Καλησπέρα,
Θέλω να ρωτήσω τα εξής για να με διαφωτίσετε με βάση τις θέσεις σας:
1.Υπάρχει επίσημη θρησκεία για την Ελλάδα, (Χριστιανοί Ορθόδοξοι);
2.Τα θρησκευτικά σύμβολα σε σχολεία, στρατό, δικαστήρια κλπ να συνεχίσουν να υπάρχουν η να αφαιρεθούν;
3.Να επιτραπεί ανέγερση ναών λατρείας για Μουσουλμάνους, Βουδιστές κλπ;
4.Εαν ναι, ποιος θα χρηματοδοτήσει την ανέγερσή τους; (το κράτος ή οι πιστοί της εκάστοτε θρησκείας) και μιλάω για το σύνολο όλων των ναών
5.Για το τσιπάρισμα των κατοικίδιων αυτή τη στιγμή βάσει νόμου είναι καθολικά υποχρεωτικό. Είστε υπέρ της συνέχισης του ισχύοντος νόμου; Αν όχι ποια αντιπρόταση υπάρχει.
6.Κράτος-Εκκλησία: Είστε υπέρ ή κατά της ορκωμοσίας από θρησκευτικό εκπρόσωπο της εκάστοτε κυβέρνησης, και γενικά των διαφόρων οργάνων εξουσίας όπως είθισται;
Προσπάθησα να θέσω όσο πιο απλά μπορώ τις θέσεις χωρις να κουράσω, λαμβάνοντας απλές σαφείς απαντήσεις.
Στη περίπτωση που το θέμα έχει αναπτυχθεί ζητώ συγνώμη!-παρακαλώ να με κατευθύνεται εκεί.
Ευχαριστώ
Γιώργος
Θρησκεία
Re: Θρησκεία
1. Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε θρησκεία πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση και ανάμιξη με τα κοινά. Εάν μια θρησκεία τήνει να είναι ποιο δημοφιλής στατιστικά, δεν την κάνει κρατικά επίσημη. Αν και δεν έχουμε ψηφίσει τέτοια ακριβής θέση από όσο θυμάμαι. Συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ διαχωρισμού κράτους-έκκλησίας. Και αντλώντας απο το ανθρωπιστικό υπόβαδρο, νομίζω ότι η παραπάνω απάντηση μπορεί να είναι επαρκής (θα βοηθήσουν και οι συνπειρατες).
2. Θα έλεγα ότι δεν είναι πλέον απαραίτητα, αλλά δεν είναι και απαγορευμένα.
3. Ναι - κατά κοινών νόμων.
4. Οι πιστοί της εκάστοτε θρησκείας
5. Βάση αρχής ιδιωτικών δεδομένων, προεκτείνοντας το σε κατοικίδια είμαστε κατά, αλλά όχι απαγορευτικά - θα χρειαστεί ποιο ακριβής ψήφιση - από όσο καταλαβαίνω (προσωπική εκτίμηση).
6. Δεν έχει ψηφιστεί συγκεκριμένη θέση από όσο γνωρίζω, βλέποντας από το κλίμα, - κατά.
Καλώς ήλθες, και καλά διαβάσματα. Θα σε καλύψουν και περισσότερο συν-πειρατές.
Φοίβος.
2. Θα έλεγα ότι δεν είναι πλέον απαραίτητα, αλλά δεν είναι και απαγορευμένα.
3. Ναι - κατά κοινών νόμων.
4. Οι πιστοί της εκάστοτε θρησκείας
5. Βάση αρχής ιδιωτικών δεδομένων, προεκτείνοντας το σε κατοικίδια είμαστε κατά, αλλά όχι απαγορευτικά - θα χρειαστεί ποιο ακριβής ψήφιση - από όσο καταλαβαίνω (προσωπική εκτίμηση).
6. Δεν έχει ψηφιστεί συγκεκριμένη θέση από όσο γνωρίζω, βλέποντας από το κλίμα, - κατά.
Καλώς ήλθες, και καλά διαβάσματα. Θα σε καλύψουν και περισσότερο συν-πειρατές.
Φοίβος.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Προσωπικές απόψεις:
1) Νομίζω πως το Σύνταγμα περιγράφει την Επίσημη θρησκεία του Κράτους. Γνώμη μου είναι πως αυτό είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει!
2) Φυσικά και πρέπει να αφαιρεθούν! Οι χώροι που ανέφερες, είναι χώροι όπου συμμετέχει ο κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Συνεπώς η λογική του να υποχρεώνεις όλο τον κόσμο να έρχεται σε συνεχή επαφή με συγκεκριμένα σύμβολα είναι, αν μη τι άλλο, ενάντια
στις αρχές του αυτοπροσδιορισμού και της αντικειμενικότητας.
3)Φυσικά και πρέπει!! Για όλους!
4)Και πάλι φυσικά, η χρηματοδότιση θα πρέπει να προέρχεται από τους πιστούς της κάθε θρησκείας/δόγματος και όποιου, οργανισμού το επιθυμεί, αρκεί να μην είναι δημόσιος ή κρατικός
5) Δεν έχω άποψη
6)Η ορκομωσία, πολύ συχνά απαιτείται κατά την άποψή μου! Όμως, πάλι κατά την άποψή μου, μόνος επιτρεπτός όρκος είναι ο "Πολιτικός"!
1) Νομίζω πως το Σύνταγμα περιγράφει την Επίσημη θρησκεία του Κράτους. Γνώμη μου είναι πως αυτό είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει!
2) Φυσικά και πρέπει να αφαιρεθούν! Οι χώροι που ανέφερες, είναι χώροι όπου συμμετέχει ο κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Συνεπώς η λογική του να υποχρεώνεις όλο τον κόσμο να έρχεται σε συνεχή επαφή με συγκεκριμένα σύμβολα είναι, αν μη τι άλλο, ενάντια
στις αρχές του αυτοπροσδιορισμού και της αντικειμενικότητας.
3)Φυσικά και πρέπει!! Για όλους!
4)Και πάλι φυσικά, η χρηματοδότιση θα πρέπει να προέρχεται από τους πιστούς της κάθε θρησκείας/δόγματος και όποιου, οργανισμού το επιθυμεί, αρκεί να μην είναι δημόσιος ή κρατικός
5) Δεν έχω άποψη
6)Η ορκομωσία, πολύ συχνά απαιτείται κατά την άποψή μου! Όμως, πάλι κατά την άποψή μου, μόνος επιτρεπτός όρκος είναι ο "Πολιτικός"!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
-
- Επικοινωνία:
Η θέση των πειρατών είναι πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απαλειφθεί η αναφορά για επικρατούσα θρησκεία στο Σύνταγμα και να κατοχυρώνεται πλήρως η ανεξιθρησκεία. Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση και δεν βλέπω λόγο το κράτος να ανακατεύεται. Κακό κάνει μόνο.
Σχετικά με επιμέρους θέματα:
3 ναι
4 αρκεί να πληρώνονται από τους πιστούς τους και όχι από το κράτος, όπως πρέπει να συμβαίνει και με τους Χριστιανικούς ναούς.
5 αν μιλάμε για τον 666 δεν νομίζω ότι θα έχουμε γνώμη. Αν μιλάμε επιστημονικά, δεν έχουμε ιδέα... Τι λένε αυτοί που το έκαναν; Είναι πολύ ειδικό θέμα.
6 ο καθένας μπορεί να ορκίζεται όπου θέλει. Σίγουρα ο πολιτικός όρκος θα πρέπει να υπάρχει άσχετα από τον θρησκευτικό.
3 ναι
4 αρκεί να πληρώνονται από τους πιστούς τους και όχι από το κράτος, όπως πρέπει να συμβαίνει και με τους Χριστιανικούς ναούς.
5 αν μιλάμε για τον 666 δεν νομίζω ότι θα έχουμε γνώμη. Αν μιλάμε επιστημονικά, δεν έχουμε ιδέα... Τι λένε αυτοί που το έκαναν; Είναι πολύ ειδικό θέμα.
6 ο καθένας μπορεί να ορκίζεται όπου θέλει. Σίγουρα ο πολιτικός όρκος θα πρέπει να υπάρχει άσχετα από τον θρησκευτικό.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
-
Εν τω μεταξύ το να ορκίζεσαι στο Ευαγγέλιο τη στιγμή που το ευαγγέλιο λέει να μην ορκίζεσαι είναι εντελώς ειρωνικό... 

«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM
-
Petros έγραψε:Εν τω μεταξύ το να ορκίζεσαι στο Ευαγγέλιο τη στιγμή που το ευαγγέλιο λέει να μην ορκίζεσαι είναι εντελώς ειρωνικό...
'Οπως και το να λες οτι θελουμε διαχωρισμο, αλλά στην Κωδικοποιηση ΘΕΣΕΩΝ να ψηφιζεις προταση που να μην το εχει...
Μονο με νοοτροπια δεσποτη μπορει να μαχεσαι ακομη για κατι που εβλαψε ανεπανορθωτα την Εκκλησια (ο σφιχτος εναγκαλισμος με το Κρατος, του οποιου εγινε θεραπαινιδα).
Vassilis Perantzakis έγραψε:Η θέση των πειρατών είναι πλήρης διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απαλειφθεί η αναφορά για επικρατούσα θρησκεία στο Σύνταγμα και να κατοχυρώνεται πλήρως η ανεξιθρησκεία. Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση και δεν βλέπω λόγο το κράτος να ανακατεύεται. Κακό κάνει μόνο.
3 ναι
Συμφωνώ με τον Βασίλη.
Όσον αφορά το 5. Επειδή έχω γάτες ,μένω στην Γερμανία, και είναι κι οι δύο τσιπαρισμένες. Δεν βρίσκω την πρωτοβουλία καθόλου κακή. Με το τσιπ, αν το ζώο σου χαθεί και το βρει κάποιος άλλος είναι αναγνωρίσιμο μέσω του τσιπ. Επιπλέον, τα κατοικίδια κάνουν εμβολιασμούς, που καταγράφονται στο βιβλιάριό τους μαζί με τον αριθμό του τσιπ τους, οπότε πάντοτε μπορεί να γίνει διασταύρωση αν το συγκεκριμένο ζώο έχει κάνει εμβολιασμούς, και ποιους. Τέλος, για να ταξιδέψουν ζώα εντός (και εκτός) της ΕΕ πρέπει να είναι τσιπαρισμένα και να έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, το οποίο φυσικά τα αναγνωρίζει απ'το τσιπ. Εγώ ας πούμε τώρα μετακομίζω στην Αγγλία. Αν τα ζώα δεν ήταν τσιπαρισμένα, και εμβολιασμένα, δεν θα μπορούσα να τα πάρω μαζί μου.
Για να είμαι ακριβής, στην Γερμανία υπάρχει κι ένας δεύτερος τρόπος αναγνώρισης κατοικιδίων. Κάνουν τατουάζ έναν αριθμό στο εσωτερικό των αυτιών τους. Αλλά γιατί; Για να το κάνεις αυτό πρέπει να ναρκώσεις το ζώο και μετά είναι και δυσανάγνωστα. Τα τσιπ είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά βάζονται με μια απλή ένεση. Τσακ-μπαμ.
-
1. NAI στο σύνταγμα, κακώς, αλλά υπάρχει.
2. Να αφαιρεθούν, όταν θα αφαιρεθεί και απο το σύνταγμα, νόμιμα δηλαδή
3. ΝΑΙ
4. Οι εθελοντές της θρησκείας. Οπως και η πολιτική, είναι επίκτητο πιστεύω η θρησκεία. Οποιος την επιλέξει should put his money where his faith is.
5. ΝΑΙ
6. Μόνο πολιτικός όρκος.
2. Να αφαιρεθούν, όταν θα αφαιρεθεί και απο το σύνταγμα, νόμιμα δηλαδή
3. ΝΑΙ
4. Οι εθελοντές της θρησκείας. Οπως και η πολιτική, είναι επίκτητο πιστεύω η θρησκεία. Οποιος την επιλέξει should put his money where his faith is.
5. ΝΑΙ
6. Μόνο πολιτικός όρκος.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,
δυστυχώς μάλλον δε με καλύπτει η παράταξη παρ'ότι ως τώρα τη στήριζα. και αυτό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Τη δεκαετία του 90 πηγαινα σχολείο και ποτε κανενας συμμαθητής μου δεν είχε πρόβλημα με τη παρουσία της εικόνας στο πίνακα-ούτε με τη πρωινή προσευχή, ουτε τα θρησκευτικα (μπορούσε να απέχει αλλωστε... κλπ) οπότε λυπάμαι που ακούω οτι λογικά η επίσημη θέση έχει να κανει με "κατάργηση" της επίσημης θρησκείας Χ.Ο. για την Ελλάδα
Επίσης με λυπεί που είστε υπέρ της αποψήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων. Δε παύει άλλωστε ως τωρα να θεωρείται επίσημη θρησκεία κάτι που απεύχομαι να αλλάξει.
Χαίρομαι που είστε υπέρ της ανέγερσης ναών και των υπολοίπων θρησκειών κάτι που δηλώνει ότι σέβεστε και την ελευθερία των συνανθρώπων μας.
Λυπάμαι που ο νόμος με υποχρεώνει να τσιπάρω το κατοικίδιο μου-κάτι που είναι ενάντια στις θρησκευτικές πεποιθήσεις μου, και στη δική μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την οποία όμως εδώ η παράταξη δεν υπερασπίζει ωστε να έχω το δικαίωμα στην ΕΠΙΛΟΓΗ, καθώς και με το τσιπ κανεις δε μπορεί να διασφαλίσει ότι το ζωάκι δε μπορεί να από-τσιπαριστεί και αν χαθεί να μη το βρω ποτέ ή και με το τσιπακι ακόμα, αν ο άλλος δε το παει σε κτηνιατρο και παλι το ίδιο, άρα στη πράξη το μέτρο μπάζει από παντού και πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που λέει αλλά κρύβει σκοπημότητες πολλές.
Όσον αφορά το διαχωρισμό Εκκλησίας κράτους-προσωπικά δε θα είχα καμία αντίρρηση να γίνει μόνο εφόσον τα προαναφερθέντα θρησκευτικά θέματα δεν άλλαζαν (με την έννοια την διασφάλιση της επίσημης θρησκείας και την μη αποψήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από εκεί που τόσα χρόνια συνεχίζουν και βρίσκονται) μα διασφαλίζονταν κι όλας.
Όπως και να χει, δε παύω να συμφωνώ στο 95% (Και παραπάνω) των θέσεων που έχετε αλλα δυστυχώς η θρησκεία είναι εξίσου κάτι σημαντικό θεωρώ.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Φιλικά Γιώργος
δυστυχώς μάλλον δε με καλύπτει η παράταξη παρ'ότι ως τώρα τη στήριζα. και αυτό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Τη δεκαετία του 90 πηγαινα σχολείο και ποτε κανενας συμμαθητής μου δεν είχε πρόβλημα με τη παρουσία της εικόνας στο πίνακα-ούτε με τη πρωινή προσευχή, ουτε τα θρησκευτικα (μπορούσε να απέχει αλλωστε... κλπ) οπότε λυπάμαι που ακούω οτι λογικά η επίσημη θέση έχει να κανει με "κατάργηση" της επίσημης θρησκείας Χ.Ο. για την Ελλάδα
Επίσης με λυπεί που είστε υπέρ της αποψήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων. Δε παύει άλλωστε ως τωρα να θεωρείται επίσημη θρησκεία κάτι που απεύχομαι να αλλάξει.
Χαίρομαι που είστε υπέρ της ανέγερσης ναών και των υπολοίπων θρησκειών κάτι που δηλώνει ότι σέβεστε και την ελευθερία των συνανθρώπων μας.
Λυπάμαι που ο νόμος με υποχρεώνει να τσιπάρω το κατοικίδιο μου-κάτι που είναι ενάντια στις θρησκευτικές πεποιθήσεις μου, και στη δική μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την οποία όμως εδώ η παράταξη δεν υπερασπίζει ωστε να έχω το δικαίωμα στην ΕΠΙΛΟΓΗ, καθώς και με το τσιπ κανεις δε μπορεί να διασφαλίσει ότι το ζωάκι δε μπορεί να από-τσιπαριστεί και αν χαθεί να μη το βρω ποτέ ή και με το τσιπακι ακόμα, αν ο άλλος δε το παει σε κτηνιατρο και παλι το ίδιο, άρα στη πράξη το μέτρο μπάζει από παντού και πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που λέει αλλά κρύβει σκοπημότητες πολλές.
Όσον αφορά το διαχωρισμό Εκκλησίας κράτους-προσωπικά δε θα είχα καμία αντίρρηση να γίνει μόνο εφόσον τα προαναφερθέντα θρησκευτικά θέματα δεν άλλαζαν (με την έννοια την διασφάλιση της επίσημης θρησκείας και την μη αποψήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από εκεί που τόσα χρόνια συνεχίζουν και βρίσκονται) μα διασφαλίζονταν κι όλας.
Όπως και να χει, δε παύω να συμφωνώ στο 95% (Και παραπάνω) των θέσεων που έχετε αλλα δυστυχώς η θρησκεία είναι εξίσου κάτι σημαντικό θεωρώ.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Φιλικά Γιώργος
Magkas έγραψε: αλλα δυστυχώς η θρησκεία είναι εξίσου κάτι σημαντικό θεωρώ.
Σεβαστό!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες