Δεν μπορώ να συνηγορήσω... Τα γραπτά μένουν....
Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια με την "λήθη". Η "λήθη" μόνο ηλιθιότητα, άγνοια και πολλά άλλα κακά έχει να δώσει....
Άλλο η privacy, άλλο αυτό που λένε κάποιοι σαν "λήθη". Το πράμα αρχίζει να βρωμάει.... Αν κάποιος θέλει να θέσει εαυτόν εκτός της ψηφιακής κοινωνίας, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για αυτήν και καλύτερα να μην μπει ποτέ. Οι anti-social (με την έννοια της κοινωνίας) προεκτάσεις είναι άπειρες στο θέμα της "λήθης" και δεν είναι καθόλου τεχνικό θέμα Σίμο (ασχέτως της τεχνικής δυσκολίας).
Christian Engström - 2010
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Christian Engström - 2010
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Μύλος.......
Εχετε μπλέξει τα μπούτια σας !
Φανταστειτε λοιπόν αν ΕΔΩ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια απο τις βασικές πειρατικές αρχές ,
τι θα γινει με ολα τα υπολοιπα που (δεν) μας απασχολούν
Ο baskin εχει απολύτως δικαιο ομως.
Για σκεφτειτε λιγο ψύχραιμα λοιπόν, τι θα συμβεί αν ο καθένας "σβήνει" κατα το δοκούν το "παρελθόν" του.
Ήτοι, τις προηγούμενες απόψεις του, την "πληροφόρηση" δλδ για ο,τι μαβλακεια εχει πει (και κανει) στο παρελθόν...
Και μη μου πειτε πως αυτο θα ισχυει ΜΟΝΟ για τα ατομα (individuals) !
Ο,τι ισχύει για τα άτομα ισχύει πολυ περισσότερο για τις οργανωμένες δομές, όπως τα κράτη...τα οποία δεν θέλουν και πολύ να αλλάζουν την ιστορία κατά το δοκούν.
Κανονικό 1984 δλδ.
Είναι ΗΔΗ εδω, μονο που άργησε λίγο, καμμιά τριανταριά χρόνια...
Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η προστασία της ιδιωτικότητας, η δυνατότητα δλδ να "σφραγιστεί" κάποιο "ένοχο" παρελθόν με τρόπο που να μην επηρεάζει την επανένταξη ενος παραβατικού ατόμου στην κοινωνία , με τεκμήριο την αποδεδειγμένη μεταμέλειά του, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πράξεις του, από την εν γένει δυνατότητα του οποιουδήποτε να σβήνει κατά το δοκούν ο,τι δεν του γουστάρει ή, το χειροτερότερο (!) Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ , στις νέες συνθήκες!
Η χαρά των πολιτικών, αθώοι πειρατές μου...
Φανταστειτε λοιπόν αν ΕΔΩ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια απο τις βασικές πειρατικές αρχές ,
τι θα γινει με ολα τα υπολοιπα που (δεν) μας απασχολούν

Για σκεφτειτε λιγο ψύχραιμα λοιπόν, τι θα συμβεί αν ο καθένας "σβήνει" κατα το δοκούν το "παρελθόν" του.
Ήτοι, τις προηγούμενες απόψεις του, την "πληροφόρηση" δλδ για ο,τι μαβλακεια εχει πει (και κανει) στο παρελθόν...
Ο,τι ισχύει για τα άτομα ισχύει πολυ περισσότερο για τις οργανωμένες δομές, όπως τα κράτη...τα οποία δεν θέλουν και πολύ να αλλάζουν την ιστορία κατά το δοκούν.
Κανονικό 1984 δλδ.
Είναι ΗΔΗ εδω, μονο που άργησε λίγο, καμμιά τριανταριά χρόνια...

Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η προστασία της ιδιωτικότητας, η δυνατότητα δλδ να "σφραγιστεί" κάποιο "ένοχο" παρελθόν με τρόπο που να μην επηρεάζει την επανένταξη ενος παραβατικού ατόμου στην κοινωνία , με τεκμήριο την αποδεδειγμένη μεταμέλειά του, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πράξεις του, από την εν γένει δυνατότητα του οποιουδήποτε να σβήνει κατά το δοκούν ο,τι δεν του γουστάρει ή, το χειροτερότερο (!) Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ , στις νέες συνθήκες!
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
omissman έγραψε:Μύλος.......
τι θα γινει με ολα τα υπολοιπα που (δεν) μας απασχολούν![]()
Κανονικό 1984 δλδ.
Είναι ΗΔΗ εδω, μονο που άργησε λίγο, καμμιά τριανταριά χρόνια...![]()
Δεν έχεις καθόλου άδικο. Αν και αρχικά δεν τάχθηκα έντονα προς την μία κατεύθυνση, έχω πλέον πειστεί ότι δεν πρέπει να διαγραφεί τίποτα.
Είναι άκυρο εξάλλου να μιλάμε μόνο για το δικαίωμα στη λήθη. Το δικαίωμα μου να κρατήσω οποιονδήποτε υπεύθυνο για αυτά που έχει ισχυριστεί δημόσια, το βράζουμε;
Verba volant, scripta manent.
Verba volant, scripta manent
-
- Επικοινωνία:
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ απλό;
(πέρα και έξω από την γενική συζήτηση περί λήθης, ύπνου, ξύπνιου και λοιπών θεμάτων.)
Υπάρχει η δυνατότητα για να σβήνεται (ή να διορθώνεται) ένα σχόλιο από αυτόν που έκανε το σχόλιο, στο forum;
Αν όχι, που δυσκολεύομαι πολύ να το δεχτώ, ας πούμε εντάξει, bug του forum.
Αν ναι, γιατί αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στους χρήστες του forum;
Δηλαδή με ποια απόφαση μας έχουμε "αφαιρέσει" αυτήν την δυνατότητα από τους χρήστες;

(πέρα και έξω από την γενική συζήτηση περί λήθης, ύπνου, ξύπνιου και λοιπών θεμάτων.)
Υπάρχει η δυνατότητα για να σβήνεται (ή να διορθώνεται) ένα σχόλιο από αυτόν που έκανε το σχόλιο, στο forum;
Αν όχι, που δυσκολεύομαι πολύ να το δεχτώ, ας πούμε εντάξει, bug του forum.
Αν ναι, γιατί αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στους χρήστες του forum;
Δηλαδή με ποια απόφαση μας έχουμε "αφαιρέσει" αυτήν την δυνατότητα από τους χρήστες;

здравствуйте
-
Την δυνατότητα την έχουν οι moderators.
Είναι πρακτική (στα ethics ας πούμε) από παλιά, να μην σβήνονται ή να παραλλάσσονται τα posts από τους χρήστες των forums γιατί έτσι το forum χάνει το νόημα ύπαρξης του. Οπότε και τα περισσότερα forum software δεν το περιλαμβάνουν ως λειτουργία του χρήστη. Πραγματικά δεν έχω δει τι γίνεται με το phpBB.
Προσωπική γνώμη: Γιατί να σβήσει κάποιος το post του; Αν έκανες λάθος το λέει. Όλες οι άλλες δικαιολογίες είναι επί του πονηρού.
Είναι πρακτική (στα ethics ας πούμε) από παλιά, να μην σβήνονται ή να παραλλάσσονται τα posts από τους χρήστες των forums γιατί έτσι το forum χάνει το νόημα ύπαρξης του. Οπότε και τα περισσότερα forum software δεν το περιλαμβάνουν ως λειτουργία του χρήστη. Πραγματικά δεν έχω δει τι γίνεται με το phpBB.
Προσωπική γνώμη: Γιατί να σβήσει κάποιος το post του; Αν έκανες λάθος το λέει. Όλες οι άλλες δικαιολογίες είναι επί του πονηρού.
omissman έγραψε:Μύλος.......
Και μη μου πείτε πως αυτό θα ισχύει ΜΟΝΟ για τα ατομα (individuals) !
Ο,τι ισχύει για τα άτομα ισχύει πολύ περισσότερο για τις οργανωμένες δομές, όπως τα κράτη...τα οποία δεν θέλουν και πολύ να αλλάζουν την ιστορία κατά το δοκούν.
0) (μετράω σωστά) τα κράτη ξαναγράφουν ιστορίες έτσι αλλιώς, εδώ μιλάμε για άτομα.
1) Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επεκτείνονται σε μη φυσικά πρόσωπα (εταιρίες, κόμματα κτλ). Αν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις να το κρατήσεις έτσι, λυπάμαι.
2) Δηλαδή αν κάποιος λέει τις απόψεις του ανώνυμα να τον υποχρεώσουμε να δώσει τα στοιχεία του για ξέρουμε τι έλεγε/έκανε κάθε φορά?
εκτός και αν τιμωρούμε αυτόν που δεν ήταν τόσο μάγκας (ή δεν μπορούσε, όπως σε αυτό το forum

Και φυσικά δεν χρειάζεται να πω πόσο μαβλακεια (sic) μοιάζει το πειρατικό όταν βλέπω απόψεις που λίγο απέχουν από το να απαιτούν να φακελώνεται η ζωή (δεν διαχωρίζω το ψηφιακή, σε 10 χρόνια θα είναι το ίδιο) στο όνομα μιας ανάγκης συνέπειας και καταγραφής όχι τις συνολικής ιστορίας αλλά της ατομικής διαδρομής του κάθε ανθρώπου.
-
baskin έγραψε:Πραγματικά δεν έχω δει τι γίνεται με το phpBB.
υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν βρίσκω το λόγο όμως να την χρησιμοποιήσουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
headofthebored έγραψε:2) Δηλαδή αν κάποιος λέει τις απόψεις του ανώνυμα να τον υποχρεώσουμε να δώσει τα στοιχεία του για ξέρουμε τι έλεγε/έκανε κάθε φορά?
Για την ανωνυμία μιλάμε ή για την "λήθη";
Sorry, αλλά σούπα δεν μπορώ να τα κάνω...
-
Καλά πλάκα έχουμε...
Εγω έβαλα το άρθρο για να τονίσω ότι "εντός" πειρατών, ΤΟΤΕ (και τότε -aka 2010 - δεν υπήρχε το ΠΕΙΡ) το θέμα είχε λυθεί. Το "δικαίωμα στη λήθη", όπως προτάθηκε τότε απο την ΕΕ, είναι κατά των Πειρατικών αρχών.
Τώρα εμείς εδώ που ο καθένας βαφτίζει τη (γ)κάβλα* του αρχή μας, είναι άλλη ιστορία.
Αν κατά τη συνήθη τακτική μας θέλουμε να βγάλουμε δικό μας Version, άλλη ιστορία επίσης.
Εχω βαρεθεί να το λέω, αυτά:
ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, δε τα σκεφτήκαμε εμείς ως κόμμα, copy & paste τα κάναμε.
Τα κόμματα Πειρατών υπήρχαν επίσης, μας αρέσει δε μας αρέσει, με αρχές ήδη, δε περιμέναν εμάς τους "ρεφορμιστες" να τα αλλάξουμε όλα και να τα αναδιατυπώσουμε, ούτε σαν τα παιδάκια: μα εμένα δε μου αρέσει αυτό, ααα εγώ διαφωνώ εδώ, εμένα η γνώμη μου είναι, κτλ.
ΑΝ δε σου αρέσει να πας αλλού, ή να κάνεις άλλο (όπως έγινε ήδη μια φορά).
Αυτή η ιστορία που ο καθένας έχει το δικό του version του τι πιστεύουμε, τι είναι πειρατικό και τι όχι, ε αυτό είναι για γέλια.
[Off topic] Οσο για το φόρουμ, αυτά είναι:
https://www.phpbb.com/community/faq.php#f2r1
* με γ στη Σαλονίκη, άνευ στην Αθήνα
Εγω έβαλα το άρθρο για να τονίσω ότι "εντός" πειρατών, ΤΟΤΕ (και τότε -aka 2010 - δεν υπήρχε το ΠΕΙΡ) το θέμα είχε λυθεί. Το "δικαίωμα στη λήθη", όπως προτάθηκε τότε απο την ΕΕ, είναι κατά των Πειρατικών αρχών.
Τώρα εμείς εδώ που ο καθένας βαφτίζει τη (γ)κάβλα* του αρχή μας, είναι άλλη ιστορία.
Αν κατά τη συνήθη τακτική μας θέλουμε να βγάλουμε δικό μας Version, άλλη ιστορία επίσης.
Εχω βαρεθεί να το λέω, αυτά:
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, δε τα σκεφτήκαμε εμείς ως κόμμα, copy & paste τα κάναμε.
Τα κόμματα Πειρατών υπήρχαν επίσης, μας αρέσει δε μας αρέσει, με αρχές ήδη, δε περιμέναν εμάς τους "ρεφορμιστες" να τα αλλάξουμε όλα και να τα αναδιατυπώσουμε, ούτε σαν τα παιδάκια: μα εμένα δε μου αρέσει αυτό, ααα εγώ διαφωνώ εδώ, εμένα η γνώμη μου είναι, κτλ.
ΑΝ δε σου αρέσει να πας αλλού, ή να κάνεις άλλο (όπως έγινε ήδη μια φορά).
Αυτή η ιστορία που ο καθένας έχει το δικό του version του τι πιστεύουμε, τι είναι πειρατικό και τι όχι, ε αυτό είναι για γέλια.
[Off topic] Οσο για το φόρουμ, αυτά είναι:
https://www.phpbb.com/community/faq.php#f2r1
How do I edit or delete a post?
Unless you are a board administrator or moderator, you can only edit or delete your own posts. You can edit a post by clicking the edit button for the relevant post, sometimes for only a limited time after the post was made. If someone has already replied to the post, you will find a small piece of text output below the post when you return to the topic which lists the number of times you edited it along with the date and time. This will only appear if someone has made a reply; it will not appear if a moderator or administrator edited the post, though they may leave a note as to why they’ve edited the post at their own discretion. Please note that normal users cannot delete a post once someone has replied.
* με γ στη Σαλονίκη, άνευ στην Αθήνα
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
-
ekfrasi έγραψε:users cannot delete a post once someone has replied.
Ενώ εμείς "ανακαλύψαμε" το δικαίωμα στην "λήθη" στα forums.... 20 χρόνια forums, η "λήθη" είναι σωστή (για την περίπτωση της διαγραφής posts) και όχι η συλλογική νοημοσύνη για την λειτουργία ενός ψηφιακού forum.
Ωραία...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες