Ρύθμιση για διαγραφές φοιτητών από τις σχολές.

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ρύθμιση για διαγραφές φοιτητών από τις σχολές.

Δημοσίευσηαπό Petros » 02 Σεπ 2014, 09:36

Voyager-1 έγραψε:....το ότι πληρώνει μισό εισιτήριο στα ΜΜΜ δεν είναι επιβάρυνση;;;

Μα ΔΕΝ πληρώνει μισό, γιατί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να πληρώνει μισό.
Από το 2001 και μετά, η κάρτα μειωμένου φοιτητικού εισιτηρίου εκδιδόταν από τον ΟΑΣΑ με ετήσια ισχύ έως και το 2011 οπότε και καταργήθηκε μαζί με το βιβλιάριο σπουδών, δημιουργώντας την Ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Voyager-1 έγραψε:....έτσι ενδεικτικά αναφέρω αυτό σαν απάντηση στο "ελάχιστο" που λες. Το "έχει χάσει κάθε φοιτητικό δικαίωμα" περιμένω να μου το αποδείξεις.

Τι να σου αποδείξω ρε Voyager; Το αυταπόδεικτο; Με όρεξη ξύπνησες;
Στο απέδειξα 4 φορές ως τώρα...

Voyager-1 έγραψε:Εγώ σου λέω ότι έχω ακόμα δικαιώματα 25 χρόνια μετά μάλιστα μου τηλεφώνησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο να ψηφίσω στις φοιτητικές εκλογές. Και εφόσον είμαι γραμμένος στους καταλόγους για να ψηφίσω, παίρνω βεβαίωση (ειδικά εγώ άνετα, μόλις με δουν) και την χρησιμοποιώ κατά το δοκούν και απολαμβάνω τις περισσότερες παροχές. Και αν τελικά δεν περάσει η διαγραφή, μόνο για το γαμώτο θα πάω να πάρω ότι μου δίνει δικαίωμα η σχολή μου και έλα τότε να μου πεις ότι δεν επιβαρύνω κανέναν.

Τι σχέση έχει η ΔΑΠ/ΠΑΣΠ που σε παίρνει τηλέφωνο με το θέμα μας;
Και αν είσαι τόσο ξεροκέφαλος πια, πήγαινε. Τι άλλο να σου πω;
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 02 Σεπ 2014, 12:14

Να εκφράσω και εγώ άποψη...
Όλα τα πανεπιστήμια ιδιωτικά! Να λειτουργούν όπως τα "καλά" ιδρύματα του εξωτερικού, το καθένα με τους δικούς του κανόνες εισαγωγής και φοίτησης και να πληρώνει το κράτος απλά τα δίδακτρα. Και "δωρεάν" παιδεία θα υπάρχει και ας μάθουν επιτέλους τα πανεπιστήμια να κάνουν budget και να συνδεθούν με την παραγωγή.
Όσο για τους "αιώνιους", αν θέλουν να ξανασπουδάσουν, ας ξαναδώσουν, περάσουν και φοιτήσουν, έλεος. Ίδια είναι η γνώση του 1960 και του 2014? update θέλουν.

Αποκαλέστε με όπως θέλετε, αυτή είναι η άποψη μου.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 02 Σεπ 2014, 13:40

ekfrasi έγραψε:Να εκφράσω και εγώ άποψη...
Όλα τα πανεπιστήμια ιδιωτικά! Να λειτουργούν όπως τα "καλά" ιδρύματα του εξωτερικού, το καθένα με τους δικούς του κανόνες εισαγωγής και φοίτησης και να πληρώνει το κράτος απλά τα δίδακτρα. Και "δωρεάν" παιδεία θα υπάρχει και ας μάθουν επιτέλους τα πανεπιστήμια να κάνουν budget και να συνδεθούν με την παραγωγή.
Όσο για τους "αιώνιους", αν θέλουν να ξανασπουδάσουν, ας ξαναδώσουν, περάσουν και φοιτήσουν, έλεος. Ίδια είναι η γνώση του 1960 και του 2014? update θέλουν.

Αποκαλέστε με όπως θέλετε, αυτή είναι η άποψη μου.

Καλά!!
Εσύ τώρα τα έκανες μαλλιά κουβάρια!
"Τα Πανεπιστήμια ιδιωτικά" όπου το κράτος θα "πληρώνει τα δίδακτρα"!!! Τα οποία δίδακτρα θα τα ορίζουν τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ιδρύματα (στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας/αυτοδιαχείρησης!!!)
......... Και αυτό εσύ το θεωρείς ΔΩΡΕΑΝ!
Το καλύτερο δε; Υπονοείς πως επειδή οι φοιτητές που πέρασαν το 1950 είναι εκτός των "εξελίξεων" είναι λογικό αν θέλουν να πάρουν επιτέλους το "τιμημένο" θα πρέπει να ξαναδώσουν εισαγωγικές εξετάσεις!!!
Θαυμάσια!!!!! Με την λογική αυτή, κάθε πτυχίο θα έπρεπε να έχει ημερομηνία "λήξης". Επειδή εκ των πραγμάτων η πρόοδος, στο αντικείμενό μου, τρέχει με ρυθμούς υπερηχητικούς, και εγώ που πήρα το πτυχίο μου το 1983 είναι σίγουρο πως θα έχω κενά σε ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις, πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή;;;
Σε τελική ανάλυση ο Petros το είπε απλά:
Τι σας ενοχλεί αν ένας άνθρωπος δεν "χρησιμοποιεί" την φοιτητική ιδιότητα προς ώφελός του σε όλη την διαδρομή του και απλά αποφάσισε/αναγκάστηκε/ψυχανεμίστηκε να ολοκληρώσει τις σπουδές του μετά από 30 χρόνια;
Θα δώσει εξετάσεις με την ύλη του σήμερα, άρα, καταρρίπτεται το επιχείρημα της ekfrasis σχετικά με την "σύγχρονη γνώση"!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 02 Σεπ 2014, 18:18

η άποψη της ekfrasi είναι «κλασσική φιλελέ»* όπως θα έλεγε και μια ψυχή... να γίνει ιδιωτικό, απλά και μόνο για να μην είναι δημόσιο...
Πραγματικά δεν βρίσκω ποιο το νόημα να γίνουν ιδιωτικά, και να τα πληρώνουμε χρυσάφι από τη φορολογία, ενώ θα έχουν και τους δικούς τους (λέγε με: δώσε κάτι παραπάνω και πέρνα το μάθημα/πάρε πτυχίο ) «κανόνες» εισαγωγής. :shock:
Να καταλήξουμε δηλαδή σαν την Λεττονία που αντί για υπουργείο παιδείας έχει τη Microsoft και το ίδρυμα Soros να βγάζει βιβλία και προγράμματα σπουδών;
Όσο για τη σύνδεση με την παραγωγή συμφωνώ κι εγώ, όμως θα πρέπει να διασφαλίζεται ΠΟΛΥ προσεκτικά ότι αυτή η σύνδεση θα είναι συνεργασία κι όχι εξάρτηση της εκπαίδευσης από την παραγωγή.
Το δε «επιχείρημα» περί σύγχρονης γνώσης το έκανε κέρματα ο Οβελίξ όποτε με έβγαλε και από το κόπο να λέω πάλι τα αυταπόδεικτα...

Παραθέτω και μια άποψη για το πως μπορεί εύκολα να λυθεί αυτό που κάποιοι θεωρούν ως «πρόβλημα» λιμναζόντων φοιτητών.
Αν σε κάποιον δεν αρέσει η σχολή που είναι, τότε ας αδειάσει τη θεσούλα (μπορεί να γίνει εδώ μια τροποποίηση του νόμου και να υπάρχουν επιλαχόντες ή κάτι τέτοιο) και να μπαίνει ο επόμενος. Αν κάποιος δεν τα καταφέρνει, ας την αφήσει τη σχολή να πάει κάπου που θα τα καταφέρει, σε κάποια πιο εύκολη. Ή ας πάει πάλι στην Γ’ Λυκείου…Αν πάλι βαριέται, ας πάει να βαρεθεί κάπου αλλού, υπάρχουν και αλλού καφετέριες εκτός από αυτές του Πανεπιστημίου.

πηγή

*η ίδια είπε:
ekfrasi έγραψε:Αποκαλέστε με όπως θέλετε
:mrgreen:
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 03 Σεπ 2014, 12:59

ekfrasi έγραψε:Αποκαλέστε με όπως θέλετε, αυτή είναι η άποψη μου.

Με εκπλήσσεις, δεν το περίμενα...

Και συμφωνώ.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 03 Σεπ 2014, 17:31

laskaris_vasilis έγραψε:Μπορεί κάποιος φίλος να μου εξηγήσει/αναλύσει την αναγκαιότητα των διαγραφών;

Οι λόγοι είναι οικονομίας, σε ελέγχους και σε πόρους. Επίσης, λόγοι χρηματοδότησης. Περισσότεροι ενεργοί φοιτητές σημαίνει και καλύτερη ή περισσότερη χρηματοδότηση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές 10άδες χιλιάδες εγγεγραμμένοι φοιτητές που δεν πατάνε στο πανεπιστήμιο ποτέ. Η λύση που δίνει το υπουργείο μπορεί να αδικήσει κάποιους που πατάνε αραιά γιατί έτσι μπορούν. ΑΛΛΑ για να δουλέψει σωστά το σύστημα θα πρέπει το πανεπιστήμιο να είναι το μόνο που θα διαγράφει και όχι με υπουργική εντολή. Ο φοιτητής πρέπει να μπορεί να ζητήσει να μην διαγραφεί και το πανεπιστήμιο να το εξετάζει.

Τώρα τα υπόλοιπα περί ιδιωτικών και μη πανεπιστημίων, προσωπικά τα βλέπω κενό γράμμα. Είτε ιδιωτικά είτε κρατικά τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο. Δεν φταίνε οι φοιτητές για αυτό και δεν πρέπει αυτοί να κληθούν να το πληρώσουν.

Αν δούμε πως δουλεύουν τα πανεπιστήμια στην Αγγλία και πως στην Ελλάδα... θα καταλάβουμε. Δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας, αλλά κανόνων λειτουργίας. Στην Αγγλία τα πανεπιστήμια είναι χώροι επιστήμης, στην Ελλάδα είναι χώροι πολιτικής.

Η εμμονή τώρα να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα το μόνο που κάνει είναι να στέλνει όσους έχουν λεφτά έξω. Τίποτα περισσότερο. Είναι απλά μία εμμονή χωρίς καμία λογική. Αν αυτός που έχει λεφτά θέλει να πάει στο Χάρβαρντ ποιος θα τον εμποδίσει; Εγώ, ο Βασίλης ή η Χριστίνα; Το θέμα είναι, έχουμε τα κότσια ή την δυνατότητα να φτιάξουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας πανεπιστημίων, δημοσίων και ιδιωτικών που δεν θα ρίξει την ποιότητα (όποια υπάρχει τέλος πάντων...)
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 04 Σεπ 2014, 07:45

Ας το πάμε κομμάτι κομμάτι:

Vassilis Perantzakis έγραψε:Επίσης, λόγοι χρηματοδότησης. Περισσότεροι ενεργοί φοιτητές σημαίνει και καλύτερη ή περισσότερη χρηματοδότηση.

Ο αριθμός των ενεργών δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των ανενεργών.

Vassilis Perantzakis έγραψε:Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές 10άδες χιλιάδες εγγεγραμμένοι φοιτητές που δεν πατάνε στο πανεπιστήμιο ποτέ. Η λύση που δίνει το υπουργείο μπορεί να αδικήσει κάποιους που πατάνε αραιά γιατί έτσι μπορούν.

Πάμε ξανά: Η λύση σε ποιο πρόβλημα;

Vassilis Perantzakis έγραψε:Αν δούμε πως δουλεύουν τα πανεπιστήμια στην Αγγλία και πως στην Ελλάδα... θα καταλάβουμε. Δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας, αλλά κανόνων λειτουργίας. Στην Αγγλία τα πανεπιστήμια είναι χώροι επιστήμης, στην Ελλάδα είναι χώροι πολιτικής.

Τα πανεπιστήμια είναι άσυλο ιδεών με αρκετές δικλείδες, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Έχω πρόβλημα με ότι τα κόμματα εξουσίας τα έχουν μετατρέψει αφενός σε χώρους ελεγχόμενους από αυτά, αφετέρου σε χώρους «διαφωτισμού» και προσηλυτισμού.
Τέλος με το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αγγλίας διαφωνώ οριζόντια, κάθετα, διαγώνια και εγκάρσια. Η επιστήμη ούτε διδάσκεται, ούτε μεταδίδεται αλλά ούτε και μπορεί να δημιουργηθεί σε περιβάλλοντα γραμμής παραγωγής. Προτιμώ το Γερμανικό σύστημα τριτοβάθμιας.

Vassilis Perantzakis έγραψε:Η εμμονή τώρα να μην υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα το μόνο που κάνει είναι να στέλνει όσους έχουν λεφτά έξω.

Συμφωνώ εδώ με το Βασίλη. Αλλά μια μαλακία δεν λύνει μια άλλη μαλακία. Γιατί λίγο μεγαλύτερο κομπόδεμα αν έχεις, μαϊμού πτυχίο μπορείς να βγάλεις πολύ άνετα και στο εξωτερικό και με μια απλή αναγνώριση στο -αμαρτωλό- ΔΟΑΤΑΠ να γίνεις και αναγνωρισμένος εν Ελλάδι επιστήμονας το ίδιο άνετα με το πληρωμένο στην Ελλάδα πτυχίο.
Το θέμα είναι να τεθούν καλύτερες προδιαγραφές και να γίνεται σωστή λειτουργία των σχολών (και του ΔΟΑΤΑΠ), χωρίς ο παράγοντας χρήμα να επηρεάζει την διαδικασία μάθησης.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 04 Σεπ 2014, 09:50

Petro, το πρόβλημα με τους πολλούς ανενεργούς είναι καθαρά διοικητικό. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. ΑΛΛΑ το διοικητικό πρόβλημα μεταφράζεται σε οικονομικό κόστος και σε γραφειοκρατικό εφιάλτη όταν προσπαθείς να βρεις θέσεις στα ιδρύματα. Σε αυτό το πρόβλημα, η λάθος λύση του υπουργείου αδικεί τους λίγους πραγματικούς φοιτητές που θα διαγραφούν.

Τώρα, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πράγματι όσοι έχουν λεφτά μπορούν να αγοράσουν πτυχία από τριτοκοσμικά πανεπιστήμια. Για προσπάθησε να το κάνεις σε Οξφόρδη, Χάρβαρντ ή ακόμα και Λάφμπορο. Τέτοια πανεπιστήμια χρειαζόμαστε. Και δεν είναι ότι δεν έχουμε τους καθηγητές, τις γνώσεις ή τους φοιτητές. Την πολιτική θέληση δεν έχουμε.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 04 Σεπ 2014, 11:39

Vassilis Perantzakis έγραψε:Petro, το πρόβλημα με τους πολλούς ανενεργούς είναι καθαρά διοικητικό. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. ΑΛΛΑ το διοικητικό πρόβλημα μεταφράζεται σε οικονομικό κόστος και σε γραφειοκρατικό εφιάλτη όταν προσπαθείς να βρεις θέσεις στα ιδρύματα.

Δεν υπάρχει διοικητικό πρόβλημα ρε Βασίλη. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με αυτή την ιστορία είναι στο μυαλό κάποιων. Και όπως είναι λογικό από κάποιον με τον οποίο δεν συναλλάσσεσαι, δεν προκύπτουν έξοδα.

Vassilis Perantzakis έγραψε:Τώρα, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πράγματι όσοι έχουν λεφτά μπορούν να αγοράσουν πτυχία από τριτοκοσμικά πανεπιστήμια. Για προσπάθησε να το κάνεις σε Οξφόρδη, Χάρβαρντ ή ακόμα και Λάφμπορο. Τέτοια πανεπιστήμια χρειαζόμαστε. Και δεν είναι ότι δεν έχουμε τους καθηγητές, τις γνώσεις ή τους φοιτητές. Την πολιτική θέληση δεν έχουμε.

Δεν πρόκειται ποτέ να έρθει ούτε το Michigan, ούτε το Yale, ούτε η Λιμόζ, ούτε η Μπολόνια σε μια χρεοκοπημένη χώρα με εξωφρενική φορολογία και Κυβέρνηση και υπουργούς «σουλτάνους».
Δυστυχώς αυτοί που θα έρθουν θα είναι: το «Μετροπόλιταν», το New York College, το Aegean Omiros και άλλοι τέτοιοι γνωστοί μπακάληδες εκπαίδευσης.

Για εμένα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, από όλα αυτά τα Κέντρα ελευθέρων Σπουδών, wannabe ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ελάχιστα έχουν σοβαρότητα.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 04 Σεπ 2014, 11:47

Δεν είναι τόσο απλό Πέτρο. Φυσικά και υπάρχει διοικητικό και γραφειοκρατικό κόστος από τους ανενεργούς φοιτητές. Αλλιώς και η διαγραφή τους δεν έχει κανένα νόημα. Είτε είναι είτε όχι θα ήταν το ίδιο πράγμα. Τι συζητάμε λοιπόν; Είναι κάτι εκδικητικό η διαγραφή; Το κάνουν γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν; Δεν είναι έτσι...

Τώρα, το τι πρόκειται να έρθει, έχει να κάνει με το περιβάλλον που θα δημιουργήσουμε. Αν ξεκινάμε με αφορισμούς, δεν μπορώ να συζητήσω. Όσο για τα ξένα πανεπιστήμια που δίνουν bachelor με σπουδές στην Ελλάδα, τα ελάχιστα που έχουν σοβαρότητα θα έπρεπε να είναι η βάση για τον κανόνα και τις συνθήκες που θα δημιουργήσουμε. Δεν θα με χαλούσε καθόλου! Όσο όμως αφορίζουμε και δεν υπάρχει ο κανόνας και οι συνθήκες, τα σοβαρά θα είναι μειοψηφία πράγματι...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες