Σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία!

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία!

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 12 Ιούλ 2013, 16:26

Η δημοκρατία είναι εργαλείο που δουλεύει μόνο όταν υπάρχουν επιλογές και συμμετοχή. Όποιος νομίζει ότι η δημοκρατία μπορεί να "παράξει" επιλογές είναι απλά βλάκας και θέλει να οδηγεί χωρίς να φέρει ευθύνη, όχι να δίνει επιλογές.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 12 Ιούλ 2013, 18:14

Χάρηκα που διάβασα τις απόψεις σας!!!
Μου ήταν χρήσιμες!

Για να βοηθήσω τον διάλογο, θέλω να τοποθετηθώ απέναντι στην Α.Δ.:
Την θεωρώ μηχανισμό και τίποτα άλλο!!! Και για να προλάβω σχόλια μιλάω για "μηχανισμό" και όχι "εργαλείο"!
Και ρωτώ την αγαπητή ekfrasi, που έχει "κολλήσει" στις 3+1 αρχές:
Το 3+1 είναι αρχή/ες και η Α.Δ. είναι μηχανισμός!!! Υπολογίζω κάτι λάθος;
Μπορούν να "λειτουργήσουν" οι αρχές χωρίς το "φιτίλι" (τον πολλαπλασιαστή ντε) που θα τις απογειώσει;

Όμως, για να αναιρέσω τα ίδια μου τα επιχειρήματα, ο καημός μου δεν είναι, αποκλειστικά, η Α.Δ.!!
"Καημός" μου είναι το "κόλλημα".
........ Στεκόμαστε σε λεπτομέρειες τύπου επιλογή/αναζήτηση μηχανισμών/ανησυχιών και δίπλα μας η επικαιρότητα "τρέχει"!!!
Εδώ, άλλοι κινούνται με την ταχύτητα του φωτός!!! Παράδειγμα το indy. Όσοι δεν έχουν εμμονές βρίσκουν πολύ όμορφα πράγματα εκεί μέσα και μάλιστα ΕΠΙΚΑΙΡΑ!!! (Για να βγάλουμε εμείς κάτι "επίκαιρο" θέλουμε δύο μέρες!!!)
Αλήθεια, διάβασε κανείς το σκεπτικό τους όταν και γιατί έδωσαν πρόσβαση στην ΕΡΤ; Είναι πολύ χρήσιμο!
(ξέρω πως κάποιοι θα με κατηγορήσουν σαν εγκάθετο αλλά, θα τους πάρει ο διάολος το κέρατο με επιχειρήματα)

Γιατί συνέβησαν αυτά;
Διότι δεν είναι γραφειοκράτες, όπως καταλήξαμε εμείς!!
......... Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα προς αποφυγή: Ο κανόνας των τριών πειρατών!!! Μία πολύ όμορφη πρόταση την αλυσοδέσαμε/αν.
Η "ομορφιά" δε, είναι πως η πρόταση αυτή περιορίστηκε από ποιούς; Τους οπαδούς της λογικής πως σαν Πειρατές πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο!!
Ακόμα ηχεί στ` αυτιά μου η φράση του "φωστήρα": "Για να λειτουργήσει η Α.Δ., πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας"!!!!
Δεν θα μου πεις εσύ ρε, με τι ένστικτα θα λειτουργήσω!!!!!

Για να το κλείσω: Η Ε.Δ. έχει γίνει άγκυρα (πέρα από την φασιστική της λογική)!
(Γουστάρω να με εγκαλέσει η Ε.Δ. για τα επίθετα που χρησιμοποιώ!!! Δηλώνω, πως απέναντι σε αυτή τη Ε.Δ. πάντα έτσι θα μιλάω!!!)

Χαίρομαι για κάποιους Πειρατές που βλέπω εδώ μέσα αλλά, λυπάμαι για κάποιους άλλους!
Εγώ πάντως δεν πρόκειται να φύγω!!
Θα γίνω αγκάθι στο μάτι κάποιων!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 12 Ιούλ 2013, 21:07

Να ρε Βασίλη ένα παράδειγμα "άμεσης δημοκρατίας" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ.....

Πριν ακόμα ψηφίσουν και εγκρίνουν τον σχετικό νόμο στην Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει τις "διαθεσιμότητες"!!!
Τόσο σίγουροι πια.....

Οι ονομαστικές καταστάσεις καθηγητών που απολύονται (όλα τα ΟΝΟΜΑΤΑ)
e πύλη της εκπαίδευσης >>> http://pekp.gr/?p=46734
Έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου. Για μια φορά ακόμα οι υπηρεσίες καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές επιλογές πριν καν αυτές εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Η διοίκηση καλείται – όπως και στην περίπτωση της αύξησης του ωραρίου – να «βοηθήσει» στην υλοποίηση της πιο αισχρής αντιλαϊκής πολιτικής, λειτουργώντας σε «αντιδημοκρατικά» πλαίσια. Είναι φανερό, πως κανείς δεν πρέπει να υλοποιήσει τις παράνομες εντολές του υπουργού της διάλυσης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τα στελέχη της εκπαίδευσης οφείλουν τώρα να παραιτηθούν.

Καμιά συνεργασία με αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας.

Για να κατεβάσετε τους πίνακες με τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών
τίθενται σε διαθεσιμότητα >>> http://srv-dide.mes.sch.gr/drupal/files/20130712_enhmerwsh_gia_diathesimothta.zip

=======================================================================

Και η επαλήθευση:
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
>>> http://kmaked.pde.sch.gr/site/

Ενημέρωση σχετικά με το προσωπικό των ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία προσωπικού της Δ/θμιας Εκπαίδευσης του επισυναπτόμενου πίνακα
ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως 15-07-2013

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί του συνημμένου πίνακα να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν.

Συνημμένα:
Download this file (Ενημέρωση για διαθεσιμότητα.zip)
115 Kb >>> [url]http://kmaked.pde.sch.gr/site/attachments/article/504/Ενημέρωση%20για%20διαθεσιμότητα.zip[/url]

Εικόνα
здравствуйте

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 13 Ιούλ 2013, 00:54

laskaris_vasilis έγραψε:Χάρηκα που διάβασα τις απόψεις σας!!!
Μου ήταν χρήσιμες!

Την θεωρώ μηχανισμό και τίποτα άλλο!!! Και για να προλάβω σχόλια μιλάω για "μηχανισμό" και όχι "εργαλείο"!
Μπορούν να "λειτουργήσουν" οι αρχές χωρίς το "φιτίλι" (τον πολλαπλασιαστή ντε) που θα τις απογειώσει;

Όμως, για να αναιρέσω τα ίδια μου τα επιχειρήματα, ο καημός μου δεν είναι, αποκλειστικά, η Α.Δ.!!
........ Στεκόμαστε σε λεπτομέρειες τύπου επιλογή/αναζήτηση μηχανισμών/ανησυχιών και δίπλα μας η επικαιρότητα "τρέχει"!!!
Εδώ, άλλοι κινούνται με την ταχύτητα του φωτός!!! Παράδειγμα το indy. Όσοι δεν έχουν εμμονές βρίσκουν πολύ όμορφα πράγματα εκεί μέσα και μάλιστα ΕΠΙΚΑΙΡΑ!!! (Για να βγάλουμε εμείς κάτι "επίκαιρο" θέλουμε δύο μέρες!!!)
Αλήθεια, διάβασε κανείς το σκεπτικό τους όταν και γιατί έδωσαν πρόσβαση στην ΕΡΤ; Είναι πολύ χρήσιμο!
(ξέρω πως κάποιοι θα με κατηγορήσουν σαν εγκάθετο αλλά, θα τους πάρει ο διάολος το κέρατο με επιχειρήματα)

Γιατί συνέβησαν αυτά;
......... Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα προς αποφυγή: Ο κανόνας των τριών πειρατών!!! Μία πολύ όμορφη πρόταση την αλυσοδέσαμε/αν.
Η "ομορφιά" δε, είναι πως η πρόταση αυτή περιορίστηκε από ποιούς; Τους οπαδούς της λογικής πως σαν Πειρατές πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο!!
Ακόμα ηχεί στ` αυτιά μου η φράση του "φωστήρα": "Για να λειτουργήσει η Α.Δ., πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας"!!!!

(Γουστάρω να με εγκαλέσει η Ε.Δ. για τα επίθετα που χρησιμοποιώ!!! Δηλώνω, πως απέναντι σε αυτή τη Ε.Δ. πάντα έτσι θα μιλάω!!!)

Χαίρομαι για κάποιους Πειρατές που βλέπω εδώ μέσα αλλά, λυπάμαι για κάποιους άλλους!

Εγώ ξέρω και κάτι άγκυρες που δεν ψηφίζουν για λόγους "που έχουν εξηγήσει". Μίλα όπως θέλεις για την ΕΔ. Δεν σε είδα όμως να ψηφίζεις ενάντια στην τελευταία απόφαση. Την άφησες να περάσει; Μήπως για να αυτοεπιβεβαιωθείς;

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 13 Ιούλ 2013, 05:47

Vassilis Perantzakis έγραψε:
laskaris_vasilis έγραψε:Χάρηκα που διάβασα τις απόψεις σας!!!
Μου ήταν χρήσιμες!

Γιατί συνέβησαν αυτά;

Εγώ ξέρω και κάτι άγκυρες που δεν ψηφίζουν για λόγους "που έχουν εξηγήσει". Μίλα όπως θέλεις για την ΕΔ. Δεν σε είδα όμως να ψηφίζεις ενάντια στην τελευταία απόφαση. Την άφησες να περάσει; Μήπως για να αυτοεπιβεβαιωθείς;

Αν εσύ αυτά κατάλαβες........ Καλά έκανες!!!
Μάλλον όμως δεν....................... !!!!.
Είτε είσαι βλάκας (δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα), είτε είσαι τσιράκι, είτε σφουγγοκωλάριος!!!
Διάλεξε πως θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι συνονόματε!!!!

Κάποια στιγμή, κάποιοι, πρέπει να πάρουν θέση!! Επέλεξα να είμαι ένας από αυτούς!!!

Και επειδή λέω χοντράδες, και δεν απευθύνομαι ουσιαστικά στον Βασίλη αλλά, στην Ε.Δ. το λέω απλά:
Η Ε.Δ. είναι γελοία!!!!! Δυστυχώς Βασίλη....... είσαι μέλος της!!!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 13 Ιούλ 2013, 08:41

laskaris_vasilis έγραψε:
Αν εσύ αυτά κατάλαβες........ Καλά έκανες!!!
Μάλλον όμως δεν....................... !!!!.
Είτε είσαι βλάκας (δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα), είτε είσαι τσιράκι, είτε σφουγγοκωλάριος!!!
Διάλεξε πως θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι συνονόματε!!!!

Κάποια στιγμή, κάποιοι, πρέπει να πάρουν θέση!! Επέλεξα να είμαι ένας από αυτούς!!!

Και επειδή λέω χοντράδες, και δεν απευθύνομαι ουσιαστικά στον Βασίλη αλλά, στην Ε.Δ. το λέω απλά:
Η Ε.Δ. είναι γελοία!!!!! Δυστυχώς Βασίλη....... είσαι μέλος της!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Έχεις δίκιο ρε Βασίλη. Για αυτό το λόγο φάσκεις και αντιφάσκεις από την πρώτη μέρα με τις αποφάσεις της Ε.Δ. Απλά δεν θέλεις Ε.Δ. (δικαίωμά σου) Δεν σου φταίνε οι αποφάσεις της. Εκτός από την τελευταία με την οποία διαφώνησα γιατί ήταν ηλίθια, όλες οι άλλες ήταν λογικότατες. Αν δεν θες να το δεις ή είσαι βλάκας (δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα), είτε είσαι τσιράκι, είτε σφουγγοκωλάριος!!!

aiwniosadmin

Δημοσίευσηαπό aiwniosadmin » 13 Ιούλ 2013, 09:19

Δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν τι κάνουν, και το κάνουν πολύ καλά .
Είναι στρατευμένοι φασίστες, ακολουθούν τις εντολές του στρατηγού τους και την δομημένη μεθοδολογία που το ιερατείο έχει προσχεδιάσει.

Το θέμα δεν είναι τι κάνουν αυτοί. Το θέμα είναι εμείς, τι κάνουμε;

Το ιερατείο έχει κόκκινες γραμμές. Μια από αυτές είναι οι αιώνιοι admin. Νομίζετε είναι τυχαίο ότι οι φασίστες που κατέχουν τα αξιώματα στην διοίκηση του κόμματος, έχουν αναλάβει ταυτόχρονα και την πλήρη διαχείριση της πληροφορίας που διακινείται σε αυτό το site, και δεν παραιτούνται με κανένα τρόπο; Αυτή την γραμμή των αιώνιων admin πρέπει να την σπάσουμε.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 13 Ιούλ 2013, 10:20

Ο ορισμός του όρου «Άμεση Δημοκρατία» δίνεται σαφέστατα και με απλά λόγια από τα λεξικά ως εξής: «Ο όρος «Άμεση Δημοκρατία» αντιστοιχεί σε ένα σύστημα αποφάσεων οι οποίες λαμβάνονται με καθολική συμμετοχή αυτών τους οποίους αφορούν». Με άλλα λόγια δηλαδή πρόκειται για ένα σύστημα όπου μεταξύ των πολιτών και των αποφάσεων «δεν μεσολαβούν» κανενός είδους εκπρόσωποι (εξ ου και το «άμεση»).

Οι Έλληνες Πειρατές από την ίδρυσή τους επέλεξαν αυτή τη μέθοδο λήψης αποφάσεων, είτε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στα συστήματα εκπροσώπησης, είτε λόγω υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας, είτε εξ αντιγραφής (του τύπου copy paste) από Πειρατικό άλλου κράτους, πιθανολογώ (γιατί δεν ήμουνα εκεί) το Σουηδικό ή το Γερμανικό, είτε για όλους μαζί τους παραπάνω λόγους.

Περίπου ενάμισι χρόνο μετά είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι η επιλογή αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, αφού το Πειρατικό μοιάζει πλέον με τρένο που ταξιδεύει χωρίς μηχανοδηγό, οι επιβάτες του αποβιβάζονται καθημερινά και ομαδόν, ενώ μερικοί από τους εμπνευστές ήδη την ξορκίζουν με χαρακτηριστικές φράσεις όπως:
«Ούτε με νοιάζει, ούτε μ’ αφορά, ούτε την πιστεύω, ούτε την θέλω, ούτε για αυτήν μπήκα στους Πειρατές, ούτε για αυτήν θα φύγω».
Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη αμετανόητοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα ακόμη και σε εθνικό ή και πανευρωπαϊκό(!) επίπεδο με:
«Μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Προφανώς πρόκειται για αυτό που ο Κορνήλιος Καστοριάδης ονόμασε «Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας».

Εγώ πιστεύω δυο πράγματα:
- Η Πειρατική ιδέα είναι διαχρονικό αίτημα των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων το οποίο στις μέρες επανέρχεται ορμητικά ως «παράπλευρη συνέπεια» της τεχνολογικής επανάστασης που ήδη συντελείται. Διαμορφώνεται έτσι παγκόσμιο κίνημα που έχω την βεβαιότητα (γι’ αυτό και είμαι εδώ) ότι θα βρει τελικά τον τρόπο να επιβάλει τις απόψεις του σε ότι αφορά τις βασικές Πειρατικές πεποιθήσεις (αρχές) που είναι «η ανάγκη για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, η θέληση της απελευθέρωσης του πολιτισμού μας, και η αντίληψη ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα ιδιωτικά μονοπώλια βλάπτουν την κοινωνία» (αντιγράφω πρόχειρα τη διατύπωση από τον Κομπειλάδα). Έχω όμως ξαναπεί και συνεχίζω να το πιστεύω σταθερά, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σε βάθος ικανού χρόνου που ίσως υπερβεί το όριο μιας ολόκληρης γενιάς, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κατορθώσει η κοινωνία του μέλλοντος.

- Οι Έλληνες Πειρατές για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αποκαλούνται έτσι, πρέπει να προχωρήσουν σε μια γενναία επανεκκίνηση (restart), που θα στοχεύει στην επανίδρυση της προσπάθειάς τους για συμμετοχή σε αυτό το παγκόσμιο κίνημα. Η επανεκκίνηση αυτή θα ήταν το καλύτερο να ξεκινήσει με πρωτοβουλία από το εσωτερικό του ήδη υπάρχοντος κόμματος, αξιοποιώντας και τη μέχρι σήμερα αποκτηθείσα εμπειρία, που δεν είναι ευκαταφρόνητη. Η νέα οργάνωση του Πειρατικού θα πρέπει να εισάγει την Άμεση Δημοκρατία ως προοπτική και ιδεατό στόχο στον οποίο το Πειρατικό θα προσβλέπει σταθερά, αλλά όχι ως μηχανισμό άμεσης εφαρμογής στη λήψη αποφάσεων που θα καθορίζουν την πορεία προς τα εκεί.

Θα ήταν ευχής έργο αν μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία θα μπορούσε να εκδηλωθεί και να επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη εισήγηση την οποία να καταθέσει για έγκριση στο επόμενο συνέδριο όποτε και αν γίνει αυτό. Σε μια τέτοια προοπτική προσωπικά θα ήμουνα πρόθυμος να συμμετάσχω και με προσωπική εργασία και με οικονομική εισφορά, γιατί οι ιδέες απαιτούν θυσίες.

Αν τίποτα από αυτά δεν συμβεί, η Πειρατική ιδέα στην Ελλάδα θα υποχρεωθεί να περιμένει τους επόμενους εθελοντές για να προχωρήσει προς τα εμπρός, οι οποίοι σίγουρα κάποια στιγμή θα εμφανιστούν.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 13 Ιούλ 2013, 11:14

Μιχάλη, άντε εξήγησε σε τρολ ή θεωρητικούς της πολιτικής ότι πρώτα πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε για να πάρουμε αποφάσεις... και ότι η συμμετοχή είναι προϋπόθεση για την δημοκρατία σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά δεν υπάρχει ούτε εγγυημένη συμμετοχή, ούτε εγγυημένη σωστή απόφαση. Δεχόμενοι τις αποφάσεις που ελήφθησαν δημοκρατικά, δεχόμαστε και την ευθύνη αν πάνε στραβά.

Εγώ, ως μέλος της Ε.Δ. έχω ευθύνη για τις αποφάσεις της, τις σωστές και τις άσχημες, άσχετα τι ψήφισα προσωπικά σε κάθε μία ξεχωριστά. Το ίδιο και τα μέλη του κόμματος έχουν ευθύνη όταν αφήνουν λάθος αποφάσεις να περνάνε ή σωστές να απορρίπτονται.

Η άμεση δημοκρατία σημαίνει και ΑΜΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗ. Αν κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει ή δεν θέλει, εφευρίσκει χίλιους δύο τρόπους να βγάλει την ουρά του απέξω.

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 13 Ιούλ 2013, 11:40

Vassilis Perantzakis έγραψε:Μιχάλη, άντε εξήγησε σε τρολ ή θεωρητικούς της πολιτικής ότι πρώτα πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε για να πάρουμε αποφάσεις... και ότι η συμμετοχή είναι προϋπόθεση για την δημοκρατία σε οποιαδήποτε μορφή, αλλά δεν υπάρχει ούτε εγγυημένη συμμετοχή, ούτε εγγυημένη σωστή απόφαση. Δεχόμενοι τις αποφάσεις που ελήφθησαν δημοκρατικά, δεχόμαστε και την ευθύνη αν πάνε στραβά.

Εγώ, ως μέλος της Ε.Δ. έχω ευθύνη για τις αποφάσεις της, τις σωστές και τις άσχημες, άσχετα τι ψήφισα προσωπικά σε κάθε μία ξεχωριστά. Το ίδιο και τα μέλη του κόμματος έχουν ευθύνη όταν αφήνουν λάθος αποφάσεις να περνάνε ή σωστές να απορρίπτονται.

Η άμεση δημοκρατία σημαίνει και ΑΜΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗ. Αν κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει ή δεν θέλει, εφευρίσκει χίλιους δύο τρόπους να βγάλει την ουρά του απέξω.

- Προφανώς δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να εξηγήσω σε κανέναν τίποτα (και ειδικά σε τρολ) αφού όλοι μεγάλα παιδιά είμαστε.
- Προφανώς κάνω και αυτοκριτική (και όχι κριτική σκέτα) αφού είμαι συμμέτοχος (και με τη βούλα που λένε) στην όλη προσπάθεια.
- Προφανώς και αναγνωρίζω την (συν)ευθύνη μου αφού δέχομαι να μπω για τα καλά στην διαδικασία διόρθωσης των λαθών μου/μας.
- Προφανώς δηλαδή την ουρά μου την έχω ακόμη ... μέσα, δεν ξέρω όμως για πόσο ακόμη.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες