Πειρατικές Θέσεις για την ΕΡΤ

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Πειρατικές Θέσεις για την ΕΡΤ

Δημοσίευσηαπό James » 15 Ιουν 2013, 20:17

baskin έγραψε:
omissman έγραψε:στα υπ' οψιν οτι εχουν παρουσιασει τον καθε πικραμμενο στην ΕΡΤ (απο ΕΠΑΜ μεχρι Ανταρσυα, ακομη και την καταληψη της βιλας Αμαλια !!!)

Είπαμε εγώ είμαι μαλάκας...

Κοίτα εμείς το ξέρουμε , αν το γράφεις συνέχεια για να το εμπεδώσεις εσύ, τότε να σε βοηθήσουμε.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 15 Ιουν 2013, 20:20

Τώρα που εξομοιωθήκαμε με το κάθε Καζάκη... είναι αργά...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 16 Ιουν 2013, 12:38

James έγραψε:
ekfrasi έγραψε:
Kotsos έγραψε:( είμαστε το κόμμα που δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα δεν μπορούμε να πούμε να πουλάει η κρατική τηλεόραση δικαιώματα, DVD κλπ)

που το λέμε αυτό ακριβώς? για θύμισε μου?

Το κόμμα πειρατών ζητάει την αλλαγή των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Και όχι ότι τα ισοπεδώνουμε όλα.

Αν και κάποιοι εχουν ζωνάρι λυμένο για καυγά θα σου απαντήσω λογικά.

Σου φαίνεται λογικό στην μία παράγραφο να λέμε ότι θέλουμε το υλικό της ΕΡΤ να γίνει public domain και σε άλλη παράγραφο να λέμε έσοδα της ΕΡΤ θα είναι η πώληση δικαιωμάτων;;;;;

Δηλαδή δεν αντιδράς όταν ένα public domain κανάλι στο Ίντερνετ σου βγάζει ότι the content is not available to your country because you are not subscriber ( το βγάζει το BBC και καλώ όποιον το αμφισβητεί να δοκιμάσει το Bbc I player)

Ή θα ζητάμε να είναι public domain ή θα ζητάμε να είναι συνδρομητικό με συνδρομή την εισφορά ΕΡΤ. Αποφάσισε.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Ιουν 2013, 15:40

Πόσο δύσκολο είναι να σκεφτούμε ότι αν τα πάρει από το Public domain δεν μπορεί να τα διακόπτει π.χ. για διαφημίσεις; Το όλο θέμα δεν είναι να φτιάξουμε κανόνες που δεν λυγίζουν, αλλά κανόνες που είναι προσαρμοσμένοι στα δεδομένα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ζωής. Δεν κερδίζεις γιατί δεν το διακόπτεις με διαφημίσεις; Πάρτο κάντο ότι θες. Αν κερδίζεις, πρέπει να προσφέρεις κάτι πίσω. Απορώ γιατί αυτό που θέλουμε για τους δημιουργούς με κινήσεις όπως το flattr ή to pay what you can (but pay somthing) να μην το θέλουμε οργανωμένα για εταιρίες! Το ΙΔΙΟ είναι.

Θα σας πω τι θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό π.χ. για τα γεωχωρικά δεδομένα. ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δωρεάν για όσους κατασκευάζουν ανοιχτό λογισμικό και συνδρομητικά για όσους τα χρησιμοποιούν ως προστιθέμενη αξία στα προγράμματά τους. Γιατί αυτό; Για να μπορούν να υπάρχουν χρήματα για την συντήρηση και την βελτίωση των δεδομένων καθώς και των υποδομών τους.

Δεν είναι δυνατόν να το παίζουμε αναρχικοί με την δημόσια περιουσία. Άλλο χρήση από τον πολίτη, άλλο πώληση από τον DVDά...
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 16 Ιουν 2013, 15:47

Vassilis Perantzakis έγραψε:Δεν είναι δυνατόν να το παίζουμε αναρχικοί με την δημόσια περιουσία. Άλλο χρήση από τον πολίτη, άλλο πώληση από τον DVDά

Όχι είναι το ίδιο, Όλοι τα έχουμε πληρώσει και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αν θες πρότεινε καλύτερο φορολογικό άλλα έχουν πληρώσει όλοι πολίτες και εταιρίες (οπως τους δρόμους) και μπορούν όλοι να τα χρησιμοποιούν με οποίο τρόπο θέλουν.
Οι εταιρίες πουλάνε το added value όχι το πρότυπο προϊών/υπηρεσία γιατί αυτό είναι έτσι αλλιώς τσάμπα και διαθέσιμο σε όλους.
Από τα κέρδη τους παίρνεις έτσι αλλιώς φόρους.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 16 Ιουν 2013, 16:04

headofthebored έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Δεν είναι δυνατόν να το παίζουμε αναρχικοί με την δημόσια περιουσία. Άλλο χρήση από τον πολίτη, άλλο πώληση από τον DVDά

Όχι είναι το ίδιο, Όλοι τα έχουμε πληρώσει και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αν θες πρότεινε καλύτερο φορολογικό άλλα έχουν πληρώσει όλοι πολίτες και εταιρίες (οπως τους δρόμους) και μπορούν όλοι να τα χρησιμοποιούν με οποίο τρόπο θέλουν.
Οι εταιρίες πουλάνε το added value όχι το πρότυπο προϊών/υπηρεσία γιατί αυτό είναι έτσι αλλιώς τσάμπα και διαθέσιμο σε όλους.
Από τα κέρδη τους παίρνεις έτσι αλλιώς φόρους.

Δεν πάει έτσι Νίκο. Γιατί το αρχείο αυτό έχει σοβαρό κόστος συντήρησης. Ως εταιρεία ΘΕΛΩ να πληρώνω για να μπορώ να το έχω διαθέσιμο με σωστή συντήρηση (και εξτρά πάρτε το τζάμπα και εσείς). Το κόστος δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο, αλλά το ότι το έχουμε ήδη πληρώσει εξασφαλίζει μόνο το να το έχουμε τώρα, όχι αργότερα...

Πρόσεξε, είμαι σε εταιρεία και σκεφτόμαστε έτσι. Δεν θέλω να το επιβάλω σε εταιρείες.

Να συμπληρώσω ότι δεν θα μας πείραζε να είναι δωρεάν και για εταιρίες αν εξασφαλιζόταν η συντήρηση από άλλους πόρους. Αλλά συνήθως αυτό είναι δύσκολο.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και Vassilis Perantzakis, έχει επεξεργασθεί 16 φορά/ες συνολικά
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

Petros

Δημοσίευσηαπό Petros » 16 Ιουν 2013, 16:27

Από όσο έμαθα στον αγώνα που μεταδόθηκε χθες η EBU αρνήθηκε να δώσει το κλειδί BISS σε μη μέλος της EBU οπότε δεν πήραν καθαρή εικόνα αλλά από τη δορυφορική μετάδοση του ZDF (με ότι αυτό συνεπάγεται, διαφημίσεις, γραφικά περιγραφή κτλ! )

EBU: Douze points! :mrgreen:
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 16 Ιουν 2013, 16:41

Vassilis Perantzakis έγραψε:Δεν πάει έτσι Νίκο. Γιατί το αρχείο αυτό έχει σοβαρό κόστος συντήρησης. Ως εταιρεία ΘΕΛΩ να πληρώνω για να μπορώ να το έχω διαθέσιμο με σωστή συντήρηση (και εξτρά πάρτε το τζάμπα και εσείς). Το κόστος δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλο, αλλά το ότι το έχουμε ήδη πληρώσει εξασφαλίζει μόνο το να το έχουμε τώρα, όχι αργότερα...

Πρόσεξε, είμαι σε εταιρεία και σκεφτόμαστε έτσι. Δεν θέλω να το επιβάλω σε εταιρείες.

Να συμπληρώσω ότι δεν θα μας πείραζε να είναι δωρεάν και για εταιρίες αν εξασφαλιζόταν η συντήρηση από άλλους πόρους. Αλλά συνήθως αυτό είναι δύσκολο.

Όχι πληρώνουμε ήδη όλοι για να το έχουμε, η συντήρηση του είναι μέσα στο 50αρικο που πληρώνουμε κάθε χρόνο. Σε αυτό είμαι κάθετος, ότι γίνεται με δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι απολυτά ελεύθερο για όλους να το κάνουν οτι θέλουν. Αν Δεν μας αρέσει αυτό να πούμε ότι απαιτούμε θέλουμε να μην πληρώνουμε τίποτα και να βρίσει χτήματα από την εκμετάλλευση της πνευματικής της περιουσίας :evil:
Είναι XOR για εμένα.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες