Επειδή είμαι σε διαφορους συλλόγους μουσικής μέλος.
Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα που έχετε με την αδράνεια και τι εννοείτε με αυτό.
Αλλα, αν ένα μέλος πλήρωσε την ετήσια συνδρομή του, την πλήρωσε για να είναι ισότιμο μέλος
με τους υπολοίπους και όχι με προϋποθέσεις.
Μην κάνετε μέλη δυο κατηγοριών, θα είναι κρίμα.
αδράνεια και τι εννοείτε με αυτό
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: αδράνεια και τι εννοείτε με αυτό
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο είμαι υπέρ της αδράνειας στον 1 χρόνο (για το LQFB μιλάμε πάντα...).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Να σου εξηγήσω λίγο συνοπτικά:
Για τις ψηφοφορίες μας χρησιμοποιούμε το εργαλείο διαβούλευσης Liquidfeedback το οποίο είναι ομολογουμένως αρκετά περίπλοκο, όμως είναι πολύ αποτελεσματικό καθώς θεωρεί την διαβούλευση και την ψήφιση ως μια ενιαία διαδικασία.
Χρησιμοποιεί μέθοδο Σούλτζε για ψηφοφορία, καταμέτρηση, ταξινόμηση ψήφων και αποτέλεσμα ψηφοφορίας, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ανάθεσης της ψήφου ανά ενότητες.
Αυτές τις μέρες είναι σε διαβούλευση το χρονικό διάστημα της ισχύς της ανάθεσης, που αυτή είναι μια παράμετρος που λέγεται αδράνεια χρήστη. (Ουσιαστικά αν ο χρήστης δεν μπει σε καθορισμένο διάστημα παύει να ισχύει η ανάθεση)
Δεν δημιουργούνται μέλη δύο κατηγοριών με την αδράνεια καθεαυτή, όμως είναι εντελώς χαζό και δεν αποσκοπεί κάπου (εκτός αν κάποιος έχει στο μυαλό του να χειραγωγήσει το κόμμα με αυτόν τον τρόπο οπότε δεν ξέρω τι να πω) να θεωρείται αδρανές ένα μέλος στον χρόνο πάνω,
Αν πάει στον ένα χρόνο η αδράνεια, θα ταυτιστεί το αδρανές με το ανενεργό μέλος κάτι που είναι εντελώς λάθος
Για τις ψηφοφορίες μας χρησιμοποιούμε το εργαλείο διαβούλευσης Liquidfeedback το οποίο είναι ομολογουμένως αρκετά περίπλοκο, όμως είναι πολύ αποτελεσματικό καθώς θεωρεί την διαβούλευση και την ψήφιση ως μια ενιαία διαδικασία.
Χρησιμοποιεί μέθοδο Σούλτζε για ψηφοφορία, καταμέτρηση, ταξινόμηση ψήφων και αποτέλεσμα ψηφοφορίας, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ανάθεσης της ψήφου ανά ενότητες.
Αυτές τις μέρες είναι σε διαβούλευση το χρονικό διάστημα της ισχύς της ανάθεσης, που αυτή είναι μια παράμετρος που λέγεται αδράνεια χρήστη. (Ουσιαστικά αν ο χρήστης δεν μπει σε καθορισμένο διάστημα παύει να ισχύει η ανάθεση)
Δεν δημιουργούνται μέλη δύο κατηγοριών με την αδράνεια καθεαυτή, όμως είναι εντελώς χαζό και δεν αποσκοπεί κάπου (εκτός αν κάποιος έχει στο μυαλό του να χειραγωγήσει το κόμμα με αυτόν τον τρόπο οπότε δεν ξέρω τι να πω) να θεωρείται αδρανές ένα μέλος στον χρόνο πάνω,
Αν πάει στον ένα χρόνο η αδράνεια, θα ταυτιστεί το αδρανές με το ανενεργό μέλος κάτι που είναι εντελώς λάθος
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
- Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
- Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)
IoannouGr έγραψε:Επειδή είμαι σε διαφορους συλλόγους μουσικής μέλος.
Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα που έχετε με την αδράνεια και τι εννοείτε με αυτό.
Αλλα, αν ένα μέλος πλήρωσε την ετήσια συνδρομή του, την πλήρωσε για να είναι ισότιμο μέλος
Σωστά !
(πρώην -mesitiko-)
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
https://www.facebook.com/spyros.piratis
Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις.
Χρυσανθόπουλος Σπύρος."Έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική εκείνος που έχει διάθεση να βοηθήσει."Abraham Lincoln (1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος)
Σε ευχαριστώ φιλε Πέτρο για την ανάλυση, αν και δεν είμαι εξοικειωμένος σε τέτοια θέματα(schulze,LQFB και αλλα).
Αλλα στο μυαλό μου έχω πάντα αυτό που έχουμε σε μεγαλύτερο επίπεδο από τα μέλη ενός κόμματος,
το ΕΚΛΟΓΙΚΟ σώμα(στις εκλογές).
Κανένας από αυτούς δεν χάνει το δικαίωμα να ψηφίσει, στις δημοτικές, αν αδράνησε και δεν ψήφισε στις εθνικές εκλογές!
Αλλα στο μυαλό μου έχω πάντα αυτό που έχουμε σε μεγαλύτερο επίπεδο από τα μέλη ενός κόμματος,
το ΕΚΛΟΓΙΚΟ σώμα(στις εκλογές).
Κανένας από αυτούς δεν χάνει το δικαίωμα να ψηφίσει, στις δημοτικές, αν αδράνησε και δεν ψήφισε στις εθνικές εκλογές!
-
Αγαπητέ "IoannouGR", απόλυτα λογικό το σκεπτικό σου, κάτω από την οπτική που το τοποθετείς.
Όμως, όλο το "νταβαντούρι" γίνεται για την "ανάθεση", κάτι που κάποιοι το αποσιωπούν.
Όπως σου εξήγησε και ο "Πέτρος", δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον ψηφοφόρο, αυτό καθ` εαυτό.
Ο άνθρωπος, μπορεί να ψηφίζει όποτε και όπου γουστάρει με όποια συχνότητα επιθυμεί.
Δεν είναι όμως δυνατόν, η αποχή του αυτή να μην έχει "αντίκρυσμα" στο εκλογικό αποτέλεσμα,
αφού, έχοντας κάνει "ανάθεση"
Παράλληλα δε, η ψήφος του επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Το πως το καταφέραμε αυτό
........... άσ` το .......... μην τα ρωτάς.......
Έχεις δει εσύ κανένα να είναι για "σαφάρι" στο Κογκό και ταυτόχρονα να ψηφίζει στο ΠΕΙΡ;
............ δική μας "εφεύρεση" και αυτό

Όμως, όλο το "νταβαντούρι" γίνεται για την "ανάθεση", κάτι που κάποιοι το αποσιωπούν.
Όπως σου εξήγησε και ο "Πέτρος", δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον ψηφοφόρο, αυτό καθ` εαυτό.
Ο άνθρωπος, μπορεί να ψηφίζει όποτε και όπου γουστάρει με όποια συχνότητα επιθυμεί.
Δεν είναι όμως δυνατόν, η αποχή του αυτή να μην έχει "αντίκρυσμα" στο εκλογικό αποτέλεσμα,
αφού, έχοντας κάνει "ανάθεση"
θεωρείται πως συμμετέχει, αν και αυτός "είναι στο Ταμτούμ" και κυνηγά μαϊμούδες.δικής μας επινόησης "τζιβτζιλίκι"
Παράλληλα δε, η ψήφος του επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Το πως το καταφέραμε αυτό

Έχεις δει εσύ κανένα να είναι για "σαφάρι" στο Κογκό και ταυτόχρονα να ψηφίζει στο ΠΕΙΡ;
............ δική μας "εφεύρεση" και αυτό

Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 11 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
-mesitiko- έγραψε:IoannouGr έγραψε:Επειδή είμαι σε διαφορους συλλόγους μουσικής μέλος.
Σωστά !
Το "σωστά" δεν κατάλαβα βρε "mesitiko".
Γιατί δεν εξηγεί κανείς σας, πέρα από τον "Πέτρο", στον άνθρωπο, πως έχουν τα πράγματα

μήπως τώρα, δεν έχουμε μέλη δύο κατηγοριών, όταν ο ένας ρίχνει μία ψήφο στην κάλπη, και κάποιος
άλλος ρίχνει τέσσερις και δεκατέσσερις για το ίδιο θέμα

"Πατρίκιοι" και "Πληβείοι" σε όλο τους το μεγαλείο

Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
- Επίτιμο μέλος του Κόμματος Πειρατών (Κάπτεν)
- Τοποθεσία: Κάπου με θέα τον Κορινθιακό μου αρκεί (πρώην -mesitiko-)
IoannouGr έγραψε:Αλλα, αν ένα μέλος πλήρωσε την ετήσια συνδρομή του, την πλήρωσε για να είναι ισότιμο μέλος
Αυτό εννοώ Βασίλη ότι είναι σωστό. Όχι μέλη δύο ταχυτήτων.
(πρώην -mesitiko-)
-
@IoannouGr
Δες πρώτα αυτό: http://youtu.be/fg0_Vhldz-8 για να καταλάβεις το σκεπτικό του LiquidFeedback
Μειώνοντας τον χρόνο αδράνειας ακυρώνεις τις αναθέσεις αυτών που δεν κάνουν καν login στο σύστημα για να διαβάσουν τι ψηφοφορίες τρέχουν.
Επίσης ως παράπλευρη απώλεια:
- Χάνονται οι αυτόματες ειδοποιήσεις
- Αφαιρούνται από τον υπολογισμό της πλειοψηφίας
Πιο απλά, αν δεν κάνεις login τουλάχιστον μια φορά μέχρι να περάσει αυτό το διάστημα, είναι σαν να διαγράφεσαι από τον εκλογικό κατάλογο.
Το σκεπτικό αυτών που υποστηρίζουν τη μείωση του χρόνου αδράνειας είναι πως όταν κάποιος έχει αναθέσεις από άλλα άτομα τα οποία δεν συμμετέχουν καθόλου, τότε αυτός ουσιαστικά από το "ψηφίζω για μένα και αυτόν και τον άλλο επειδή δεν είναι ειδικοί για κάποιο θέμα" γίνεται "έχω περισσότερες ψήφους από εσάς επειδή με γουστάρουν πιο πολλοί και έχω γράψει πιο πολλούς στο κόμμα"
@laskaris
Δεν είναι δική μας επινόηση αλλά επιλογή.
Η ρευστή δημοκρατία υπάρχει πριν από εμάς.
Δες πρώτα αυτό: http://youtu.be/fg0_Vhldz-8 για να καταλάβεις το σκεπτικό του LiquidFeedback
Μειώνοντας τον χρόνο αδράνειας ακυρώνεις τις αναθέσεις αυτών που δεν κάνουν καν login στο σύστημα για να διαβάσουν τι ψηφοφορίες τρέχουν.
Επίσης ως παράπλευρη απώλεια:
- Χάνονται οι αυτόματες ειδοποιήσεις
- Αφαιρούνται από τον υπολογισμό της πλειοψηφίας
Πιο απλά, αν δεν κάνεις login τουλάχιστον μια φορά μέχρι να περάσει αυτό το διάστημα, είναι σαν να διαγράφεσαι από τον εκλογικό κατάλογο.
Το σκεπτικό αυτών που υποστηρίζουν τη μείωση του χρόνου αδράνειας είναι πως όταν κάποιος έχει αναθέσεις από άλλα άτομα τα οποία δεν συμμετέχουν καθόλου, τότε αυτός ουσιαστικά από το "ψηφίζω για μένα και αυτόν και τον άλλο επειδή δεν είναι ειδικοί για κάποιο θέμα" γίνεται "έχω περισσότερες ψήφους από εσάς επειδή με γουστάρουν πιο πολλοί και έχω γράψει πιο πολλούς στο κόμμα"
@laskaris
-
@laskaris
Η ρευστή δημοκρατία πρεσβεύει άλλα πράγματα και όχι την ανάθεση φίλε "mankasp".
Μην τα συγχέουμε!!
Αν κάποιοι "κωτσάρησαν" και την ανάθεση μέσα στην ρευστή Δημοκρατία, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες