Υπάρχει η ιδέα και η διάθεση από πλευρά της Δ.Ε. να διοργανώσουμε συνεδρίαση του PPEU στην Ελλάδα. Φυσικά αυτό θα γίνει εφικτό μόνο αν βρεθούν εθελοντές. Πιθανές ημερομηνίες είναι τα Σ/Κ 21 & 22 ή 28 & 29 Σεπτεμβρίου.
Προς το παρών θα ξεκινήσει τη διερεύνηση ο Θανάσης Γούναρης για Αθήνα.
Ξεκινάμε συζήτηση και αν καταλήξουμε και αποφασίσουμε κάτι θα ανακοινωθεί από τον Αντώνη Μοτάκη στη Συνεδρίασή του PPEU στη Βαρσοβία(26-29 Ιουλίου)
Συζήτηση για διοργάνωση συνεδρίασης του PPEU στην Ελλάδα
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Συζήτηση για διοργάνωση συνεδρίασης του PPEU στην Ελλάδα
+1 για διερεύνηση και εθελοντισμός, με την διευκρίνιση ότι έχω εξεταστική τον Σεπτέμβριο
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
- Επικοινωνία:
Εγώ ευχαρίστως βοηθάω.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.
-
- Επικοινωνία:
Για να μη χαλάτε φαιά ουσία, εκτός κα αν μερικοί έχετε περίσσευμα, αφήστε τα όνειρα θερινής νυχτός, είμαστε λίγοι, δεν έχουμε μία, και το πιό σημαντικό δεν έχουμε κα όρεξη......
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
-
Δηλώνω και εγώ εθελοντής για το εγχείρημα.
-
- Επικοινωνία:
James έγραψε:Για να μη χαλάτε φαιά ουσία, εκτός κα αν μερικοί έχετε περίσσευμα, αφήστε τα όνειρα θερινής νυχτός, είμαστε λίγοι, δεν έχουμε μία, και το πιό σημαντικό δεν έχουμε κα όρεξη......
Εγώ έχω, εσένα ποιος σε φώναξε?
-
Και εγω έχω, και για αυτό, και για το συνεδριο
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
-
Υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι εξής εθελοντές:
- Στάθης
- pappasadrian
- zio
- Gounaris
- mesitiko
Νομίζω είστε αρκετοί για να το οργανώσετε και να καταθέσουμε πρόταση.
Οργανωθείτε και συνεννοηθείτε και με τον Αντώνη.
Επίσης, αν δεν κοστίσει οικονομικά στο Κόμμα, δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση.
- Στάθης
- pappasadrian
- zio
- Gounaris
- mesitiko
Επίσης, αν δεν κοστίσει οικονομικά στο Κόμμα, δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση.
https://twitter.com/e_kastrinakis
-
- Επικοινωνία:
mankasp έγραψε:Υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι εξής εθελοντές:
- Στάθης
- pappasadrian
- zio
- Gounaris
- mesitiko
Η πρόταση μου είναι να βρεθεί μέρος, να βρεθούν 2-3 δραστηριότητες (π.χ ομιλίες, προβολές κτλ) για να μην είναι εντελώς βαρετό και να υπάρχουν και 3-4 εναλλακτικές για ξενοδοχεία. Μόλις γίνει αυτό θα πούμε μια τιμη συμμετοχής (π.χ 50 ευρώ) και θα δωσουμε μια προθεσμία για προπωλήσεις. Αν δεν μαζέψουμε 50 τουλάχιστον το ακυρώνουμε και πάμε παρακάτω. Αλλιώς θα μπούμε μέσα.
Ενδεικτικά ο Θανάσης βρήκε αίθουσα με εξοπλισμό για τριήμερο με 500 ευρώ που είναι πολύ καλή τιμή.
Να λείπουν οι 2-3 δραστηριότητες, το συνέδριο γίνεται για εργασία, όχι για τουρισμό. Για Κυριακή απόγευμα που θα έχουν φύγει πολλοί για να προλάβουν τα αεροπλάνα τους, μπορεί να οργανωθεί κάτι (όπως οι Γάλλοι είχανε τον Στάλμαν).
50 άτομα * 50 euro είναι πολλά. Τα συνέδρια του PPEU είναι μικρά.
Έστειλα και τα παρακάτω νωρίτερα στα μέλη της Δ.Ε.:
Δεν υπάρχουν «επίσημες» προϋποθέσεις. Αυτό που θέλουμε είναι:
Αίθουσα για ικανό αριθμό ατόμων (μιλάμε από 5 μέχρι 35, δύσκολα παραπάνω. δεν είναι συνέδριο γενικού ενδιαφέροντος, έρχονται κυρίως οι delegates. Καμιά 25αριά ήμασταν στο Παρίσι.)
Καλό video/audio (προτζέκτορας και ηχεία)
Πολύ καλό, και αξιόπιστο WiFi με Internet στην αίθουσα
Καφέδες/τσάγια/μπισκοτάκια (από το σούπερ μάρκετ) θεωρούνται καλή ιδέα
ΟΣΟ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ - ενδεικτικά σε προηγούμενα συνέδρια μιλούσαμε για συμμετοχή στα έξοδα του τύπου 10-15 euro, ή ακόμα και μηδέν (σε περίπτωση τζάμπα αίθουσας από hackerspaces κλπ)
Κάρτες (yes/no/abs πράσινο κόκκινο λευκό) και καρτελάκια για τους συμμετέχοντες
Το registration page τρέχει στο wiki.ppeu.net (παράδειγμα: http://wiki.ppeu.net/doku.php?id=statut ... gistration )
Συντονισμός για couch surfing
Μερικές προτάσεις για ξενοδοχεία, και οδηγίες για το πως να έρθουν κλπ
Events: κλείνουμε εστιατόριο για μεσημεριανό Σάββατο-Κυριακή και ο καθένας πληρώνει τα δικά του. Κάτι αντίστοιχο για το Σάββατο βράδυ (τους βγάζουμε για φαγητό και ποτό). Παρασκευή βράδυ αν έχει έρθει κανείς νωρίτερα, τον πάμε για μπύρες.
(Με λίγα λόγια τα αυτονόητα)
Εδώ να ξανα-πω ότι εάν καταφέραμε να κάνουμε το δικό μας συνέδριο χωρίς πολλά έξοδα, τότε δεν βλέπω γιατί να μην γίνεται το ίδιο και με το PPEU.
Αυτοσχεδιασμός επιτρέπεται. Για παράδειγμα οι Πολωνοί, κλείσανε αίθουσα με κέτερινγκ προκειμένου να γίνει το διάλειμμα για μεσημεριανό εκεί και να εξοικονομηθεί χρόνος (+20 euro συνδρομή για κάθε συμμετέχοντα για το φαγητό). Ρωτήσανε πρώτα αν υπάρχει ενδιαφέρον, και το κάνανε.
Registrations γίνονται μέχρι τέλους οπότε καλό είναι να είμαστε flexible στα άτομα που μπορούμε να υποδεχτούμε.
50 άτομα * 50 euro είναι πολλά. Τα συνέδρια του PPEU είναι μικρά.
Έστειλα και τα παρακάτω νωρίτερα στα μέλη της Δ.Ε.:
Δεν υπάρχουν «επίσημες» προϋποθέσεις. Αυτό που θέλουμε είναι:
Αίθουσα για ικανό αριθμό ατόμων (μιλάμε από 5 μέχρι 35, δύσκολα παραπάνω. δεν είναι συνέδριο γενικού ενδιαφέροντος, έρχονται κυρίως οι delegates. Καμιά 25αριά ήμασταν στο Παρίσι.)
Καλό video/audio (προτζέκτορας και ηχεία)
Πολύ καλό, και αξιόπιστο WiFi με Internet στην αίθουσα
Καφέδες/τσάγια/μπισκοτάκια (από το σούπερ μάρκετ) θεωρούνται καλή ιδέα
ΟΣΟ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ - ενδεικτικά σε προηγούμενα συνέδρια μιλούσαμε για συμμετοχή στα έξοδα του τύπου 10-15 euro, ή ακόμα και μηδέν (σε περίπτωση τζάμπα αίθουσας από hackerspaces κλπ)
Κάρτες (yes/no/abs πράσινο κόκκινο λευκό) και καρτελάκια για τους συμμετέχοντες
Το registration page τρέχει στο wiki.ppeu.net (παράδειγμα: http://wiki.ppeu.net/doku.php?id=statut ... gistration )
Συντονισμός για couch surfing
Μερικές προτάσεις για ξενοδοχεία, και οδηγίες για το πως να έρθουν κλπ
Events: κλείνουμε εστιατόριο για μεσημεριανό Σάββατο-Κυριακή και ο καθένας πληρώνει τα δικά του. Κάτι αντίστοιχο για το Σάββατο βράδυ (τους βγάζουμε για φαγητό και ποτό). Παρασκευή βράδυ αν έχει έρθει κανείς νωρίτερα, τον πάμε για μπύρες.
(Με λίγα λόγια τα αυτονόητα)
Εδώ να ξανα-πω ότι εάν καταφέραμε να κάνουμε το δικό μας συνέδριο χωρίς πολλά έξοδα, τότε δεν βλέπω γιατί να μην γίνεται το ίδιο και με το PPEU.
Αυτοσχεδιασμός επιτρέπεται. Για παράδειγμα οι Πολωνοί, κλείσανε αίθουσα με κέτερινγκ προκειμένου να γίνει το διάλειμμα για μεσημεριανό εκεί και να εξοικονομηθεί χρόνος (+20 euro συνδρομή για κάθε συμμετέχοντα για το φαγητό). Ρωτήσανε πρώτα αν υπάρχει ενδιαφέρον, και το κάνανε.
Registrations γίνονται μέχρι τέλους οπότε καλό είναι να είμαστε flexible στα άτομα που μπορούμε να υποδεχτούμε.
Verba volant, scripta manent
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες