Λιγα λογια για το συνεδριο

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
marmara

Re: Λιγα λογια για το συνεδριο

Δημοσίευσηαπό marmara » 13 Δεκ 2013, 00:20

pappasadrian έγραψε:
marmara έγραψε:Καταρχήν θέλουμε [...]

εσυ και οι 20 προσωπικοτητες σου

εγώ και οι 35000 ψηφοφόροι του κόμματος. Από τους ψηφοφόρους εξαιρούνται φυσικά οι 20 συνομώτες του "σουηδικού λόμπι" που μαζεύτηκαν στο συνέδριο.

Και επειδή δεν λέω λόγια του αέρα, ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ, να βάλεις μόνιμη ψηφοφορία για το θέμα της άμεσης δημοκρατίας , για να δούμε τι θα λέει όταν φτάσει στους 35000 συμμετέχοντες.

Γιατί το να μαζεύεστε 20 άτομα σε ένα συνέδριο-παρωδία, και να παίρνετε αποφάσεις για το τι είναι και τι δεν είναι αυτό το κόμμα, μόνο γελοιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μόνιμη ψηφοφορία.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αλλά σιγά μην αφήσει ο μπασκίνας μόνιμες ψηφοφορίες!
Και σιγά μην αφήσει ο οmissman, πολίτες-ψηφοφόρους αλλά μη οικονομικά ενήμερους, να ψηφίσουν!

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Petros » 13 Δεκ 2013, 00:50

το γελοίο είναι που κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την παραγωγή θέσεων και πολιτικής κι όλοι γκρινιάζουν...

Από καναπέδες χορτάσαμε κύριος, ασχολήσου και με τίποτα πιο σοβαρό στη ζωή σου (ναι ξέρω ζητάω πολλά)...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

marmara

Δημοσίευσηαπό marmara » 13 Δεκ 2013, 00:52

Petros έγραψε:το γελοίο είναι που κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την παραγωγή θέσεων και πολιτικής κι όλοι γκρινιάζουν...

Από καναπέδες χορτάσαμε κύριος, ασχολήσου και με τίποτα πιο σοβαρό στη ζωή σου (ναι ξέρω ζητάω πολλά)...

Οι μόνιμες ψηφοφορίες είναι πολιτική.
Το να ανοίξει το κόμμα τις πόρτες του στους μη οικονομικά ενήμερους, επίσης πολιτική είναι.

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 13 Δεκ 2013, 00:56

το πρώτο που λες δεν μπορεί να εφαρμοστεί εμπράκτως χωρίς να γίνουμε γραφικοί (μας φαντάζομαι στους τίτλους: "Το κόμμα που αλλάζει γνώμη κάθε μέρα") :lol:

Το δε δεύτερο δεν μπορώ να το λάβω σοβαρά, τη στιγμή που η ετήσια συνδρομή είναι στους 3 καφέδες το χρόνο (και θα παλέψω αν χρειαστεί για να μείνει εκεί)
Το 1€ το μήνα είναι νομίζω γελοίο ποσό συμμετοχής. Άντε μια βόλτα κι από αλλού να δεις τι εστί βερίκοκο (και φυσικά εννοείται με κλειστά βιβλία εσόδων εξόδων)
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

marmara

Δημοσίευσηαπό marmara » 13 Δεκ 2013, 01:08

Petros έγραψε:το πρώτο που λες δεν μπορεί να εφαρμοστεί εμπράκτως χωρίς να γίνουμε γραφικοί (μας φαντάζομαι στους τίτλους: "Το κόμμα που αλλάζει γνώμη κάθε μέρα") :lol:

Το δε δεύτερο δεν μπορώ να το λάβω σοβαρά, τη στιγμή που η ετήσια συνδρομή είναι στους 3 καφέδες το χρόνο (και θα παλέψω αν χρειαστεί για να μείνει εκεί)
Το 1€ το μήνα είναι νομίζω γελοίο ποσό συμμετοχής. Άντε μια βόλτα κι από αλλού να δεις τι εστί βερίκοκο (και φυσικά εννοείται με κλειστά βιβλία εσόδων εξόδων)

Επίσης πολιτική είναι και το θέμα της ανωνυμίας.
Δεν ζητάτε μόνο 1 ευρώ. ζητάτε και τα ονόματά μας, τα οποία μετά τα στέλνετε σε άλλους (θυμίζω το πως διέρευσε η λίστα με τα e-mail των μελών)

Άντε και σας δίνω λοιπόν 1 ευρώ για να ψηφίζω. Την ανωνυμία μου θα μπορώ να την διατηρήσω;

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Δεκ 2013, 01:37

marmara έγραψε:
Petros έγραψε:το πρώτο που λες δεν μπορεί να εφαρμοστεί εμπράκτως χωρίς να γίνουμε γραφικοί (μας φαντάζομαι στους τίτλους: "Το κόμμα που αλλάζει γνώμη κάθε μέρα") :lol:

Δεν ζητάτε μόνο 1 ευρώ. ζητάτε και τα ονόματά μας, τα οποία μετά τα στέλνετε σε άλλους (θυμίζω το πως διέρευσε η λίστα με τα e-mail των μελών)

Άντε και σας δίνω λοιπόν 1 ευρώ για να ψηφίζω. Την ανωνυμία μου θα μπορώ να την διατηρήσω;

Δεν μπορείς να είσαι ανώνυμος και μέλος. Το απαγορεύει το Σύνταγμα. Αν πείσεις τουλάχιστον 1 μέλος να ψηφίζει για σένα μπορείς.

marmara

Δημοσίευσηαπό marmara » 13 Δεκ 2013, 01:44

mankasp έγραψε:
marmara έγραψε:

Δεν μπορείς να είσαι ανώνυμος και μέλος. Το απαγορεύει το Σύνταγμα. Αν πείσεις τουλάχιστον 1 μέλος να ψηφίζει για σένα μπορείς.

Ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα και αναφορά σε άρθρο του συντάγματος.

Επίσης εκτός από το ανώνυμος ως μέλος, για μένα έχει σημασία να εξασφαλίζεται και η ανωνυμία της ψήφου μου.
Κάτι που επίσης δεν έχετε ξεκαθαρίσει στο κόμμα αν ισχύει ή όχι.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Δεκ 2013, 01:50

marmara έγραψε:Ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα και αναφορά σε άρθρο του συντάγματος.

Επίσης εκτός από το ανώνυμος ως μέλος, για μένα έχει σημασία να εξασφαλίζεται και η ανωνυμία της ψήφου μου.

Άρθρο 29. Για να είσαι μέλος πρέπει να έχεις εκλογικά δικαιώματα. Ένας ανώνυμος δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει.

Για την ανωνυμία της ψήφου, όταν πρόκειται για αποφάσεις, δεν μπορεί να είναι ανώνυμη. Η ανώνυμη ψήφος δεν φέρει την ευθύνη που συνεπάγεται η απόφαση.
Μιλάω για ψηφοφορίες μέσα στο Κόμμα. Για εκτός το συζητάμε.
https://twitter.com/e_kastrinakis

marmara

Δημοσίευσηαπό marmara » 13 Δεκ 2013, 01:58

mankasp έγραψε:
marmara έγραψε:Ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα και αναφορά σε άρθρο του συντάγματος.

Άρθρο 29. Για να είσαι μέλος πρέπει να έχεις εκλογικά δικαιώματα. Ένας ανώνυμος δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει.

Μπορεί. Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα για αυτό, αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατά με το σύνταγμα.
mankasp έγραψε:Για την ανωνυμία της ψήφου, όταν πρόκειται για αποφάσεις, δεν μπορεί να είναι ανώνυμη. Η ανώνυμη ψήφος δεν φέρει την ευθύνη που συνεπάγεται η απόφαση.
Μιλάω για ψηφοφορίες μέσα στο Κόμμα. Για εκτός το συζητάμε.

Φυσικά και μπορεί να είναι ανώνυμη. Αυτό είναι απλά θέμα πολιτικής απόφασης για το κόμμα.
Το σύνταγμα πάντως όχι μόνο δεν απαγορεύει την ανωνυμία της ψήφου στις αποφάσεις, αλλά μάλλον την επιβάλει κιόλας. Τα δημοψηφίσματα π.χ. ανώνυμα προβλέπεται στο σύνταγμα να είναι.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Δεκ 2013, 02:02

marmara έγραψε:Το σύνταγμα πάντως όχι μόνο δεν απαγορεύει την ανωνυμία της ψήφου ,αλλά μάλλον την επιβάλει κιόλας.

Στις εκλογές. Άλλο εκλογές, άλλο εθνικά δημοψηφίσματα, άλλο αποφάσεις ενός κόμματος.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες