Kotsos έγραψε:Όταν θα καταλάβεις ότι είναι δικαίωμά σου να πιστεύεις και να προσεύχεσαι στο βρακί της καλιόπης και δεν έχω κανένα δικαίωμα να στο απαγορεύσω, να σε χλευάζω, να σε προσβάλλω ή να σε διακομωδήσω για την επιλογή σου αυτή ή την πρακτική σου γιατί καταπατώ τα ατομικά σου δικαιώματα (τα οποία παρεμπιπτόντως τα έχουμε στις καταστατικές αρχές) τότε ίσως και να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι.
Κώτσο, την πέταξες την μαραρονοκοτσάνα σου, παραδέξου το ήρεμα και ωραία και υπερήφανα, και άσε σάλτσες και τις μπεσαμέλ... Με κανέναν τρόπο οι αρχές μας δεν μπορούν να ερμηνευτούν υπέρ του περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Δεν υφίσταται καμία προστασία για
χλευασμό, προσβολή η διακωμώδηση σε δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Είναι δικαίωμα του καθενός να κριτικάρει και να σατιρίζει οτιδήποτε, και αυτό δεν αλλάζει ακόμα και αν αυτό έχει το ταμπελάκι της πίστης (πόσο ακόμα περισσότερο όταν έχει αυτό το ταμπελάκι κακόβουλα, όντας μέρος συστηματικής και οργανωμένης απάτης σε βάρος πιστών).
Αν μη τι άλλο, αν δεν θες να σε χλευάζουν για αυτά που λες, τότε ίσως απλά να μην λες πράγματα άξια χλευασμού. Το δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να αμφισβητώ (δίκαια και τεκμηριωμένα) την νοημοσύνη σου αν αρχίσεις να λες για Παϊσιους και φέτες ψωμί του τόστ με τυρί που κλαίνε.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί ο χλευασμός ενός ηλίθιου και παλαβού είναι χλευασμός της θρησκείας γενικότερα. Οι πιστοί που δεν θέλουν να συνδέεται η πίστη τους με τις παπαρολογίες του κάθε πικραμένου, δεν έχουν το δικαίωμα να τον καταδικάσουν και να τον κρίνουν; Γιατί είναι εξύβριση θρησκείας ο Παστίτσιος και όχι ο Παΐσιος; Ποιός το κρίνει αυτό; Έχει ρόλο το κράτος να διατηρεί την καθαρότητα της κάθε θρησκείας για λογαριασμό της, και αν είναι έτσι ποιας θρησκείας; Η πίστη στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δεν πρέπει να είναι εξίσου αποδεκτή με την πίστη στους σαολίν του Παΐσιου; Σε σοβαρότερο, πραγματικό και ρεαλιστικό επίπεδο, θα έπρεπε οι (θρησκευτικά) σατανιστές να διώκονται για την πίστη τους για να μην νιώθουν προσβεβλημένοι οι ορθόδοξοι; Ένας τρίτος δεν έχει δικαίωμα να σατιρίσει όποια πλευρά θέλει, ή μόνο η μία αξίζει προστασίας από τον κρατικό μηχανισμό; Έχει πάτο το κονσερβοκούτι με τα σκουλήκια (και τα μακαρόνια) που άνοιξες;
Επίσης, μην προσποιούμαστε ότι δεν γνωρίζαμε όλοι μας ποια θα ήταν η θέση των πειρατών από την αρχή. Δεκάδες-εκατοντάδες φορές έχουν εκφράσει κόμματα πειρατών την θέση ότι
ακόμα και ο λόγος του μίσους δεν πρέπει να διώκεται. Και γιατί να διώκεται οποιοσδήποτε λόγος εξάλλου; Ποιος το κρίνει τι είναι άξιο δίωξης; Εμένα με προσβάλουν αυτά που λένε τα Χρυσά Αυγά, όμως δεν θέλω να μπουν φυλακή για αυτά που λένε (θέλω να μπουν φυλακή
για αυτά που κάνουν). Κατ επέκταση με προσβάλλουν αυτά που λέει ο Σεραφείμ, δεν ζητάω όμως να μπει φυλακή. Παρ όλα αυτά έχω το πολιτικό δικαίωμα να χαρακτηρίζω ηλίθιους ή παραπλανημένους αυτούς που υποστηρίζουν οποιονδήποτε από τους προηγούμενους.
Κλείνοντας, μετανοείτε, γιατί το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας θα σας φάει με κεφτέδες.