγής με την παραπάνω διαδικασία.

Εφόσον ευαγγελιζόμαστε την άμμεση δημοκρατία θα πρέπει επίσης το κόμα να εξασφαλίσει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα εκφράζει τη βούληση όλων των μελών. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με το να γίνεται μεταξύ των μελών ψηφοφορία παράλληλα με την ψηφοφορία στην Βουλή και την Ευρωβουλή και η κοινοβουλευτική ομάδα σύσσωμη να ψηφίζει αυτό που αποφασίστηκε.

Για τον τρόπο της ψηφοφορίας που αναφέρει χρειάζεται μελέτη και σύγκριση επιστημονικών στοιχείων, όμως πιστεύω πως το παραπάνω σχόλιο είναι ο πυρήνας της άμεσης δημοκρατίας, όπως αυτή εμπορεί να εκφραστεί μέσα από ένα κόμμα τουλάχιστον, σε ένα περιβάλλον κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Επίσης θέτει και άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχω επίσης επισημάνει: ΔΕΝ σημαίνει ότι επειδή σήμερα ψηφίζουν τα μέλη ενός κόμματος για ένα θέμα αυτό θα είναι δογματικό και θα ακολουθηθεί πιστά και τυφλά πχ για μία 4ετία όπως συχνά κάνουν τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το εξωτερικό περιβάλλον και η κοινωνία συνεχώς μεταλλάσσονται και ένα κόμμα οφείλει να προσαρμόζεται σε αυτό, έτσι δημιουργείται και η ανάγκη επαναληπτικής επικύρωσης ή αλλαγής.
Αυτό οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:
-Να μην πέσουμε στη παγίδα να μην 'αγγίξουμε' συγκεκριμένα θέματα υπό τον φόβο της απώλειας δημοτικότητας ή ψήφων. Αυτό ακριβώς έκαναν τις τελευταίες δεκαετίες τα κόμματα εξουσίας με τα γνωστά αποτελέσματα! ΔΕΝ υπάρχουν θέματα ΤΑΜΠΟΥ!
-Η όποια απόφαση προκύψει από τη κάθε ψηφοφορία δεσμεύει χωρίς χρονικό όριο (αν δεν υπάρξει ανατροπή) αλλά και όχι δια παντός τα μέλη του κόμματος τα οποία την ψήφισαν. Είναι προφανές ότι δε γίνεται να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα αποκλείει τα μέλη που καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση και ούτε αυτούς που είναι εκτός κόμματος να συμμετάσχουν σε αυτό. Πρέπει να τονιστεί αντιθέτως ότι το κόμμα παραμένει ΑΝΟΙΧΤΟ στην κοινωνία, αφού ακριβώς ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου και των νέων μελών!
-Συνεπώς η όποια θέση ψηφιστεί παραμένει ανοιχτή για αλλαγή ή βελτίωσή της, με τη προϋπόθεση πως δεν αντικρούει στις αρχές και στο καταστικό του κόμματος

Επίσης, ένα σχόλιο περί κρίσης και της θέσης του κόμματος για αυτό το θέμα. Διαβάζω από αρκετούς ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι το μνημόνιο αλλά τα σαθρά θεμέλια. Σύμφωνοι, τα θεμέλια είναι όντως σάπια, αλλιώς δε θα μας χτυπούσε η κρίση σ'αυτό το βαθμό τουλάχιστον. Ως εδώ καλά.
Διαβάζω όμως επίσης ότι δεν υπάρχει δίλημμα ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο μνημόνιο αλλά ότι κάποια άρθρα είναι σωστά και άλλα λάθος (η θέση ΔΗΜΑΡ δηλαδή). Και εδώ φτάνουμε στην παρανόηση των όρων που χρησιμοποιούμε:
Η λέξη 'μνημόνιο' δεν είναι μία καινούρια λέξη, ούτε ένας τίτλος προγράμματος. Η λέξη μνημόνιο σημαίνει σύμβαση. Και η συγκεκριμένη σύμβαση περιλαμβάνει κάποιους βασικούς όρους που είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και έχουν ένα σκοπό, την εσωτερική υποτίμηση μέσω συνδυασμού της 1)αύξησης της φορολόγησης και 2)τη μείωση των εισοδημάτων. Ως εδώ συμφωνούμε όλοι πιστεύω, η δε αποτελεσματικότητά του αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.
ΌΜΩΣ δεν μπορούμε να είμαστε επιλεκτικοί ως προς τα άρθρα του, καθότι αν καταργήσουμε κάποιο από τα (βασικά) άρθρα (π.χ. τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα), τότε πλέον αλλάζει ο σκοπός και η μορφή της σύμβασης αυτής και πλέον θα μιλάμε για κάτι διαφορετικό, ένα ΑΛΛΟ 'μνημόνιο'. Άρα στην ουσία αλλάζοντας βασικά άρθρα, καταργούμε το υπάρχον μνημόνιο και προτείνουμε ένα άλλο. Γιατί λοιπόν να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους;

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 28 Μαρ 2012, 02:20

Τωρα να κλαψω να ουρλιαξω η να τραβηξω σε ολα μια μουντζα

Παρακαλω κυριοι Σοβαρευτειτε

Μεγαλα παιδακια ειμαστε . Την προσχολικη ηλικία την περασαμε προ πολλού

Μανωλη αν και σεβομαι τις απόψεις σου και θεωρω οτι εχεις πολυ καλες ιδεες η προσωπική επίθεση εναντίον του Γιώργου ήταν εντελως λανθασμενη.

Ο Γιώργος προσφέρει χρόνο από την ζωή του για τις ιδέες του όπως και πολοι άλλοι απο εμας, όπως και εσύ.
Μπορείς να συμφωνήσεις μαζί του μπορείς να διαφωνήσεις αλλα δεν θεωρω σωστο να τον πρσοβάλεις.

Γιώργο απο την δική σου πλευρα θα περίμενα λιγο χαμηλότερους τόνους και γενικά ποιο ηπια προσέγγιση.

Αν κύριοι γυρνάμε τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο τότε κυνηγαμε μάγισες.

Ελευθερία έκφρασης σημαίνει να μπορεί ο καθένα να εκφράσει την γνωμη του ελεύθερα και φυσικα να ακούσει για την γνωμη του αυτή όποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική.

Μήπως τελικά δεν είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τις αρχες που πρεσβεύουμε?

Να σας το πω απλά, και θα το πω όσο ποιο τραβηγμένα μπορώ. Εστω οτι εγω είμαι μεγαλομανής. Και θεωρώ ότι έχω την λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα της χωρας, της Ευρώπης της Γης και των περιχώρων.Εκφράζω την αποψη μου αυτή, την γραφω στο Forum και προτεινω να γινει παγια Πειρατική θέση. Μπορεί να έχω δίκαιο μπορεί και άδικο, λιγο με νοιαζει. Υπάρχουν όμως άλλοι ανθρωποι στο κομμα που θα ψηφισουν θα την δεχτουν η θα την απορίψουν. Αν ειναι καλη και μπορω να τους πεισω και την δεχτουν όλα καλα αν δεν μπορω να τους πεισω και δεν την δεχτουν τιποτα κακο, αυτοι θα χασουν.

Οπότε τι νοημα έχει η δική μου μεγαλομανία? δεν θα σταματησει στο σώμα των μελών του κόμματος?

Και λιγο στο προκείμενο.

Οι απόψεις των μελων, οπως αυτες διαμορφωνονται στο forum και στις Live συναντησεις, είναι εκδιαμέτρου αντίθετες. Ολοι λιγο πολύ έχουμε καποιο δίκαιο απο την πλευρά μας σε κάποιο σημείο. Σιγα σιγα διαμορφωνεται όμως μια άποψη γενικότερη την ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ εφόσων είναι προιόν πλειοψηφίας. Και ας είναι και πλειοψηφίας 150 ατόμων, αυτοι είμαστε, όταν έρθουν οι υπόλοιποι 500000 άς την αλλάξουν, ανοιχτες διαδικασίες έχουμε.

Επιτροπές - Θέσεις. Ειμαι ένας απο αυτους που φωνάζω για τις θέσεις του κόμματος εδω και καιρό. Πιστεύω ότι πρεπει να έχουμε. Για αυτο και δημιουργησαμε τις επιτροπες.
Αλλα τι θεωρω θέση? αυτο δεν το αποσαφηνισαμε. Δεν θεωρω οτι θεση μας θα είναι η λύση στο προβλημα τις οικονομίας. Ουτε η λυση στο αγροτικο, ενεργειακο κλπ προβληματα.
Θεωρω οτι πρέπει απλά να ποροχωρήσουμε τις ιδρυτικές μας θέσεις ενα βημα παραπανω. Να έχουμε καποιες απαντησεις σε ερωτήσεις. Οταν αρχισα να μιλαω για θεσεις σκεφτομουνα κατι σαν μπουσουλα που θα ειχαμε για να απανταμε σε γνωστους φιλους και δημοσιογραφους οταν μας ρωτανε πραγματα.

Δεν μου αρκει να ακούω " Το κόμμα μας δεν εχει προς το παρον συγκεκριμενη θέση για την Παιδεία" θα ήθελα να ακούσω και κατι παραπανω.

Στον δρόμο μπορει να βγει και κατι καλο. Διαφωνω με την αποψη οτι δεν ειναι δυνατόν 5-10 άτομα να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ή του σύμπαντος. και Ενας μόνος του μπορει να το κανει αυτο. Μπορει εγω να μην ειμαι ικανος να το συλλάβω ο Γαλιλαίος όμως Πρωτος κατάλαβε οτι η γη κινείται...και τον καταδικασαν σε φυλάκιση για αυτο.

Ας μην υποτιμάμε τους συνομιλητές μας και ας σταματήσουμε τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε.. Μονο κακό θα μας κάνει..

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 28 Μαρ 2012, 02:21

Παρακαλώ διαβάστε όλο το παρακάτω thread για ολοκληρώσω πραγματικά ότι είχα να πω για αυτή τη συζήτηση.

http://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=851

Γιώργο, συγνώμη για τη συμπεριφορά μου.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 12 και 0 επισκέπτες