Ιδεολογικό χάσμα

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Ιδεολογικό χάσμα

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 25 Σεπ 2013, 09:31

omissman έγραψε:α ρε james,
με τρωνε τα δαχτυλά μου τοσο καιρο, εχω γραψει καμμια πενηνταρια σελιδες για το ζητημα αυτο - και μια εισηγηση για το συνεδριο, κι' εσυ τοβαλες στο forum και περιμενεις σοβαρες απαντησεις ;;;

συνεχιστε παντως, εχει ενδιαφερον (ακαδημαϊκο) η κουβεντουλα.

Περεμπιπτοντως :
@ekfrasi : και δε μου λες καμαρι μου ποιοι θα παραγουν τοματες ; αεροπλανα ; αηφόν ; πισια ; ΝΙΚΕ ;; οι "ελευθεροι" επαγγελματιες της Κινας ;;; καπου εχω γραψει μια κριτικη για τις αυθαιρετες υποθεσεις του Ρικ.. στα οργανωτικα ειναι πολυ καλυτερος...
Αααααααααα να μη το ξεχασω ... με βασανιζει ακομα το ερωτημα της υπεραξιας, αλλα πρεπει να θυμηθω τις διαφωνιες του Bertrand Russell με τον Ricardo, που η θεωρια του εγινε η βαση της θεωριας του Marx για την υπεραξια...

@ Vassilis Perantzakis : δεν ξερω που τα εχεις δει αυτα οτι ο αξονας υπαρχει μονο για να χωριζει, αλλα δεν αντεχουν ουτε σε συζητηση 10 δευτερολεπτων. Ο αξονας Δεξια - Αριστερα ειναι υπαρκτοτατος, βασιζεται σε κοινωνικα / οικονομικα / ιστορικα δεδομενα και αντικατοπτριζει ΥΠΑΡΚΤΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΝΑ συμφεροντα ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ! Δεν ειναι κουφιες "ιδεολογίες" αυτα, εχει αιματοκυλιστει ο κοσμος στην προσπαθεια του να παει προς τη μια ή προς την αλλη κατευθυνση...

Το να μη θελουμε να ενταχθουμε στον αξονα αυτον - επειδη αλλος αξονας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ειναι δικαιωμα μας, αλλα για οσο καιρο δεν εξηγουμε τι ακριβως εννοουμε με αυτο με συγχρονους πολιτικους ορους - και οχι με ανεκδοτα - θα λεμε απλως μια αρλουμπα του τυπου "στριβειν δια του αρραβωνος" !

Ο Διονυσης εχει απολυτως δικαιο. Αυτο που πρεπει να κανουμε - αλλα το αποφευγουμε οπως ο διαολος το λιβανι , για λογους εξοχως προφανεις (στους σοβαρους τριτους δυστυχως) - ειναι να στρωθουμε στη δουλεια να μαθουμε λιγη ιστορια και λιγη πολιτικη πρωτα, αφου μπλεξαμε με τη φωτια, μπας και καταφερουμε και αρθρωσουμε ενα καπως σοβαροτερο πολιτικο λογο.

Οι πειρατικες αρχες , εντασσονται ΑΠΟΛΥΤΑ στην ανθρωποκεντρικη ιδεολογια του Διαφωτισμου, αν δεν αποκτησουν ομως ενα συγκροτημενο Ιδεολογικο / πολιτικο / οικονομικο υποβαθρο πανω στο οποιο θα "χτιστει" η υλοποίησή τους δεν εχουν κανενα απολυτως μελλον στην αρενα της πολιτικης.

Και επι τελους οι "φιλελέ" καταλάβετέ το : καταργηση των πατεντων και "ρυθμιση" ( μεχρις εξαφανισεως ) των πνευματικων δικαιωμάτων ειναι ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ για την αυθεντικη Δεξια (οικονομικος φιλελευθερισμος / laissez faire) .

Για να μη μιλησω για το αυτονοητο : η ελευθερια του ατομου , ο αυτοπροσδιορισμός του, η αδιαφανεια στο ατομικο και η πληρης διαφανεια στο Δημοσιο ειναι ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ και για τη Δεξια ΚΑΙ για την "Αριστερα"...
βλεπε, ACTA / PIPA / SOPA / NSA / ΣΟΥΗΔΙΑ (ναι , ναι για τον παραδεισο της σοσιαλδημοκρατιας μιλαω !!!)

αντε, παλι τα ιδια θα λεμε ;;;

Να κανω και μια ερωτηση (καθολου ρητορικη ομως) :
Αν αυριο ο ΣΥΡΙΖΑ βγει και δηλωσει οτι αποδεχεται πληρως και υιοθετει τις "πειρατικες" αρχες τι θα κανουμε σαν κομμα ;

Γιώργο, ο άξονας Δεξιά - Αριστερά υπάρχει; Ναι. Λες "βασιζεται σε κοινωνικα / οικονομικα / ιστορικα δεδομενα και αντικατοπτριζει ΥΠΑΡΚΤΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΝΑ συμφεροντα ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ". Και εδώ συμφωνώ. ΑΛΛΑ διαφωνώ με το ότι δεν τονίζεις την λέξη ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Εκεί είναι όλη η ιστορία. Ποιο είναι το συμφέρον μας; Είναι να μαλλιοτραβιομαστε για να πετυχαίνουμε σκορ σε ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης; Που ακριβώς οδηγεί αυτός ο άξονας μετά από αιώνες; Τι ακριβώς έχει "πετύχει"; Προτιμώ να τον αγνοήσω και να μην ανήκουμε σε αυτόν ως κόμμα. Τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα.

Επίσης φιλελευθερισμός<>δεξιάς. Μην τα κάνουμε όλα ίδια. Αλλιώς δικαιώνουμε αυτούς που ισοπεδώνουν τα πάντα.

Μπορεί να έχω δίκιο, μπορεί να έχω άδικο, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Μπορεί να είμαι και ουτοπιστής. Το προτιμώ από το να δεχτώ ότι το σήμερα ορίζει το πλαίσιο για το μέλλον χωρίς να έχω λόγο.

Στην ερώτησή σου τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ (ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα), αν ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ αυτά που λέμε, δεν χρειαζόμαστε παρά μόνο για να τα παρακολουθούμε ότι εφαρμόζονται...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 25 Σεπ 2013, 12:11

Εγω θα πω οτι είπα στο συνέδριο.
"I have a dream = Να μην υπάρχουμε,"
έχω ένα πολύ μεγάλο όραμα για το κόμμα μας : Να μην υπάρχουμε!

Σε μια γενιά από τώρα, σε μια γενιά από τώρα δε θέλω να υπάρχουμε. Θέλω οι αρχές μας να υπάρχουν σε όλα τα άλλα κόμματα. Και μιλάω για τις 3 βασικές που ξεκίνησαν οι Πειρατές στον κόσμο.

ΑΝ οποιοδήποτε κυβέρνηση (με οποιαδήποτε σύνθεση) αλλάξει τους νόμους για πατέντες, copyright, διαφάνεια, ιδιωτικότητα εγώ ΝΑΙ, έφυγα... θα παω παρακάτω και θα ασχοληθώ με άλλα προβλήματα.

[Τουλάχιστον δε θα με κατηγορήσει κάποιος ότι αλλάζω γνώμη]
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Σεπ 2013, 13:04

ekfrasi έγραψε:Εγω θα πω οτι είπα στο συνέδριο.
"I have a dream = Να μην υπάρχουμε,"

Αυτά λες και μετά οι καρδινάλιοι που θέλουν θέσεις και καρέκλες τα βάζουνε με εμένα... :twisted:
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 25 Σεπ 2013, 13:17

Το ζήτημα για μένα είναι απλό:
Με νοιάζουν αυτά? ΝΑΙ/ΟΧΙ

Αν με νοιάζουν κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου ( κόμμα, κατεβαίνω σε εκλογές κτλ) για να αλλάξουν αυτά, προς το καλύτερο, [με το μόνο όπλο που καταλαβαίνει ο πολιτικός = χάνει ψήφους] αλλιώς κάνω κόμμα γιατί θέλω να αλλάξω τον κόσμο σε όλα και είμαι ένας ακόμα... με όνειρα.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Σεπ 2013, 13:39

Εγώ θέλω μια γιγαντιαία παρτούζα και τον izno με ζαρτιέρες, τι είμαι;

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 25 Σεπ 2013, 14:12

baskin έγραψε:Εγώ θέλω μια γιγαντιαία παρτούζα και τον izno με ζαρτιέρες, τι είμαι;

αηδιαστικός...
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 25 Σεπ 2013, 14:17

Για την παρτούζα ή για τον izno; :mrgreen:

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 25 Σεπ 2013, 14:19

για τον izno κυρίως... :lol:
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 25 Σεπ 2013, 14:33

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι μέτρο αριστερό ή δεξιό; ...ερώτηση παγίδα...
Verba volant, scripta manent

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 25 Σεπ 2013, 15:10

Για εμένα τίποτα από τα δύο. Όμως αν έπρεπε να επιλέξω ντε και καλά κάτι από τα δύο θα το έλεγα "Δεξιό".
Καθώς αφενός σε μια Σοσιαλιστική οικονομία δεν έχει λόγο ύπαρξης κάτι τέτοιο και αφετέρου η οικονομία στην οποία θέλουμε να εφαρμοστεί είναι καπιταλιστική

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες