Μήπως μερικοί είναι σε λάθος κόμμα?

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Μήπως μερικοί είναι σε λάθος κόμμα?

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 28 Σεπ 2013, 12:09

ekfrasi έγραψε:Ασχετο... Σιμ εμένα μου αρέσει ο κοινοβουλευτισμός και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τι να κάνουμε...

Τόσο γενικόλογο που σίγουρα με πειράζεις.... :mrgreen:

Και μένα μου αρέσει ο καφές.
Αλλά αν μου δώσεις μια φραπεδιά σκέτη και χωρίς γάλα, δεν θα μου "αρέσει".

Κοινοβουλευτισμός ναι... αλλά πώς;
Με "λευκή επιταγή", με "εντολή λαού απαλλακτικό", με στραπατσαρισμένο Σύνταγμα, με κομματική πειθαρχία, με εντολές αρχηγών-προέδρων κομμάτων, με λοβιτούρες στα ψηφοδέλτια και στον κομματικό μηχανισμό, με πολιτικά τζάκια-γραφεία;
Τέτοιος κοινοβουλευτισμός και αντιπροσωπευτική δημοκρατία, σου "αρέσει" ekfrasi; Αν, ναι, τότε "Houston we have a problem"...

Και ένα παράδειγμα για να μην μιλάμε αόριστα και γενικόλογα:
ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ - Καθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών
Άρθρο 60 [Δικαίωμα ψήφου, παραίτηση από το αξίωμα]
1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

Στα ψηφίσματα νόμων (τρανό παράδειγμα το τελευταίο έκτρωμα "κοινοβουλευτική/αντιπροσωπευτικής" δημοκρατίας ο Νόμος 4172, ΦΕΚ Α' 167, 23 Ιουλίου 2013) οι βουλευτές ψηφίζουν "αντι-συνταγματικά", αφού αν δεν ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή θα τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα ο αρχηγός του κόμματος (όπως και έγινε και με μερικούς από αυτούς σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Το κατά συνείδηση πήγε περίπατο....
здравствуйте

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 28 Σεπ 2013, 13:32

:lol: :lol: Σίμ και Μανώλη και οι 2 ξέρετε τι λέω ;)
Rain... δε σε αφορά... Σίμ σε λένε?
(και σιγά μη ξαναδείς μετάφραση αχιουμορετε :mrgreen: )
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 28 Σεπ 2013, 15:30

ekfrasi έγραψε::lol: :lol: Σίμ και Μανώλη και οι 2 ξέρετε τι λέω ;)
Rain... δε σε αφορά... Σίμ σε λένε?
(και σιγά μη ξαναδείς μετάφραση αχιουμορετε :mrgreen: )

Πού στο καλό το βρήκες πάλι αυτό το ... "αχιουμορετε" ρε Χριστίνα;
Αν κατάλαβα καλά αυτό θα πει "δεν έχεις χιούμορ" ή "ζητάς συνέχεια να στα μεταφράζουμε" ή "δεν ξέρεις τι σου γίνεται" ή ...
Εγώ πάντως γι' αυτό ... σ' αγαπάω. Γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα σκαρφιστείς για να μπορέσεις να εκφραστείς (κατά περίπτωση βέβαια).

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 28 Σεπ 2013, 16:15

Καλά ρε Μιχάλη πηγές με το Ζαννή για ψάρεμα και εμάς δε μας κάλεσες? τι φοβήθηκες μη μοιραστείς
τους μπαλάδες?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 28 Σεπ 2013, 19:11

James έγραψε:Καλά ρε Μιχάλη πηγές με το Ζαννή για ψάρεμα και εμάς δε μας κάλεσες? τι φοβήθηκες μη μοιραστείς
τους μπαλάδες?

Μια ζωή εκτός θέματος είσαι ... και αυτή τη φορά για δυο λόγους:
- Πρώτος γιατί εγώ δεν πιάνω ψάρια ... δεύτερης ποιότητας, δηλ. μπαλάδες και τέτοια ευτελή (μπορεί να στο βεβαιώσει και η κυρία που γράφει λίγο πιο πάνω) και
- Δεύτερος γιατί εδώ είναι (;) ... κόμμα και όχι σύλλογος ψαράδων (δυστυχώς).

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 29 Σεπ 2013, 02:02

Για τα ψάρια του Μιχάλη έχω μία λέξη : RESPECT
(αν και κατα λέξη σημαίνει σεβασμός, εννοεί και υπονοεί πολύ παραπάνω! Το ψαράς είναι πολύ λίγο Μιχάλη μου για σένα. Το έχεις στο ΣΥΝΟΛΟ το "ψάρι", απο το ψάρεμα, το μαγείρεμα, το σερβίρισμα... αχχχχ γμτ μακάρι να το "είχαμε" όλοι συνολικά το "πειρατές"!)

Θα με κάνεις να ξανακατέβω για "μεγαλύτερο" :D
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 29 Σεπ 2013, 13:43

ekfrasi έγραψε:Για τα ψάρια του Μιχάλη έχω μία λέξη : RESPECT
(αν και κατα λέξη σημαίνει σεβασμός, εννοεί και υπονοεί πολύ παραπάνω! Το ψαράς είναι πολύ λίγο Μιχάλη μου για σένα. Το έχεις στο ΣΥΝΟΛΟ το "ψάρι", απο το ψάρεμα, το μαγείρεμα, το σερβίρισμα... αχχχχ γμτ μακάρι να το "είχαμε" όλοι συνολικά το "πειρατές"!)

Θα με κάνεις να ξανακατέβω για "μεγαλύτερο" :D

Thanks!

Υ.Γ.: Είπα να πω και ’γω κάνα αγγλικό πας και βρεθώ ... εντός κλίματος!

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 29 Σεπ 2013, 15:35

ανοιγω μια παρενθεση στην ευχαριστη συζητηση για το ψαρεμα...
Πιστεύω πως σημασία έχει η κοινωνία, το σύνολο, η κοινότητα του Λαού κι όχι το άτομο. Το άτομο γίνεται πρόσωπο κι’ αποκτά μορφή, διαμορφώνει “Εγώ” μέσα στο “Εμείς” του συνόλου. Τα άτομα δεν έχουν ιστορική σημασία σε αντίθεση με τα πρόσωπα, τα οποία αποτελούν συμπυκνώσεις χωροχρονικές ιδιαίτερων ποιοτήτων του Λαού και του Έθνους. Πρόσωπο μπορεί να είναι μόνο ένα άτομο που ολοκληρώνεται από την κοινωνικοποίησή του, μέσα από την ικανότητα, ως αρμονική σύνθεση των κοινωνικών και ατομικών αξιών. Αυτός ο ανώτερος τύπος ανθρώπου είναι το νέο είδος ανθρώπου που επιδιώκει να πραγματώσει ο Εθνικισμός.

σου διεφυγε αυτο !
Πιστεύω ότι το κράτος, το Λαϊκό κράτος είναι η πολιτική οργάνωση του Έθνους και πως το Έθνος υπάρχει αφ’ εαυτού χωρίς ν’ αποτελεί εφεύρεση. Είναι αυτόματο πνευματικό γεγονός που ξεπηδά από την ύπαρξη του Λαού, είναι μία αντικειμενική πραγματικότητα που εδράζεται στην ύπαρξη του Λαού. Άσχετα αν συνειδητοποιούν σε έκταση και βάθος την ύπαρξή του τα μέλη του Λαού, το Έθνος είναι το ύψιστο πνευματικό γεγονός. Ο Λαός γεννιέται μέσα από τα φύλα, τους τύπους μιας Φυλής και η ύπαρξή του γεννά το Έθνος ως ανώτερη πνευματική της εκδήλωση (ηθική, πολιτιστική, θρησκευτική).

και αυτο επισης...

Η συζητηση για τις ουσιαστικες διαφορες του φασισμου (καθαρα "κορπορατίστικο" κινημα) με το ναζισμο δεν ειναι ουτε θεμα ορισμων ουτε μια ακαδημαϊκη επιστημολογικη κουβεντα...Οι διαφορες απο το ναζισμο εντοπιζονται στην κοινωνικο-οικονομικη οργανωση αλλα κυριως στην ιδεολογικη αφετηρια. Γι' αυτο δεν επιτρεπεται να χαρακτηριζουμε ολους τους ακροδεξιους σαν "φασιστες" εν γενει. Δεν ειναι μονο ανακριβες, κρυβει μιαν επικινδυνη υπεραπλουστευση γιατι εξομοιωνει μια πολιτικη ιδεολογια (φασισμος) με μια απροκαλυπτα εγκληματικη "ιδεολογια" (ναζισμος).

Για τους ναζι - εθνικους/σοσιαλιστες - τα παντα ξεκινανε απο την εννοια της Φυλης και την παρεπομενη εννοια του Ηγετη.
Μπορει σημερα να μας φαινονται βλακωδη, γιατι ειναι απολυτως τεκμηριωμενο ποσο αντιεπιστημονικα ειναι ολα αυτα, αλλα, παρ' ολα αυτα, αυτη η μεταφυσικη μυθοπλασια ακουγεται ευχαριστη και ευλογη στα αυτια των αδαων, των απολιτικων, των απαιδευτων και των ολιγοφρενων απανταχου γης...

Τα χρυσα αυγα δεν επεσαν απο τον ουρανο στην Ελλαδα (του πα/νδ/οκ και των ψεκΑνελ...) ουτε γεννηθηκαν με παρθενογενεση. Ολη η "νεοελληναραδικη" υποκουλτουρα στηριζεται στο θρησκευτικο φονταμενταλισμο απο τη μια και στον πιο σκοταδιστικο ανορθολογισμο απο την αλλη.

Κατα τα αλλα εμεις δεν ανηκουμε στον πολιτικο αξονα αριστερα - δεξια, απλα πεταμε ...χαρταετο ! :mrgreen:

Κλεινει η παρενθεση και σας αφηνω να συνεχισετε την ευχαριστη κουβεντουλα για το ψαρεμα...

Παω να συνεχισω το διαβασμα του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ βιβλιου του Μαρκ Μαζαουερ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ - η Ευρωπη του 20ου αιωνα...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 29 Σεπ 2013, 15:41

Επειδή θα τραβήξει αυτό με τον άξονα... να δεχτούμε ότι ανήκουμε στο κέντρο να τελειώνουμε; (αν έχετε άλλη πρόταση να την ακούσουμε...) :shock: Αφού όπου και να ανήκουμε, θα υπάρχουν πάντα πειρατές που δεν ανήκουν εκεί, αλλά δέχονται τις βασικές μας αρχές.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 29 Σεπ 2013, 17:27

"Ανήκωμεν εις το διαδίκτυον"
:twisted:
здравствуйте

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση