Το παλικαράκι "έφυγε" για ένα εισιτήριο!!!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Το παλικαράκι "έφυγε" για ένα εισιτήριο!!!

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 16 Αύγ 2013, 11:43

@james
Αν η (προσωπική μου) άγνοια για το θέμα είναι μαλακία, έχεις απόλυτο δίκιο... και όπως πάντα ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό που "εκφράζεις".
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Αύγ 2013, 13:39

"Δύσκολη περίπτωση"....

Τι μπορείς να πεις;

Από πολιτικής άποψης, για μένα τίποτα.
Από οποιαδήποτε άλλη άποψη (κοινωνική ας πούμε) πολλά.
Όμως τι ήταν τελικά, "άτυχη στιγμή", εξαναγκαστική αυτοκτονία", "φόνος εξ αμελείας με ηθική αυτουργία", κάτι άλλο, τι;
Και πως να το εξηγήσεις, να το κρίνεις ή να το κατακρίνεις; Γίνεται;

Εγώ έχω να πω μόνο αυτό :(
здравствуйте

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Αύγ 2013, 14:26

Δείτε και αυτό (το μεταφέρω όπως δημοσιεύθηκε):

Αυτά είναι τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο
newsbomb, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 13:25

Τι κάνουμε στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;
1. Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα

2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.

5.Ζητάω από τον οδηγό ν' ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι' αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

Διαδώστε το για να μην θρηνήσουμε κι άλλους.

Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/3364 ... z2c89BkByv
здравствуйте

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Αύγ 2013, 14:42

Κομπειλάδας έγραψε:Δείτε και αυτό (το μεταφέρω όπως δημοσιεύθηκε):

Αυτά είναι τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο
newsbomb, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013 13:25

Τι κάνουμε στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;
1. Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα

2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.

5.Ζητάω από τον οδηγό ν' ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι' αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

Διαδώστε το για να μην θρηνήσουμε κι άλλους.

Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/3364 ... z2c89BkByv

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν βρε "Κομπειλάδα"!!
Και κάποιοι έσπευσαν να μιλούν για "καταγγελίες", "λαϊκισμό", "άτεγκτους ελεγκτές", "dura lex sed lex" και π@@@@ες μπλε!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Αύγ 2013, 15:13

ekfrasi έγραψε:@james
Αν η (προσωπική μου) άγνοια για το θέμα είναι μαλακία, έχεις απόλυτο δίκιο... και όπως πάντα ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό που "εκφράζεις".

Με όλο το θάρρος βρε ekfrasi:
Γιατί το πήρες επί πόνου;
Ξέρεις τι "μπινελίκια" έχω εισπράξει εγώ (και όχι μόνο);
Πολιτική κουβέντα κάνουμε!!!!!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 16 Αύγ 2013, 15:35

Να και ένα άρθρο με ουσία. Το βάζω απλά ως ενημέρωση.

http://www.judex.gr/?p=6733

Το συμπέρασμά μου... η κοινωνία μας είναι για τον πούτσο.
https://twitter.com/e_kastrinakis

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Αύγ 2013, 15:45

@mankasp:
Το άρθρο που παραθέτεις, ουσιαστικά συμβαδίζει με την ανάρτηση του "Κομπειλάδα", συν το ότι, προσθέτει κάποια στοιχεία (τεκμηριώνει θέσεις ουσιαστικά!)
Ας τα διαβάσουν αυτά τα μέλη του κόμματος τα οποία έσπευσαν να κατηγορήσουν το "κοπέλι"!!

Για την ανικανότητά μας, δεν το κουβεντιάζω!!!!
Είναι δεδομένη!!!!

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Αύγ 2013, 15:56

Και κάποια άλλα σχετικά (και ελπίζω αχρείαστα):

Εικόνα http://ec.europa.eu/transport/passenger-rights/el/ Περιέχονται:
Αρχική
Αεροπορικά μέσα
Σιδηροδρομικά μέσα
θαλάσσιων μεταφορών και εσωτερικής ναυσιπλοΐας
των μεταφορών με πούλμαν και λεωφορεία
Αποσκευές
Εκστρατεία
Εκδηλώσεις
Τύπος
Εφαρμογές για κινητές συσκευές

--------------------------------
και εδώ:
Δικαιώματα επιβατών

Αντιμετωπίσατε ποτέ πρόβλημα λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων; Έχετε προβλήματα κινητικότητας; Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο στην ΕΕ έχετε ορισμένα δικαιώματα.

Περισσότερες πληροφορίες:
Επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα
Δικαιώματα επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών
Δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών
Δικαιώματα επιβατών λεωφορείων και πούλμαν
Δικαιώματα επιβατών πλοίων

----------------------------------
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Ο.Α.Σ.Θ.

---------------------------------
Αν ψάξετε λίγο για "δικαιώματα επιβατών" θα βρείτε και άλλα πολλά. ;)
здравствуйте

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 16 Αύγ 2013, 16:02

Και επειδή είμαι "κωλόπαιδο", κλείνω με αυτό το σχόλιο την ενασχόλησή μου με το "νήμα" που άνοιξα:
Άρα, ο θάνατος του παιδιού, έχει να κάνει (Ηθικά, έτσι αποδεικνύεται πως το "εισπράττουν" από τις αναρτήσεις τους οι Πειρατές),
με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Προσωπικά Δεδομένα!!!!

Τροφή για σκέψη!! (τον συχαίνομαι τον όρο αλλά........)

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 16 Αύγ 2013, 16:17

Βασικό. Δεν μπορούμε εν "βρασμώ ψυχής" να λέμε τίποτα. Το έχω ως βασική αρχή μου και αυτό όχι για να το παίξω έξυπνος, πάντα την πατούσα όταν μίλαγα σε τέτοια κατάσταση.

Λοιπόν εκτός από τα παραπάνω άρθρα και όσο το "θέμα" παίρνει κάποια μορφή, μπορούμε να το δούμε πιο ψύχραιμα.

Εδώ είναι ακόμα δυο σχετικά άρθρα:
Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ: «Κυνήγι κεφαλών» ο έλεγχος εισιτηρίων
και
Αναπαράσταση έγινε το πρωί στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον 19χρονο στο Περιστέρι.
Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.
----------------------------------------------------------
(λογικά θα βγει κάποιο πόρισμα που ίσως να δημοσιοποιηθεί κιόλας.)

Τώρα έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία, πληροφορίες κτλ. ίσως μπορέσουμε να πούμε κάτι. :|
здравствуйте

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες