Να βγάλουμε κείμενο συμπαράστασης για το Ρωμανό;

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Να βγάλουμε κείμενο συμπαράστασης για το Ρωμανό;

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Δεκ 2014, 14:34

Μόνο ο Vasper κατάφερε να κάνει focus με αφορμή αυτό το θέμα... Πραγματικά δεν έχω βρει ούτε ΕΝΑΝ ακόμη....
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 09 Δεκ 2014, 15:49

Ναι baskin, έκανε focus.... αλλά όχι σε αυτό το νήμα. Εδώ δεν έχει ούτε ένα post για να μας διαφωτίσει για το "focus" του.
здравствуйте

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 09 Δεκ 2014, 19:30

Νομίζω το έγραψε.... το ουσιαστικό θέμα είναι τι σωφρονιστικό σύστημα θέλουμε και τι έχουμε, όλα τα άλλα είναι παρελκόμενα....

Σε ένα κανονικό σωφρονιστικό σύστημα (που ακολουθεί την σημασία της λέξης σωφρονισμός) δεν θα συζητούσε κανείς αν γουστάρει να σπουδάσει, τι είναι, τι τρώει, τι κάνει ο Ρωμανός.... θα ήταν ήδη στην σχολή.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 10 Δεκ 2014, 13:59

baskin έγραψε:Νομίζω το έγραψε.... το ουσιαστικό θέμα είναι τι σωφρονιστικό σύστημα θέλουμε και τι έχουμε, όλα τα άλλα είναι παρελκόμενα....

Σε ένα κανονικό σωφρονιστικό σύστημα (που ακολουθεί την σημασία της λέξης σωφρονισμός) δεν θα συζητούσε κανείς αν γουστάρει να σπουδάσει, τι είναι, τι τρώει, τι κάνει ο Ρωμανός.... θα ήταν ήδη στην σχολή.

Διαφωνώ μαζί σου ριζικά. Κάθετα διαγώνια και κυκλοτερώς.

Το νομοθετικό σύστημα προβλέπει μια χαρά για τον σωφρονισμό και την μόρφωση των κρατουμένων -- και μάλιστα με πολύ επιεικές τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχουν νομικές προϋποθέσεις για το πότε θα χορηγηθεί άδεια. Επιεικέστατες είναι κατά την γνώμη μου. Αλλά πες ότι εσύ θεωρείς πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία νομική προϋπόθεση, αλλά όποιος να'ναι, όποτε να'ναι, να μπορεί να παίρνει άδεια και να πηγαίνει σε κάποια σχολή. ΟΚ. Δεν θα το λύσουμε εδώ, αν και θα διαφωνήσω μαζί σου ολοκληρωτικά.

Το θέμα μας εδώ είναι πως βγήκε μια ανακοίνωση που δηλώνει συμπαράσταση σε κάποιον, και ζητάει από την πολιτεία να πράξει τα νόμιμα.

Όπως έχει αποδειχθεί περιτράνως όμως, η πολιτεία έχει πράξει τα νόμιμα. Αυτός που ζητάει να γίνει εξαίρεση για πάρτη του (αλλά όχι, π.χ. για τον Ηρακλή Κωστάρη) είναι το τσογλανάκι, που θεωρεί τεράστιο επίτευγμα να τρολλάρει αυτήν την άχρηστη κυβέρνηση κι αυτήν την παραφρονημένη κοινωνία.

Αυτός, η μάνα του, ο πατέρας του, κι η δικηγόρος του έχει παίξει τους πάντες. Νομίζεις πως η Ραγκούση δεν ήξερε σε ποιο Συμβούλιο έπρεπε να καταθέσει την αίτησή του για άδεια, κι έκανε λάθος; Τυχαία; Νομίζεις πως όλο αυτό έγινε ώστε να συμπέσει με την επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου, τυχαία; Πραγματικά;

Λοιπόν, σόρρυ κιόλας, αλλά όταν προσπαθείς να εκβιάσεις μια πολιτεία που έχει πράξει απολύτως τα νόμιμα για την υπόθεσή σου, θεωρώ πως η πολιτεία και η νομιμότητα την οποία προσπαθείς να εκβιάσεις, πρέπει να fall on you like a tonne of bricks. Όχι να σου περνάνε και ειδικές τροπολογίες για να σε καλοπιάσουν.

(Αφήνω στην άκρη πως θεωρώ πως είναι πολύ σωστό να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι κρατούμενοι να φοιτούν εξ αποστάσεως, όπως κάνουν νομοταγέστατοι άνθρωποι μέσω του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, π.χ.)

Λοιπόν, ας το "focus", γιατί δεν είναι πως δεν το βλέπουμε. Απλώς δεν ισχύει, και δεν συμφωνούμε. Δεν είμαι αναρχική, και θεωρώ πως οι κοινωνίες χρειάζονται νόμους. Και οι κρατούμενοι δεν είναι όλοι δυνατόν να σωφρονιστούν και να ενταχθούν στην κοινωνία με τρόπο που είναι αποδεκτός στην κοινωνία. Οπότε η κράτηση γίνεται τότε και για να κρατήσει το άτομο μακρυά από την κοινωνία στην οποία αρνείται ή δεν μπορεί να ενταχθεί. Ο Ρωμανός σου λέει στην μούρη πως δεν έχει καμία διάθεση να ενταχθεί σε αυτήν την κοινωνία με έναν τρόπο που να είναι αποδεκτός σε αυτήν. Άρα, το να τον αφήσεις να βγει έξω πάει ενάντια και στο πνεύμα και στο γράμμα του νόμου.

Κι εμείς βγάλαμε ανακοίνωση που ζητάει να πραχθούν τα νόμιμα, νομίζοντας πως τα νόμιμα είναι αυτά που ζητάει ο βλαμμένος, κι όχι αυτά που ήδη είχε πράξει η δικαιοσύνη.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 10 Δεκ 2014, 15:40

Νικητής βγήκε ο Ρωμανός:
http://www.zougla.gr/politiki/article/n ... -o-romanos
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 10 Δεκ 2014, 15:49

Γιατί έχουμε μια κυβέρνηση γελοίων.

Voyager-1
Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)

Δημοσίευσηαπό Voyager-1 » 10 Δεκ 2014, 15:51

Όχι ακριβώς νικητής, το 1/3 τουλάχιστον θα πρέπει να είναι εξ' αποστάσεως. Μοίρασαν την διαφορά. Σολομώντειος λύση θα έλεγα.
Αυτό που πράγματι κατάφερε ήταν να επιταχύνει την είσοδο στο "βραχιολάκι" και στην Ελλάδα. Φυσικά και να σώσει την ζωή του, που ότι και αν έχει κάνει, αθώος ή ένοχος, η αξία της είναι πάνω απ' όλα.
Συμφωνώ με την Λουϊζα, μένει να δούμε τώρα απεργία πείνας από την Βίκυ Σταμάτη για να βλέπει το παιδί της, τον Άκη να βλέπει την γυναίκα, το παιδί του και τα εγγόνια του, τον Παλαιοκώστα να βλέπει τον αδερφό του κλπ.....γελοίοι
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 10 Δεκ 2014, 20:30

LouisaT έγραψε:Γιατί έχουμε μια κυβέρνηση γελοίων.

Α ρε James που θέλετε...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 10 Δεκ 2014, 21:55

Petros έγραψε:
LouisaT έγραψε:Γιατί έχουμε μια κυβέρνηση γελοίων.

Α ρε James που θέλετε...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 11 Δεκ 2014, 13:10

Voyager-1 έγραψε: Φυσικά και να σώσει την ζωή του, που ότι και αν έχει κάνει, αθώος ή ένοχος, η αξία της είναι πάνω απ' όλα.

Σιγά μην πέθαινε.

Μα καλά, πώς τα χάβετε αυτά τα πράγματα;

Όσο για το βραχιολάκι... Εντάξει. Εδώ που είμαι, βγάλανε έναν μουσουλμάνο με άδεια για κάτι -- ούτε θυμάμαι τί -- αυτός πήγε στο τζαμί, καταφέρανε και βγάλανε το βραχιολάκι, φόρεσε μια μπούρκα και το'σκασε. Κανείς φωστήρας δεν σκέφτηκε πως μπορεί να το σκάσει φορώντας μια μπούρκα. Κι αν το σκέφτηκε, δεν τολμήσανε να ελέγξουν. Και φυσικά, και τα βραχιολάκια δεν είναι ανίκητα. Τον ψάχνουν ακόμα αυτόν.

Petros έγραψε:Α ρε James που θέλετε...

Ο φιλελευθερισμός δεν συνεπάγεται αναρχία και ανομία. Αυτό όμως είναι κάτι που προφανώς δεν γίνεται κατανοητό στην Ελλάδα. Οι δήθεν φιλελεύθεροι φωνάζουν φασίστες όλους όσους διαφωνούν μαζί τους, χωρίς καν να κάνουν το κόπο να προσφέρουν αντεπιχειρήματα στην οποιαδήποτε άποψη έχει εκφραστεί που δεν τους αρέσει. Ο λόγος είναι απλός. Δεν έχουν επιχειρήματα. Μόνο παπαγαλισμένα δόγματα.

Σας παρουσιάζω αποδείξεις πως η ανακοίνωση που βγάλαμε ήταν λάθος να βγει, γιατί πολύ απλά η δικαιοσύνη έπραττε τα νόμιμα από όλες τις απόψεις. Κι εσείς αυτό πολύ απλά το αγνοείτε.

Οι απόψεις περί σωφρονισμού που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα είναι παιδικές. Ή υποκριτικές. Γιατί αν ο κ. Ρωμανός (που δεν είναι παιδί αλλά ενήλικας) είχε αρπάξει εσάς, ή την γυναίκα σας, ή το παιδί σας, ή τον πατέρα σας, καθόλου δεν θα θεωρούσατε πως θα έπρεπε να τον βγάλουν έξω με άδεια, γιατί, πολύ σωστά, α) θα θεωρούσατε πως είναι επικίνδυνος, β) θα θέλατε να τιμωρηθεί -- όχι απαραίτητα ως εκδίκηση, αν και μπορεί και γι'αυτό, αλλά μπας και μάθει πως αυτό που έκανε δεν είναι ούτε σωστό, ούτε αποδεκτό.

Αλλιώς, αν θεωρείτε πως πρέπει να μπορεί αν βγαίνει όποιος να'ναι, όποτε να'ναι, ας βγάλουμε και τον Charles Manson με άδεια να πάει να σπουδάσει, δήθεν. Ή τον Breivik. Ο οποίος θα σπουδάσει βέβαια, (Πολιτικές Επιστήμες! Χαχαχαχαχα!) αλλά εξ αποστάσεως. Αυτός, ας πούμε, σε 20 χρόνια θα βγει. Θα έχει «σωφρονιστεί» λέτε εσείς; Θα έχει αλλάξει το «αξιακό του σύστημα»; Ή είναι πολύ πιθανό άμα βγει να πάει να σκοτώσει άλλους 70; Όπως και να'χει, ό,τι κι αν νομίζετε ότι μπορεί να κάνει ή να μην κάνει, θα βγει, και θα το δούμε. Αλλά αν εσείς έπρεπε να αποφασίσετε αν θα του δώσετε άδεια, θα του δίνατε άδεια; Γιατί αν αυτός έβγαινε και σκότωνε, την ευθύνη για τους θανάτους αυτούς θα την είχατε εσείς που τον βγάλατε έξω, όχι αυτός -- ο οποίος ξεκάθαρα έχει πει τί πιστεύει.

Όπως κι ο κ. Ρωμανός ξεκάθαρα έχει πει τί πιστεύει.

Ο εκβιασμός που έκανε ο Ρωμανός, όπως είπα, μαγκιά του. Το ότι η πολιτεία ενέδωσε σε αυτόν τον εκβιασμό ήταν απολύτως λάθος. Κι ήταν λάθος γιατί ήταν άδικο για τους άλλους κρατουμένους, για τους οποίους δεν ενέδωσε ή δεν έκανε εξαίρεση, ακόμα κι αν την αξίζουν. (Και τους οποίους ο Ρωμανός τους έχει ολοκληρωτικά κλασμένους). Η μόνη διαφορά είναι πως ο κ. Ρωμανός, λόγω οικογενείας, και λόγω του ότι βολεύει τον Σύριζα να τον χρησιμοποιήσει για να παίξει την προβοκάτσια του (κι η Αριστερά ξέρει να το παίζει αυτό το παιχνίδι, όχι μόνο η Δεξιά), είχε τα μέσα να το κάνει μέγα θέμα. Είχε τα μέσα τα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα πολιτικά -- χάρη στον Σύριζα και όλους τους ευκολόπιστους Αριστερούς -- και φυσικά τα γελοία και άχρηστα ΜΜΕ.

Η πολιτεία, λοιπόν, ενδίδοντας σε αυτόν τον εκβιασμό, διέπραξε μια τεράστια αδικία. Περνάει νομοθετική ρύθμιση για να βολέψει έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά και ευθαρσώς την έχει εκβιάσει. Δεν την πέρασε αυτήν την ρύθμιση για τον Ηρακλή Κωστάρη, ούτε για όποιους άλλους μπορεί να έχουν κάνει κι αυτοί απεργία πείνας και να μην το έχουμε μάθει.

Κι ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως η νομοθετική ρύθμιση είναι καλή και έπρεπε να έχει γίνει, όχι, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν έπρεπε η νομοθετική ρύθμιση να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Η πολιτεία δεν θα έπρεπε να έχει επέμβει, εφόσον η δικαιοσύνη είχε αποφανθεί. Ο κ. Ρωμανός, κάποια στιγμή θα σταμάταγε την απεργία. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος να πεθάνει.

Το γεγονός πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε στο ελάχιστο σε αυτό το θέμα -- που είναι πολύ σημαντικό --, το γεγονός πως δεν βλέπω κανέναν να είναι διατεθειμένος να παραδεχτεί πως κάναμε λάθος με το κείμενο που βγήκε, με έχει κάνει πραγματικά να χάνω τον ύπνο μου. Και με έχει κάνει να σκέφτομαι σοβαρά να παραιτηθώ.

Με πολύ μεγάλη στεναχώρια το σκέφτομαι, γιατί αν παραιτηθώ σημαίνει πως έχω παραιτηθεί πλέον από κάθε ελπίδα για την Ελλάδα. Αν παραιτηθώ, δεν θα έρθω ξανά να ψηφίσω, γιατί δεν έχω κάτι να ψηφίσω. Γιατί τις τελευταίες μου ελπίδες μου τις είχα εναποθέσει εδώ. Όταν έγινα μέλος όμως, δεν θεωρούσα πως γίνομαι μέλος κάποιας αναρχικής κολλεκτίβας, ή παρακλαδιού του Σύριζα. Από την παραπάνω συζήτηση όμως, μου φαίνεται σα να έχω κάνει λάθος.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες