kostasrose έγραψε:Οι τάσεις όσο και αν δεν θέλουμε να τις βλέπουμε υπάρχουν, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Υπάρχει στο καταστατικό, αλλά παράλληλα εδώ στο forum υπάρχουν και αυτοί που την εξορκίζουν.
Δεν μπορεί προεκλογικά να επικαλούμαστε άμεση δημοκρατία στο κόσμο και τώρα να λέμε θέλουμε κάτι σχετικό,
κάτι που να μοιάζει, ότι η άμεση δημοκρατία δεν λειτουργεί και συμβάλουμε στη δημιουργία κάτι πιο λειτουργικού.
Να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας προς τον κόσμο αν θέλουμε να μας εμπιστευτεί και να να του δώσουμε το κίνητρο να συμμετέχει.
Σε όσες συνεντεύξεις έδωσα εγώ προσωπικά ένα από τα πρώτα πράγματα που έλεγα ήταν η αμεσοδημοκρατική λειτουργία μας
και αυτό άρεσε σε αρκετό κόσμο. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε όμως τις θέσεις μας ουσιαστικά δεν λέμε τίποτα άλλο από ψέματα και υποσχολογία.
Να ξέρουμε τι λέμε στο κόσμο που αναζητούμε ακόμα την συμμετοχή του... και κυρίως με νοιάζει να μην λέω ψέματα στους συμπολίτες μου!
Ο Σπύρος Σαββανής είναι φίλος μου και βλεπόμαστε που και που και θα του μεταφέρω ευχαρίστως τους χαιρετισμούς
BTW ο λόγος που αποχώρησε ο Σπύρος από τους πειρατές είναι ότι μπήκε για την άμεση δημοκρατία αλλά αποχώρησε όταν έπαψε να έχει
εμπιστοσύνη για την θέση μας.
https://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=140&t=4424
Οσον αφορά τη λειτουργία του κόμματος πιστεύω πως λειτουργούμε πιο δημοκρατικά από οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Προφανώς θα γινόταν και καλύτερα αν είμασταν περισσότεροι.
Για την αρχή που υπάρχει στο καταστατικό, για μένα δεν λέει κάτι όσο δεν υπάρχουν και συγκεκριμένες προτάσεις. Μάλιστα είναι προσεκτικά διατυπωμένο και δίνει έμφαση στη Συμμετοχή, ενώ την Α.Δ. την αναφέρει ως εργαλείο/διαδικασία προφανώς εννοώντας συχνότερα δημοψηφίσματα και συλλογή υπογραφών για ακύρωση ή κατάθεση νόμων (όπως ισχύει στην Ελβετία και στην Ε.Ε.) και δεν μιλά ούτε για αλλαγή πολιτεύματος ούτε για κατάργηση της βουλής. Η ουσία είναι πως όσο δεν έχουμε συγκεκριμένη πρόταση το να διαφημίζουμε αυτή τη στιγμή ως θέση μας την Αμεση Δημοκρατία είναι ισοδύναμο με τον να λέμε πως μας ψεκάζουν.