Σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
agelos

Re: Σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία!

Δημοσίευσηαπό agelos » 13 Ιούλ 2013, 11:42

aiwniosadmin έγραψε:
agelos έγραψε:Η ε.δ. όπως και μελη της δ.ε. (για να μην πω το συνολο της) τ εχουν βρει μεταξυ τους. εφτιαξαν την λέσψη όπως τους αρέσει και όλα καλα. αλλά πλέον κανεις δεν ανησυχεί. δυστυχως οι πειρατές απέτυχαν στην ελλάδα όπως και τόσα άλλα. καλα να πάθουμε. καλυνύκτα λοιπον

Τι καληνύχτα; Η ευθύνη είναι στους πειρατές, που άφησαν τους φασίστες της ΕΔ και της ΔΕ να πάρουν πόδι στο κόμμα.
Οι φασίστες της ΔΕ και της ΕΔ την φασιστική δουλεία τους (στην οποία είναι στρατευμένοι) πολύ καλά την κάνουν.
Οι πειρατές δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους. Αντί να κάνουν ρεσάλτο και να κλειδώσουν τους φασίστες στο αμπάρι του πλοίου, αποχωρούν ηττημένοι.

ειμαστε ελληνες κι εκει πατανε οι φασιστες του φορουμ και των επιτροπων που "διοικουν" τρομαρα τους. αλλα δε με ανησυχει. ξεφουσκωσε και θα σβησει. απειλει για την ελλαδα δεν ειναι ευτυχως. και θα φροντισω κι εγω γι αυτο. οπως και τοσοι αλλοι...

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να φύγω!!
Θα γίνω αγκάθι στο μάτι κάποιων!!

μαζίσου βασίλη.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Ιούλ 2013, 12:04

Η Αμεση Δημοκρατία είναι μια φαντασίωση. Ούτε σε επίπεδο πολυκατοικίας δεν μπορεί να λειτουργήσει.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 13 Ιούλ 2013, 12:21

mankasp έγραψε:Η Αμεση Δημοκρατία είναι μια φαντασίωση.

Την οποία βέβαια να θυμίσω ότι κάποτε ψήφισες ως σύστημα λήψης αποφάσεων σε κόμμα στου οποίου την Δ.Ε. μόλις πρόσφατα έθεσες υποψηφιότητα και εκλέχτηκες.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 13 Ιούλ 2013, 12:51

Εγώ δεν θεωρώ την άμεση δημοκρατία "αρχή" των Πειρατών. Είναι εργαλείο και μέσο. Το αν θα δουλεύει ή όχι έχει να κάνει με την συμμετοχή και την ωριμότητα. Δεν βλέπω να υπάρχει το πρώτο και για το δεύτερο... δεν θέλω να μιλήσω.

Αλλά η δημοκρατία δεν προτείνει. Είναι τρόπος λήψης αποφάσεων. Αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι σε προτάσεις. Από κει και πέρα, αυτές εσωτερικά θα πρέπει να περάσουν με δημοκρατικές διαδικασίες (και όχι ότι πω εγώ και άλλοι δύο-τρεις).

ΑΥΤΟ το δεχόμαστε ως βάση ή θα αρχίσουμε πάλι τις θεωρίες;
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 13 Ιούλ 2013, 13:08

Νομίζω ότι για μένα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα δεν τίθεται θέμα αρχής περί "άμεσης δημοκρατίας" ως πολιτικό σύστημα της χώρας
το μόνο που τίθεται θέμα είναι πως θέλουμε να διοικείτε το κόμμα και στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι έχει αποτύχει το σύστημα σίγουρα θέλει βελτιώσεις αλλά μόνο αποτυχημένο δεν μπορώ να το θεωρήσω.

πέστε ότι είχαμε ένα κόμμα προσωποκεντρικό ή διοικούμενο από μια ομάδα και προέκυπτε το θέμα του Ενγκελς πιστεύετε ότι θα άλλαζε ποτέ η απόφαση, τώρα θα είχαμε ένα Γερμανό "επίτροπο" στο κόμμα και αυτό είναι απλό παράδειγμα (χωρίς να ξέρω αν ο ενγκελς είναι καλή ή κακή επιλογή)
δηλαδή όλα τα μέλη μπορεί να διαφωνούσαν για αυτήν την επιλογή, αλλά θα γινόταν ότι έλεγε το πραγματικά "ιερατείο" ,
προσωπικά από τέτοιου είδους διοίκηση δεν θα πάρω φτάνει όση έχω πάρει μέχρι σήμερα την βλέπ-ω/ουμε να "μεγαλουργεί" κάθε μέρα.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Ιούλ 2013, 13:23

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:

Την οποία βέβαια να θυμίσω ότι κάποτε ψήφισες ως σύστημα λήψης αποφάσεων σε κόμμα στου οποίου την Δ.Ε. μόλις πρόσφατα έθεσες υποψηφιότητα και εκλέχτηκες.

Κάνεις λάθος. Ψήφισα ένα υβρίδιο αντιπροσωπευτικής/άμεσης δημοκρατίας.
Άμεση δημοκρατία χρησιμοποιεί για τις αποφάσεις της η Δ.Ε. και προσπαθούμε εδώ και μια βδομάδα να μαζέψουμε 4 ναι για να βγάλουμε μια απλή ανακοίνωση.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 13 Ιούλ 2013, 13:28

Rainmaker έγραψε:Νομίζω ότι για μένα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα δεν τίθεται θέμα αρχής περί "άμεσης δημοκρατίας" ως πολιτικό σύστημα της χώρας
το μόνο που τίθεται θέμα είναι πως θέλουμε να διοικείτε το κόμμα και στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι έχει αποτύχει το σύστημα σίγουρα θέλει βελτιώσεις αλλά μόνο αποτυχημένο δεν μπορώ να το θεωρήσω.

πέστε ότι είχαμε ένα κόμμα προσωποκεντρικό ή διοικούμενο από μια ομάδα και προέκυπτε το θέμα του Ενγκελς πιστεύετε ότι θα άλλαζε ποτέ η απόφαση, τώρα θα είχαμε ένα Γερμανό "επίτροπο" στο κόμμα και αυτό είναι απλό παράδειγμα (χωρίς να ξέρω αν ο ενγκελς είναι καλή ή κακή επιλογή)
δηλαδή όλα τα μέλη μπορεί να διαφωνούσαν για αυτήν την επιλογή, αλλά θα γινόταν ότι έλεγε το πραγματικά "ιερατείο" ,
προσωπικά από τέτοιου είδους διοίκηση δεν θα πάρω φτάνει όση έχω πάρει μέχρι σήμερα την βλέπ-ω/ουμε να "μεγαλουργεί" κάθε μέρα.

Σχεδόν συμφωνώ. Δεν με πειράζει όμως η αντιπροσώπευση αν έχω τη δυνατότητα να την ανακαλέσω όποτε θέλω και όχι να περιμένω τις επόμενες εκλογές ή το επόμενο συνέδριο.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 13 Ιούλ 2013, 13:47

mankasp έγραψε:Κάνεις λάθος. Ψήφισα ένα υβρίδιο αντιπροσωπευτικής/άμεσης δημοκρατίας.

Υβρίδια έχω ακούσει για τα καλαμπόκια και τις ντομάτες. Δεν ήξερα ότι έχουν βγει και για τη Δημοκρατία(!).

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 13 Ιούλ 2013, 13:52

mankasp έγραψε:
Rainmaker έγραψε:Νομίζω ότι για μένα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα δεν τίθεται θέμα αρχής περί "άμεσης δημοκρατίας" ως πολιτικό σύστημα της χώρας

Σχεδόν συμφωνώ. Δεν με πειράζει όμως η αντιπροσώπευση αν έχω τη δυνατότητα να την ανακαλέσω όποτε θέλω και όχι να περιμένω τις επόμενες εκλογές ή το επόμενο συνέδριο.

Περιγράφεις το... Liquid Democracy!!! ;) Ακριβώς έτσι είναι. Επειδή δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε ή να τα ξέρουμε όλα, μπορούμε να επιλέγουμε/αλλάζουμε τους εκπροσώπους μας όποτε γουστάρουμε ή να ανακατευόμαστε εμείς οι ίδιοι. Κάτι σαν τις ανοιχτές ψηφοφορίες του Izno...
http://www.youtube.com/watch?v=fg0_Vhldz-8
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Vassilis Perantzakis, έχει επεξεργασθεί 13 φορά/ες συνολικά
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 13 Ιούλ 2013, 13:55

Μιχάλης Μαντάς έγραψε:

Και επίσης να θυμηθούμε ότι ο συγκεκριμένος έχει πιαστεί επ αυτοφόρω να λέει άλλα, και όταν έγιναν μετά από καιρό φανερές οι ψήφοι, να ψηφίζει άλλα!!!

Το συγκεκριμένο άτομο, τώρα και στην ΔΕ. Τα συμπεράσματα δικά σας!!

Σας πείραμε χαμπάρι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 10 και 0 επισκέπτες